Vendetta Picks Strona Główna  
  Vendetta Picks
livescore  Livescore    http://vendetta-picks.net/czat Czat    Szukaj  Szukaj    Użytkownicy  Użytkownicy   

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Vendetta Picks Strona Główna » Analizy, Informacje, Sugestie » Tenis » WTA » Australian Open
Australian Open
Autor Wiadomość
@Vendetta 

Nr Użytkownika: 3

Status: Offline

Wysłany: 13-01-2010, 16:12   Australian Open

Australian Open
Miejsce : Melbourne, Australia
Ranga turnieju : Wielki Szlem
Data : 18.01-30.01 2010 r.
Nawierzchnia : twarda
Pula nagród : 19'350'000 $
Uczestniczki : 128 zawodniczek w singlu / 64 pary w deblu
Oficjalna strona : www.ausopen.com
Kwalifikacje: http://www.australianopen...s/us/index.html
Oficjalny livescore: http://www.australianopen...ores/index.html

@Vendetta 

Wysłany: 19-01-2010, 00:12   

Rogowska-Cirstea typ:1 kurs3,5 stawka: 5/10 unibet

Rogowska to młoda perspektywiczna zawodniczka reprezentujaca Australie.W turnieju glownym gra dzieki dzikiej karcie, którą otrzymała od organizatorów co juz jest duzym wyroznieniem. Ta zawodniczka gra wylacznie w Australii( w turniejach nizszej rangi) i na szlemach.
Fani tenisa zapewne pamietają jej mecz z Safiną z ubieglorocznego US OPEN...Wtedy mloda australijka byla o krok od wyelimowania bylego numeru jeden rankingu WTA i grala naprawde swietne spotkanie. Z innyck rezultatow z roku 2009 na uwage zasluguje wygrana z Kirilenko na RG czy zaciete ( choc przegrane) mecze z siostrami Bondarenko( z Aloną na AO 7-5 3-6 2-6 i Kateryną w 2 rundzie RG 6-4 5-7 5-7)
Cirstea jest totalnie bez formy. Fakt ze przegrala 7 meczow z rzedu ilustruje jej dyspozycje a przeciwniczki, ktore ją ogrywaly nie nalezaly do czołówki :)
Mysle ze mlody australijski talent ma tu wielkie szanse na wygraną dlatego zainwestuje w nią dzisiaj swoje pieniążki :)

@Vendetta 

Wysłany: 19-01-2010, 16:00   

Kleybanova-Cirseta typ:1 kurs:1,55 stawka:10/10 bah

Niestety Rogowska wczoraj nie dala rady... przegrala 1:2 po zacietym meczu. Dalej gram konsekwentnie przeciw Rumunce o ktorej pialem we wczorajszej analizie.
Kleybanovą widzialem z Dokic i zrobila na mnie dobre wrazenie. Mocny serwis, duzo konczacych uderzen to charakterystyka gry Rosjanki
Przewiduje gladkie 2:0 dla Kleybanowej.
Ostatnio zmieniony przez Vendetta 19-01-2010, 16:01, w całości zmieniany 1 raz  

+czuczu1910 

Nr Użytkownika: 487

Wysłany: 19-01-2010, 17:37   

Typ przeciw Cirstei popieram w 100% bo sorana bardzo slabo weszla w sezon

Dementeva-Henin 2 2,07 8/10

Tak i pojedynek w 2 rundzie Henin widzialem w poprzednich jej wystepach i nie jest to zawodniczka w 100% formie ale gra juz bardzo dobry tenis z reszta nie bede pisal bo opisalem jej mecz z Kim Dementeve w tym sezonie nie widzialem ale nie chce mi sie wierzyc ze ona moze dac rade z tak grajaca Henin Tak jak pisalem z tymi zawodniczkami w takiej formie nie wiele zawodniczek moze powalczyc a co dopiero wygrac Demencja po raz kolejny bedzie "straszyla" swoim serwisem i to napewno bedze wykorzystywac JUJU Moim zdaniem kurs pomylka i to trzeba wykorzystac

+czuczu1910 

Wysłany: 21-01-2010, 21:06   

Henin-Kleybanova 2:0 bet365 1,40 10/10

Nie ma innej mozliwosci Dlaczego?? Bo te zawodniczki roznia 3 klasy Widzialem mecz Kleybanovej to musze powiedziec ze nie zachwyca porusza sie na lini koncowej bardzo bardzo slabo a to akurat potrafi JUJU wykorzystac jak malo kto Jakis inny wynik bedzie dla mnie ogromnym zaskoczenie jak nie sensacja bo forma Henin rosnie a na jej drodze nie moze stanca jakas tam srednia zawodniczka

pozdrawiam

@Vendetta 

Wysłany: 25-01-2010, 02:31   

Zheng-Kirilenko typ:1 stawka:10/10 kurs:1,763 Pinnacle

Mecz jutro ale gram juz dzisiaj bo czuje ze kursy beda spadaly.
Typ opieram na tym co widzialem w wykonaniu obu Pań na tym turnieju. Nie bede przypominal wynikow sprzed tygodnia czy dwoch bo w tym momencie nie ma to dla mnie znaczenia.
Mecz Zheng-Alona Bondarenko byl swietnym, stojacym na bardzo wysokim poziomie widowiskiem. Obfitowal on w bardzo dlugie i efektowne wymiany. Ogranie Alony 2:0 musi robic wrazenie bo kazdy wie w jakiej dyspozycji aktualnie znajduje sie Ukrainka.
Chinka jest zawodniczką regurlanrną, grającą mocno i płasko a do tego swietnie porusza sie po korcie. Jako znakomita deblistka potrafi tez skonczyc swoją akcje przy siatce.
Kirilenko wedlug mnie ma duzo szczescia ze doszla az do tej fazy turnieju. Na poczatku trafila na slabszy Dzien Marii a wczoraj Dinara oddala mecz kreczując w 1 secie.
Mysle ze szczescie przecietnie grającej Rosjanki juz sie wyczerpalo a Chinka w takiej dyzpozycji powinna wygrac to spotkanie 2:0

Bullet 

Nr Użytkownika: 928

Wysłany: 25-01-2010, 19:29   

W zasadzie mogę się tylko zgodzić z V co do typu na Zheng. Ja dziś gram dość mocno takiego dubla:

Zheng J. v Kirilenko M.
Zheng J. 1.67

Henin J. v Petrova N.
Henin J. 1.40

ako 2.34 Gamebookers

Same h2h mogą wskazywać zdecydowane faworytki tych spotkań, ale ja gram tylko w oparciu o swoją wiedzę o zawodniczkach i aktualną ich formę, a h2h traktuję tylko jako dodatkowy argument. Zacznijmy od Zheng. Oglądanie tej zawodniczki, gdy jest w formie to sama przyjemność. Bardzo dobra deblistka, a co za tym idzie niezła gra przy siatce. Niezwykle waleczna i wybiegana, dobrze grająca w obronie. Grająca nieźle zarówno z bh jak i fh. Potrafi minąć rywalkę. Słabiej serwuje, no ale nie ma ku temu warunków za bardzo. Doprawdy nie widzę poza serwisem elementu, w którym Chinka jest słabsza od Kiri.
Jeśli chodzi o drugą parę to gram na zawodniczkę, która w moim przekonaniu wygra tegoroczny AO. Wróciła Kim wygrała US Open, wróciła JuJu i weźmie AO. Dlaczego pokona Nadię? Bo ma taki bh jakiego nie ma nikt inny w WTA, a nawet wielu z ATP chciałoby mieć ;) Jest zdeterminowana, potrafiła wygrać z będącą w bardzo, ale to bardzo dobrej formie Dementievą, lepiej się porusza od Nadii, ma znacznie silniejszą psychikę. Petrova będzie straszyć serwisem i fh, ale gdzie jej tak do Juju w pozostałych elementach tenisowego rzemiosła. Nadia i tak juz daleko zaszła biorąc pod uwagę z kim grała. Jednak nie wydaje mi się, aby mogła poważniej zagrozić Henin. Ma po prostu zbyt mało atutów.

+czuczu1910 

Wysłany: 25-01-2010, 19:51   

Bullet co do zheng to dla mnie troche no bet Bo kiri pokazala juz ze potrafi zagrac fajnie sie porusza potrafi pmocna zagrac ale ma psychike slaba i potrafi oddac mecz przed rozpoczeciem

Co do JUJU to jakos ostatnie wystepy w jej wykonaniu mnie nie zachwycaja meczy sie w kazdym meczu Z kleybanova grala pierwszego seta i kawalek drugiego taki piach ze szok Mecz z Wickmayer takze meki straszne duzo przestojow duzo beznadziejnych i niezrozumialych bledow Piszesz o tym bh No ja do konca sie z tem nie zgodze bo owszem przed przerwa to byl najlepszy bh ale teraz jest moim zdaniem zaledwie niezly bo jak kiedys powiedzmy mylila sie nim 1-2/10 to teraz okolo 30% jest niezbyt skutecznych a 20% zupelnie nie trafionych Widac ze jej brakuje ogrania Wszystkiego nie mozna nadrobic doswiadczeniem Uwazam ze jesli JUJU bedzie w tym meczu miala przestoje tak jak w poprzednich dwoch to nie wygra z Petrova Nie widzialem w tym turnieju Petrovej wiec niemoge do konca zagrac na nia Widzialem na poczatku sezonu wlasnie z Henin i to byl dobry mecz w jej wykonaniu tutaj pojechala Kuze i Kim dla mnie to wiele i bez formy tego by nie zrobila Kurs 2,85 wysoki i uwazam ze rwarto zaryzykowav

pozdrawaim

Bullet 

Nr Użytkownika: 928

Wysłany: 25-01-2010, 20:49   

Heh cieszę się, że wyraziłeś swoją opinię Czuczu ja jednak pozostanę przy swoim zdaniu :) Henin na korcie i Nadia na korcie to bez mała tak jakby porównać baletnicę na macie to słonia w składzie porcelany ;) Dodatkowo jak pisałem słowo klucz: PSYCHIKA. Ta NIGDY nie była najmocniejszą stroną Nadii i nie zmieni tego jeden pogrom zagubionej Kim. Być może, powtarzam być może Petrova wykorzysta jakiś przestój Henin i nawet wygra seta, ale jak dla mnie to max na co ją stać.

+wasp

Nr Użytkownika: 155

Wysłany: 06-02-2010, 10:31   

Puchar Federacji

Polska - Belgia 1 @ 1.88 betgun 8/10

Oto sklady obu ekpi na ten mecz:
http://www.tennis.matchstat.com/Event/-6702

Namowil mnie na ten pojedynek moj dobry znajomy i mysle ze ma sporo racji.Jednak by obylo sie bez niepotrzebnej nerwowki Isia "musi" wygrac 2 mecze a Marta pokonac Flipkens - mysle ze jest to realne.Mamy jeszcze asa w rekawie w postaci lepszego debla, ale tam moze dosjc do zmiany w skladzie Belgii, bo jesli nie to Jans/Rosolska raczej na luzie wygraja z awizowanym deblam rywalek, a wowczas wystarczy tylko jedno zwyc. Isi i Marty.Tak czy siak , stawiam za namowa kumpla na win Polski.

Vendetta Picks Strona Główna » Analizy, Informacje, Sugestie » Tenis » WTA » Australian Open