Haase R. - Navarro Pastor I. 2 (2.58) Odrazu gdy przeglądałem oferte na Tokyo to spotkanie wpadło mi w oko. Powtórze to jeszcze raz i będę się tego trzymał. Uważam, że doświadczony Hiszpan nie powinien mieć tu dużych problemów z faworyzowanym Holendrem. Uważam, że ten niby talent - bo za takiego jest uznawany Haase to dla mnie zwykły przeciętny zawdonik, który nie pokazuje nic szczególnego. Haase jest to narazie młody zawodnik i jeszcze moim zdaniem niepoukładany, dużo błędów przekładanych ładnymi zagraniami. Uważam, że Hiszpan wygra poprawnością jak i regularnością. W tamtym tygodniu panowie rywalizowali w Mumbaiu. Haase odpadł z Rochusem w 1-wszej rundzie przegrywając gładko 2-0 (6-2, 6-2). Ivan zaś 1-wszą rundę przeszedł bez problemów wygrywając z Reja 2-0 (6-4, 6-1), w drugiej rundzie własnie to Hiszpan spotkał się z pogromcą dzisiejszego rywala - Rochusem tocząc z nim 3-setówke, a wiadomo, że Rochus to właśnie tutaj zajął drugie miejsce przegrywając tylko z Gaśnicą.
Robredo T. (-1.5) - Mayer F. 1 (1.80) Florian szuka formy, ale coś za bardzo na nią nie może trafić. Mniej więcej ostatnio 11.09 porażka w pierwszej rundzie z Hanescu 0-2 (6-7, 6-7). Tommy to nr 9 na świecie i nie sądzę, żeby dzisiaj miał jakieś problemy z Niemcem. 2 tygodnie temu dobry turniej w Pekinie gdzie doszedł, aż do finału pokonując np. Kiefera, Kunitsyna, przegrał w finale z Gonzo 1-2. H2h 1-1. Panowie spotkali się 2krotnie już. Rok temu w Sopocie i to góra był Mayer ( no ale wtedy jako tako błyszczał formą ), no i w tym roku panowie grali takze na twardej nawierzchni w Miami gdzie to Tommy wygrał 2-0. Zważając na niską formę Niemca i dobrą postawę Hiszpana ostatnio gram HC setowy na Tommiego. vamo$$$ Tommy
Nr Użytkownika: 46 Dołączył: 05 Kwi 2007 Posty: 1539
Status: Offline
Wysłany: 03-10-2007, 09:38
Santoro - Andreev 1 2.0 5/10
Nie zanardzo rozumiem co przemawia za Rosjaninem, dlaczego jest faworyzowany? Ja rozumiem, ze Santoro nie zawsze gra super i mial w tym sezonie problemy ale w ostatnim turnieju zaprezentowal sie solidnie wygrywajac z Devilderem, Vasselinem i przede wszystkim 2:0 z Nieminenem. H2H 1:0 dla Francuza i to na cegle, na ulubionej nawierzchni Igora. To bardzo wazne bo Igor chyba tylko na clayu jest w stanie robic bardzo dobre wyniki. Atutem Santoro jest wyzsza forma, hala, gra u siebie, bilans spotkan, to duzo a kurs 2.0 nie do pogardzenia. Ostatni wystep Andreeva w Rumunii bardzo slaby, pozniej bylo juz dobrze na Davis Cup ale to inne warunki, gral przed wlasna publicznoscia na maczce. Santoro w hali u siebie jesli ma forme moze zajsc bardzo daleko. Na pewno ma wiecej szans na wygrana a kursy nie sa adekwatnie ustawione do obecnje sytuacji.
Ostatnio zmieniony przez sly 03-10-2007, 19:36, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 03-10-2007, 09:59
Marc Gicquel - Korolev 1 1.80 (8/10)
Mecz dnia. Odrazu wpadl mi w oko w totomix 1.80 i zaczalem szukac innych ofert jakie sa kursy, zazwyczaj mniejsze od 1.63 do 1.75, kompletnie nie rozumiem analizykow mixa, ustawienie takich kursow (obojetnie jaki bedzie wynik) jest dowodem na zerowa znajomosc dyscypliny. Jesli ktos bierze pod uwage, ze w tym roku na hardzie Rosjanin wygral raz z Marckiem to myli sie i to bardzo, inna forma inne korty inny czas i wiele jeszcze wynnikow moznaby wymieniac, o tym ponizej. W Metz warunki dla Gicquela sa IDEALNE. Przeciez caly tenisowy swiat smieje sie z takich graczy ze potrafia grac tylko w danym miejscu - ogolnie rzecz ujmujac. W praktyce chodzi o takie czynniki jak: hala, nawierzchnia, gra w domu, ja wiem, ze to samo pisalem o Malisse ale tam byla 1 runda, tutaj juz zawodnicy grali, to jest wazny aspekt. Chyba nikt nie watpi w umiejetnosci Francuza na tego typu imprezach, to jego tenisowy zywiol tylko w takich warunkach potrafil robic znakomite wyniki. Korolev raz hard raz cegle generalnie gra na towartych korach w tym roku zadnych sukcesow. W poprzednim roku Marc w Metz zrobil nastepujace wyniki:
w Marsylii odpadl z Gasquetem, w Lyonie final z Gasquetem warunki podobne, w 2005 porazka z Monfilsem, w Paryzu 1 runda z Wawrinka ale 6-7 7-6 6-7 walczyl na maksa a jednak Korolev w hali duzo slabszy niz Stan, no i tak moznaby wymieniac. W pierwszej rundzie nie byl faworytem wedlug bukow a ogral Serre, Korolev pokonal slabego na tej nawierzchni Potito Starace, ktory jest kolejnym krolem ziemi ( i tu uklon do forumowego kolegi).
Nr Użytkownika: 751 Dołączył: 26 Sie 2007 Posty: 45
Wysłany: 05-10-2007, 07:37
sly napisał/a:
jest dowodem na zerowa znajomosc dyscypliny.
Też grałem na Francuzika, ale z tego powodu, że gra u Siebie, a nie, że Buki się pomyliły... Sly nie pisz takich tekstów, bo Panowie z Toto-Mixa czy Może Panie śmieją się z Ciebie, że to Ty jednak nie znasz się na tenisie. Jeżeli oni tam pracują i ustawiają kursy do meczów to raczej mają pojęcie o tym, a moim zdaniem nawet większe od prawie każdego z Nas tu na forum. Nie interpretuj tego jako najechanie na Twoją osobę, bo zaraz będziesz pisać, że Ty coś wnosisz na forum, a ja nic. To prawda, że wnosisz na forum dużo, a ja nic, ale pomyśl czasem dwa razy jak piszesz analizy.
Wysłany: 05-10-2007, 09:19
Bwin 1.43, unibet 1.63, prof 1.63 tylko mix 1.80 wiec caly swiat faworyzowal Marca - caly swiat to idioci? ba nawet pinnacle 1.65 a wiadomo ze maja najwyzsze kursy...
Nr Użytkownika: 751 Dołączył: 26 Sie 2007 Posty: 45
Wysłany: 06-10-2007, 09:05
Sam sobie odpowiedziałeś, że cały świat to idioci.... I jeden Toto-Mix oszacował dobrze kursy. Z tego tym bardziej wynika, że TotoSyf ma dorbych analityków Pozdro i bez odbioru
Wysłany: 06-10-2007, 10:05
Mylisz sie.
Prosty przyklad:
Federer - Kubot 1.03-9.0 - wygrywa Lukasz i tez kursy sa zle oszacowane? Po meczu kazdy jest madry szkoda, ze PRZED meczem nie zwrociles na to uwagi, dziwny zbieg okolicznosci.