Wiek: 25 Nr Użytkownika: 487 Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 1231
Status: Offline
Wysłany: 11-04-2010, 11:22 Monte Carlo
Miejsce : Monte Carlo, Monako
Ranga turnieju : ATP Masters "1000"
Data : 11.04-18.04 2010 r.
Nawierzchnia : ceglana
Pula nagród : 2'543'750 €
Uczestnicy : 56 zawodników w singlu / 24 pary w deblu
Oficjalna strona : www.monte-carlorolexmasters.com
Moim zdaniem zdecydowanym faworytem tego pojedynku jest niemiec. Tomic jest to gracz bardzo młody (17lat) i preferujący twarde nawierzchnie. Niemiec kolei ostatnio bardzo dobrze sobie pogrywa. W Miami pokonał Robredo , Greula , przegrał dopiero z Roddickiem . Tomic swój pierwszy mecz rozegrał na Clay w tym sezonie w Neapolu i łatwo przegrał z Lorenzim 6-2 6-4 wiec jakoś specjalnie mocny nie jest. W tym pojedynku wygra doświadczenie i to niemiec zagra w turnieju w Monte Carlo. [/b]
Wysłany: 11-04-2010, 18:02
Zaczyna sie dosc newralgiczna czesc sezonu czyli przeskok z szybkich nawierzchni na clay czyli przygotowania do RG a wiec moze sypnac dogami i na to licze
Florent Serra - Stephane Robert 2 2,75 4/10 b365
Serra juz zaliczyl wystep na clayu i to byl niezly wystep bo doszedl az do polfinalu gdzie spokojnie go puknal Hanescu Serra nie gra nic nadzwyczajnego czesto sie myli i nie potrafi do konca trzymac pilki w korcie Wlasnie w Casablance pokonal Roberta a wiec Francuz bedzie chcial sie zrewanzowac po pierwsze Po drugie tak naprawde gra u siebie we Francji gdzie gra mu sie najlepiej i kibice beda rowniez go wspierac Kurs przesadzony moim zdaniem a wiec warto dac na Roberta
Ernests Gulbis - Marco Chiudinelli 2 3,75 3/10 b365
Gulbis to gracz bardzo himeryczny o slabej psychice Jego tenis opiera sie na serwisie a tutaj to nie wystarczy choc przeciwnik jest ostatnio w tragixcznej formie Marco rowniez nie grywa na cegle ale jakos jego gra bardziej mnie przekonuje do tej nawierzchni Kurs na gulbis 1,25 to masakra a wiec trzeba sprobowac Szwajcara
Fabio Fognini - Michael Llodra 1 1,50 7/10
Llodra to gracz dosc kontuzjogenny i juz w tym sezonie przez to pauzowal ,jest to typowy deblista i czesto udaje sie do siatki i mocno serwuje lecz na clayu nie wygral w swojej karierze zbyt wiele Fognini to nie jest wirtuoz tenisa ale solidny ziemniak i za to go cenie Potrafi napsuc krwi tym z najwyzszej polki Nie widze tutaj innej mozliwosci bo Llodra pewnie zbyt dlugo nie bedzie sie chcial meczyc na maczce
Wysłany: 12-04-2010, 06:56
tak po krotce
Juan Monaco - Jarkko Nieminen 1 1.35
Monaco swiatowa czolowka ziemniakow, dodatkowo jeszcze poprawil swoja gre i jest w stanie rowniez rywalizowac na szybszych nawierzchniach Nieminen przeszedl qwale ale na Juana nie starczy mu umiejetnosci bo jego gra jest tylko przyzwoita
Marcel Granollers - Juan Carlos Ferrero 2 1.20
Marcel od jakiegos czasu nie potrafi zagra tego co potrafi Owszm jest po qwalach lecz w pierwszym secie mial juz bardzo podbramkowa sytuacje i zwyciestwo zawdziecza tylko slabej postawie przeciwnika JCF to 3 krotny finalista turnieji na cayu w tym sezonie z czego 2 wygral i jeden przegral z nie byle kim bo z Ferrerem
Peter Luczak - David Ferrer 2 1.07
Tutaj nie ma co pisaxc roznica klas
Tomas Berdych - Feliciano Lopez 1 1.30
Berdych znajduje ie w dobrej formie oid jakiegos czasu i dla niego problemem moze byc przestawienie sie na inna nawierrzchnie Felek nie jest zbyt grozny na wolniejszych nawierzchniach
tobet 6/10
Ostatnio zmieniony przez czuczu1910 12-04-2010, 06:58, w całości zmieniany 1 raz
Pojedynek dwóch debli. Wg mnie lepsza para jest Cermak/Mertiniak . Para czeska gra dobrze na szybkich jak i wolnych nawierzchniach bo osiągaja w miare dobre rezultaty grajac w róznych turniejach. Murray nie jest jakims znakomitym deblista , a Hutchins raczej preferuje szybsze nawierzchnie. Para czeska bardzo dobrze serwuje i porusza sie po korcie , bardzo dobrze graja wolejem. Kurs na czeska pare troche przesadzony ale trzba korzystac ze buki wystawily taki kurs chyba ze wzgledu ze tam Andu Murray bedzie grał. Murray tez dlugo nie grał (był chyba kontuzjowany) i ten mecz to bedzie takie jego przyzwyczajenie do gry na cegle wiec za bardzo starać się nie bedzie . Takie moje skromne zdanie na ten mecz.
Wysłany: 13-04-2010, 07:26
Berdych Tomas - Gasquet Richard 1 1,55 betfair 8/10
Berdych znajduje sie w wysokiej formie Prezentuje bardzo solidna i rowna gre Ostatnio w Miami rozegraal super turiej i tutaj MC wszedl gladko w turniej Teraz stanie mu na drodze Rysiek ktory nie gra fdobrego tenisa Jego gra jest bardzo nie rowna popelnie wiele beznadziejnych bledow czestonie trafia srodkiem rakiety to pokazuje jego forme Wczoraj z Gimeno Traverem rowniez mial dosc ciezko lecz dal rade wygrac mimo ze jego przeciwnik nie jest najwyzszych lotow Zastanawiam sie rowniez czy nie zarac 2:0 bo kurs bedzie lecial
Ostatnio zmieniony przez czuczu1910 13-04-2010, 07:27, w całości zmieniany 1 raz
Nr Użytkownika: 206 Dołączył: 16 Kwi 2007 Posty: 335
Wysłany: 13-04-2010, 13:57
Zaczynamy prawdziwą tenisową grę bo biały sport przenosi się na nawierzchnię prawdziwego tenisa czyli ceglaną mączkę.Monte Carlo to miejsce magiczne i wielu graczy gra tam z prawdziwą przyjemnością.
Moje typy z lazurowego wybrzeża.
1.
Typ: Gasquet
Gamebookers.
Stawka: 100 jednostek.
Pierwsze pytanie to dlaczego Berdych jest tak zdecydowanym faworytem tego meczu ? Odpowiedzi na nie znaleźć nie potrafię , rozumiem że to gracz który posiada wielkie możliwości i turniej w Miami to potwiedził ale przede wszystkim duma Prostejova jest jak mówią o reprezentancie Czech to zawodnik stworzony do gry na szybkich nawierzchniach.
Gasquet to wielki talent światowego tenisa , talent wciaż niespełniony ale może ten sezon będzie przełomowy ?
Richard powrócił do prawdziwego grania po przerwie spowodowanej zawieszeniem za uzywanie kokainy i nie moze powrocic do swojej dawnej dyspozycji.Z rasowym przebijaczem jakim jest Gimeno Traver Gaza zaprezentowal sie calkiem solidnie i dzisiaj powinien stawic zaciety opor Berdychowi.
Wysłany: 14-04-2010, 07:17
dzis krotko
Ernests Gulbis - Stanislas Wawrinka 2 1,42 tobet
Gram przeciw Gulbisowi bo na clayu gra slabo no i ta glowa Wawrinka jesli nie odpadl w pierwszej rundzie znacxzy ze nie przyjechal po wpisowe tylko powalczyc
Ivan Ljubicic - Michael Llodra 1 1,45 tobet
Llodra trafil na slabego jak sie okzalo Fogniniego w pierwszej rundzie Ljuba w tym sezonie pokazal juz super gre Nie do knca lubie na niego grac ale czuje ze da rade Ogrywal Roddicka to i ogra Llodre
6/10
Ostatnio zmieniony przez czuczu1910 14-04-2010, 07:22, w całości zmieniany 1 raz
Trochę mnie dziwią kursy na Berdycha jutro. Jak dla mnie to on powinien być faworytem w tym meczu. Oglądałem go w pojedynku z Gasquetem i Rysiek sztycha nie zrobił. Tomasz grał bardzo pewnie, świetnie serwował, nie popełniał prawie wcale niewymuszonych błędów. Od pierwszej do ostatniej piłki miał mecz pod kontrolą. Grał zdecydowanie, agresywnie. Gdy tylko Gasquet dostał szanse na przełamanie (a miał ich bodajże 3 jak dobrze pamiętam) to od razu Berdych włączał swój serwis i bez problemu się bronił. Dodatkowo całkiem niedawno dwa razy ograł Fenę. Niby nawierzchnia pod Verdasco (choć Berdych w tym roku na ziemii nie stracił nawet seta póki co), ale ja myślę, że conajmniej seta a chyba i mecz wygra Czech.
Oprócz tego widzę jutro wygrane: Ferrera, który zabiega Ljubo, Dulgheru, która "rozstrzela" Parre Santonje oraz Vinci, która broni wielu punktów za wygraną z zeszłego roku w Barcelonie.
Nr Użytkownika: 3 Dołączył: 01 Kwi 2007 Posty: 2031
Wysłany: 14-04-2010, 21:38
Ferrero-Tsonga typ:1 kurs:1.6 stawka:5/10 betsson
Oszukalem sam siebie czekajac az kursy na Hiszpana podskoczą :/ Myslalem ze ludzie biorąc pod uwage fakt iz wyzej wymienieni Panowie grali ze sobą niedawno i gładko wygral Tsonga beda grali wlasnie na Francuza. Wycghodzi na to ze nie tylko ja ogladam w tv mecze z Monte Carlo
Tak jak pisalem w temacie "relacje z meczów tenioswych" Komar jest w formie i bedzie tutaj kąsił swoich rywali znakomitymi zagraniami z głebi kortu. JCF jest tutaj bardzo regularny i pokazuje swietną gre kątową.
Tsonga to typowy zawodnik na szybkie nawierzchnie. Na ziemii duzo traci i dlatego mimo h2h 2:0 dla niego na czerwonej mączce nie jest stawiany w roli faworyta.
Mysle ze po JCF stronie na clayu stoją wszystkie argumenty czyli doswiadczenie, ogranie, regularnosc, poruszanie sie po korcie.
Z innych faworytow dobrze wygląda Nalbi. Natomiast z UD pogralbym na Montiego kierując sie fatalną formą Cilica.
Wysłany: 15-04-2010, 06:33
Dzis moj dubel bedzie skladal sie z dwoch typow Typu V i
Tommy Robredo-David Nalbandian 2 1,70 tobet 6/10
Nalbandian wczoraj rozegral bardzo dobry ale zarazem trudny mecz Juzny posawil bardzo wysoko bramke ale po jego grze bylo widac forme i momentami przeblyski geniuszu To byl prawdziwy test dla niego ktory zdal wzorowo Tommy mial do tej pory przeciwnikow bardzo sredniej klasy wiec nie ma co wyciagac wielkich wnioskow z wynikow Niestety gry nie widzialem wiec nie bede sie madrzyl Malbi dzis odprawia Tommiego jesli tylko nie siadzie fizycznie
Wysłany: 15-04-2010, 07:38
Michael Berrer-Rafael Nadal over16.5 gemów 1,72 b365 7/10
Ja rozumiem ze wynik Nadala zrobil wrazenie na bukmacherach ale ta linia u facetow to grubo za nisko co wykorzystam Nadal to mistrz clayu al;e Berrer w tym sezonie gra bardzo dobry tenis i uwazam ze 5 gemow to spokojnie jes w stanie ugrac
Wawrinka po kursie 3. Myślę że jest to piękny value, Djoker strasznie nieregularny, ostatnio porażka z Rochusem w pierwszym meczu w Miami, z Ljubą w Indianie, męka z Kohlim. Serwis nie bardzo, Novak po Dubaju jakoś osłabł chyba. Stanislas natomiast równo, porażki tylko z Ciliciem, Youhzny i Ferrer od początku roku, z niżej notowanymi gładko. Myśle że Szwajcar może w tym sezonie zanotować całkiem dobre wyniki. ( w tamtym roku wziął ślub z grubo starszą od siebie byłą turecką modelką, szczerze mówiąc niezbyt urodziwą P nie wiem co Ci szwajcarscy tenisisci mają za gust, ale chyba pomaga, bo Stanislas w tym roku gra bardzo dobrze )
Tutaj myśle ze wygra Verdasco . Djokovic strasznie nierówny. Od jakiegoś czasu już mam wrażenie że w tym sezonie jego forma jest marna. Verdasco mnie troche zaskoczył w tum turnieju. Gra dobrze chociaż też gdy ma postawić kropke nad "i" jak wczoraj 5-1 i przegrać 7-6...to daje się przełamać... Djoko równiez 3-0 3-0 ale tracil... Djokovic ma także słabą głowę bo z tego co pamietam to gdy mu nie idzie to sie denerwuje i gra gorzej. Djokovic nie potrafi zagrać całego meczu na równym poziomie a Verdasco jeśli mu się zache to to zrobi. Kurs na Verdasco 2,70 dlatego warto brać to w ciemno . Bo tutaj może wygrać każdy ale ja stawiam bardziej na Verdasco. Jest dobrze wyszkolony technicznie , serwis ma dobry forhend także. Djokovic mu dużej krzywdy serwisem nie powinien zrobić, jedynie może być mocniejszy w dłuższych wymianach ale jak to Djoko może rówineż być słabiutki. więc zobaczymy
_________________ Volleyball 4ever !
FORZA SKRA BEŁCHATÓW !!
VAMOS RAFA NADAL
Ostatnio zmieniony przez ChrisseQ 17-04-2010, 10:57, w całości zmieniany 1 raz
Moim zdaniem jak Djoko zagra tak jak we wczorajszym meczu z Nalbandianem to Verdasco nie będzie miał zbytnio nic do powiedzenia. W tamtym roku był finał Nadal-Djoko i moim zdaniem będzie powtóka w tym samym składzie. Tak jak na początku tutaj w dzielnicy Monako grał przeciętnie Serb to teraz z meczu na mecz gra coraz lepiej. Djokovic wg niektórych to zawodnik, który tylko potrafi grać na hardzie, tak jak ostatnio oglądałem jego wypowiedź, on w Serbii ma 90% kortów ziemnych i to na nich właśnie się uczył i odnosił sukcesy. Oceniam tu szczególnie gre z ostatnich meczy/ów to dla mnie Djokovic. Novak po meczu z Nalbandianem powiedział, że to był jego najlepszy mecz w roku 2010