Nr Użytkownika: 3 Dołączył: 01 Kwi 2007 Posty: 2031
Status: Offline
Wysłany: 14-06-2010, 12:02 Wimbledon
The Championships Wimbledon
Miejsce : Londyn, Wielka Brytania
Ranga turnieju : Wielki Szlem
Data : 21.06-4.07 2010 r.
Nawierzchnia : trawiasta
Pula nagród : 13'725'000 £
Uczestnicy : 128 zawodników w singlu / 64 pary w deblu
Oficjalna strona : www.wimbledon.org
Wyniki na żywo : http://2010.wimbledon.org/en_GB/scores/index.html
Wysłany: 14-06-2010, 12:15
Na poczatek zagram takiego tripelka z kwalifikacji:
Ivan Navarro - Dominik Meffert typ:1 kurs:1.6 + Muller G - Tavares L typ:1 kurs:1.10 + Mannarino A - Souza J typ:1 kurs:1.18 stawka: 5/10 ako:2,08 Fonbet
Zawodnicy na których stawiam biją na głowe swoich rywali jesli chodzi o umiejtnosci gry na trawie( o Navarro pisalem wiecej podczas rozgrywanego w ubieglym tygodniu turnieju w Londynie). Procz Mefferta pozostala dwojka ich dzisiejszych przeciwnikow to typowe ziemniaki bez serwisu itd itp. Nie ma co sie rozpisywac.... poprostu typuje wygrane specjalistów od gry na trawie
Wysłany: 21-06-2010, 14:36
Pierwsza runda wiec krusy na faworytów sa zenujace. Spróbujemy trafic jakies UD
Ventura-Beck typ:1 kurs:4,8 stawka:5/10 BF
Kurs na Becka, ktory przegral 7 ostatnich spotkan to jakas pomylka Ventura to ziemniak ale na trawie cos tam potrafi zagrac a do tego jest juz ograny na tej nawierzchni bo bral udzial w kwalach do turnieju glownego. Hiszpan jest takze niezlym deblistą a to znaczy ze przy siatce tez potrafi sie zachowac
Witten-Llodra typ:1 kurs:6,4 stawka:5/10 BF
Typ przeciwko zwyciezcy Eastbourne. Nieraz juz psialem ze zawodnik, ktory wygra turniej w nastepnym szybko odpada i ta zasada bardzo czesto sie sprawdza( oczywiscie nie biore tutaj pod uwage Nadala czy Federera).
Witten nie jest jakims ogórkiem. Aby zagrac w turnieju glownym Wimbledonu musial przejsc kwale i ma juz wygrane trzy mecze
Rochus gra bardzo dobrze na trawie. Rok temu doszedl on do polfinalu turnieju w Halle gdzie odpadl wlasnei z Djokovem ale po bardzo zacietym meczu. Oli Rochus jest to zawodnik szybki, bardzo dobry technicznie i swietnie grajacy wolejem.
Djokovic jest daleki od swojej optymalnej formy a do tego trawa to nie jest jego ulubiona nawierzchnia dlatego ten kurs na Belga jest dla mnie o wiele przesadzony.
Licze tutaj na bardzo zaciety mecz dlatego gram bezpieczniej z handicapem +1.5 seta.
Wysłany: 22-06-2010, 10:51
Wczorajszy dzien praktycznie na zero a szkoda bo moglby byc duzy plus gdyby szczescie troszeczke dopisalo.
Dzisiaj znowu widze same UD.
Alcaide-Simon typ:1 kurs:5,5 stawka:5/10 BF
Simon co chwile lapie kotnuzje i ostatnio mało gral. W swoim pierwszym wstepie po kontuzji w Estbourne Francuz nie zaprezentowal sie najlepiej gdyz meczyl sie z Korolevem i Kuznetsovem oraz gładko wtopił z Llodrą. Ogolnie Giles nigdy na trawie nie blyszczał.
Alcaide po kwalach gdzie ku mojemu zdziwieniu gładko uporal sie np. z Donalndem Youngiem. Young to zawodnik stworzony na trawe, ktory posiada mocny serwis i niezly forhand dlatego ta gładka wygrana robi na mnie wrazenie.
Kurs bardzo zacheca do zagrania na Hiszpana.
Stakhovsky w mega formie.... Tydzien temu wygral on w Hertogenbosch nie tracac nawet seta !!! Od finalu tego turnieju minely dwa dni wiec Sergiy mial czas na odpoczynek.
H2h 1:0 dla Stakovskiego -> Kooyong Melbourne, Australia 7:5 6:3 dlatego tymbardziej nie wiem skad bukmacherzy wzieli takie kursy na to spotkanie.
To tyle z meskich UD Zagram tez dzisiaj jeden kupon za wieksze pienaidze. Najprawdopodbniej ebdzie on sie skaldal z 3-4 spotkan ale analize do tych meczów podam pozniej
Ferrero w tym roku na trawie rozegral tylko jeden mecz i na dodatek go przegral wiec pewnie niektorzy pomysla ze to glupota stawiac na niego. Jednak Ci ktorzy troszke znaja sie na tenisie beda widzieli w tym meczu duze szanse na wygraną Komara Ferrero na trawie grac potrafi co udowodnil np. w ubieglym roku gdzie doszedl do polfinalu w Quuens( w trzeciej rundzie ogrywajac swojego dzisiejszego rywala Malissa 6-4 7-6(4) oraz do cwiercfinalu Wimbledonu.
Dodatkowo Malisse w Hertogenbosch narzekal na jakas kontuzje wiec radze grac u buka, ktory nie zwraca za krecze.
The Bakker to mistrz juniorskeigo Wimbledonu i na tej naiwerzchni jest dla mnie duzym faworytem w pojedynki z ziemnaiczanym Giraldo. Wprawdzie temu ziemniakowi udalo sie wygrac w tym sezonie kilka meczów na trawie ale to nie zmieni faktu ze w pojedynku do 3 wygranych setów z bardzo dobrze serwujacym The Bakkerem wedlug mnie ma male szanse na wygranąa kurs na Holendra zachecający
Wysłany: 23-06-2010, 22:28
Seppi-Kamke typ:1 kurs:1,7 stawka:5/10 BF
Kurs 1,7 na Wlocha uwazam za spore value.
Seppi przez Wimbledonem slabo prezentowal sie na trawie ale tutaj w 1 rundzie ladnie ograł Almagro bez straty seta. Rozumiem ze Kamke zrobil niespodzianke ogrywajac w 5 setach Garcie Lopeza ale Hiszpan pewnie juz sie "nagra"l dochodząc do finalu w Eastbourne.
Gram na Wlocha, ktorego uwazam za zawodnika bardziej doswiadczonego i jednak o klase lepszego od swojego dzisiejszego rywala...challengerowca.
Dodakową ciekawostką jest fakt iz Ci zawodnicy zagrali juz w takich samych warunkach na tym samym turnieju w roku 2008 i 3:1 w setach wygrał Andreas Seppi.
Wysłany: 24-06-2010, 10:31
Russell-Fognini typ:1 kurs:2,06 stawka: 5/10 BF
To sa jakies zarty zeby Fognini byl w tym meczu faworytem. Zrozumialbym gdyby grali na ziemii w Europie ale nie na trawie.
Tenis Włocha to defensywa..... mozolne przebijanie pilki na druga strone siatki. Fakt... ma on tez konczacy forhand ale nie uzywa go za czesto.
Russell to typowy Amerykanin czyli gracz, ktory lubi szybkie korty wiec na trawie czuje sie dobrze. Wygrywajac z Ribą pokazal jak sie gra na trawie z ziemniakami
Wygrana Fogniniego z Verdasco w ogole nie robi na mnie wrazenia bo z relacji osob ogladajaych ten mecz ( ja niestety nie moglem go wtedy ogladac) wynika ze Verdasco gral tragicznie i popelnił w tym spotkaniu "milion" niewymuszonych błędów.
Wysłany: 26-06-2010, 11:25
Na dzisiaj taki dubelek:
Dushevina V./Makarova E. - Jankovic J./Scheepers typ:1 kurs:1,4 + Benneteau J. - Fognini F. typ:1 kurs:1.35 ako:1,89 stawka:5/10 bah
Dushevina i Makarova juz poza singlem wiec mogą sie skupic tylko na deblu. Rosjanki maja na swoim koncie kilka wspolnych wystepów w przeciwienstwie do swoich dzisiejszych rywalek, ktore graja razem pierwszy turniej.
Ogolnie wedlug mnie Rosjanki mają wieksze umiejetnosci, ktore predyspionują je do dobrej gry w tych rozgrywkach. Sa bardziej doswiadczone( jesli chodzi o debel), maja lepszy serwis i duzo lepiej spisują sie przy siatce. Ogolnie tez w rozgrywkach deblowych notują lepsze wyniki.
Fognini ma niezlego farta ze doszedl az tak daleko w Wimbledonie. Russell mial go na widelcu wygrywajac 2:0 w setach i 4:1 w tb trzeciego seta ale jak wiadomo nie dal rady.
Benek ma wszystkie atuty potrzebne do dobrej gry na trawie. Wloch ich nie ma dlatego jego obecnosc w tej rundzie jest dla mnie ogromną niespodzinką. Nie wyobrazam sobie zeby Fabio zaszedl jeszcze dalej.
Thiemo de Bakker - Paul Henri Mathieu
Typ: 1
Kurs: 1.65
Buk: Pinnacle
Przyznam, że Matoł wczoraj mi załatwił niezły kuponik. Szacun dla Youzhnego, który miał 3*-0 w piątym secie jak dobrze widziałem i poległ :O Jednak Mathieu nigdy nie błyszczał na trawie, dodatkowo od wielu miesięcy jest bez formy. Mam nadzieję, że młody, utalentowany, były zwycięzca juniorskiego Wimbledonu sprowadzi dziś Francuza na ziemię.
Nr Użytkownika: 621 Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 27
Wysłany: 01-07-2010, 16:32
Ogromne brawa dla Moodiego i Normana. Rozpoczęli spotkanie kompletnie nieskoncentrowani. Jednak z 0:2 odrobili na 2:2 i bardzo fajnie się patrzyło na ich grę i współpracę! Szkoda, że takie dwa patałachy jak Melzer i Petzschner zagrają w finale debla, bo to co oni grają to kompletna żenada Jednak na wielkim szlemie wolałbym obejrzeć finały z zawodnikami, którzy potrafią jakiś poziom zaprezentować