Nr Użytkownika: 1136 Dołączył: 28 Mar 2008 Posty: 17
Status: Offline
Wysłany: 20-06-2009, 10:44 Wimbledon 2009
OFICJALNA DRABINKA
Juan Martin Del Potro ARG (5) v Arnaud Clement FRA
Lleyton Hewitt AUS v Robby Ginepri USA
Rajeev Ram USA v Philipp Petzschner GER
Mischa Zverev GER v Dmitry Tursunov RUS (25)
Radek Stepanek CZE (23) v Alejandro Falla COL
Potito Starace ITA v Jose Acasuso ARG
Fabio Fognini v Denis Istomin UZB
Kevin Kim USA v David Ferrer ESP (16)
Nikolay Davydendo RUS (12) v Daniel Evans GBR
Victor Crivoi ROU v Bjorn Phau GER
Frederico Gil POR v Paul-Henri Mathieu FRA
Alex Bogdanovic GBR v Tomas Berdych CZE (20)
Jurgen Melzer AUT (26) v Wayne Odesnik USA
Benjamin Becker GER v Roko Karanusic CRO
Grigor Dimitrov BUL v Igor Kunitsyn RUS
Jeremy Chardy FRA v Andy Roddick USA (6)
--
Andy Murray GBR (3) v Robert Kendrick USA
Riccardo Ghedin ITA v Ernests Gulbis LAT
Taylor Dent USA v Daniel Gimeno-Traver ESP
Brian Dabul ARG v Viktor Troicki SRB (30)
Stanislas Wawrinka SUI (19) v Eduardo Schwank ARG
Pablo Andujar ESP v Martin Vassallo Arguello ARG
Christophe Rochus BEL v Pablo Cuevas URU
Jesse Levine USA v Marat Safin RUS (14)
Fernando Gonzalez CHI (10) v Teimuraz Gabashvili RUS
Oscar Hernandez ESP v Leonardo Mayer ARG
Juan Carlos Ferrero ESP v Mikhail Youzhny RUS
Fabrice Santoro FRA v Nicolas Kiefer(33)GER
Victor Hanescu ROU (31) v Ivan Navarro ESP
Nicolas Devilder FRA v Nicolas Lapentti ECU
Thiego Alves BRA v Andrei Pavel ROU
Bobby Reynolds USA v Gilles Simon FRA (8)
---------------------------
James Blake (17) USA v Andreas Seppi ITA
Adrian Mannarino FRA v Marc Gicquel FRA
Paul Capdeville CHI v Vincent Spadea USA
Evgeny Korolev RUS v Igor Andreev RUS (29)
Tommy Haas GER (24) v Alexander Peya AUT
Michael Llodra FRA v Joshua Goodall GBR
Sam Querrey USA v Ivan Ljubicic CRO
Alberto Martin ESP v Marin Cilic CRO (11)
Tommy Robredo ESP (15) v Luka Gregorc SLO
Edouard Roger-Vasselin FRA v Stefan Koubek AUT
Dudi Sela ISR v Santiago Gonzalez MEX
Xavier Malisse BEL v Rainer Schuettler GER (18)
Mardy Fish USA (28) v Sergio Roitman ARG
Jan Hernych CZE v Janko Tipsarevic SRB
Simon Greul GER v Michael Yani USA
Julien Benneteau FRA v Novak Djokovic SRB (4)
--
Fernando Verdasco ESP (7) v James Ward GBR
Nicolas Mahut FRA v Kristof Vliegen BEL
Diego Junqueira ARG v Guillermo Canas ARG
Grega Zemlja SLO v Albert Montanes ESP (32)
Ivo Karlovic CRO (22) v Lukas Lacko SVK
Steve Darcis BEL v Frank Dancevic CAN
Simone Bolelli ITA v Daniel Koellerer AUT
Andrey Golubev KAZ v Jo-Wilfried Tsonga FRA (9)
Robin Soderling SWE (13) v Gilles Muller LUX
Marcel Granollers ESP v Andreas Beck GER
Nicolas Almagro ESP v Juan Monaco ARG
Karol Beck (SVK v Feliciano Lopez ESP (21)
Philipp Kohlschreiber GER (27) v Florent Serra FRA
Ivo Minar CZE v Maximo Gonzalez ARG
Guillermo Garcia-Lopez ESP v Agustin Calleri ARG
Yen-Hsun Lu TPE v Roger Federer SUI (2)
Nr Użytkownika: 1478 Dołączył: 31 Gru 2008 Posty: 1
Wysłany: 20-06-2009, 21:05
Nie dawałem jeszcze tutaj typów, czas to zmienic
Na początek proponuję taki zakład długoterminowy na Wimbledon:
Tsonga 1-8 2,40
Francuz ma drabinkę stosunkowo łatwą, w 3r może na niego czekać Karlovic/Dancevic, ale powinien sobie poradzić. 4r to prawdopodobnie Mahut/Verdasco z którymi Jo problemów też nie powinien mieć, a wtedy ćwierćfinał zostanie osiągnięty
Blake J. 1-16 1,45
Blake dopiero w 3 r może się spotkać z bardziej wymagającym rywalem jakim jest Andreev ( wątpie żeby tam dotarł ), który jednak na trawie Jamesowi nie powinien zaszkodzić.
Stepanek R. 1-16 2,20
Czech stworzony do trawy, akcję serv&volley ma bardzo dobrze opanowaną, a i los dla niego był łaskawy. Prawdopodobne pokonanie kogoś z dwójki Istomin/Ferrer i mamy 1/16 osiągniętą
Del Potro 1-16 1,95
Tutaj mam małe wątpliwości. Hewitt w 2 r powinien być pokonany bezproblemowo, jednak w 3r prawdopodobnie będzie już czekać Tursunov, z którym mogą być małe problemy. Jednak jak dzisiaj widzieliśmy "Dima" ma małe problemy ze stopą, co może nie być bez znaczenia, dlatego sądzę, że Argentyńczyk osiągnie 4r.
Chciałbym poznać wasze zdanie na temat wyżej wymienionych typów
Wiek: 23 Nr Użytkownika: 487 Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 995
Wysłany: 21-06-2009, 17:48
Bobby Reynolds-Gilles Simon 1 5,00 3/10 bet635
Simon gra piach i to do mnie przemawia Widzialem jego mecze na trawie w tym sezonie i naprawde jego gra jest bardzo slaba Nie potrafi sie na niej poruszac i mimo serwisu nie wiele moza zdzialac Bobby to zawodnik ktory gra tylko na szybkich nawierzchniach W tym sezonie nie gral wiele a jak gral to przegrywal W londynie przegral z Golubevem ktory pokazal ze umie grac z Monfilsem i przegral tylko dlatego ze jego psychika nie wyttrzymala
H2h 0:1 Mecz odbyl sie w Australii i simon wygral po bardzo ciezkim 5 setowym meczu Mecz napewno nie bedzie jednostronny uwazam ze walka bedzie i zwyciezko wyjdzie z tego pojebynku Amerykanin
Ostatnio zmieniony przez czuczu1910 23-06-2009, 07:27, w całości zmieniany 1 raz
Wiek: 22 Nr Użytkownika: 438 Dołączył: 09 Maj 2007 Posty: 1940 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 21-06-2009, 21:21
WIMBLEDON - DAY I
Frank Dancevic - Steve Darcis @1.61 7/10 bet365
Kanadyjczyk udowodnił, że zielona trawka mu służy - o czym świadczy życiowy sukces Franka i dojście do zakończonego wczoraj finału w Eagon Championship w Eastbourne. Przetarcie było, więc teraz nie wypada dać plamę na najbardziej tradycyjnym Szlemie! Dancevic z pewnością ma chrapkę na coś więcej, aniżeli I czy II runda. Belg... to średniak, nie można stwierdzić po nim jakiegoś uderzającego atutu. Nie ma ani jakiegoś specjalnie dobrego podania, a i z gry bez rewelacji. Frank czasami lubi dość szaleńczo ryzykować i nagle przyśpieszyć fh po linii, często bez szans rywal. Typ: 3-0.
Nicolas Mahut - Kristof Vliegen @1.33 7/10 bet365
Francuz + trawa = sukces? Niekoniecznie, choć turniej w Queens Clubie rozpoczął z wysokiego C, to wystarczyły dwa drobne błędy by odpaść z Roddem po dwóch TB. Mahut zniszczy jutro Krisa przede wszystkim serwisem, jestem przekonany, że nie będzie sobie z nim radził belg. Mahut dysponuje naprawdę niezłym forhandem i grą pod siatką, a te elementy plus świetne podanie równa się dobrą grą na trawie. Mahut uwielbia trawiastą nawierzchnię i podobnie jak Dancevic ma chrapkę na coś więcej niż tylko pierwsze rundy. Typ: 3-0.
_________________ Veni Vidi Vici Dumni po zwycięstwie, Wierni po porażce
WybrzeżeGdańsk
Nr Użytkownika: 720 Dołączył: 22 Sie 2007 Posty: 62 Skąd: Poznań
Wysłany: 21-06-2009, 22:49
Darcis S. v Dancevic F. Typ :1 2.29 7/10 bet365
No to zaczynamy wzmagania na londyńskiej trawce i odrazu 1 dnia fajny typek mi sie nasunął na grę a jest nim pojedynek Belga Steva darsisa i Kanadyjczyka Franka Dancevica .Mam odmienie zdanie o 100% od majkello odnośnie tego meczu .No to może na początek trochę o belgu .Nie będę ukrywał że Steva bardzo lubię.Jego styl gry bardzo techniczny i przyjemny dla oka miałem okazje oglądać belga na żywo rok temu w poznaniu .Jest to zawodnik który przebija sie w rankingu z roku na rok choć trzeba dodać że w tym roku trochę tempo zwolnił no ale poczekajmy może przyspieszy niedługo .Belga tegoroczne wyniki na trawce do niezła postawa na kortach londyńskich w Quens no i 1 runda i porażka z marcem gicqelem .Co do turnieju londyńskiego to w 1 rundzie belg pokonał pula capdevile w 3 setach no szalu wynik nie robi ale capdevilie potrafi grać na trawce i na prawdę to nie jest nic hańbiącego belga że stracił seta z Chilijczykiem 2 runda to albercik martin gładziutko w 2 setach przyjemnie no i 3 runda geal krecz (no albo scyrał przed belgiem ) no i potem Jcf i porażka w 3 setach miałem okazje oglądać ten mecz i byłem naprawdę pod wrażeniem gry belga .Sam belg nie ukrywa ze bardzo lubi grac na trawce podstawowym jego rodzajem kortu to oczywiście clay ale zaraz po tym jest właśnie grass może belg nie ma imponujących warunków fizycznych ale serwis ma jak na swój wzrost bardzo dobry i szczerze to dla mnie on niczym nie ustępuję serwisowi franka a dodam że franka to jest główny atut .Steve bardzo dobrze gra slisem niezły forhent i bardzo solidna gra darmowych pkt to ja bym na miejscu franka sie nie spodziewał :)Co do porażki belga z marcem w Holandii to marc jest zawsze groźny na trawce i nie uważam tego za jakaś wpadkę belga szczególnie że trawa w holadni a trawa w londynie to zupełnie inna bajka .Odnośnie franka dancevica to jest to zawodnik który co jaki czas przypomina nam że jest jakiś gracz w kanadzie który coś tam umie .Rok temu niezłe wyniki franka i by sie wydawało że wreśćie zagości na dłużej w 1-80 nic z tego obecnie rakieta ponad 100 zajmująca i wyniki w tym roku to lipa bym rzekł no oczywiście ostatnio finalik to trochę sobie nabił pkt .W tym roku wyniki franka na trawie to porażka z malisem w 3 setach w londynie a wcześniej porażka z młodym obiecującym bługarem dimitrovem w chelengerze w 2 setach .Ostatni turniej to każdy wie co zrobił frank no ale dla mnie to są żadne wyniki bo obsada naprawdę tego turnieju to niewiele lepsza od chelengera jaki był np rozgrywany w tym roku w czechach na clayu jakieś 3 tygodnie temu .Pokonanie igora na trawie to może nie jest zły wynik ale na mnie nie robi wrażenia pokonanie warda to juz w ogóle poziom warda to panfil by go pojechał jak chciał ,potem frank wineros z santoro który jest magikiem ale nie te lata niestety no i porażka z tursunovem będącym moim zdaniem w formie jak na niego i trawę bardzo średniej więc tak naprawdę to buki są pod wrażeniem gry franka w poprzednim tygodniu i myślą ze dyspozycja franka będzie taka jeszcze długo a ja mu nie daje większych szans na zwycięstwo bo niby jak on to ma wygrać ? Gra franka opiera się głownie z wygrywanych piłek po 1 serwisie no ale jak na ten wzrost to serwis dla mnie jest niezły i nic po za tym steve będzie wygrywał piłki po 1 podanie na pewno i to na poziomie takim że frnank może mieć około 70 % wygranych po 1 podaniu jeśli będzie 2 podanie to dla mnie frank leży i kwiczy i tutaj poziom będzie 30-40 % i brejki będą szły frank to jest przeciętny gracz i ja uważam że belg pokaże jaki w nim potencjał istnieje i będzie grał to co potrafi co pokazał już w tym roku na trawie w londynie .
Dodam tylko że kursy idą w góre na steve także jak ktoś ma predyspozycje giełdowe może sobie poczekać i to jutro dać ,a kurs może będzie nawet 2,50 ale ja tam nie czekam i gram to po 2,20 Vamos Steve !!
Wysłany: 23-06-2009, 07:05
ja pozwole sobie zapodac kilka typow ltore mi wpadły w oko
Victor Hanescu-Ivan Navarro 2 2,1 bet365 4/10 bet365
Hanescu i szybsze nawierzchnie to paradox Gra bardzo slabo i nie ma zadnych sukcesow tym bardziej na trawie Jedyne co ma to niezly serwis ale nogi to juz tragedia Ivan teoretycznie takze ziemniak lecz w tym sezonie na trawie wyjatkowo dobre wyniki Wygrane z Mullerem Gicquele i ferrerem mnie przekonywuja w 100% W poprzednim sezonie wygrane z zawsze groznym na szybkiej nawierzchni De Voestem i Andersonem ktory ma dobry serwis
Alex Bogdanovic-Tomas Berdych 1 6,33 3/10 Pinn
Mimo swojego stylu gry Berdych nie zachwyca od poprzedniego roku na trawie Teraz takze nie zachwycal wygrywajac ze slabym Hernychem i przegrywajac ze Zverevem Bogdanovica widzialem z Dancevicem i z Tursunovem i musze powiedziec ze zadziwil mnie pozytywnie Ciezko z nim o bp dobry pierwszy serwis i gra przy siatce Dziwi mnie az tak wysoki kurs
Rajeev Ram-Philipp Petzschner 1 2,20 4/10 bet365
Od zawsze Philippa uwazalem za niemieckie drewno i prochno Widzialem go klka razy i zawsze mnie swoja nieporadnoscie irytowal a to ze pokonal w Verdasco uznaje jako wyade przy pracy Ram?? tego goscia nie widzialem nigdy wiemy ze przeszedl spiewajaco qwale i jest niezlym deblista czyli napewno ma przewage przy siatce Typ bardziej przeciwko Niemcowi niz na amerykanina choc nie ukrywam ze licze na niego
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez czuczu1910 23-06-2009, 07:24, w całości zmieniany 1 raz
Wygraną Petschnera z Verdasco w Halle kwalifikował bym do wora, w stylu "podłożenie się zawodnikowi gospodarzy". Tym bardziej, że na RG (fakt, inna nawierzchnia) Verdasco zmiażdżył Niemca 6:1, 6:2, 6:3. A typ na Rama wydaję się być ciekawy. Tylko pamiętajmy, że na RG Perschner grał też z kwalifikantem w 1rundzie, Polanskym. I pamiętam, dużo ludzi grało właśnie na Polanskego - a wynik był inny... Ale teraz jest faworyzowany Niemiec przez buków, więc może być na odwrót Coś czuję Czuczu też, że będzie RAM
Ram, Rajeev - Petzschner, Philipp Typ: Ram wygra pierwszego seta @ 2.15 Expekt
Pierwsza runda Wimbledonu. Zacznę od tego, że kursy mocno spadły na zawodnika ze Stanów Zjednoczonych. Amerykanin jak burza przeszedł kwalifikacje, a wcześniej również rozegrał parę spotkań na trawie w Wielkiej Brytanii. Jego przeciwnik, Petzschner rozegrał w tym roku jedynie 4 spotkania na tej nawierzchni z czego tylko jeden udało mu się wygrać. Losy spotkania mogą się potoczyć bardzo różnie, wątpliwe jest dla mnie to, że zobaczymy w tym spotkaniu tylko trzy sety. Faworytem jednak jest dla mnie Amerykanin, który obyty z tutejszą nawierzchnią powinien namieszać w planach Niemca.
Nr Użytkownika: 3 Dołączył: 01 Kwi 2007 Posty: 1845
Wysłany: 23-06-2009, 11:48
Karanusic-Becker typ:1 stawka:8/10 kurs:4,41 bwin
Chorwat po kwalach a Becker zmeczony ..... i to powinien byc koniec mojej analizy
Zartuje oczywyscie.
Fakty sa takie ze Becker ostatnio gra bardzo duzo i to sie w koncu musi odbic na jego zdrowiu.Od 8 do 20 czerwca Niemiec rozegral az 10 spotkan !!!
Najpierw doszedl do cwiercfinalu w Halle a pozniej wygrał w 's-Hertogenbosch gdzie zaczynal od kwali !
Duzo osob dzisiaj daje Beckera( masowka czyli kolejny plus za moim typem ) sugerujac sie tym wygranym turniejem. Ale pzegladajac wyniki z 's-Hertogenbosch nie mozna nie zauwazyc ze Benjamin meczyl sie w kwalifikacjach tracac nawet seta z typowym deblistą Scott'em Lipsky'm, ktory w singlu gra beznadziejnie. Pewnie pozniej sie Benji rozkrecil ale po wzlocie formy musi przyjsc i obnizka szczegolnie jesli mamy do czynienia z challangerowcem.
Turniej w Holandii byl pierwszym turniejem rangi ATP, ktory udalo sie wygrac Niemcowi wiec pewnie pozniej swietowal ten najwiekszy jak do tej pory sukces w swojej karierze.
Te wszystkie fakty (plus h2h 1:0 dla Chorwata) sklaniaja mnie do postawiania na ogranego na kortach Wimbledonu Karanucica, ktory potrafi grac na trawiastej nawierzchni i zalicza ją do swoich ulubionych.
Ram, Rajeev - Petzschner, Philipp Typ: Ram wygra pierwszego seta @ 2.15 Expekt
Pierwsza runda Wimbledonu. Zacznę od tego, że kursy mocno spadły na zawodnika ze Stanów Zjednoczonych. Amerykanin jak burza przeszedł kwalifikacje, a wcześniej również rozegrał parę spotkań na trawie w Wielkiej Brytanii. Jego przeciwnik, Petzschner rozegrał w tym roku jedynie 4 spotkania na tej nawierzchni z czego tylko jeden udało mu się wygrać. Losy spotkania mogą się potoczyć bardzo różnie, wątpliwe jest dla mnie to, że zobaczymy w tym spotkaniu tylko trzy sety. Faworytem jednak jest dla mnie Amerykanin, który obyty z tutejszą nawierzchnią powinien namieszać w planach Niemca.
Wysłany: 23-06-2009, 23:51
Karlovic I. v Darcis S. Typ:2 4,40 8/10 Gamebookers
Pojedynek Chorwata wieży ivo karlovica kontra belg steva darsic.Dla mnie to kursy wystawione przez buki to śmiech dawać na Chorwata 1,15 a na belga 4,40 to jest przesada i trzeba ją wykorzystać .O belgu można poczytać powyżej dodam tylko że steve zagrał w 1 rundzie tak jak przewidywałem dobrze trzymał swój serwis praktycznie był nie do ruszenia przy swoim serwie frank dancevic miał raptem w 2 gemach okazje na brejka biorąc pod uwagę 16 gemów serwisowych steva jest wyczynem bardzo dobrym ,co prawda przy serwie franka steve może nie imponował no ale swoje zrobił w 2 setach 1 break i w jednym secie tiebrejk i w sumie gładkie zwycięstwo .Dziś w meczu z karlovicem powinno być podobnie chorwata styl każdy kibic tenisa doskonale zna i nie trzeba specialnie nikomu przypominać jakie zagrywki preferuje .Ivo w 1 rundzie wygrał w 3 setach z lacko .Lacko to ciekawy gracz ale ostatnimi czasy trochę spuścił z tonu i nie dziwi taka wygrana ivo choć trzeba powiedzieć że niespodzianka jest wygrana ivo w 2 setach nie w tiebrejku .Podstawą do dzisiejszego zwycięstwa steva będzie niewątpliwie trzymanie swojego serwisu i czekanie spokojnie na swoją szanse na breaka w gemie serwisowym karlovica.Ivo będzie dużo gemów wygrywać czy to asami czy to 1 podaniami no ale z kim by nie grał to przeciwnik z reguły ma szanse na bp i trzeba wtedy to wykorzystać .Ja uważam że jutro takie okazje na pewno będą i liczę że steve tak na 5 break pointów wykorzysta 2 co powinno dać mu wygraną . Na pewno będziemy mieli w jakimś secie do czynienia z tiebrejkiem no i każdy kto oglądał quens w londynie wie co robił ivo z rodickiem gdy dochodziło do tiebrejka jeden mini break na korzyść andiego i było po secie jutro też tak może być .Steve ma solidne podanie i nie sadzę żeby więcej niż 1 raz je stracił .Buki jak co roku gdy karlovic gra na trawce faworyzują go strasznie no ale taka prawda że co roku ivo zawodzi rok temu kto go pokonał magik santoro a na kogo było 1,30 na ivo niby 2 razy większy ale co to daje jak przy serwie przeciwnika nic nie ugra przychodzi tiebrejk 2 podanie i ivo nie wie co robić .Kursy na ten mecz powinny wyglądać tak naprawdę po 1,80 na obu no ale jak dają 4,40 to trzeba z tego skrzętnie korzystać Vamosssssssssssss Steve !!!!!!!!!!!!
Wysłany: 24-06-2009, 00:49
EH mały błąd się wkradł tak to jest jak sie z głowy pisze rok temu karlovic przegrał z Simon Stadler i było na ivo 1,05 Ze santaro karlovic wtopił 2 lata temu .
Wysłany: 24-06-2009, 06:22
Mardy Fish-Janko Tipsarevic 1 1,61 bet365 8/10
Kurs mnie dziwil bo janko nie potrafi grac na trawie Jego poruszanie po korce pozostawia wiele do zyczenia W pamieci mi pozostanie jego mecz z Mahutem w ktorym az bylo mi go szkoda Ostatnio z GGl takze nie mial wiele do powiedzeinia i mam wrazenie ze dla niego pilki lataja tutaj zbyt szybko bo mimo zwinnosci czesto jest spozniony a w dzisiejszym meczu bedzie na szybkie pilki narazony napewno Ryba jest w niezlej formie w tym sezonie pogrywal na ziemii i teraz uwazam ze spokojnie przejdzie Tipsarevica Zagrywa bardzo duzo pilek konczacy i nie myli sie czesto To bedzie klucz do zwyciestwa
Ostatnio zmieniony przez czuczu1910 24-06-2009, 07:00, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 24-06-2009, 06:57
Dudi Sela-Rainer Schuettler 2 1,40 bet365 6/10
Dudi to taki przecietniacha Niezbyt rozny serwis gra przy siatce srednia Reinera widzialem na trawie i jest to zawodnik trudny do zlamanie potrafi trzymac serwis Typ walczaka Bardzo doswiadczony i ograny na szybszych nawierzchniach Potrafi solidnie kropnac i skonczyc Uwazam ze ma duzo wiecej atutow niz żydek
Nr Użytkownika: 1219 Dołączył: 01 Maj 2008 Posty: 52
Wysłany: 24-06-2009, 10:51
czuczu1910 napisał/a:
Mardy Fish-Janko Tipsarevic 1 1,61 bet365 8/10
Kurs mnie dziwil bo janko nie potrafi grac na trawie Jego poruszanie po korce pozostawia wiele do zyczenia W pamieci mi pozostanie jego mecz z Mahutem w ktorym az bylo mi go szkoda Ostatnio z GGl takze nie mial wiele do powiedzeinia i mam wrazenie ze dla niego pilki lataja tutaj zbyt szybko bo mimo zwinnosci czesto jest spozniony a w dzisiejszym meczu bedzie na szybkie pilki narazony napewno Ryba jest w niezlej formie w tym sezonie pogrywal na ziemii i teraz uwazam ze spokojnie przejdzie Tipsarevica Zagrywa bardzo duzo pilek konczacy i nie myli sie czesto To bedzie klucz do zwyciestwa
Janko nie potrafi grać na trawie? Faktycznie, co to jest 4 runda 2 lata z rzędu na Wimbledonie, wygrany maraton z Gonzalezem, wygrana 3-1 z ARoddem i 3-0 z Tursunovem. Może lepiej spojrzeć na starsze wyniki, a nie tylko ostatnie 2 tygodnie. Rok temu tydzień przed Wimbledonem Tipsarevic przegrał w kwalifikacjach w Nottingham z Grothem, a kilka dni później odesłał Roddicka i Tursunova, przegrywając z półfinalistą Schuettlerem. Tipsarevic na większych turniejach gra świetnie, przeciwnik dzisiaj wymagający, ale do ogrania.