Wiek: 25 Nr Użytkownika: 487 Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 1231
Status: Offline
Wysłany: 19-05-2010, 07:11 Roland Garros
Miejsce : Paryż, Francja
Ranga turnieju : Wielki Szlem
Data : 23.05-6.06 2010 r.
Nawierzchnia : ceglana
Pula nagród : 16'807'400 €
Uczestnicy : 128 zawodników w singlu / 64 pary w deblu
Oficjalna strona : www.rolandgarros.com
Wysłany: 19-05-2010, 07:16
Domachowska Marta (POL) vs. Garcia Caroline (FRA) 2 2,63 betsafe 5/10
To co gra Marta to poprostu porazka Taka ilosc bledow ktora popelnia ona to wrecz nieprawdopodobne Jej serwis to rowniez skandal Ilosc podwojnych bledow wola o pomste do nieba W meczu z Piter ktora takze gra slabo popelnila 14 df ....... Caroline Garcia to 17 letnia franuzka a jak wiem gospodarza sprzyjaja podlogi sciany no i sedziowie a dokladajac do tego forme powinno byc pozamiatane
Ostatnio zmieniony przez czuczu1910 19-05-2010, 07:36, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 19-05-2010, 12:29
Vendetta napisał/a:
przeciez doamchowska specjalnie przegrala w wawie zeby zagrac w kwalach do RG dlatego mysle ze nie ma co patrzec na mecz Piter.
v zobacz na ostatnie wyniki Domachowskiej co mecz po 10 df ostatnia wygrana w lutym a ja nie do konca sie zgodze ze specjalnie przegrala bo jeszcze przed turniejem czytalem wywiad ze trener nie koniecznie chce w kwalach startowac takze twoja teoria nie do konca trafna zobaczymy jak bedzie Jesli dzis nie odpadnie to w nastepnej rundzie 10/10 daje na jej porazke
Wysłany: 20-05-2010, 07:10
Domachowska Marta (POL) vs. Krajicek Michaella (NED) 2 1,50 betsafe 10/10
O Marcie juz pisalem wczesniej i podtrzymuje swoja opinie Krajicek to juz ograna zawodniczka w wta Tutaj ogtrala Pous Tioktora notowala ostatnio niezle wyniki Obie lamaly sie strasznie Marta wczoraj miala ryalke ktora przy prowadzenie 3:0 uznala ze juz jest win i polozyla sie przegrywaja 12 gemów z rzedu (ja nie pamietam takiego czegos) Michaela bedzie wytwarzac presje na Marcie a wiemy jak Domachowska na to reaguje popelnia bledy i wywala pilki w aut
Wysłany: 25-05-2010, 07:26
Dinara Safina - Kimiko Date Krumm 1 1,35 tobet 9/10
Ja rozumiem wszystko ale Date Krum na tej nawierzchni nie powalczy za bardzo z Dinara Swoja droga ruska musi ie w koncu obudzic i uwazam ze do tego jest odpowiedzni moment Jej mecze wygladaja czesto jakby za chwile mial przegrac a i tak wygrywa Ten sezon barzo sredni ale forma musi przyjsc nie moze wiekszasc czesc sezonu cieniowac
Klara Zakopalova - Katarina Srebotnik 1 1,6 tobet 7/10
Srebotnik po powrocie gra slabo Mialem nieprzyjemnosc widziec jej jeden mecz i jejk gra wyglada zle O ile przy siatce jakos to z koncowej linie mizeria Nawierzchnia szybsza chyba lekko ja faworyzuje ale nie w takiej frmie
Olga Govortsova - Carla Suarez-Navarro 2 2,02 tobet 5/10
Kursu to ja nie rozumiem bo Carla na clayu grac potrafi i wiele razy to udowadnial Rozumiem ze jej przygotowania zostaly zaburzone przez kontuzje ale gdyby az tak zle bylo nie wyjdzie pewnie na kort albo skreczuje Olga nie gra niczego szczegolnego od dluzszego czasu wiec kurs mnie dziwi mocno
Nr Użytkownika: 3 Dołączył: 01 Kwi 2007 Posty: 2031
Wysłany: 25-05-2010, 10:08
Ciezkie mecze na dzisiaj
Powiem Wam ze początkowo chcialem zlozyc kupon z tzw. pewniakow i zagrac go grubiej ale po wnikliwej analizie z 6 spotkan, ktore wydawaly mi sie najpewniejsze wyszlo mia ko 1,3 ....dlatego zdecydowalem sie odpuscic.
Natomiast zagram sobie dzisiaj za srednią stawke taki meczyk:
N. Grandin/A. Spears - A. Cornet/A. Rezai typ:1 kurs:2,8 stawka: 5/10 bwin
Jest to pojedynek typowych deblistek przeciwko gospodyniom, ktore nigdy razem nie graly dlatego jak zobaczylem kursy to bylem lekko zaskoczony
Grandin i Spears grają ze sobą regularnie i osiagaja bardzo przyzwoite wyniki. Wspomne tylko ze ograly one w tym roku Mattek/Yan czy Black/Huber Oczywiscie te swietne wyniki przeplataly sie tez ze slabszymi ale ogolnie ta para to solidny debel, ktory liczy sie w tych rozgrywkach.
Co do Rezai to niewatplwiie jest ona w formie singlowej ale debel to zupelnie inna bajka a ta zawodnczka praktycznie nie gra w debla.
W grze deblowej najwazniejsze jest zgranie, doswiadczenie i gra przy siatce i w tych elementach kursowe faworytki tego pojedynku napewno nie sa lepsze od swoich dzisiejszych przeciwniczek
Gram ten mecz za srednią stawke bo widze ogromne value w kursie na Grandin/Spaers.
Dużo czasu już nie zostało, ale polecam typ na Safarovą. Fantastyczna lewa ręka, kapitalna forma ostatnio. Na rozkładzie zawodniczki duuużo lepsze od Hercog. Min. Sharapova, Petrova, Pennetta i nasza Aga. Hercog nieźle gra na ziemii, ale mimo wszystko to nie ta liga. Miała swoje pięć minut na początku sezonu w Acapulco, ale ostatnio góra druga runda. Kursy około 1.45 więc w sam raz do dubla.
Nr Użytkownika: 3 Dołączył: 01 Kwi 2007 Posty: 2031
Wysłany: 26-05-2010, 22:53
Groth-Date Krumm typ:1 kurs:1.56 stawka:10/10 bf
Typ przeciwko Japonce. Nie dosc ze jest ona juz wiekową zawodniczką to jeszcze ma uraz przez, ktory nie zgarala w Wawie i ktory odczuwala podczas mecuz z Safiną.
Wygrana z Rosjanką w ogole nei robi na mnie wrazenie bo szczerze mowiac i ja bym z nia wygral tego dnia.
Wysłany: 27-05-2010, 06:41
K. Zakopalova - J. Henin +6,5 gema 1 2,01 6/10
Po meczu Henin stwierdzam ze ona tutaj nie zawojuje bo gra dosc slabo jak na nia Jej firmowe zagrania nie sprawdzaja sie i momentami sie meczy Ma czeste zaopasci serwisowe co pozwala ruywalka na przelamania Klara moze i nie zachwyca ale t dosc solidna zawodniczka Klara z tymi najlepszymi potrafi powalczy W poprzednim roku walka w 1 r z Williams w tym roku wygrana z Safina takze nie boi sie grac i potrafi zmobilizowac sie
Oglądałem dziś kilka meczów więc trochę podzielę się spostrzeżeniami. Może komuś się przyda jak bedzie typował w następnych rundach.
Cilic - Mayer
W sumie to dziwi mnie fakt, że Marin potrzebował, aż 5 setów aby wygrać. Ten zwodnik umie naprawdę duzo. Jak zawsze świetnie przygotowany taktycznie. Jak słusznie zauważył w swoim komentarzu Karol Stopa gra ekonomicznie. Nie atakuje na 100% każdej piłki ani nie szaleje z serwisem gdy nie trzeba. Mecz niby trwał 5 setów ale można odnieść wrażenie, że cały czas jednak to Cilic kontrolował przebieg meczu. W następnej rundzie czeka na niego Soderling i myslę, że Marin nie jest bez szans.
Wozniak - Dementieva
DRAMAT! Elena kompletnie bez formy, oboloła, nogi pozawijane bandażami, chodziła jak kaleka. Kapitalne piłki przeplatane dziecinnymi błędami. Wozniak przebijała i to prawie wystarczyło do wygrania meczu :O W następnej rundzie Elena gra z rewelacyjną kwalifikantką Scheepers. Nie widziałem tej dziewczyny jeszcze na żywo, ale skoro wygrała z regularną Dulko to kto wie czy nie powalczy z obolałą i bez formy Eleną. Set spokojnie w jej zasięgu.
Rezai - Petrova
Poezja. Mecz nie zakończony jeszcze, ale ponad 100 winnersów w sumie musi robić wrażenie. Obie na bardzo wysokim poziomie. Biją mocno, pod linie, obie w bardzo dobrej formie. Wygrana z tego meczu zagra z Venus i ma szanse powalczyć. Rezai w formie z Madrytu. Wali jak z armaty czy to z bh czy fh. Gdyby lepiej się poruszała myslę, że byłoby po zawodach. Nadia bardzo solidnie. Bez kapryszenia jak to ona potrafi. Skoncentrowana i co ciekawe to ona częściej rozrzucała Rezai niż odwrotnie. A jak Nadia nie musi za duzo biegać to jest szalenie groźna.
Jutro kilka ciekawych spotkań, pograłem na razie:
Peer - bo Bartoli baaardzo słabo w tym sezonie na ziemii. Ledwie jeden mecz wygrany na cegle przed RG. Tu na razie za dużo nie można powiedzieć o jej formie bo szczęśliwie losowała i nikt jej poważnie nie sprawdził. Gdy jest w formie super się ją ogląda. Ta agresja, te oburęczne bh i fh, akcje przy siatce... Ale nie jest, a dodatkowo z Peer nigdy nie szło jej za dobrze (h2h 2-6)
Kleybanova - bo Shvedova jest tu tylko dlatego, że jak sama Aga powiedziała spierd....am ten mecz Niby coś tam pyka, ale gdzie jej do siły uderzeń Kleyby. Alisa przekonała mnie do siebie bardzo dobrym występem z Ivanović, która przecież ostatnio zwyżkowała nieco.
Hantuchova +1.5 seta - Hanti hmmm gdyby zawsze grała jak wygląda. Gdzie te czasy jak w Mastersie wymiatała. Niby nie gra obecnie nic specjalnego, ale ma rywalkę, która męczyła się z babcią Bammer i często grywa trzysetówki. Dani potrafi grać z Yaniną (h2h 3-0) i uważam, że ten mecz będzie trwał 3 sety. Skoro za seta Hantuchovej daja prawie tyle co za mecz dla Yaniny to ja się nie zastanawiam tylko to biorę.
Nr Użytkownika: 1737 Dołączył: 05 Maj 2010 Posty: 6
Wysłany: 29-05-2010, 20:16
Melzer-Gabashvili
Gaba dzis pewnie wygral z Roddickiem. Nie nalezy zabierac zaslug Temurazowi, ale French Open to nie jest turniej dla A-Roda, o czym przekonalismy sie po raz kolejny. Gaba dzis lepszy pod kazdym wzgledem. Szczegolnie daje do myslenia 58 winnersow (przy 14 jankesa). Co do Melzera to dzis fantastyczny mecz przeciwko Davidowi. Naprawde trudno bylo sie do czegos przyczepic. 80% pilek wygranych po 1 serwisie. Ogolnie troche zaskoczyl mnie Austriak. Mozna powiedziec ze to nie byl dobry dzien Hiszpanow dzis. Tylko Rafa dosc pewnie wygral. Wracajac do tematu to mimo szacunku dla Gaby nie sadze zeby zdolal wygrac i z Melzerem a kurs w okolicach 1.35-1.4 biore w ciemno.
Nr Użytkownika: 1737 Dołączył: 05 Maj 2010 Posty: 6
Wysłany: 29-05-2010, 20:34
Berdych-Murray
Moim zdaniem najciekawszy mecz nastepnej rundy. Murray slabo zaczal turniej, gdyby Gasquet mial mocniejsza psychike, to Murraya juz by nie bylo. Wczoraj z Bagieta po dwoch pierwszych niezlych setach, przyszedl kryzys i set przegrany do 0. O dziwo Cypryjczyk nie odstawal bardzo, a jakos nigdy nie byl dla mnie specjalnie przekonujacy na cegle. A szczegolnie na Rolandzie. Berdych zmiazdzyl amerykanskie drewno, 28/30 pilek wygr. po 1-wszym serwisie. Ogolnie roznica klas. Musze sie przyznac, ze od dawna juz obserwuje gre Czecha, bardzo mi sie ona podoba. Kurs w granicach 2,4-2,5 jak najbardziej mnie zacheca do zagrania na Tomka.