Nr Użytkownika: 46 Dołączył: 05 Kwi 2007 Posty: 1539
Status: Offline
Wysłany: 30-07-2007, 10:20
Loit - Petkovic 2 3.43 (3/10)
Typ na 2/10, Loit moze na cegle wygrac i przegrac z kazdym. Ostatnio jej nie poszlo ugrala tylko kilka gemow w 1 rundzie wiec chyba forma wysoka nie jest. Petkovic moze nie zachwyca ale cos tam potrafi, na tyle duzo, ze jest w stanie ograc Francuzke kiedy jest w zlej dyspozycji. Petkovic pokonala w tym roku niezle rywalki Govortsova, Woerle, Llagostera, Rodionova, Ivanova, Shvedova, Laine, Gajdosova, Rolle, Hlavackova takie naziwska juz wiele mowia.
A.Bondarenko - Peng 1 1.47 (6/10)
Peng to wielki talent ale ten sezon ma juz stracony, grala swietnie jakis czas czasu, byla prawdziwa nawalnica Chinek w WTA Tour, niezle grala z fh mocno dokladnie ale wszystko to sie skonczylo i dzis ciezko ja znalesc w 2-3 rundzie jakiegos turnieju. Alona rozpoczela przygotowania do US Open. To swietny czas dla Ukrainki, wiele dobrych wystepow, niezly serwis i dobra gra fh, to pasuje na hard.
Castano - Dementieva 1 6.15 (1/10)
Typ na 1/10, Cata dostala dzika karte na pewno bedzie starala sie powalczyc, Lena oczywiscie bez serisu, w 1 rundzie moze miec klopot na szybkich kortach z utryzmaniem pilki w boisku, jesli Castano zdecyduje sie na dluzsze wymiany to przegra ale moze zaatakuje Rosjanke i kto wie jak bedzie. Szanse sa nie male.
Mysle, ze Malek za 4.98 to lekka przesada, Aga nie gra zle ale Niemka tez sporo potrafi, gram 2/10
Nr Użytkownika: 588 Dołączył: 08 Cze 2007 Posty: 44
Wysłany: 30-07-2007, 18:50
C.Pin (FRA) - T.Poutchek (BLR) 1 1,5 (8/10)
Malutka Francuzka lubi szybkie nawierzchnie, w ostatnich dwóch turniejach w USA odpadała w 1 rundzie bo wpadała na świetne rywalki - Morigami, z którą pechowo przegrała po dwóch TB oraz Peer. Czas żeby śliczna Camille wreszcie się przełamała, bo rywalkę ma drugiej kategorii.
takie zawodniczki jak morigami powinny miec zakaz wystepowania w wta przeciez moja sasiadka potrzebska babcia po 70 gra lepiej w 3secie przy swoim podaniu ugrala 6 pilek bodaj dobrze ze jej nie gralem napisalem ten post poniewaz co niektorzy mowia ze ma forme.pozdrawiam
Wysłany: 31-07-2007, 00:07
Heh Morigami chyba musi odpocząć, jeszcze tylko mały typ na rano - D.Cibulkova - K.Milevskaya 1 1,3 (10/10) wiem że granie przeciwko komuś kogo nie ma nawet na stronie WTA może być ryzykowne:P, ale na chwile obecną śliczną Dominikę niewiele dziewczyn ze światowej czołówki jest w stanie pokonać na ziemi, a tym bardziej nie zrobi tego zupełnie nieznana zawodniczka.
Wysłany: 31-07-2007, 10:04
Groenenfeld - Benesova 1 2.23 (6/10)
Wreszcie Niemka bardzo schudla, od Wimbleodnu wrzucila kilka kg i wzaczyna grac na swoim pozimie. Ale to typ bardziej przeciw Ivecie, ktora w tym roku bije wszelkie rekordy w tenisowej glupocie. Lena jest duzo madrzejsza na korcie, swoje wyczeka i wygra, zreszta umie tez bardzo dobrze atakowac, swietnie gra w deblu.
Dodac mozna Cibulkova oraz Medina ze Szwecji, typy wydaja sie pewne ale wiadomo 1 runda roznie moze byc, zakladam ze Cibulkova zagra ambitnie na maksa, Medina ma slaba rywalke.
Wysłany: 31-07-2007, 10:49
SUGIYAMA-AMANMURADOVA 2.90 (3/10)
Aman to wielki talent, widzialem ja raz czy dwa i zrobila na mnie spore wrazenie, nie sadze aby to byl jeden dobry dzien bo robi coraz lepsze wyniki. Ai wiadomo to legenda wta tour, swietna deblistka ale nie wiem czy ona jeszcze cos zdziala w singlu, ten rok nie mzoe zaliczych do udanych, po fatalym poczatku stara sie odbudowac forme ale poza super meczami w deblu nic o niej dobrego napisac nie moze. Brak serwisu tez ma znaczenie, musi sie sporo nabiegac a lata robia swoje.
SHVEDOVA-RAZZANO 1 1.70 (6/10)
Shedova niezla, utalnetowana, grala solidnie w Standford, ogrywa sie, dla Razzano to chyba pierwszy wystep na hardcortach po sezonie na cegle. Francuzka jest szczupla drobna nie ma serwisu jako tako gra na cegle i dywanie, szybki hard to nie jest jej ulubiona nawierzchnia.
Dziwnie wysoki kurs na polsko/finski debel, az żal nie zagrac. Zarówno Laine jak i Domachowska to solidne doswiadczone deblistki czego nie mozna powiedziec o parze polskiej.Szczegolnie Ula ma bardzo slaby serwis i choc wygrala juniorski Wimbledon to jej gra przy siatce jest poprostu slaba.Co do Agnieszki to sprawa wyglada duzo lepiej no ale Ula to bardzo slaby punkt a wiadomo ze debel to gra zespolowa
Wysłany: 31-07-2007, 14:15
S. Bammer - K. Bonadarenko 1 1,3 (9/10)
U facetów w Sopocie same wałki, a dziewczynki na razie ładnie grają, tak samo mam nadzieję będzie w tym meczu. Bammer jest bardzo solidną zawodniczką i ze słabszą z sióstr Bondarenko powinna wygrać, w ostatnim turnieju pokazała się z bardzo dobrej strony, a Katerina szczyt formy ma raczej za sobą.
Wysłany: 01-08-2007, 09:46
Laine - Dushevina 1 3.58 (6/10)
Emy ma szanse zagrac wreszcie dobry turniej, gra prawie u siebie i po 1 mecuz mozna wywnioskowac ze nie jest zle z jej forma. Vera zatrafila forme wiele tygodni temu, kiedys liczyla sie w czolowce wta, dzis gra bardzo slabo. 3.58 warto bo kurs za duzy.
Bammer - Saugiyama 1 1.35 (7/10)
Ai trafila na wyjatkowego bezmozga w 1 rundzie, Aman miala z 15 bp i nic jakby odebralo jej szare komorki w trakcie waznych momnetow. Bammer ja zmiecie z kortu, nie mam watpliewoci bowiem z wymianach umie utrzymac pilke ma niezla kontrole gry i co moze na to proadzic mala Japonka. Mysle, ze niewiele.
Safarova - Kirilenko 1 1.58 (5/10)
Lucie jest lepsza o conajmniej 2 klasy, Maria w tenisa gra slabo, jest o niej glosno ze wzgledu na niby urode, ja jakos nie dostrzegam w niej ani tenisa ani urody. Marna jakosc gry, ciagle bledy, Czeszka lepsza w kazdym elemencie.Jako ze to 1 mecz Szafarzowej po FEd Cupie to stawka mniejsza, wkoncu jakos Maria wygrala z Azarenka.
Kerber - Dementieva 1 5.70 (2/10)
Jakos mnie korci grac przeciw Dementievej. Mysle, ze to nie jest dobry okres dla Rosjanki a kursy nadal bardzo wyskie na jej wpadke. Kerber to wielki talent w 1 meczu bylo chyba do zera albo stracila 1 gema, jest bardzo amitna i mysle, ze powalczy.
Mirza - Danilidou 1 1.45 (8/10)
Dla mnie to jest typ dnia. Sania uderza pilki jak facet. Potezna sila, moc czasem czlowiek nie zdazy glowy odwrocic i juz jest punkt. Wszystko sie psuje przy 2 serwisie ale generalnie gra Hinduski wspaniala. Swietne returny, wczoraj wygranan z Mirza. Fantastyczny czas dla niej i bedzie wygrywac. Eleni to koszmar, grecki babochlop niewiele potrafi.
Wysłany: 01-08-2007, 13:48
Schnyder - Kudryavtseva 2 5.13 (2/10)
To samo co u Demnetievej, nie przekonuje mnie Paty, mam czasem wrazenie, ze bardziej stara sie o wyniki jej męzotrener niz ona sama. Kudryatseva jesli bedzie miala dzien ma szanse wygrac uderza mocno jak wiekszosc mlodych Rosjanek. W dodatku Kudra wygrala gladko z Vakulenko oddajc chyba tylko 4 gemy, jestem pod wrazeniem chociaz Julia forma nie grzeszy.
Wysłany: 01-08-2007, 14:24
Zgadzam się Sania Mirza to zdecydowanie typ dnia, w poprzednim turnieju grałem ją do finału z Chakvetadze, kursy nie schodziły poniżej 2, mimo że widać było że jest w życiowej formie, teraz juz +-1,4, ale i tak chyba warto zagrać, taką zawodniczkę jak Daniilidou Sania powinna rozbić w dwóch satach.
Wysłany: 02-08-2007, 10:29
M.Hingis - P.Schnyder 1 1,75 (7/10)
Ja rozumiem, że Patty mogła rozbić w pył Jackson i Kudryavtsevą tracąc w obu meczach łącznie 5 gemów, ale Martina Hingis to zupełnie inny wymiar. Bez problemów wygrała z lepszą od przeciwniczek Schnyder - Krajicek i wygląda na to, że wraca do normalnej dyspozycji po kontuzji. Chyba gdyby Kudryavtseva powalczyła i wygrała kilka gemów więcej, kursy mogłyby być zupełnie inne. W ostatnich dwóch turniejach starsza ze Szwajcarek tez łatwo wygrywała na początku, ale gdy przyszło grać z lepszymi rywalkami nie miała nic do powiedzenia. Mam wrażenie, że podobnie będzie dzisiaj.
Wysłany: 02-08-2007, 11:19
A ja mysle, ze wygra Patty ale to max 1/10, czemu inny wymiar? Martina gra zle od dluzszego czasu przegrala z Radwanska, takze w tym roku na cegle ze Szwajcarka chyba 64 60, mysle zupelnie inaczej. Chociaz sledze Twoje typy i wiele jest celnych, czytam Towje analizy to jednak tutaj nie moge sie zgodzic ale to raczje no bet, ewentualnie 1/10 na Szwajcarke.
Cohen Aloro - Fedossova 2 2.0 (1/10)
Cohen jesli gra turnieje glowne to w deblu, generalnie zeszla na poziom chall i futuresow i jest to dobra deyczja bo wiekowa juz Aloro nie gra najlepiej. Fedossova kilak ciekawych naziwks pokonala w tym roku, jest lepsza niz Cohen-Aloro. CZemu faworytka jest CA? Bog jeden wie.