Moya C. - Koubek St. 1 (1.50) BF Pierwsze co mi wpadło w oko to ten właśnie mecz. Doświadczony Hiszpan jutro zmierzy się z młodszym Austriakiem. H2h 1-1, Moya przegrał już w tym roku łatwo ze Stefanem (3-6, 1-6), no ale to było pół roku temu , początek sezonu. Oczywiście hard to nie glina, na której Moya robi najlepsze wyniki. Koubek w czwartek kreczował z groszkiem, nie wiem co było powodem, ale to na pewno kolejny plus dla Moyi, który nie grał od 2 tygodni. W Bangkoku przegrał w pierwszej rundzie z Beckerem, no ale wiemy gdzie Benjamin potem doszedł i to żaden wstyd przegrać. Moya to zawodnik doświadczony, równiejszy, lubie oglądac jego pojedynki, jego kończące FH. Gra Austriaka jest nierówna. Moya jest regularniejszy i popełnia mniej błędów. Kursy spadają już dlatego trzeba szybciutko grać na Moye. Polecam jeszcze Peer + Stepanka.
Nr Użytkownika: 245 Dołączył: 18 Kwi 2007 Posty: 36
Status: Offline
Wysłany: 08-10-2007, 01:42
Koubek nie skreczowal z groszkiem, tylko zostal zdyskwalifikowany, podobno niezle supervisorowi sie uslyszalo od Stefana. Pierwsza runda - lepiej odpuscic. Takie mam zdanie, w turniejach nizszej rangi.
Co do Radka to uwazalbym, bo w meczu Davis Cup doznal kontuzji kolana, ciekaw jestem czy ja juz wyleczyl w 100%
M. Fyrstenberg/M. Matkowski. - J. Kerr/J. Murray 1 (1.50) STS Nasz POlski debel to doświadczona para grająca z sobą od lat. h2h 1-0 dla naszych w dodatku panowie grali dosyć niedawno 24.08 (New Haven) i Frytki wygrały 2-0 (6-2, 6-3). Myślę, że kurs jest tak wysoki ze względu na to, że Fyrstenberg/Matkowski grali wczoraj w Metz w finale gdzie ulegli parze Clement A / Llodra M (1-6, 4-6). Nie uważam, aby Polacy odpadli już w pierwszej rundzie z tak niedoświadczonym deblem.
Seppi A. - Haase R. 1 (1.42) BAW Nie jest to może jako tak typ na Włocha, lecz bardziej przeciwko Holendrowi. Na Haase'ie już troche zarobiłem ostatnimi czasy, bo nie wiem czemu, ale buki dają jakieś takie dziwne kursy z kosmosu wzięte, no ale nie ważne.. do rzeczy. Seppi ostatni turniej - Metz, 1-wsza runda wygrana z Clementem 2-0 zaś w drugiej porażka z późniejszym triumfatorem turnieju - Tommym Robredo. O Robinie pisałem już kilka razy, dla mnie to zwykły chellengerowiec, a eksperci go strasznie wychwalają i mówią, że to będzie wielki talent.. no cóż może ja jestem ślepy i tego talentu nie widze. Holender gra nierówno, efektowne, piekne piłki są poprzedzone wieloma błędami. Seppi to bardziej doświadczony tenisista. Dzisiaj wygrałz Bagietą co było niespodzianką dnia (6-2, 6-2). Haase w pierwszej rundzie po ciężkim 3-setowym pojedynku odniósł zwycięstwo z Callerim. Kurs dosyć niezły, biorę to
Nr Użytkownika: 46 Dołączył: 05 Kwi 2007 Posty: 1539
Wysłany: 08-10-2007, 22:12
Jeden i drugi nadaja sie do tenisa jak ja do baletu.
J.Johansson - C.Barlocq 1 1.22 (7/10)
Charly na hardzie nie istnieje, oplaca sie jezdzic na takie turnieje bo za 1 runde jest nie mala kasa a challengery sa marne ostatnio dlatego tez np. Starace jedzi na hard czy dywan. JoJo gra bardzo malo ale dobrze, ze pokazal sie na Davisie, tamtem mecz pokazal, ze w obecnej sytuacji stac Johanssona na kilka meczow. Szwed jest nie do zlamania, serwis atomowy fh atomowy bh jedna reka bezpieczny jesli ma forme to tez bywa bardzo mocny. Berlocq na cegle naprawde niezly ale nie ma szans bronic bomb Szweda a obrona to jego jedyny atut w takich warunkach.
Wysłany: 09-10-2007, 22:06
Dancevic - Wessels 1 1.51 (4/10)
W tej chwili Wessels to totalny manekin, po za serwisem nie gra nic. Widzialem jego mecze podczas chall. w Holandi i prezentowal sie kiepsko a momentami bardzo zalosnie. Gdyby nie to ze gral kwale to moze stawka bylaby wieksza ale plusem jest to, ze nie gra po kwalach odrazu tylko dopiero w srode. Frank najlepszy sezon w karierze 67 lokata, ostatnio 69 to juz mozne wejscie do 2 ligi tenisowej toz za czolowka. Wessels 200 miejsce i coraz gorsze wyniki, ten doswiadczony gracz ma za soba mnostwo kontuzji, zaraz przytocze jego wyniki. Dzis Ivo zaserwowal az 34 asy wydaje sie, ze korty sa szybkie i to kolejny atut dla Dancevica ktory duzo atakuje. Peter w kwalach mial leszczy Bopane i Brage a niektore wyniki takie:
To tylko przyklady wtopy mial z Lodja, krecz z Luzzim, przegrana 0:2 z Kamke tak to mniej wiecej wyglada, oczywiscie byly i lepsze wyniki ale to pokazuje na jakim on jest poziomie, wygrana z Robredo na trawie niewiele zmnaczy, to samo Berlocq czy Devilder, to typowi gracze na cegle, w ostatnim swoim wystepie ogral dwoch rywali Norman oraz Chardy, przegral 1-2 z Olim Rochusem. Mnie to nie zachwyca. Frank robi duzo lepsze wyniki a porazke z Rainerem mozna mu wybaczyc bowiem forma Niemca bardzo wysoka, ogral niedawno Hewitta. Kurs na bwin juz spadl do 1.37 nie dziwie sie. Kanadyjczyk najlepsze wyniki robi wlasnie w hali, w tym roku pokonal juz wielu dobrych zawodnikow: Verdasco, Del Potro x3, Odesnik, Roddick, Becker czy Koubek
Verdasco - Spadea 1 1.42 (4/10)
Amerykanski emeryt chyba powinien wrocic do pisania ksiazek bo lepiej mu to wychodzi niz granie w tenisa. H2H 3-0 dla Hiszpana z czego hard 2:0. W zasadzie od cincinatti Vince nie istnieje, do tego mial kompromitujaca porazke u siebie z Bastlem. Verdasco po wygraniu Segovii nie mial ani jednej powaznje wpadki, jesli przegrywal to z rywalami ktorzy umieja grac w tenisa. Przegrywal z Berdychem, Roddickiem, Dancevicem, Blakeiem oraz Tursunovem ale pokonal np. Chele Gasqueta ToJo Dancevica Mahuta Mathieu Simona Nieminena czy wlasnie dzisiejszego rywala Spadee. Fena duzo ryzykuje gra katowo jesli wchodzi ejst bardzo skuteczny, gorzej jesli psuje ale forma w ostatnich kilku tygodniach utrzymuje sie na wysokim poziomie, wiadomo, ze to pierwsza runda stad stakwi sa male. Poandto nie gram grubo meczow ktorych nie widze w tv, od jutra jest Wieden z atp.
F.Verdasco + F.Dancevic = 2.14 (4/10) kursy z pinanclesports
Wysłany: 10-10-2007, 12:14
Verdasco zwrot, zamiast niego daje Ljubicica na strone i zaraz to opisze.
Ljubicic - Fish 1 1.46
Warunki halowe dla Chorwata idealne to typowy gracz indoor, Mardy to kopalnia niewymuszonych bledow, wystarczy przypomniec chociazby US Open i mecz z Robredo. Bezpieczny bh ktorym nic nie uzyskuje, fh mocny ale z tego jest 90% ue, jedynie serwis na bardzo dobrym poziomie i od % pierwszego bardzo duzo zalezy. Ja uwazam, ze Ljubicica stac na polamanie Rybki skoro alamgro mial 4 bp a gra jednak bezpiecznej, Ivan wali mocne bomby, rok temu wygral w Wiedniu i swietnie sie tu czuje, w obronie Amerykanin slaby, mozliwe tb ale uwazam, ze wygra spokojnie Chorwat.
Wysłany: 11-10-2007, 10:57
Melzer - JI Chela 1 1.94 (7/10) unibet
Bog jeden wie czemu faworytem jest Argentynczyk. Nawierzchnia jest bardzo uniwersalna i nie bedzie faworyzowala nikogo. Jurgen potrafi przebijac, dobrze biega, zero problemow z kondycja wiec gra na przerzut (o ile taka taktyke wybierze Chela) nie bedzie wielkim problemem. Chociaz Austriak powinien troche zaatakowac, szczegolnie przy swoim serwisie, lacznie z wypadami pod siatke. Wiemy wszyscy, ze to bardzo dobry deblista wiec mysle, ze Jurgen atuty wolejowe wykorzysta. H2H 2:1 dla Melzera, 1:0 dla dywanie dla juregna i chyba blizej tej nawierzchni jest wlasnie do dywanu chociaz tutaj korty sa nieco inne lecz wazne ze ten turniej bylw hali. Moim zdaniem Melzer duzo lepiej czuje sie w hali niz Chela, Argentynczyk gra raczej na cegle lub niezle na kortach towartych np. AO czu USO miewal dobre wystepy. Melzer odwrotnie, nie raz przegrywal szybko u iebie np. w Kitzbuhel, za to w hali zrobil kilka dobrych wynikow, np. final rok temu we Francji itd. Faworytem jest Melzer a przejsc spokojnie obok kursu 1.94 nie potrafie tym bardziej, ze Juan od US Open nie gral a Melzer mial i DAvis i hale i Bukareszt. To kolejny atut.
T.Johansson - Llodra 1 1.43 (8/10) pinancle
Llodra wygral debla w Metz, tutaj rowniez gra debla, 3 sety z Butorac/Sa a do tego singiel z Gremelmayerem nie zdziwie sie jak poczuje zmeczenie, tym bardziej, ze nie jest to typowo singlowy gracz i nie czesto gra tak duzo meczow w tak krotkim czasie. Tojo gra u siebie, ogral w 1 rundzie Del Potro, z 0-3 zrobil 4-3 a potem wygral spokojnie seta. Rywal co rpawda skreczowal ale to malo wazne. Thomas mial udany US Open, z 1 serwisu bardzo ciezko bedzie go powstrzymac, dobry atak dobry wolej, bezpieczny niezly bh, gracz od wielu lat w czolowce ATP wielki szacunek mam do niego, za walke za ambicje, nie odpusci na bank tego turnieju.
Wysłany: 12-10-2007, 09:47
Safin,Dima - Tsonga,Grosjean 1 1.45
Nie wierze, ze Ruscy spiernicza do Madrytu. Safin w obecnej formie singlowej nie odegra tam wiekszej roli, Dima identycznie. Maja szanse na spory sukces deblowy w wielkim turnieju Kremlin Cup. Za to Francuzi nie maja juz singla, nic ich tu nie trzyma, Seba bez formy kompletnie, Tsonga srednio, moze JW w Madrycie powalczy ale chyba Seba powinien dac sobie na luz na jakis czas. Moim zdaniem Tursunov zrobil w deblu olbrzymi postep. Ogladalem jego mecz w parze z Kunitsynem na French Open i bylem pod wrazeniem bo grali bardzo skutecznie, zero zabaw pod siatka mocno tak aby rywal byl bez szans.
Do tego Stepanek za 1.32 nie am juz czasu na opis wopa napisal o tym meczu troche.
Wysłany: 12-10-2007, 12:31
Ivo - Clement 1 1.70 (8/10)
Moj pech sie chyba nie zakonczy, zawsze ktos pechowo zawali w zasadzie codzienni, nie rozumiem tego, wszystkie opisy w sieci wskazywaly na Radka, nie bylo ani jednego glosu przeciwko i nagle gra jak ciota, no nic ostatnia nadzieja Ivo. Clement jest kompletnie bez formy a Chorwat chce sie bardzo zrewanzowac za US Open. Clement ogral slabiutkiego ostatnio Maxa oraz meczyl sie w 3 setach z tragicznym Ruderstedem, kto widzial Szweda live wie o czym mowie to kompletny amator. Nawierzchnia jest bardzo szybka, Ivo w 1 meczu az 34 asy a co najwazniejsze bardzo wysoki procent 2 seriwsu a to sprawa najczesciej kluczowa w meczach Karlovica. Mial chyba 84% wygranych! Clemeny u siebie w Metz slabiutko z Seppim bez walki gladkie 0:2 i nagle ma ograc Ivo? Chyba tylko bedzie liczyc na tb ale ja mysle, ze Karlovic zlamie nie raz Francuza, tym bardziej, ze dyspozycja serwisowa Arno nie jest najlepsza. kursy z t-mixa.
Dodaje debel Marat/Dima, ktory nie wszedl przez czeskiego konia.
Wysłany: 13-10-2007, 10:02
Nie czuje turnieju turnieju ATP w Moskwie, opsialem krotko dwa polfinaly ale stawki 3/10 to max.
MATHIEU - BERRER
Berrer w 1/2 powaznego turnieju ATP, nie do wiary, w 1/2 challangerow bywal i to bylo normalne ale w tak wielkiej imprezie to dla mnie wielkie zaskoczenie ale drabinke mial wyjatkowa, Juznyi zerowa forma, Kohli krecz. Pierwszy serwis ma bardzo dobry ale tak generlnie to po za serwisem chyba w wiekszosci elementow jest slabszy niz Mathiu. Paul zasluguje na final, wszystkie opisy meczow raczej wychwaja jego gre w Kremlin Cup, ostatnio nie wiodlo mu sie ale jest ma forme w danym turnieju to jest ciezki do zatrzymania.
DAVYDENKO - TIPSAREVIC
Z opisow meczow jednoznacznie wynika, ze gora powinien byc Rosjanin. Gra u siebie i jesli nie odpuszcza wiadomo, ze jest zawodnikiem bardzo dobrym. Kolia w formie to rakieta 4 na swiecie a wydaje sie, ze forme ma, po za tym chce wziac udzial w masters i ta wygrana da mu bezpieczny byt i mozliwosc odpoczynku bo zapewne Madryt odpusci. Davydenko jest regularny i z koncowej linii powinien zmiazdzyc Tipsara, ktory niedawno jeszcze leczyl kontuzje i na pewno w wymaianch nie bedzie miec szans.
ponadto 1/10 z Wiednia:
FERRERO - WAWRINKA
Ferrero cholernie solidny w tym turnieju, widzialem jego jeden mecz, srodkowego seta odpuscil dwa wygral, w meczu z Gonzalezem bylo podobnie chociaz 2 seta troche zawalil ale rywal lepszy niz Stan Wawrinka. Ferrero ma mnostwo atutow aby pokonal przecietnego Szwajcara. Przede wszystkim dobrze tutaj serwuje, 1 podanie znakomite. Ponadro Stan robi za duzo bledow ale to u niego norma, nastepnie w meczu z Lopezem wychodzil ze stanu 15-40 glownie przez glupote Hiszpana, tego JCF nie powinien powtorzyc, ma wielka szanse znow na final, to dobry tydzien dla niego a azaraz Madryt, kondycje ma dobra wiec nie doje sie ze tutaj moze odpuscic zreszta kto odpsuzcza 1/2 takiego takieju to nie realne.
Davydenko N. - Mathieu P.H. 1 (1.43) BF Denko jest w formie i na pewno będzie walczył w 100% przed swoją publicznością. Obaj panowie nie stracili jeszcze seta w tym turnieju, no ale po tym meczu już któryś z nich straci nawet 2 hehe. No ale Francuz miało wiele słabszych przeciwników: Groszek, Kunitsyn, Serra, Berrer. Denko mierzył się z: Tsongą, Lapenttim, Andreevem, Tipsarevicem. Lubie gre Davydenko, mocny FH i mało błedów - to jest Kolia w najlepszym wydaniu, mam nadzieję, że nie zawiedzie kibiców na korcie i wygra z Paulem-Henrim.
Karlovic I. - Johansson T. 1 (1.79) BF Iva po takim kursie biorę z pocałowaniem ręki. Nie lubie grać przeciwko gospodarzom, no ale cóż heh. Tojo już 2 razy przebrnął fartem, pierw w decydującym meczu pokonał Ancica w tb, a później z blake'em także wygrał w tb. Myślę, że już starczy. Ivo to już nie tylko sam serwis jak kiedyś, to zawodnik, który potrafi dużo. Niezła gra przy siatce, BH, a także return. W h2h 2-1 dla Chorwata. Raz przegrał, ale to było w 2005 roku to nawet na to nie patrze, grali w tym roku w New Haven i Ivo wygrał 2-1. Myślę, że kibice docenią tojo, bo i tak zabrnął do finału. Mam nadzieję, że Ivo będzie dzisiaj serwował w najlepszym wydaniu to powinno być dobrze.
Zdziwil mnie kurs 1.70 wczoraj na nasza pare dlatego zagralem, widze ze mocno spadlo i nie dziwie sie. Kas to maksymalnie 2 liga deblowa, Behrend podobnie ale 2 liga na cegle. Nasza apra ma super udane tygodnie. W metz zaprezentowali sie bardzo dobrze, jednak w Wiedniu przeszli samych siebie, pokonali swietna pare Paes/Damm przegrywaja pierwszy set i tracac podanie w2 secie. Nie lada wyczyn. W stb swietna koncowka, forma Polakow znakomita, chyba identyczna jak wtedy kiedy zrobili sukces na AO!