Wiek: 23 Nr Użytkownika: 487 Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 995
Status: Offline
Wysłany: 24-06-2009, 11:03
Kerogh napisał/a:
czuczu1910 napisał/a:
Mardy Fish-Janko Tipsarevic 1 1,61 bet365 8/10
Kurs mnie dziwil bo janko nie potrafi grac na trawie Jego poruszanie po korce pozostawia wiele do zyczenia W pamieci mi pozostanie jego mecz z Mahutem w ktorym az bylo mi go szkoda Ostatnio z GGl takze nie mial wiele do powiedzeinia i mam wrazenie ze dla niego pilki lataja tutaj zbyt szybko bo mimo zwinnosci czesto jest spozniony a w dzisiejszym meczu bedzie na szybkie pilki narazony napewno Ryba jest w niezlej formie w tym sezonie pogrywal na ziemii i teraz uwazam ze spokojnie przejdzie Tipsarevica Zagrywa bardzo duzo pilek konczacy i nie myli sie czesto To bedzie klucz do zwyciestwa
Janko nie potrafi grać na trawie? Faktycznie, co to jest 4 runda 2 lata z rzędu na Wimbledonie, wygrany maraton z Gonzalezem, wygrana 3-1 z ARoddem i 3-0 z Tursunovem. Może lepiej spojrzeć na starsze wyniki, a nie tylko ostatnie 2 tygodnie. Rok temu tydzień przed Wimbledonem Tipsarevic przegrał w kwalifikacjach w Nottingham z Grothem, a kilka dni później odesłał Roddicka i Tursunova, przegrywając z półfinalistą Schuettlerem. Tipsarevic na większych turniejach gra świetnie, przeciwnik dzisiaj wymagający, ale do ogrania.
Janko @2,30 3/10
widze ze nie ogladalo sie ostatnio turniejow z udzialem serba i zyje sie przeszloscia ale graj na janko
Nr Użytkownika: 3 Dołączył: 01 Kwi 2007 Posty: 1845
Wysłany: 24-06-2009, 11:05
zgadzam sie z tym co napisal Kerogh. Nie rozumiem czemu czuczu napisal ze
janko nie potrafi grac na trawie Styl gry z glebi jest ostatnio na trawie bardzo popularny i mozna zauwazyc ze nawet Federer zbyt czesto nie atakuje do siatki.
Jednak w tenisie jest wazna aktualna forma a nie ta sprzed roku czy dwoch itd. Ja takze stawialbym tu na Fisha choc wiecei jaki mam stosunek do jego gry
Wysłany: 24-06-2009, 15:08
Jutro pewnie wielu postawi na Melzera ale zanim ktos to zrobi niech sobie poczyta:
"Melzer plans to fly to England on Friday. He is being treated for his back problem and will decide whether to play or not once he is in England. I believe he will be able to play although his back will still be hurting."
Wysłany: 24-06-2009, 22:36
czas sie przelamac bo ostatnio strasznie pechowo w propozycjach z analizą. Typy grane grubo ladnie wchodzą ale trzeba zadbac tez o "głowną".
Hanescu-Devilder typ:1 kurs:1.36 stawka:8/10
Hanescu ma lepsze warunki do gry na trawie. Jest wysoki, ma dobry serwis i potrafi grac przy siatce. W 1 rundzie Rumun gral 5-setowke ale mial ciezkiego rywala -> Hiszpana Navarro( ktory we wczesniejszym turnieju ogral samego Davida Ferrera). Warto takze wpsomniec ze Hanescu zanotowal w tym spotkaniu bardzo dobre statystyki serwisu( skutecznosc pierwszego 75% a drugiego 64%) i dal sie tylko raz zlamac( na 6 bp) Hiszpanowi co na az 5 setow gry to bardzo dobry wynik.
Dla porownania Devilder( ktory tez gral 5 setowke) dal sie az 5 razy przelamac( na az 16bp) i zanatowal az 51 niewymuszonych bledow przy zaledwie 28 Hanescu.
Dla mnei kluczowy w tym spotkaniu bedzie serwis i nie przewiduje aby defensywnie grajacy Francuz ugral wiecej niz 1 seta.
Devilder powinien juz przegrac z Lapenttim ale fartem udalo mu sie wygrac a ciekawostką jest fakt ze wygrywjac mecz zdobyl o 1 punkt mniej od swojego rywala
Wiek: 23 Nr Użytkownika: 1673 Dołączył: 31 Maj 2009 Posty: 65
Wysłany: 25-06-2009, 21:34
ogolnie zaczne od tego ze jak zwykle mam malo czasu bo duzo pracuje . wielka niepsodzianka dla mnie jest porazka del potro . najpierw seppi ktory rewelacyjnie zaczal ten turniej , wyniki andreewa nie sa zbyt rewelacyjne juz od dluzeszego czasu kurs 2zl na seppiego to zacheta . drugi mecz z panow to hass wiadomo forma hassa z meczu na mecz sie wacha ale przy dobrym dniu nie powienien miec problemow z ciliciem kurs 1.72. zastanawiam sie jeszcze nad tsonga bo kurs jest dosyc dobry i powaznie mysle nad fishem bo ostatnie mecze djokovicia pokazuja ze z novakiem jest cos nie tak gra slabo jak na swoj pozniom pozdrawiam
_________________ nowy dzien szanse na wygrana wciaz powieksza !!!!
Karlovic - Verdasco 1 1.81 6/10 BF
Tak jak myslałem, ze Ivo nie wytrzyma jakoś kondycyjnie na te 4 sety to wczoraj z Tsongą wytrzymał na luzaku, oczywiście zdarzały się głupie błędy, no ale nie oczekuje od niego jakiejś finezyjnej gry. Verdasco formą nie błyszczy ostatnio i ostatnie wyniki mówią same za siebie, 4 sety z Vliegenem gdzie każdy set był bardzo zacięty czy 4 sety z ziemniakiem Montanesem mówią same za siebie, Fena nie jest w jakiejś formie gdzie może nas zaskoczyć tak jak na AO na przykład. Przed Wimbledonem out w 1-wszej rundzie ze słabym Petzschnerem czy później w Holandii 0-2 z Beckerem. Verdasco może też ma serwis, ma tam jakieś rekordy swoje szybkości bdb, ale tu trzeba regularności, a Hiszpanowi tej regularności brakuje ostatnimi czasy, Karlovic umie łamać, a przy nieregularnym Fernando może to być spokojnie cel do zrealizowania. W sumie wczoraj w meczu Tsongi z Karlovicem było malo gry przy serwisie Francuza, bo on także super wczoraj serwował, ale np. w 3-cim secie złamał go i wygrał seta. Karlovic czuje się tutaj dobrze, widać to po jego gestach i komentarzach, po meczu spytany czy dzisiaij dobrze serwował (miał około 40 asów) powiedział, że na RG miał 55 asów wiec mogło być lepiej i się uśmiechnął. Może i nie lubie Karlovica za jego gre, bo takie mecze są nudne, no ale Verdasco jest do złamania spokojnie przy jego nieregularnej grze, paru błedach i paru jakichs tam bombowych FH returnach Iva. h2h 2-1 dla Chorwata, ostatni mecz na trawie w tamtym roku w Nottingham gdzie Giant w końcu tam wygrywał rok temu i 2 lata wcześniej. Trawa to jego nawerzchnia, serwis i gra przy siatce i mocne kończace uderzenia. Może to drewno, ale lepiej kibicować drewnie niż patrzeć na bezradnego przeciwnika, który czeka na jego słabsze serwowanie, ale tu sie może nie doczekać, bo jego 2nd jest jak niektórych 1st
Wysłany: 27-06-2009, 15:27
zgadzam sie z kawexem w 100%
ja wrzuce jeszcze jeden mecz na dzisiaj:
Hanescu-Simon typ:1 kurs:2,26 stawka:7/10 BF
O grze Hanescu psialem juz analizujac jego mecz z Devilderem. Tamta analiza sie sprawdzila i Rumun wygral bardzo gladko 3:0. Dzisiaj jego przeciwnikiem bedzie Simon z ktorym Hanescu niedawno wygral na RG bez straty seta. Bylo to bardzo wartosciowe zwyciestwo bo na terenie Francuza
Dzisiaj Hanescu jest w jeszcze lepszej sytuacji bo na trawie ma wiecej argumentow( serwis i lepsze gra w ofensywie) od Simona dlatego zupelnie nie rozumiem kursow na ten mecz. Zreszta Giles zawodzi ostatnio na kazdej nawierzchni a jego forma i co za tym idzie wyniki z ubieglego sezonu(Wygrana z Federerem czy Djkovicem) to juz daleka przeszlosc.
Wysłany: 27-06-2009, 16:22
kolejnym meczem jakim dzis zagram jest ferrero - gonzalez . ogladalem ostatni mecz gonzo i mysle ze jest do ogrania . el moskito jest w bardzo dobrej predyspozycji i uwielbia dlugie pojedynki , a na taki dzis sie zapowiada kurs 2.62 pozdrawiam
Wysłany: 28-06-2009, 12:13
WITAM gratulacje dla ferrero spory zarobek carlos mi podrzucil mecze dopiero jutro ale analize zaczac czas dzis bo jutro czeka mnie 12 godzin pracy . wrzuce dzis pare typkow ktorte uwazam za nawet dobre ale i tak zagram tylko 2 z nich . prosze o komentarze i wspolna analize dzis bo kupony puszczam wieczorem !! jendoczymy sily
Najpierw hass kurs maly 1.33 ale tommy nie powinien miec problemow z ograniem ruska . rodicck 1.5 dobry kurs tylko nieiwem czy berdych gral tak dobrze z denkiem czy denko gral tak fatalnie , wiadomo trawa to ulubiona nawierzchnia czecha ale amerykanin jest bardzo ciezki do przelamania dlatego bardzo powaznie mysle nad andym. napewno tez zagram na carlosa bo jade na nim od 1 wszej rundy, zawsze gralem singla teraz chyba go z kims polacze kurs 1.66 bet365 . bardzoi duzy kurs na stepanka tylko zastanawia mnie ta jego noga wiecie cos wiecej ?? bo radek gra przyzwoity tennis
Tommy Haas - Igor Andreev
Typ: 1
Kurs: 1.38
Buk: Pinnacle
Tommy Haas od RG utrzymuje się w bardzo dobrej formie. Gra na trawie zawsze sprawiała mu dużo radości, a jego elegancki styl gry idealnie pasuje do tej nawierzchni. Dobry serwis, gra przy siatce, ładny jednoręczny backhand. Dodatkowo w ostatnim meczu z Cilicem mimo katastrofalnej sytuacji w 5 secie potrafił bronić MP i odrabiać przełamania, mimo że psychika nigdy nie była jego najsilniejszą bronią. Bilans spotkań na trawie dobry czego nie mozna powiedzieć o jego rywalu. Andreev to gracz niebliczalny, obdarzony bardzo dobrym forhandem, ale nie odnoszący sukcesów na trawie. Naprawdę trudno znaleźć mi argumenty przemawiające za jego ewentualnym sukcesem w jutrzejszym pojedynku.
Ivo Karlovic - Fernando Verdasco
Typ: 1
Kurs: 1.67
Buk: Pinnacle
Ivo bardzo pozytywnie mnie zaskakuje w tym turnieju. W 1 i 2 rundzie zabrał mi parę złotych, ale oddał to w meczu z Tsongą Po kilku ostatnich nieudanych przygodach z Wimbledonem wreszcie gra na miarę swoich mozliwości. Jego atuty znane są wszystkim miłosnikom tenisa. Serwis, ogromny zasięg przy siatce, gracz bardzo trudny do złamania. Niech jednak nikogo nie zmyli fakt, że ostatni mecz jaki grał z Verdasco odbył się na trawie. Owszem turniej miał się odbyć na trawie, ale ze zwzględu na katastrofalną pogodę w Nottingham w 2008 roku wygrany finał z Verdaco odbył się na hali. Verdaco świetnie zaczął sezon, ale ostatnio prezentuje zdecydowanie niższą formę. Najpierw w Halle przegrał wygrany mecz z Petzschnerem, potem w Holandii ograł go Becker, a przecież jeden i drugi nie mają takich wyników na trawie jak Ivo. Owszem Fena potrafi grać na tej nawierzchni, ale obecnie jest po prostu w nienajlepszej dyspozycji i nie wiem czy wystarczy mu chęci i animuszu jak Ivo będzie serwował asa za asem...
Podoba mi się jeszcze handcap +1.5 seta na Radka Stepanka po 2.8 w BaH. Hewitt jak na razie bez straty seta. Coś za dobrze mu idzie jak na formę jaką ostatnio prezentował. Liczę na słabszą dyspozycję Lleytona jutro, a Radek potrafi sprawić niespodziankę. Zapowiada się ciekawy mecz.
Ostatnio zmieniony przez Bullet 28-06-2009, 20:22, w całości zmieniany 1 raz
Nr Użytkownika: 1002 Dołączył: 14 Sty 2008 Posty: 861
Wysłany: 29-06-2009, 08:02
Karlovic-Verdasco 1 set 10.5 gema over 1.65 unibet 7/10
Jak serwowac Karlovic potrafi chyba kazdy wie.Na Wimbledonie jest w swietnej formie serwisowej,zaserwowal w 3 meczach 102 asy,w meczach z Tsonga i Darcisem nie dal im nawet szansy na brejka,tylko w 1 rundzie Lacko mial 4 takie okazje,ale zadnej nie wykorzystal.Wiadomo Ivo 1 runda spokojnie prowadzil,wiec mogl sie troche rozluznic.Verdasco w 3 meczach dal sie rywalowi przelamac tylko 1 raz,w ost spotkaniu z Montanesem w 1 secie,gdzie jeszcze na pewno byl rozluzniony i myslal,ze latwo sobie z rodakiem poradzi.Kiedy trzeba to znakomicie serwuje,np Vliegenowi w 2 rundzie gdy wygral po 4 ciezkich setach nie dal nawet 1 szansy na brejka,a w 1 rundzie grajac na luzie i spokojne 3-0 dla Ward'owi tylko 3 szanse.Verdasco chcac wygrac to spotknaie wie,ze musi trzymac swoje podanie i czekac cierpliwie na slabszy gem Holendra,dlatego mysle,ze spokojnie w 1 secie obejrzymy tajbreka,ale mi styka nawet 7-5 dla kogos.Obaj grali ze soba na trawie raz,rok temu w Nottingham i wygral Ivo 7-5 6-7 7-6
Roddick-Berdych 1 set 9.5 gema over 1.43 unibet 7/10
Ciekawy pojedynek dwoch znakomicie serwujacych graczy.Forma Roddicka nie jest niespodzianka,ale to jak gra Berdych i jego bilans w 3 meczach 9-0 z takimi rywalami jak Bogdanovic,Mathieu czy Davydenko robi ogromne wrazenie.Szanse na brejki dla swoich rywali: Roddick-Melzer(2/5 33 asy) Roddick-Kunitsyn(1/2 18 asow) Roddick-Chardy( 2/3 21 asow) Berdych-Davydenko( 1/5 12 asow) Berdych-Mathieu(0/1 15 asow) Berdych-Bogdanovic (0/0 9 asow) Bilans bezposrednich starc 2-2 i zazwyczaj w kazdym secie byly to wyrownane boje.Ost ich spotkanie wygral Czech 6-7 7-5 7-6,a wczesniejsze 1 sety w meczach to 7-6,6-4 7-6 Mysle,ze na poczatku meczu kazdy bedzie myslal tylko o wlasnym serwisie i do stanu 4-4 powinni spoko utrzymac.Moze rowniez tak byc,ze moze byc 1 brejk ale wtedy wane jest kto zaczyna serwowac, np 1-0 2-0 2-1 3-1 itd
Ostatnio zmieniony przez NBA 29-06-2009, 19:28, w całości zmieniany 2 razy