Forum bukmacherskie , Typy bukmacherskie Vendetta Picks Strona Główna  
  Forum bukmacherskie , Typy bukmacherskie Vendetta Picks
livescore  Livescore    http://vendetta-picks.net/czat Czat    Szukaj  Szukaj    Użytkownicy  Użytkownicy   

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Forum bukmacherskie , Typy bukmacherskie Vendetta Picks Strona Główna » Analizy, Informacje, Sugestie » Tenis » ATP » Wiadomości - ATP
Wiadomości - ATP
Autor Wiadomość
KaweX 
Administrator

Nr Użytkownika: 2

Status: Offline

Wysłany: 01-11-2007, 20:04   Wiadomości - ATP

Tu wpisujemy jakieś ciekawe informacje ze świata ATP

+Vendetta 

Nr Użytkownika: 3

Wysłany: 07-11-2007, 18:25   

Tommy Haas został prawdopodobnie podtruty podczas półfinałowego meczu Pucharu Davisa, który się odbył pod koniec września w Moskwie, gdzie Niemcy przegrały z Rosją (2:3). Takie podejrzenie wysunął niemiecki tenisista Alexander Waske, który powołuje się na słowa jednego z menedżerów sportowych, którego nazwiska nie ujawnił
- Rozmawiałem o Pucharze Davisa z jednym z Rosjan. On mimochodem wspomniał, że szkoda, że podtruto Haasa - zdradził Waske w wywiadzie dla gazety "Bild". Niemiecki tenisista nie mógł przystąpić do drugiego spotkania półfinałowego, ponieważ skarżył się na silne bóle żołądka. - Jak pomyślę, jak źle się wtedy czułem, mogę sobie wyobrazić, że coś takiego mogło mieć miejsce. Od wielu tygodni czuję się osłabiony - powiedział Haas.

Po Pucharze Davisa w Moskwie i po późniejszym turnieju w Bangkoku Haas wielokrotnie był badany przez niemieckiego lekarza kadrowego Ericha Rembecka oraz poddał się szczegółowym badaniom krwi. Szukano wtedy jakiegoś wirusa. Teraz tenisista powinien zostać zbadany ponownie. - Jestem całkowicie zaskoczony, niczego takiego nie podejrzewałem, a tym bardziej o niczym nie wiedziałem. Nie jestem w stanie w tej chwili ocenić sytuacji - oświadczył szef drużyny Patrik Keuhnen.

Spotkanie Rosja - Niemcy w Pucharze Davisa miało miejsce przed 6 tygodniami. Po tym jak Haas w nocy spędził więcej czasu w toalecie niż w łóżku i trzykrotnie odwiedził lekarza kadrowego, wystawiono do gry Philippa Petzschnera i Philippa Kohlschreibera. Nie zdołali oni ani razu pokonać Rosjan i nawet dzięki wcześniejszej przewadze 2:1 niemieckiej drużyny, Niemcy ostatecznie przegrały z Rosją 2:3.

Waske w rozmowie ze swoim informatorem mówił o przebytej przez Haasa grypie żołądkowej. On temu zaprzeczył, twierdząc, że Haas został otruty. Gazecie "Koelner Express" zdradził, że chodzi tu o menedżera, który opiekuje się wieloma rosyjskimi sportowcami.

Wyjaśnienie sprawy będzie trudne, gdyż do tej pory nie ma żadnego dowodu z medycznego punktu widzenia. Haas znajduje się obecnie w Rio de Janeiro, gdzie kręcone są klipy reklamowe z jego udziałem. Gdy dowiedział się od Waskego o całej sprawie, był zszokowany. - Jako jedyny z drużyny po jedzeniu zamawiam jeszcze jakiś deser lub latte macchiato. Skoro tylko mnie złapało - to właśnie jeden z tych produktów musiał zawierać truciznę - powiedział Haas.

Dzień później niemiecki tenisista poczuł się już lepiej i postanowił polecieć na turniej do Bangkoku. Tam, w pierwszej rundzie wygrał z Amerykaninem Vincentem Spadeą.

Lekarz kadry Rembeck wyjaśnia: - Nie mogę wykluczyć otrucia. Badałem Tommy'ego tylko pod kątem grypy żołądkowej, ponieważ wcześniej nie było żadnych innych podejrzeń, więc nie było także powodów, by go zbadać dogłębniej.

Jak powiedział Kuehnen, w Moskwie wszystko odbyło się tak jak powinno: - Był z nami nasz zespół medyczny, który był odpowiedzialny za jadłospis, ale na to, co dostajemy na talerzu nie mamy wpływu. W tej kwestii musimy ufać hotelowi i kuchni - stwierdził. W przeciwieństwie do niemieckiej drużyny piłkarskiej, tenisiści nie mają własnego kucharza do dyspozycji.

Prezydent Niemieckiego Związku Tenisowego (DTB) Georg von Waldenfels przebywa obecnie w Madrycie, gdzie odbywają się mistrzostwa świata WTA i chce o całej sprawie porozmawiać z przewodniczącym Międzynarodowego Związku Tenisowego (ITF), Włochem Francesco Ricci Bittim.

Von Waldenfels obawia się: - Jeśli nie można niczego dowieść, nie można też nic zrobić. Potwierdził, że Waske może zostać oskarżony o fałszywe podejrzenia. - To mogłoby być problemem. Waske twierdzi, że chciał tylko pomóc Haasowi, który po Pucharze Davisa spotkał się z krytyką.

__Michal__

Nr Użytkownika: 707

Wysłany: 08-11-2007, 20:42   

Czech Jan Hernych jest kolejnym tenisistą ze światowej czołówki, który przyznał się, że proponowano mu pieniądze za ustawienie wyniku meczu. Propozycje korupcyjne miał otrzymać w 2006 roku w Rosji.
Zaczepili mnie w Moskwie i w Sankt Petersburgu. Ktoś zapytał mnie czy nie chciałbym przegrać meczu. Mówił po angielsku, nie przedstawił się. Kiedy powiedziałem, że nie, rozłączył się natychmiast - powiedział Hernych czeskiemu dziennikowi "Sport".

Według Hernycha chodziło o mecze pierwszej rundy z Włochem Filippo Volandrim w Moskwie i z Rosjaninem Jewgienijem Koroliowem w Sankt Petersburgu. Oba spotkania Czech wygrał.
W ostatnim czasie pojawia się coraz więcej informacji o korupcji i wpływie mafii bukmacherskiej na rozstrzygnięcia na kortach. Do otrzymania korupcyjnej propozycji przyznali się Francuzi Arnaud Clement i Michael Llodra, Serb Novak Djokovic, Rosjanin Dmitrij Tursunow, Amerykanin Paul Goldstein, Belg Gilles Elseneer oraz Werner Eschauer z Austrii.

Szef ATP Etienne de Villiers oświadczył w zeszłym tygodniu, że tenisiści, którym udowodni się ustawianie wyników meczów, powinni być dyskwalifikowani dożywotnio.

Ktos mi mowil, ze podobno Di Mauro zostal zdyskwalifikowany na 3 lata za ustawianie :lol2:

KaweX 
Administrator

Wysłany: 17-12-2007, 22:32   

Szwajcar Roger Federer i Belgijka Justine Henin zostali uznani przez Międzynarodową Federację Tenisową (ITF) najlepszymi tenisistami roku.

Federer jest dopiero drugim tenisistą, który zdobył ten tytuł po raz czwarty z rzędu, a przednim był Amerykanin Pete Sampras.

Szwajcar wygrał w tym sezonie trzy z czterech turniejów zaliczanych do Wielkiego Szlema: Australian Open, Wimbledon i US Open, a w czwartym - Roland Garros poniósł porażkę w finale z Hiszpanem Rafaelam Nadalem.

Henin, która po raz drugi z rzędu, a trzeci w karierze, została wyróżniona przez ITF, triumfowała w Roland Garros i US Open, a także wygrała osiem innych turniejów rangi WTA Tour. Być może ten wynik byłby jeszcze lepszy, gdyby nie to, że pierwsze dwa miesiące opuściła w wyniku problemów osobistych (separacja z mężem), w tym Australian Open.

KaweX 
Administrator

Wysłany: 24-02-2008, 15:07   

http://sport.onet.pl/0,12...,wiadomosc.html

sly

Nr Użytkownika: 46

Wysłany: 03-03-2008, 14:11   

http://www.dziennik.pl/sp...nie_meczow.html

http://www.dziennik.pl/sp...pokerzysta.html

pajace

+Vendetta 

Wysłany: 20-01-2009, 16:31   

Chmury nad Melbourne

Colin Stubs to na antypodach jeden z bardziej znanych i poważanych tenisowych działaczy.
Były niezły zawodnik, ostatnio dyrektor The Kooyong Classic, pokazówki granej na zachodnich przedmieściach Melbourne, tam gdzie kiedyś odbywał się wielkoszlemowy Australian Open. Podczas tegorocznej imprezy dla zaproszonych gwiazd Stubs wystąpił z dramatycznym, mobilizującym apelem.

– Jeśli nie zewrzemy szeregów – mówił – jeśli nie zrozumiemy, że płyniemy na jednej łodzi,

a kłopoty mojego turnieju z obsadą są dziś także zmartwieniem dla Brisbane, Sydney, Hobart czy Auckland, za chwilę poniesiemy porażkę w rywalizacji z arabskimi szejkami.

Problem polega na tym, że największe gwiazdy zawodowego tenisa szerokim łukiem ominęły w tym roku australijski cykl turniejów przygotowujących do Melbourne. Po pokazówce w Abu Zabi i po turnieju ATP w Dausze tacy gracze jak Rafael Nadal, Andy Murray, Andy Roddick czy Roger Federer poczuli się syci zarówno w sensie sportowym, jak i finansowym. U pań było podobnie, tyle że w związku z pokazówką w Hongkongu i serią kontuzji.

Azjatycka fantazja w wydawaniu pieniędzy zmienia tenis i wystawia zawodników na pokusy, których kiedyś nie znali.

W szatniach polskich klubów tenisowych głównym tematem dyskusji był niedawno Kazachstan. Grupa naszej utalentowanej młodzieży tenisowej i ich rodzice poważnie rozważali przyjęcie obywatelstwa tego kraju, a paru polskich trenerów bezustannie kursuje akurat do tej części Azji. Bo w tamtejszej federacji tenisowej jest odpowiedni układ personalny i dużo pieniędzy do wydania z kazachskiej ropy naftowej. Pierwsi zaproszenie do nowej bogatej ojczyzny zaczęli przyjmować Rosjanie. Dziś kilka znanych zawodniczek z Moskwy oraz kilku zawodników reprezentuje w cyklach WTA i ATP właśnie Kazachstan.

Gdzie tu zagrożenie dla Australian Open? Jakiś czas temu gospodarze z antypodów postanowili nazwać swoją tenisową perłę dodatkowo Wielkim Szlemem Azji i Pacyfiku. Dziś się boją, że uchylili w ten sposób furtkę niechcianej konkurencji. Licencja Międzynarodowej Federacji Tenisowej (ITF) wygasa w roku 2016, kto powiedział, że szlem Azji i Pacyfiku musi pozostać tam, gdzie jest?

Australijczycy zastanawiali się, czy rozbudowywać Melbourne Park, czy może wybrać potem The Queensland Tenis Centre w Brisbane, swoją odpowiedź na azjatyckie sportowe monstra w Pekinie i Szanghaju. Teraz wiedzą, że muszą być czujni, kiedy ich odwiedza Anil Khanna, prezydent Azjatyckiej Federacji Tenisowej. Tego człowieka już od dawna interesują nie tzw. dzikie karty dla czołowych azjatyckich rakiet, ale doświadczenia organizatorskie.

Arabska ropa naftowa i gigantyczne azjatyckie rynki to od pewnego czasu drogowskazy już nie tylko światowej gospodarki, ale także sportu. Czytamy o upadku wielkich niemieckich turniejów, ostatnio tego dla pań w Berlinie. Nie może dziwić, że chmury gromadzą się i nad Australian Open, finansowo najsłabszym z czterech wielkoszlemowych turniejów. Kaprys szejka albo przymilny uśmiech chińskiego dygnitarza już teraz znaczy na kortach więcej niż najpiękniejsze nawet tradycje.

Autor: Karol Stopa
Źródlo: Rzeczpospolita

+NBA 

Nr Użytkownika: 1002

Wysłany: 23-01-2009, 19:30   

Zabawa Bosniakow i Serbow po mecz Djokovic-Delic :)

http://www.youtube.com/watch?v=2Kjyc-sZnS0

czuczu1910 

Nr Użytkownika: 487

Wysłany: 30-01-2009, 08:28   

Paradorn Srichapan, do niedawna dziewiąty tenisista świata, będzie musiał poddać się kolejnej operacji kontuzjowanego prawego nadgarstka. Oznacza to kolejne opóźnienie powrotu 29-letniego reprezentanta Tajlandii na światowe korty.Srichaphan nie wystąpił w żadnym turnieju z cyklu ATP Tour od wiosny 2007 roku, gdy odnowiła mu się kontuzja nadgarstka. Od tego czasu przeszedł już dwie operacje prawej ręki, a kolejną lekarze wyznaczyli na 2 lutego.

Dopiero po niej i kilkumiesięcznej rehabilitacji okaże się czy będzie mógł wrócić do zawodowego tenisa, czy też pozostanie mu zakończenie kariery.

gazeta.pl

KaweX 
Administrator

Wysłany: 07-02-2009, 23:41   

http://www.sportfan.pl/ar...boi-sie-o-zycie

+Vendetta 

Wysłany: 08-02-2009, 01:34   

ewidentny walek... jeszcze w trakcie meczu pisalem na sb o tych dziwnych kursach. Po pierwszym wygranym przez Canasa secie kurs na BF wynosil na niego 7 :) . Ehhh co sie dzieje z tym sportem....szkoda gadac.

KaweX 
Administrator

Wysłany: 08-02-2009, 09:32   

Uważam, że za takie coś powinni dyskwalifikować na jakiś czas, może reszte by to czeogś nauczyło

czuczu1910 

Wysłany: 08-02-2009, 10:20   

takie cos mozma skomentowac w jeden sposob syf!!

KaweX 
Administrator

Wysłany: 10-02-2009, 20:50   

http://www.sportfan.pl/ar...sista-sie-burzy

czuczu1910 

Wysłany: 11-05-2009, 06:36   

http://www.sport.pl/sport...ampaign=4606275

Forum bukmacherskie , Typy bukmacherskie Vendetta Picks Strona Główna » Analizy, Informacje, Sugestie » Tenis » ATP » Wiadomości - ATP