Nr Użytkownika: 3 Dołączył: 01 Kwi 2007 Posty: 1711
Status: Offline
Wysłany: 08-03-2010, 11:39 Indian Wells
BNP Paribas Open
Miejsce : Indian Wells, Stany Zjednoczone
Ranga turnieju : Premier Mandatory
Data : 10.03-21.03 2010 r.
Nawierzchnia : twarda
Pula nagród : 4'500'000 $
Uczestniczki : 96 zawodniczek w singlu / 32 pary w deblu
Oficjalna strona : www.bnpparibasopen.org
Oficjalny Livescore - http://www.protennislive....www.tenisbet.pl
Livescore + plan dnia - www.vendetta-picks.net/livescore
Przeciw Mayr stawialem juz w Monterrey i wtedy duzo pisalem o Austriaczce. Mysle ze od tego czasu jej predyspozycje do gry na szybkich nawierzchniach sie nei zmienily
Tetreault widzialem w tym roku w przegranym meczu z Clijsters na AO ale jej gra byla niezla.Widac ze ta zawodncizka ma pojecie o grze na hardzie. Gra ona plasko i mocno czego nie mozna powiedziec o jej dzisiejszej przeciwniczce. Zreszta Kanadyjka praktycznie gra wylacznei na hardzie. Wprawdzie najczesniej sa to turnieje nizszej rangi ale Valerie moze sie pochwalic wygranymi z takimi sredniaczkami jak: Pin, O'Brien, Zahlavova Strycova czy Niculescu.
Stawka wysoka bo wyjatkowo "czuje" ten mecz.
Oudin - Vinci 1,46 <Betsson>
podam takie szybkie powody bo nie mam zbytnio czasu
- Oudin jest młodsza i wg mnie posiada większy talent
- Melanie gra u siebie w ameryce , większy turniej więc powinna zajśc dalej
- Oudin jest to tenisistka bardziej preferująca szybkie korty a Vinci wg mnie jak to włoszka lepiej gra na Clay
- i tak jakoś czuje ten mecz , że młoda amerykanka sie będzie chciała pokazac i wygra z Vinci.
- amerykanka wg mnie w lepszej formie w tym sezonie niz Roberta to by było na tyle
_________________ Volleyball 4ever !
FORZA SKRA BEŁCHATÓW !!
VAMOS RAFA NADAL
Ostatnio zmieniony przez ChrisseQ 11-03-2010, 13:12, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 14-03-2010, 13:26
B. Mattek-Sands/Z. Yan - T. Garbin/J. Jankovic typ:1 stawka:5/10 kurs:1,57 bwin
W tym pojedynku stawiam zdecydowanie na "typowe deblistki"czyli zawodniczki, których kariera ostaanimi czasy opiera sie w sumie wylacznie na grze w parach.
Mattek i Yan graly ze soba juz na Australian Open gdzie doszly az do cwiercfinalu( odpadly po 3 setowej walce z siostrami W ) i co ciekawe po drodze ograly Jankovic...ale w parze z Perry . Chinka i Amerykanka dysponuja bardzo solidnymi i mocnymi serwisami a podanie w tych warunkach panujących na Indian Wells bedzie bardzo wazne.
Jankovic z Garbin grają ze soba pierwszy turniej wiec nie mozna tutaj mowic o tak waznym w deblu zgraniu. Garbin moze sie pochwalic niezłymi wynikami w tych rozgrywkach ale Jankovic gra w debla sporadycznie i raczej bez wynikow, ktore zaslugują na przypomnienie. Ogolnie obie zawodniczki serwują slabo ...a do tego technika wolejowa Serbki pozostawia wiele do zyczenia.
Mysle ze kluczem do zwyciestwa faworytek tego spotkania bedzie serwis oraz zgranie i doswadczenie.
Wiek: 24 Nr Użytkownika: 1673 Dołączył: 31 Maj 2009 Posty: 69
Wysłany: 15-03-2010, 20:21
molik - zheng typ 1 kurs 3zl
dobry typ na singielek , alicja ostatnio zaczyna grac coraz lepiej . a W ten turniej weszla swietnie . wczoraj tracac tylko 2 gemy . wprawdzie zheng pokonala wczoraj sharapowa , ktora ostatnio nic dobrego nie prezentuje . jie napewno ten pojedynek kosztowal sporo sil. ja licze na wypoczeta molik i ryzykuje po kursie 3 zl pozdrawiam
_________________ nowy dzien szanse na wygrana wciaz powieksza !!!!
Wysłany: 15-03-2010, 22:33
co do molik to zgadzam sie z typem na nią bo zheng nie gra az takiego swietnego tenisa( ogladalem wczoraj jej pojedynek ze Szparką) zeby byla tak mocna faworytką w tym meczu. Wyniki Molik natomiast robia duuuze wrazenie.
Bartoli-Aga tutaj zaden wynik mnie nie zaskoczy. Obie zawodniczki gladko wygraly swoje dotychczasowe mecze na IW i mozna wnioskowac ze sa w wysopkiej formie. H2h az 4:0 dla Polki ale Bartoli to ambitna zawodniczka i jesli ma dzien moze wygrac z kazdym. Tak jak pisalem .... w tym meczu zaden rezultat nie mnie nie zdziwi.
Zachecam innych do pisania swoich spostrzezen i dzielenia sie typami
Wysłany: 16-03-2010, 12:36
Peer-Jankovic typ:1 kurs:2 stawka 10/10 bf
Jankovic od dluzszego czasu jest bez formy i gra przecietnie. Przed IW odpadla ona w 1 rundzie Monterrey przegrywajac ze Sevastovą. Ogolnie w tym roku jej najlepszym wyytepem byla 3 runda AO co na zawodniczke z taką przeszloscią jest beznadziejnynm wynikiem.
Peer natomiast jest w dobrej dyspozycji. W Dubaiu reprezentantka Izraela osiagnela półfinal gdzie dopadla dopiero z Venus W. , ktora pozniej wygrala caly turniej.
H2h 1:0 dla Serbki ale ten mecz byl rozgrywany w hali w 2007 a wtedy Serbka grala swoj najlepszy tenis. Teraz sytuacja sie diametralnei zmienila. Ja moj typ opieram glownie na swoich obserwacjach. Ogladalem wczoraj wsytep Jeleny z Errani i ogladalem takze mecze Peer w Dubaiu i duzo lepsze wrazenie robi na mnie gra Shahar. W sumie Jankovic nie powinno byc juz w tym tuirnieju bo przegrywala wczoraj z Errani *2-4 0-40 w trzecim secie
Dodatkowym plusem i atutem Peer jest jej psychika. Shahar w kazdym momencie meczu walczy na 100% a jak wiedzą wszyscy fani tenisa Serbka lubi sie obrazic i stanac w miejscu obwiniajac za swoja słabą gre sedziego, warunki fizyczne lub swojego trenera
nie daje tutaj meczy,ale obserwuje typy Vendetty i miałem nadzieje że ten typ sie dziś pojawi i sie pojawil..takze wiadomo ;] bardzo ciekawym pojedynkiem bedzie rowniez C. Black
L. Huber-Y-J Chan J. Zheng
faktycznie Isi bym nie gral,zarowno Agnieszka jak i Marion prezentuja sie w tym turnieju dobrze,ale tutaj wszystko moim zdaniem zalezy od Agnieszki-ona moze wygrac gładko i rOwnie dobrze przejsc obok meczu,strasznie mnie zawodzi ogolnie Radwańska.Stawiam tylko na oglądanie
Wiek: 24 Nr Użytkownika: 487 Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 1184
Wysłany: 16-03-2010, 17:19
V w 100% sie zgadzam z typem przeciwko Jankovic Widzialem jej mecz z Errani no to tragedia Ona przegrala ten mecz tak naprawde bo nie mozna powiedziec inaczej patrzac na przebieg a Errani trafia u mnie na liste psychicznie chorych
Juz po fakcie,ale zdziwil mnie wczoraj na expekt kurs-mianowicie hc +1.5 seta na..Peer
nie pamietam zeby faworyt meczu zgodnie z kursami buka dostal jeszcze taki bonus za 1.3
6:2 6:2 dla Jankowic
tak bezczelny juz sie buk zrobil ze sie nawet nie kryje z walkami i na bezczelnego podpuszcza jeszcze hc na faworytke zeby wiecej zarobic..
Wysłany: 19-03-2010, 14:50
Radwanska-Wozniacki typ:1 kurs:2,06 stawka:2/10
Dawno nie widzialem Radwanskiej w takiej dyspozycji jaką prezentuje na IW. Patrzac na nazwiska, ktore pozostaly w turnieju stwierdzam ze Aga ma szanse wygrac całą impreze. Ogladalem jej mecze z Dementievą, Bartoli i Dulko i naprawde jestem pod wrazeniem. Polka jak zwykle( keidy jest w formie) imponuje spokojem, mądrym rozgrywaniem wymian i regularnoscią)
Wozniacki nie przentuje sie tutaj tak dobrzej ak Polka. Tracila ona sety z Zheng czy Petrovą, Biorąc pod uwage wszystkie za i przeciw mysle ze kurs Agnieszke to spore value.
Wiek: 24 Nr Użytkownika: 1673 Dołączył: 31 Maj 2009 Posty: 69
Wysłany: 19-03-2010, 18:22
stosur - jankovic typ 1 kurs 2.25
moim zdaniem stosur lepiej prezentuje sie w tym turnieju. dysponuje lepszym serwisem i returnem . nie stracila jeszcze seta , co swiadczy o wysokiej formie .
jankovic gra slabo , gubiadz sie w swoich akcjach w ataku , a jej defensywa nie jest juz taka jak kiedys . serwis jeleny zszedl na psy i to moze byc kluczem do wygranej stosur. dobry kursik i meczyk swietny do ogladania pozdrawiam
tez jade na agnieche i trzymam kciuki
_________________ nowy dzien szanse na wygrana wciaz powieksza !!!!