Nr Użytkownika: 3 Dołączył: 01 Kwi 2007 Posty: 2031
Status: Offline
Wysłany: 19-08-2007, 13:29 New Haven
Ancic M.-Sweeting R. typ:2 3.76 stawka:3/10 milenium
Krótko. Ostatnia runda kwali, Ancic jest rozstawiony z jedynką czyli zakładając ze ktos sie wycofa z turnieju głownego to on wchodzi na jego miejsce nawet gdy przegra dzisiejszy mecz. New Haven to ostatni turniej przed US Open wiec taka sytuacja jest bardzo mozliwa. Jesli Mario zagral by na 100% wynik bylby oczywisty ale Chorwat wiedzac ze ktos sie wycofal nie musi grac tego meczu na maxa i moze dac szanse oboecującemu Sweeting'owi na wystep w turnieju głownym
fish-volandri typ1 6-10 kurs 1,30
fish wraca do coraz wyższej formy.Jest to zawodnik który najwieksze swoje osiągniecia osiągnoł na nawierzchni twardej.W meczu duzo asów serwuje i ma dosc dobry forhend.Co do volandriego on i nawierzchnia twarda to pomyłka w 2007 na 7 spotkan wygrał tylko 1
Nr Użytkownika: 46 Dołączył: 05 Kwi 2007 Posty: 1539
Wysłany: 20-08-2007, 12:49
OK - przed US Open bedzie krotko i na temat.
Gabashvili - Montanes 1 1.40 (5/10)
Jesli nie sprzeda to wygra, przeszedl kwalifikacje, na hardzie o 2 klasy lepszy niz Albert, Hiszpan w Sopocie pokazal kawal zlego tenisa, marne przebijanie, lekkie uderzanie pilki, jakby kompletnie nie mial sily.
O.Rochus - Acaususo 2 2.0 (1/10)
Nie moge uwierzyc, ze faworytem jest Belg, z przekory zagram wiec przeciw. Potezny serwis Jose bedzie na hardzie atutem, chociaz nigdy jakis specjalych wynikow na tej nawierzchni nie robil ale co gra w tym roku Rochus? Odpada w czelendzerach i to 1-2 rundy, np. porazka z Rosolem w Hiszpanii na hardzie.
Isner - Becker 1 1.56 (3/10)
Johny nie powinien sie zabardzo eksploatowac przez USO ale tez nie sadze aby calkiem NH odpuscil, to jednak turniej w Stanach, Isner potrzebuje duzej ilosci meczow aby nabrac doswaidczenia, czucia. Niemiec slaby sezon, przede wszystkim nie ma zadnych wynikow, grali ze soba niedawno i wygral Amerykanin.
Jeszcze jeden typ mniej serio:
Ferrer/Montanes - Monaco/Calleri 2 1.90 (2/10)
Znow czemu faworytami sa Hiszpanie? Albert bez serwisu, Ferrer jako tako gra ale w deblu nie zachwyca, Monaco w dobrej formie, lepszy pod siatka niz Montanes, Calleri najlepszy serwis z tej czworki, chociaz Ferrer bardzo nie ustepuje, szanse sa 45-55 dla Argentynczykow, mnie sie bardziej podobala gra Monaco i serwis Calleriego niz Ferrer a Motnanes do pary to tylko przeszkoda.
i jeden typ na serio:
Fish - Volandri 2:0 1.75 (5/10)
Niewatpliwie Fish nie jest w zyciowej formie i jakby zrzucil kilka kg to tez byloby lepiej ale wtedy moznaby pomarzyc o tkim kursie. Volandri 1 mecz na hardzie, oczywiscie trenowal ale co z tego? Kiedy Filo zrobil jakis wynik na hardzie? Chyba nigdy a kiedys byl graczme ze scisnej czolowki swiatowej. Mardy pogonil troche w Cinn Stepanka, serwis ptoezny bardzo ciezko sie z nim gra przy jego podaniu. Fish wczoraj zrobil na mnie duze wrazenie, mimo, ze mial zla sytuacje z Mayerem to wygral. Przypomne, przy stanie 4-6 *4-4 kilka pilek na 5 gem a jednak zostal przelamany, ze stanu 4-6 4-5* doprowadzil do 7-5 !!! Przeciec Florian Mayer to nie jakis kelner i serwis ma niezly. Potem w secie 3 prowadzil 4-1 a mimo to Mayer doszedl na 4-5 i znow super postawa Mardy i wygrana 6-4! Cos niesamowitego, jakby mu sie nie chcialo dawno by ten mecz olal, brawa dla Fisha za ambicje i wole walki, lamal Mayera polamie i Filo a jakos watpie aby Volandri przy serwie Amerykanina w ogole istnial.
Kursy od rana bardzo dziwnie sie zachowuja.Non stop spadaja na Benka.Wczoraj mozna bylo znalezc kursy okolo 2.6 ,dzisiaj wszedzie okolo 2.3.Turniej w New Haven zapowiada sie na drugi Sopot pod wzgledem walkow a ten mecz to idealny mecz na walek,gdyz Almagro ostatnio bardzo dobrze sie zaprezentowal wygrywajac seta z Rogerem i napewno duzo osob bedzie go gralo.Mysle ze nawet gdy ten mecz bedzie czysty to i tak wygranym bedzie Benek .
_________________ I nawet gdy niebardzo wiesz gdzie ta droga cie prowadzi,chcesz czy nie musisz sobie radzic,
w swiecie gdzie mozesz stracic lub cos zyskac dlatego walcz , walcz by wygrac.Szerokiej drogi!
uważam, że kurs na Nicolasa przesadzony. Moncy FH, dobrze gra przy siatce, dosyć dobry serwis, no i co najważniejsze w bdb formie. Nie ma co patrzeć na spadające kursy, bo to czasem nic nie znaczy
Wysłany: 21-08-2007, 12:53
z NH dzis tylko Hrbaty, jakim cudem faworytem meczu jest Acasuso to nie wiem, wczoraj go gralem bo niby faw. byl Rochus, dziwne, dla mnie niezrozumiale. Ostatnie wyniki Hrbatego na hardzie i mecz z Hewittem moze dac sporo do myslenia. Na tej nawierzchni Dominik bije na glowe umiejetnosciami Jose tylko kwestia co z jego forma.
DAVYDENKO N. - YOUNG D. typ 2 3/10 4.15
To jest typ przeciwko dawidence.Po dojsciu do 1/2 w poprzednim turnieju uwazam ze oleje ten turniej i bedzie chciał sie przygotowac do us open.Warto zagrac na younga, a nóż wejdzie.
johanson-starace 1 1.49 5/10 spokojnie spec od cegly powinien przegrac z tojo ktory robi niezle wyniki na hardzie jak przgrywa to po walce w tajach albo urywa sety faworytom ,a potito przgrywal na hrzdie z kelnerami on nie potrafi grac na hardzie typowy wloch.no ale masowka na tojo wiec zobaczymy.ja gram
wawrinak-monfils 1 1.88 5/10 wariat franzcuz przegra to spotkanie nieopanowany nieokrzesany nerwowy apatyczny ,humorzasty to caly monfils nie am co sie zastanawiac kursy soadaja ja gram stasia ktory wedlug mnie ma cos w sobie z gwiazdy,tez ma przestoje czasem ale coraz zadziej jednak jego wady nie sa tak wielkei jak monfilsa ktry walnie 3 asy i 10 pilek w aut styl obronny monfilsa nie bedzioe go preferowal .stasiu dobre mecze z kangurem i nie tylko ja to biore spokojnie
salomon, nie lekceważyłbym Francuza... może i czasem zdarzają mu się słabsze momenty, ale trzeba pamiętać jaki ma serwis, a także jak się porusza po korcie... Wawrinka jakiegoś tam znakomitego tenisa nie gra. Nie umie kończyć akcji, dużo niewymuszonych błędów. Dla mnie w tym meczu 2
z kwali zagram capdevila, mello i nishikori i armando raczej<nie sadze wawrinak faworytem jak dla mnie>tak mysle nie sadze by tak nieregularny gracz pokonal wawrinke.
Mathieu P.H. - Almagro N.2 (2.53)
Buki znowu przesadziły z kursami. Uważam, że Nicolas jest na tą chwile w lepszej dyspozycji niż Francuz. Wczoraj Hiszpan poradził sobie z także z innym Francuzem, Benneteau wygrywając z nim 2-1 (6-7, 6-3, 6-3), natomiast Paul-Henri Mathieu wygrał z Peruwiańczykiem Luisem Horną 2-0 (6-3, 7-6). No i wkońcu to sam Nicolas ugrał seta samemu Federerowi w Cincinnati. Ten turniej nie można brać aż tak strasznie na poważnie, bo wkońcu nie wiemy co taki zawodnik ma w głowie, bo wkońcu US Open za kilka dni. Uważam, że warto zagrać młodego Hiszpana gdyż ostatnie dni w jego wykonaniu są bdb. Podoba mi się jego gra. Mocny FH, dobra technika. Uważam, że ma większy repertuar zagrań od Francuza. Mathieu jest dla mnie chaotyczny, a Hiszpan jest staranny i regularny. Almagro dobry serwis, a Mathieu troche gorszy. Uważam, że większe szanse ma w tym pojedynku Hiszpan i na niego stawiam, uważam, że warto go wziąść po 2.50.
Blake James (-1.5) - Calleri Agustin1 (1.45)
Jeden z moich ulubionych zawodników wkońcu wraca do formy. Chyba już kontuzja mięśni brucha za pasem i można się wziąść za poważną grę. James w znakomitej formie, tamten tydzień był dla niego bdb (dopiero przegrał z Federerem w finale w Cincinnati). James po prostu wraca do formy i jeżeli straci choćby 1 seta to będzie to dla mnie mega zaskoczenie. Argentyńczyk gra dosyć dobrze, ale po prostu James nie jest w jego zasięgu. Wczoraj nieoczewiwanie wygrał z Amerykaninem Gineprim po 3 ciężkich dla niego setach, ale dzisiaj myśle, że już tak nie będzie i skończy się szybciutko dla Blake'a 2-0.
Wysłany: 23-08-2007, 11:21
Jesli juz szukac niespodzianek to dla mnie 1/10 Wawrinka - Robredo. Typ oczywiscie przeciw Hiszpanowi, nie sadze aby do US Open gral na maksa, to typowy ceglarz, Wawrinka niewiele umie ale jakis tam serwis ma i gdyby nie robil tyle bledow niewymuszonych mialby szanse wygrac, jednoczensie zakladajac ze Tommy przejdzie troche obok meczu bo same pseudoumiejetnosci Wawrinki to za malo.