Od tego debla zalezy chyba wszystko, jest 1-1, Federer wygra z Berdychem a Stepanek pokona Wawrinke, to bardzo realne, tym bardziej, ze Tomas ogral 3-0 Wawe. Debel chyba zadecyduje. Damma przedstawiac nie trzeba, wybitna postac deblowa, Dlouhy najlepszy sezon deblowy w karierze, powinni u siebie wygrac, to kluczowy mecz, Federer gra swietne woleje i na dobry serwis, gorzej to wyglada u Allegro i wlasie jego podanie musza lamac Czesi. Dlaczego faworytami sa Szwajcarzy? Nie rozumiem tego.
zgadzam sie ze zdaniem sly'a a watpliwosci byloby jeszcze mniej zeby w parze z Dlouhy zagral jego partner Vizner ale coz.... @2,7 na Czechow w ogolnym rozrachunku.... Kuszaco. powtorze jeszcze co napisal sly. Zalozmy, ze dzis wygra czeska para i wynik bedzie 2-1. po grze Fredka z Berdycchem 2-2. I prawdopodobnie zostaje nam Stepanek z Wawrinka! tu widze tylko Stepanka... i mamy 3-2!
Kluczem do zwyciestwa jest dzisiejsza para.
Chcialbym podzielic sie z Wami moimi wrazeniami z 1 dnia rywalizacji 1/2 finalu Davis Cup Russia - Germany
Szkoda tylko ze nie moglep pisac o swoich wrazeniach na zywo choc mialem laptopa ze soba z nadzieja ze jakas siec wi-fi bedzie dzialala jak na Kremlin Cup to niestety, mimo wszystko nie udalo sie polaczyc z internetem.
Anriejew - Haas
Mecz bez historii 3 identyczne sety 6-2 z wielka przewaga "Anrdiuszy". Wszystko mu wchodzilo w kort. Wyglada na swietnie przygotowanego. Haas na tomiast nie czul gry na clayu. Widac bylo ze sie meczy i 1,5 na live na kazdy set Igora bylo stalowa stawka.
Dawidienko - Kolschraiber
Gdy ogladalismy ze Slovakio mecz Andriejewa z Haasem myslami bylismy juz przy nastepnym pojedynku. Ja przypominalem wygrany turniej na ziemi Kolschraibera gdzie wygral w finale z Juznym i w dyskusji oddawalem mu przewage w tym meczu.choc kursy... nie wiem skad wzieli 1,15 na Kolie, z jakiego powodu?
1 set: wyrownany ale ci ktorzy ogladaja tennis na zywo siedzac na trybunach wiedza ze w powietrzu "czuc zapach" zwyciezcy Mimo to ze set byl przegrany 7-6 przez kolschraibera to wlasnie mozna bylo wyczuc ze wlasnie on bedzie kontrolowal zdarzenia w tym meczu i to on dalej podyktuje warunki. Tak tez sie stalo kolejne 2 sety gladko 6-2 dla Philipa.
4 set zaczal sie nieoczekiwanie zle dla Niemca przegrywal 2-0. W tym momencie zdecydowalem na nieo postawic. Zadzwonilem do Marathonbet i zlapalem kurs @1,85. Co sie okazalo po chwili Kolschraiber wyrownuje i "dusi" Kolie. Niestety nie dodusil. 5 set stal sie faktem.
Tu przyszly dla "gosci" ciezkie chwile. najbardziej dramatyczny moment byl na podaniu Philipa w 7 gemie kiedy to na jego podaniu bylo 15-40. Wyszedl z tego asem i winnerem a byloby juz po meczu gdyz Dawidenko prowadzil 4-2. Spisalem juz wtedy kase na stracenie. Dziwie sie ze kibice niemieccy ktorych nie bylo tak malo slabo dopingowali swoich reprezentantow. Dopiero po 7 gemie i rebreaku w 8 ozywili sie i gdy juz bylo czuc przewage Kolsziego zaczeli wiwatowac po kazdym udanym zagraniu. Dalszy przebieg zdarzen to juz popis gry Niemca a jego zwyciestwo kwestia czasu.
Ja oczywiscie dopingowalem Philipa jak moglem choc siedzialem wsrod fanatycznych rosyjskich kibicow. Nie omieszkalem wygarnac Koli jego cyrku w Sopocie. Krzyczlem ile sil "sprzedawczyk" i "Sopot pamietasz?" Po mecz podszedlem do kortu jak najblizej i obrzucalem go tymi haslami. Bede to robil jeszcze w niedziele i na Kremlin Cup (jesli Kolia bedzie startowal). Tego co zrobil w Sopocie nie toleruje. Za takie podle sprzedawanie meczy trzeba chyba wykluczac z rozgrywek ATP, a ze to sie nie stalo i nie stanie, kibice powinni to wyrownac
Ladnie wyglada para serbska przeciw Australijczykow. Kurs waha sie w okolicach @1,6 i w polaczeniu np. ze Srebotnik czy Koellerem moze dzis przyniesc niezle dywidendy
Dzis kilka ciekawych spotkan godnych zagrania!
Jak juz pisalem wczesniej mozna dalej grac Czechow tylko dzis juz nie po @2,7 ale po 1,4. Chyba ze kapitan reprezentacji cos zmieni, wtedy.... Przyznam sie, ze sie strasznie zdziwilem widzac pare Berdych/Stepanek. Majac takich zawodnikow jak Vizner, Dlouhy, Damm, Cermak kapitan podjal taka decyzje. Jesli sklady zostana takie same to wydaje mi sie ze Stepanek powinien pokonac Wawrinke.
Choc kurs na Djoko oscyluje w granicach 1,22 nie przeszkadza mi to w zagraniu tego zdarzenia. Novak powinien postawic przyslowiowa kropke nad i w tym meczu.
Sprawa meczu Rosja- Niemcy jest odkryta. Jesli w 5 spotkaniu wystapi najsilniejszy "ziemniak"Rosji Igor Andriejew i Philip Kolschraiber to oczywiscie wiecej szans pozostawiam Rosjaninowi. Pokonal juz go 4 razy, rowniez w tym roku i to na clayu. Ale gra Niemca mi sie bardzo podobala. Jest w formie. Ladny backhand - szybki i niski a i forhand nienaganny. Bronia Andriejewa jak wiemy jest silne uderzenie z forhandu. Chcialbym zeby niespodzianka stala sie tu faktem
Nr Użytkownika: 46 Dołączył: 05 Kwi 2007 Posty: 1539
Status: Offline
Wysłany: 23-09-2007, 10:37
Stepanek - Wawirnka 1 1.30 (6/10)
Tak jak sie spodziewalismy, po meczu Fed - Berdych bedzie 2-2 i zadecyduje spotkanie Radka z Wawa. W 1 meczu Radke powalczyl ambitnie z Fedem, 2 sety slabe, potem 7-6 6-7, byl blisko czyli nie sadze aby forma byla niska, sam fakt ze w ogole gra jest jednak zaskoczeniem bo mowil, ze w Davis grac nie bedzie. Wawrinka wiadomo jakie zdanie mam na jego temat, ono potwierdzilo sie po raz enty. W meczu z Berdychem nie tylko nie wygral seta ale znow popelnil nieslychanie duzo bledow niewymuszonych, Tomas mial 16 bp! Z taka gra Radek wygra rowniez 3:0, psychicznie Stas na razie dorasta malym dzieciom. Jescze tylko dodam z obowiazku ze h2h 1:0 dla Czecha.
no i Czechy po @2,7 jak noz w maslo
Mala niespodzianke, ale podkreslam - mala sprawil Izrael bohaterem byl napewno D.Sela.
Dla mnie to byl udany weekend z Davis Cup.
Nr Użytkownika: 245 Dołączył: 18 Kwi 2007 Posty: 36
Status: Offline
Wysłany: 23-09-2007, 23:52
Na wielkie uznanie zasluguje Radek Stepanek, ktory w 3 secie z jakas kontuzja kolana dogral tego seta, wygrywajac go w TB i jednoczesnie wygrywajac tym samym mecz. Kurs na Radka przy stanie 4-4* 0-40 dla wawrinki na live wynosil 5, wiec to raczej nie byla blaha sprawa.