Witam wszystkich po przerwie! Wpadam na forum okresowo, ale teraz jest szczegolna okazja zeby troche Wam przyblizyc kulisy i mecze KremlinCup. Oczywiscie wszystko to wlasnie tylko na tym forum. Postaram sie tez o wpisy bezposrednio na meczach lub odrazu po ich zakonczeniu. Wczoraj spotkalem sie z problemami technicznymi gdyz nie mialem sie gdzie podlaczyc do gniazdka. Zwykle to robilem u kolesi ktorzy wpisuja wyniki ale dziwne ze teraz nie maja przedluzaczy z wieloma gniazdkami. Coz dzis ide z wlasnym przedluzaczem gdyz akumulatory w moim 3 letnim laptopie pozwalaja mi na gora 10 minutowa prace.
Slow kilka o wczorajszym dniu.
Mam nadzieje ze Vendetta opatrzy wkrotce ten temat w zdjecia.
Po krotce widzialem kilka meczow. Podziele je na grupy. Łatwe wygrane Duszewinej z Danilidou, Kolschreiibera z Gimelstobem i Stepanka z Gabaszwilim.
Z pozoru latwa wygrana Bartoli z Bondarenko.
Bylem tez na prawdziwej bitwie Tipsara z Roitmanem i rowniez na dramatach Seppiego czy Voskobojewej ktorzy swoje mecze mieli juz w "kieszeni". Bylem swiadkiem rowniez mistrzowskiej gry w parze Zimonjic/Nestor, ktorzy grali z "gospodarzami" Andriejew/Szczukin.
Mam nadzieje ze bede mial wiecej czasu na rozwiniecie ale teraz musze leciec juz na Olympic Stadium.
Dodam tylko ze oprocz licznych zdjec i rozmow z zawodnikami moim trofeum stala sie rowniez pileczka podpisana przez Stepanka po zwyciestwiez Gabą
sly!!!!!!!! szkoda ze nie wiedzialem ze Ci tak zalezy na tym zdjeciu przechodzila obok dosc szybko ale mozna bylo ja "zlapac". Ogolnie troche sie krepuje prosic o te zdjecia "gwiazdy". Jak napisalem, zebym wiedzial ze tak bardzo chcesz zdjecie by bylo. Ale nic straconego, ona w przeciwienstwie do kogos takiego jak Momo jest dostepna i jest do "dorwania". Postaram sie zalatwic ale nie obiecuje
No to pora na komentarze zdjec:
1. Kolschreiber - pogratulowalem mu latwego zwyciestwa z Gimelstobem. Podoba mi sie jego spokoj i opanowanie na korcie Jest chyba jednym z faworytow turnieju.
2. Evgeniy Korolev czyt. Jewgienij Koroliow pogratulowalem mu dobrej gry w Ameryce wiosna gdzie wygrywal nawet z Blakiem. Mowie mu ze pamietam ze byl w 1/2 ale z kim przegral nie pamietam -" z Hewittem?". Odparl odrazu: - Nie, z Melzerem zyczylem mu wiekszych sukcesow
3. Cilic - z tym sobie nie pogadalem poprostu fota ze wschodzaca gwiazda. Nastepca Ancica?
4-5. Ohohohoho tu cala historia. Radek Stepanek... Jak myslicie co mu powiedzilem na zdjeciu 4?
Quiz
a) stawiam na niego jako na zwyciezce turnieju
b) spotykalem sie z Martina za jego plecami
c) ogram go w tenisa 6-0 6-1
A na zdjeciu 5 juz stoimy grzecznie po bijatyce (zaraz zrobia nam zdjecia do kartoteki notowanych)
6. Pocieszalem galine Voskobojeva po pechowej przegranej z Pierebijnis. W 3 secie bylo 4-1. Chwila dekoncentracji i skonczylo sie tragicznie.
7. Janko Tipsarevic. Czy powtorzy sukces sprzed roku? 1/2 finala i 3 setowy mecz bez kompleksow z Maratem. Zycze mu nawet finalu bo to solidny tenisista.
8. Kolejny Serb - Nedad Zimonjic. Sukcesow tego Pana w deblu nie musze chyba opisywac...
9. Odwrocony Igor Andriejew jakby nie bylo to tez jeden z glownych faworytow turnieju
10. I w koncu nasza perelka - Agnieszka! Zyczylem jej sukcesow w turnieju i karierze. 1 runda za nami Maria Kirilienko pokonana
Niestety musze Was zmartwic Nie moge pisac wrazen on-line Podobno juz na turnieju w Valencji powyganiano wszystkich z laptopami z trybun. W Moskwie wpadli na to wczoraj ok 21.00. Dzis mi znajomi grcze betfajerowcy oznajmili ze kazano im zamykac laptopy albo spylac z trybun. Robila to nawet milicja wiec.... Dzis przed wejsciem ukazaly sie ogloszenia ze uzywanie tego typu urzaden jest zabronione na trybunach. Niestety musze w takim razie siegac do pokladow pamieci.
Pierwszym meczem jaki ogladalem byl mecz Berrera z Acasuso.
Acasuso w 1 partii imponowal sila podania, dokladnoscia w rozegraniu. Druga odslona byla do pewnego momentu podobna, gdyz Acasuso pomyslal sobie, ze na podaniu Berrera juz nie trzeba grac, mozna pilki posylac w siatke lub w auty. Skonczylo sie to oczywiscie pelnym rozluznieniemi przegrana 4-5. W 3 secie utwierdzil sie w przekonaniu ze nic mu nie wychodzi i w koncowce oddal seta i mecz. Przegral z samym soba, ze swoja glowa! Nie 1 raz widzilem to w jego grze i zachowaniu. Niestety Acasuso trafia na moja czarna liste.
Vaidisova - Szwedowa
Pelna kontrola nad przebiegiem zdarzen na korcie Nicole. Jest gotowa na ciezsze i trudniejsze mecze
Kunicyn - Hartfield
Pomimo wygranej Igora nie wroze mu dlugiego "zycia" na tym turnieju. Jutro sprawdzian z Mathieu. Mysle ze obleje i Paul Henry przejdzie do nastepnej rundy.
Agnieszka Radwanska - Maria Kirilienko
Piekny, twardy, zaciety tenis. Bardzo slabym punktem Agnieszki jest powtorne podanie (2nd serve). W rozegraniu swietna, ladnie zmienia tempo, uderza mocno. Nie pamietam na kogo wychodzi, ale nawet u faworytek moze urwac seta
Ogladajac ze Slovakio Marata i Tursuna stwierdzilismy ze chyba tez dlugo nie pozyja... ale jak nie oni to kto ma wygrywac? Marat grajac nawet ze slabym przeciwnikiem musi obowiazkowo uwypuklic jego najlepsze strony i doprowadzic gre do dramatu jak to mialo miejsce z Miaciukiewiczem. Podobnie Tursunow zostal przyparty do muru przez Zvereva w 3 secie.
Santoro - Lapenti
Coz... Jak sie nie ma regularnego dobrego 1 podania to po co bez sensu "latac" do siatki? Santoro robil to bez przerwy za co zostal skarcony sromotnie w 3 secie 6-2. Bez sensu facet gral, wiec ciezko mi cos napisac o Lapentim.
Dementiewa - Molik
Molik w niezlej formie wiec chyba stad te klopoty Jeleny. Nalezy rowniez pamietac ze Lena brala medical time out. Z trybun ciezko powiedziec co tam bylo ale... to daje do zastanowienia