Moodie to zawodnik grajacy serw&wolej, ktory najlepsze wyniki osiągał na trawie. Celowo napisalem osiągał bo ostatnimi czasy Wesley gra bardzo slabo i nawet na trawie, ktora jest jego ulubiona nwierzchnią nie prezentuje sie najlepiej.Moodie dawno nie gral - ostatni wytsep to kwale do us open gdzie odpadl z Thierry ASCIONE (FRA) 7-6(6) 6-7(3) 3-6.
Phau to przecietny zawodnik, ktorego ulubioną nwierzchnia jest wlasnie hard. Gram na niego ze wzgledu na dobry kurs i to ze Moodie osttanio gra mało i słabo Za to Niemiec oststnio niezle sobie poczyna: przedarl sie przez kwalifikacje( pokonujac miedzy innymi utalentowanego Japonczyka Kei NISHIKORI (JPN) 6-2 6-4 ) i zagral w glownym turnieju US OPEN a osttanio gral w turnieju w Chinach gdzie w 1 rundzie odprawil Wlocha Davide SANGUINETTI (ITA) 5-7 7-6(9) 6-2
Mysle ze Phau ma spore szanse na wygranie. Moodie gra serw&wolej - wystarczy by serwis nie fukcjonowal za dobrze by cala gra sie posypala Phau jest bardziej wszechstronnym graczem i napewno powalczy....
Berdych T. - Wachiramanowong K. 1 (1.16) Rochus O. - Haase R. 1 (1.62) Wkońcu Berdychowi wróciła forma... znakomity mecz z Federerem (6-7, 6-7, 3-6). Nie będe tutaj pisał o Czechu, bo nie ma co. Może napisze kilka słów o tym drugim zawodniku. Tajlandczyk - 13 meczy rozegranych, 3 wygrane.. hehe... Paris (French open) B, Wimbledon B., US Open B. W Paryzu odpadł w 2-giej rundzie, na Wimbledonie w 1-wszej, a US Open w 1-wszej gdzie kreczował.. Zresztą nie chce mi się tutaj o tym pisać.. 1.16 za darmo moim zdaniem
Teraz coś o meczu Rochusa....Fachowcy się tak podniecają tym Holendrem, a ja widziałem kilka jego spotkań i po prostu dno. Ładne zagranie poprzedzone i następujące wieloma błędami. Olivier wygrał ostatnio turniej halowy w Orleans we Francji gdzie pokonał m.in. Mahuta, Plessa, Wesselsa. Kurs to dla mnie wielka pomyłka. Moim zdaniem mały Belg go zmiencie szybciutko 2-0. Znakomity BH powinien wystarczyć na Haase'a. 1.62... brać !!
Nr Użytkownika: 46 Dołączył: 05 Kwi 2007 Posty: 1539
Status: Offline
Wysłany: 25-09-2007, 09:34
Udomchoke - Levy 1 1.87 (6/10)
Jeden i drugi forma nie grzesza. Duzym atutem Danai jest gra na wlasnych smieciach kto byl w Azji ten wie, ze aklimatyzacja tam nie jest latwa. Specyficzna pogoda, wilgotnosc, cieplo, nawet jesli graja w hali to caly pobyt tam jest trudny dla Europejczykow, przynajmniej na poczatku. Grali ze soba raz w roku 2001 w Tokio, Danai wygral 7/5 6/0. Przypomne tylko, ze 2001 rok byl chyba najlepszym w karierze Harela. Ostatni jego wystep w Bronxie i przegrala w 1 rundzie ze Zverevem 2-0 w setach. Udomchoke 80 mniej wyzej w rankingu, droby 5-setowy mecz z Odesnikiem na US Open i niestety szybka porazka z Capdeville w Chinach. To moze troszke martwic ale to bylo jego pierwsze spotkanie po US Open, za to Levy nie gral nic i ta porazka moze sie obrocic w pozytyw. Dla mnie zdecydowanym faworytem jest Taj a kurs 1.87 bardzo duzy.
Nr Użytkownika: 193 Dołączył: 15 Kwi 2007 Posty: 65
Wysłany: 25-09-2007, 10:01
Z drugiej jednak strony Levy zdążył się zaaklimatyzować, zdążył zagrać 3 mecze w kwalach, wprawdzie z pasterzami okolicznych łąk, ale zawsze ogranie, poznanie nawierzchni jest handicapem dla kwalifikanta.
Verdasco F. - Dancevic F. 1 (1.60) Uważam, ze warto zagrać na Hiszpana po takim kursie. Kanadyjczyk jak wiadomo posiada znakomity serwis i bardzo ciężko go złamać, ale Fernando to wszechstronniejszy zawodnik i daje mu tutaj większe szanse. Panowie już ze sobą grali i wygrał wtedy Frank, grali w Montrealu gdzie Dancevic wygrał 2-1, też na hardzie... Fernando nie miał problemów w 1-wszej rundzie, w której pokonał bezproblemowo Davida Martina tracąc zaledwie 3 gemy. Trzeba także wspomnieć iż to właśnie Frank wyeliminował po 3setowym pojedynku Del Potro (po zaciętym TB w 3-cim secie). Frank słynie z hardu ducha i dużej walki, no ale to za mało moim zdaniem żeby pokonać lepszego technicznie Hiszpana. Fernando jutro udowodni, że ta przegrana w Montrealu to był wypadek przy pracy. Ogólnie nie obawiam sie o ten mecz (tzn. o gre), prędzej obawiam się o psychike Hiszpana, która często zawodzi. Mało niewymuszonych, konsekwenta gra i powinno być dobrze
Karlovic - Stadler 1 (1.20) Ivo gra ze zwykłym chellengerowcem i tutaj nie powinien mieć z nim większych problemów. h2h 1-0 dla Chorwata, no ale to było na tawie. Stadler wyeliminował łatwo Siriluethaiwattana... (nie wiem, nie znam) heh, zaś Ivo poradził sobie z Feliciano Lopzem wygrywając 2-0 (7-6, 6-3). Nie ma co tu pisać.. moim zdaniem szybkie 2-0 i tutaj Niemcowi daje nikłe szanse nawet na ugranie seta
Berdych - Zverev 1 (1.15) Czech to taki dla mnie pewniak dnia.. nie chce mi się już o nim pisać, no ale tak na szybciora. Berdych to oczywiście faworyt, który zaprezentował się ostatnio znakomicie na Davis Cup wygrywając 3-0 z Wawrinką i tocząc dosyć równy pojedynek z samym Federerem. Berdych w formie i tutaj w tym pojedynku Niemiec raczej nie będzie miał nic do powiedzenia
Nr Użytkownika: 46 Dołączył: 05 Kwi 2007 Posty: 1539
Wysłany: 28-09-2007, 11:28
O.Rochus - Kiefer 1 2.81 (3/10)
Kiefer wczoraj b.slaby mecz rozegral, narzeka na warunki tam i to jest rowniez pryzczyna zlej dyspozycji. Rochus jak sciana bedzie przebijal a Nicolas musi atakowac ale w obecnje dyspozycji bedzie mu trudno. Ollie jest w bardzo dobrej formie, wygrany challenger dobrze obsadzony oraz tutaj dwie wygrane z Navarro i Haase, mimo, ze w 3 secie z Hiszpanem mial breaka do odrobienia. To napawa optymizmem. Ponadto prawdopodobnie Niemiec jedzie na kwale do Tokio i powinien szybko sie stad zwinac. Jeszcze jedna informacja ciekawa, na ahrdzie bilans 2-0 dla Belga!
Berdych T. - Karlovic I. 1 (1.48) Czech to dla mnie największy pretendent na wygranie tego turnieju. Jest w bardzo wysokiej formie i popełnia mało niewymuszonych. Widać, że gra mu idzie, bo puszcza bomby z FH po kątach i wszystko włazi. We wczorajszym meczu (pogromie) popełnił jedynie 9 niewymuszonych (w pierwszym secie 3). Moze Zverev to nie był jakiś znakomity zawodnik, no ale te 20-to letni Niemiec ma duży potencjał, a Czech go zrównał z ziemią. Berdycha słabą stroną to oczywiście BH. Nie ogladałem wczorajszego meczu Iva, ale doszły mnie słuchy, że Ivo grał kaszane.. no ale wymęczył to zwycięstwo (2-1) z Stadlerem. Wiadomo, że Karlovic to zawodnik, który potrafi serwować cały mecz równo, mocno i może mieć z tym Tomas problemy. Kurs moim zdaniem zaniżony... myślałem że bedzie coś w granicach 1.60 gdyż Ivo to Ivo i tutaj zawsze trzeba podchodzić do niego z dystansem. Jeśli Berdych się przyłoży i będzie tak wszystko wchodziło jak wczoraj w meczu z Niemcem to powinno być bardzo dobrze. Dobry return, dobry wyrzucający serwis. Uważam, że to typ warty zagrania.
Berdych T. - Becker B. (+1.5) 1 (1.50) Oczywiście faworytem tego spotkania jest Czech - Tomas Berdych. H2H 3-0 dla Tomasa, hard to jego ulubiona nawierzchnia i tu robi najlepsze wyniki. 22-letni prawie 2metrowy Czech dysponuje bdb serwisem, znakomitym FH i dobrym volleyem, z BH troche gorzej. Berdych jest na gazie... dzisiaj dobry mecz z Ivo. początek może nie był jakiś dobry, bo pomyślcie sobie, że do stanu 5-5 Czech nie zdobył ani jednego pktu przy podaniu Iva !! Szok !! no ale to nie było kwestią jakiejś złej postawy 10-tego w rankingu tenisisty lecz Karlovica, który serwował jak maszyna (powyżej 80% 1-st) w dodatku 2nd bardzo mocny, Ivo grał serve & volley i młody Czech nie mógł sobie z nim poradzić. Dopiero złamał go przy stanie 5-5 na 6-5 i potem poszlo troche z górki. 2-gi set to była dominacja Berdycha, który pokazał dużo pięknych zagrań... dużo ładnych minięć, a także piękne bomby z FH (który jest jego najmocniejszą bronią). Uważam, że jeszcze Berdycha stać na lepszą grę gdyż on stara się grać bezpiecznie mocno i nie ryzykuje tak bardzo, ale tutaj już jest półfinał więc możemy zobaczyć troche szarży ze strony głównego pretendenta do wygrania tego turnieju. Berdych gra dobrze, równo, popełnia mało niewymuszonych.. oprócz tego BH, który jest nienajlepszy nie mam żadnych zastrzerzeń. Obaj panowie nie stracili jeszcze seta. Becker już miał dzisiaj ogromne problemy z Meffert gdzie 2krotnie wychodził z dużych tarapatów korzystnie, łamali się tam jak panienki. Szczerze mówiąc nie widziałem tutaj Beckera w akcji, ale to co mi pokazał 2 krotnie w Bangkoku Berdych mi stanowczo wystarczy. Vamos Toma$$$
Nr Użytkownika: 3 Dołączył: 01 Kwi 2007 Posty: 2031
Wysłany: 30-09-2007, 08:49
No i jednak Berdych nie wygral 2-0 a ku mojemu zaskoczeniu przegral caly mecz
D. Tursunov - B. Becker typ:1 kurs: 1.538 stawka:7/10 pinnacle
Trzeba napisac otwarcie ze ostatnimi czasy Dima grał poprostu słabo i to dlatego w calym turnieju w Bangkoku mamy na niego takie duze kursy .Po wygraniu turnieju w Indianapolis Tursunov odpadal w 1 rundach w Montrealu( Nicolas KIEFER (GER) 6-1 4-6 3-6), Cincinnati(Julien BENNETEAU (FRA) 4-6 6-3 3-6 ) i US OPEN (Tim HENMAN (GBR) 4-6 6-3 3-6 4-6 ). Hard jest ulubioną naierzchnią Rosjanina i wlasnie na tej nawierzchni Tursunov osiąga najlepsze rezultaty. Znakomity serwis i bardzo mocny forhand, ktorym czesto konczy swoje akcje to jego najwieksze atuty . Mysle ze nadszedl czas by Tursunov sie przebudzil i znowu udowdnil ze jest bardzo dobrym graczem a okazja jest ku temu wysmienita bo w finale trafil na przecietnego zawodnika - Niemca Benjamina Beckera.
Becker ga w tym turnieju niezle - odprawil Moye i woczraj Berdycha ( ktory jednak narzekal na jakis uraz) ale w moich oczach zawsze bedzie przecietnym zawodnikiem. W 1 rundzie Us Open Niemiec odpadl z Philipp'em PETZSCHNER'EM 6-2 6-3 4-6 4-6 1-6 a wczesniej dostal baty od drewnianego Isnera ( i to 2 razy w tym sezonie ) oraz Dancevica , Cilica czy Dupuisa ( to chyba wystarczy by przyblizyc osiagniecia Niemca w tym sezonie)
Procz serwisu ciezko znalesc jakies atuty, ktore wyroznialy by sie w grze Benjamina. Mysle ze Becker w tym turnieju juz swoje zrobil - zwyciestwa z Moyą i Berdychem to niewatplwiie sensacje i to chyba wystarczy Koncze analize bo niedlugo zaczyna sie mecz....