Wiek: 25 Nr Użytkownika: 487 Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 1231
Status: Offline
Wysłany: 08-05-2010, 08:53 Madryt
Mutua Madrilena Madrid Open Miejsce : Madryt, Hiszpania
Ranga turnieju : ATP Masters "1000"
Data : 9.05-16.05 2010 r.
Nawierzchnia : ceglana
Pula nagród : 3'700'000 €
Uczestnicy : 56 zawodników w singlu / 24 pary w deblu
Oficjalna strona : www.madrid-open.com
livescore: http://www.protennislive....www.tenisbet.pl
Ostatnio zmieniony przez czuczu1910 08-05-2010, 08:54, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 11-05-2010, 06:50
Fabio Fognini - Philipp Petzschner 2 1,35
Philipp ostatnio w wysokiej formie pewna gra sopokojnie starczy na Włocha
Thomaz Bellucci - Pere Riba 1 1,30
Bellucci o 2 klasy lepszy gracz Jedyny argument na korzysc Riby to Madryt ale na moj gust to mało
John Isner - Christophe Rochus 1 1,30
John ostatnio pokazal ze potrafi ze swoja silo powalczyc na clayu Rochus przeszedl qwale pokonujac falle i Hernandeza lecz oni nie sa ostatnio w najwyzszej foormie
Nr Użytkownika: 3 Dołączył: 01 Kwi 2007 Posty: 2031
Wysłany: 11-05-2010, 07:33
mnie osobiscie fakt iż Isner gral w finale w Belgradzie plus to ze Rochus przeszedl kwale odpychaja od grania na Amerykanina. Wrecz przeciwnie.... zaryzykowal bym na Belga za drobne
Wysłany: 11-05-2010, 07:40
Vendetta napisał/a:
mnie osobiscie fakt iż Isner gral w finale w Belgradzie plus to ze Rochus przeszedl kwale odpychaja od grania na Amerykanina. Wrecz przeciwnie.... zaryzykowal bym na Belga za drobne
V nic nie wskazuje na jakokolwiek forme Rochusa Przegladajac ostatnie 5 turniejow
Christophe Rochus Oscar Hernandez 6-4 6-3 Qualifying 1.86 - 1.92
Clay Christophe Rochus Alejandro Falla 6-3 5-7 6-2 q-First
Wysłany: 11-05-2010, 07:45
ja rozumiem o co Tobie chodzi tylko ze mam taką zasade ze nie stawiam na zawodnikow, ktorzy wygrali lub graliw finale poprzedniej imprezy. Tu nie chodzi o umiejetnosci tylko o chęc gry Isnera.
Kierujac sie tą samą zasadą gralbym dzisiaj jeszcze przeciw martinez-sanchez i montanesowi
brawo Vendi miales racej co do Montanesa i Martinez ze przegraja. Widze ze bardzo czesto jest tak jak mowisz . Ze finalisci poprzedniego turnieju szybko odpadaja w nastepnym. No wyjątkeim jest czolowka swiatowa
Wysłany: 11-05-2010, 16:44
V ma racje ale ja nie do konca jestem przekonany ze to kwestia poprzedniego turnieju bo jak i Stosur tak i Gulbis ostatnio w bardzo dobej formie Takze moim zdaniem to wlasnie tego zasługa
Wysłany: 11-05-2010, 20:16
nie widzialem meczu pana Q ale mimo takiego serwisu z jakiego slynie mial mnie bp niz rywaal Nie widzialem nigdy tego gracza Moze jakby ktos cos skrobnal na temat Hiszpana
Wysłany: 12-05-2010, 06:38
Oleksandr Dolgopolov Jr. - Rafael Nadal under 16,5 2,20 Paddy Power 7/10
Roznica miedzy tymi zawodnikami jest kolosalna i nie widze tutaj innego rozwiazania niz masakrujace zwyciestwo Nadala Dolgopolov przeszedl qwale i pokonal Seppiego co juz dla mnie bylo duzym zaskoczeniem Nadal taich zawodnikoiw odprawia szybko Mozna znalezcc rowniez linie na poz 17,5 gemow Niby linia niska bo wystarczy 5 gemów by nie siadlo ale %gemów z nadalem to i tak dosc duzo
Fish na clayu ?? chyba nie on... Formy nie ma dlugo nie grał. Jest to jedo pierwszy mecz na cegle w tym sezonie. Na tej nwierzchni nie blyszczy wiec powinien przegrac. Melzer ostatnio dobrze zagral z Andersonem. Dobrze serwował i biegal po korcie. Dobrze tez gral z koncowej lini. Amerykanin jakoś mnie nie przekonuje , nie lubie tego zawodnika wiec typuje jego odpadniecie gdyz wiem iz on nie lubi grac na cegle nie ma formy , nie ma ogrania wiec jakie korzyscni przemawiaja za nim ? chyba zadne.
Wysłany: 12-05-2010, 09:16
czuczu1910 napisał/a:
Nie widzialem nigdy tego gracza Moze jakby ktos cos skrobnal na temat Hiszpana
Ja mialem okazje ogladac MUNOZ-DE LA NAVE w Szczecinie. Ogolnie ten zawodnik niczym szczegolnym sie nie wyroznia. Jest niski i gra jak typowy Hiszpan. Zakopuje sie 2 metry za koncową linią i przebija. Naprawde nic specjalnego.
Wysłany: 13-05-2010, 12:04
Juan Monaco-Nicolas Almagro typ:1 kurs:2,72 stawka:5/10 BF
Widzialem Almagro w Rzymie z Kubotem i tutaj w Madrycie z Troickim i jego forme oceniam jako bardzo przecietną. Nico jest znany z ofensywnego jak na hiszpanską szkole stylu gry ale gdy nie jest w formie jego uderzenia czesto lądują daleko za kocnowa linią... i tak jest i teraz. Almagro nie potrafi wstrzymac ręki i grac na przebicie co dla zawodników legularnych....( takich jak Monaco) jest kopalnią punktów. Procz wygranej z Troickim Hiszxpan wygral tutaj z Sodą - ja tego meczu nie ogladalem ale z opini znajomych wiem ze Szwed nie byl zbytnio zmotywowany i nie zalezalo mu zeby wygrac co potwierdzają tez statystyki z tego meczu( Szwed ze swoim poteznym serwisem dal rywalowi az 13 szans na przelamanie !?!?! )
Monaco mimo ostatnich slabszych wystepów w Madrycie prezentuje sie bardzo dobrze. W pierwszym swoim meczu na tej imprezie oddal zaledwie dwa gemy Greulowi a w drugim tylko cztery utalentowanemu Bellucciemu
Mysle ze regularnosc i walecznosc Argentynczyka powinna wystarczyc na rozregulowanego ostanimi zasy Hiszpana. Kurs takze zacheca do tej iwnestycji
Nr Użytkownika: 621 Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 27
Wysłany: 13-05-2010, 15:48
Co do opinii na temat Almagro, zgadzam się. Co do Monaco, myślę, że trochę przeceniasz jego możliwości:)
Strasznie mnie zawiódł Verdasco. Przeszedł obok meczu, odpuszczał piłki, widać było całkowity brak koncentracji Melzer na dobrą sprawę niczego nie pokazał. Kiepski serwis, sporo zepsutych prostych piłek i dosłownie kilka ładnych uderzeń kończących. To Hiszpan przegrał, a nie Austriak wygrał. Myślę, że ktokolwiek z pary Monaco - Almagro nie awansuje to powinien sobie spokojnie poradzić z Melzerem
Nadal wczoraj grał z Isnerem przed wczoraj z Dogopolowem i w kazdym meczu bylo powyzej 17 gemow. Nadal jakby grał troche mniej agresywnie. Monfils jest lepszym zawodnikiem od Isnera czy Dogopolova wiec licze ze ugra chociaz te 6 gemow a to jest do zrobienia. Najlepszego Nadala zobaczymy na Roland Garos teraz niech gra spokojnie.