Nr Użytkownika: 3 Dołączył: 01 Kwi 2007 Posty: 2031
Status: Offline
Wysłany: 24-08-2010, 15:16 US Open
US Open
Miejsce : Nowy Jork, Stany Zjednoczone
Ranga turnieju : Wielki Szlem
Data : 30.08-12.09 2010 r.
Nawierzchnia : twarda
Pula nagród : 22'668'000 $
Uczestnicy : 128 zawodników w singlu / 64 pary w deblu
Oficjalna strona : www.usopen.org
Wyniki na żywo : http://www.usopen.org/en_US/scores/index.html
Wysłany: 31-08-2010, 11:08
S. Stakhovsky/M. Youzhny-Y.-H. Lu/J. Tipsarevic typ:1 kurs:1,52 stawka:5/10 bwin
Stakhovsky i Youzhny to moim zdaniem lepsi deblisci. Ta para grala juz ze soba kilka imprez i nawet jedną wygrali( Halle) Dysponuja oni wiekszym wachlarzem zagran i sa duzo lepsi technicznie a przede wszystkim lepiej sie spisuja przy siatce bo zarówno Lu jak i Tipsa prezentuja bardziej defensywny styl gry i nie zbyt czesto goszczą przy sieci.
Kurs 1,52 na faworytów tego meczu jest dla mnie satysfakcjonujacy
GGL jak już kilka razy pisałem to taki all courts player. Na każdej nawierzchni potrafi sobie radzić. Ostatnio nie pokazywał się nigdzie bo jest po kontuzji, niemniej będzie miał przetarcie po deblu podobnie jak Łukasz. To co skłania mnie do gry na Hiszpana to przede wszystkim bardzo słaba forma Kubota, który od marca wygrał w singlu... 3 mecze w turniejach ATP oraz 1 w Davisie. Można by rzec równia pochyła. Szkoda bo myślałem, że Kubot na dobre zadomowi się w top 50 i będzie cieszył nas swoją co tu duzo ukrywać dość efektowną i ofensywną grą. Kurs jaki proponują bukmacherzy na GGL w moim przekonaniu w żaden sposób nie odzwierciedla szans w tym meczu.
Isner dzisiaj jest faworytem. Amerykanin ma bardzo dobry mocny serwis. Federico jest niski nie serwuje dobrze , nie lubi hardu najlepiej czuje sie na ceglastej nawierzchni. Watpie iz Gil ugra chociac seta, Amerykanin bedzie bombardował portugalczyka swoim serwisem , a przy okazji jego dobra gra z glebi kortu i czasami przy siatce beda dawaly możliwośc na przelamanie. Isner malo komu daje szanse sie przelamac jesli ma dzien. Ma dobry pierwszy i drugi serwis, a jego rywal nie. Dzisiaj Inser gra u siebie , ma za soba publike i nie da szans Gilowi , nawet jesli beda 3 TB to i tak swoim serwisem Yankees wygra ten mecz gladko 3-0 .
Wysłany: 07-09-2010, 15:05
Michał Jużny - Tomek Robredo typ:kurs :1.37 stawka:5/10 BF
Tommy mial niezlego farta ze gra w tej fazie turnieju. Poprzednie dwa mecze wygral w wyniku kontuzji swoich przeciwnikow i mysle ze gdyby nie to to juz go by tutaj nie bylo.
Juzny gra tenis, ktory bardziej pasuje do kortów twardych. Jest graczem bardziej ofensywnym i dysponujacym lepszym serwisem a to duzy handicap na szybkich nawierzchniach.
Robredo przed Us Open gral słabo. Meczyl sie z Dentem i gładko rpzegrywalem ze Stakhovskim.
Mysle ze Rosjanin w takiej dyspozycji nie bedzie mial problemów z wygraniem tego meczu a warto jeszcze dodac ze ostatnie spotkanie tych zawodników odbylo sie wlasnie na US Open w 2008 roku i wygral je Miszka 6:2, 6:0, 6:1
Wysłany: 07-09-2010, 15:06
Z innych dzisiejszych spotkan w oko wpada Wawrinka i Ferrer ale nie odwaze sie ich zaryzykowac za wiekszą stawke. Zagram sobie handicapy +1,5 seta za mniejsze stawki bo dla mnie to wlasnie oni sa miminalnymi faworytami swoich pojedynków wbrew temu co sądzą bukmacherzy.