Nr Użytkownika: 46 Dołączył: 05 Kwi 2007 Posty: 1539
Status: Offline
Wysłany: 06-08-2007, 10:39
Ciekawi mnie to czy Safarova na serio juz przygotowuje sie do US Open bo 1 mecz przegrala ale miala takie prawo, nie tylko dlatego, ze to jej 1 wystep na hardcourt tez dlatego, ze Kiri zagrala super mecz. Teraz rywalka Lucie jest Pouczkowa i uwazam, ze powinna wygrac, kurs w grnaicach 1.15 jest jednak za maly ale z reka na sercu polecac. Bammer i Kirilenko to jakies kpiny, 1.20 i 1.30 takze zaryzykuje 1/10 Katarine Bondarenko. Kata gra z mloda utalentowana Kerber ale zauwazylem sledzac jej wyniki ze zawsze jesli trafia na kogos troche lepszego to przegrywa wysoko, mam na mysli to, ze potrafi wygrac 2-3 w turnieju w super stylu a jesli w nast. rundzie pojawia sie ktos troche lepsyz to nagle dostanie solidne lanie, ja uwazam ze to bardziej sfera psychiki niz umiejetnosci. Kata jest madra zawodniczka, sporo sie nauczyla od siotry, ja hardzie powinna sobie dawac rade.
Peer zagrala w stanach juz 2 turnieje ale nie moze zaliczyc tych wstepow do udanych( delikatnie mowiac ) Jest to zawodniczka bardzo utalentowana, ktora wedlug mnie w niedalekiej przyszlosci bedzie w pierwszej piatce rankingu wta. Hard jest to naiwerzchnia na ktorej Shahar czuje sie najlepiej i choc w ostatnich dwoch turniejach nie spisala sie najlepiej to mysle ze jej forma bedzie zwyzkowac i dzisiaj udowodni swoja klase gladko ogrywajac Cibulkovą.
Dominika to takze bardzo mloda zawodniczka, napewno jest ona utalentowana ale w tym momencie w moich oczach jest o kilka klas slabsza od swojej dzisiejszej rywalki i mysle ze te kilka klas roznicy odzwierciedli wynik tego meczu
Hinduska swietnie sie prezentuje w turniejach za oceanem, final w Stamford, porazka z Szarapova w San Diego. Mocne uderzenia zza linii koncowej robia wrazenie na wiekszosci pan, tymbardziej powinny zniechcecic Hingis. Szwajcarka w slabszej dyspozycji, 2rudna w San Diego, wczesniej rowniez bez rewelacji. Mysle ze Mirza nie przestraszy sie bardziej utytuowanej przeciwniczki i da rade awansowac do 3rundy
Do tego ciekawie wyglada mecz Bartoli z Kirilenko, kurs na Rosjanke calkiem wysoki, mysle ze mozna sprobowac za srednio niska stawke
Hmm, szczerze powiem ze jestem zawiedziony. Myslalem ze analizy ekspertow sa pisane po to by przekonywac ludzi do zagrania danego typu a np. analiza avrila nie ma dla mnie zadnych argumentow, ktore przemawiaja za zagraniem mirzy.Wedlug mnie Hingis ma wieksze szanse na wygranie. Fakt mirza ma dobre wyniki i jest niby w formie ale styl gry hingis jej wyraznie nie pasuje(regularne przebijanie i kombinacyjna gra). Wiadomo ze hingis caly czas nie bedzie slabo grala a jej forma bedzie rosla. Szwajcarka bije na glowe swoja przeciwnike regularnoscią a jej gra jest bardziej wszechstronna i nie opiera sie jedynie ma mocnym forhandzie tak jak to jestu Mirzy, ktora jak forhand nie wchodzi do nie ma innych argumentow. Martina ostatnio przegrala po walce ze swoją rodaczką schnyder, ktora w tym turnieju byla w znakomitej formie i ugrala seta z Sharapovą w finale !
takze ja gram hingis po kursie 2 ale za mala stawke - 3/10 ale zupelnie nie rozumiem gry za tak wysoka stawke na Mirze
Wysłany: 07-08-2007, 16:23
Powiem szczerze ze oprocz formy wynikow liczy sie tez STYL GRY. Mirza bombarduje, Hingis gra technicznie, mozna z tego wyciagnac rozne wnioski ale faktyczie Martina ma spore szanse na wygrana bo jest madra cierpliwa a bomby Sanii niekoniecznie musza wchodzic w kort. Hinduska gra kolejny tydzien, mzoe miec slabszy dzien i wkoncu odpasc, tym bardziej, ze mecz np. z Danilidou pokazal, ze niekoniecznie jest taka murowana faworytka. Mozna bylo zlapac Sanie 1.5 tyg. temu za 3.0 dzis kursy bardzo bardzo spadly i zaczyna byc nieopalcana.
Hingis napewno ma wiekszy repertuar zagran, ale nie tym sie kierowalem w swojej analizie. Caly sezon Szwajcarka ma bardzo slaby, niby kontuzja sie przytrafila, probuje powrocic do swojej dyspozycji juz dosyc dlugo i nie sadze zeby przez tydzien wrocila jej pewnosc uderzenia, ze o bieganiu po calym korcie nie wspomne. Stawka moze rzeczywiscie troche za wysoka, ale nie widze wiekszych szans Szwajcarki w tym meczu. Oczywiscie Hinduska moze miec slabszy dzien ale moze go miec tez Hingis, co nie bedzie niczym nowym w tym roku.
Wysłany: 08-08-2007, 09:59
Peer 1 1.20 lub 2:0 chociaz granie Shahar 2:0 to zawsze ryzyko bo laska ma czasem humory. Peer niezla z glebi kortu, gra mocno dokladnie i przewyzsza Razzano w kazdym elemencie. Shahar miala pewne wahania ale z Cibulkova udowodnila ze jednak forma jest wysoka a porazka z mloda bialorusinka tydzien wczensiej to wypadek przy pracy. Razzano szczupla, bez serwisu, nie wiem jakim cudem przeszla 1 runde, reprezentantka Izraela najbardziej lubi korte twarde i moze tutaj zajsc daleko.
Drugi mecz deliaktnie 2/10 to Santangelo - Srebotnik, 1.80 na Mare, mysle, ze jest faworytka na szybkich kortach, niezle serwuje, atakuje bardzo czesto nie wdaje sie w bardzo dlugie wymiany. Kata sporo przebija mocno i plasko ale najczesciej bezpiecznie. Obie to swietne deblistki ale ja czuje bardziej Wloszke. Mara wczoraj 6-1 7-6 z Rodionova, Srebotnik 6-4 7-5 z Mattek ale to i tak dziwny wynik bo Mattek potwornie przytyla i raczej nie wygrywa az tylu gemow i to ze Srebotnik dziwne ale z 2 strony, Kata to bardziej deblistka, Mara ma wiekszy talent do singla.
Wczorajszy mecz Sugiyamy to byl horror dla tych ktorzy na nią stawiali. Przyznam sie ze ja wlasnie bylem jedną z tych osob Był to typowy mecz wta, w ktorym az roiło sie od przelaman . Pin to wiadomo ze nigdy " nie miala " serwisu ale po swietnej deblistce z Japoni spodziewalem sie troche wiecej - na szczescie wygrala ale po strasznych meczarniach
Dzisiaj Sugiyama spotyka sie z Luicie Safarovą, młodą utalentowaną Czeszką dysponujacą ( jak na wta) bardzo dobrym serwisem. Jest to zawodniczka leworeczna, ktora posiada w swoim arsenale wiele konczacych uderzen. Szczegolnie mocną stroną Lucie jest forhand. Czeszka zagrala juz jeden turniej w USA i nie byl on dla niej zbytnio udany ( przegrala w 2 rundzie z Kirilenko ktora ostatnio zaskakuje dobrą formą ) wiec mysle ze bardzo ambitna Lucie w tym turnieju w Los Angeles bedzie chciala dojsc daleko a Sugiyama nie bedzie jej dzisiaj robila większych problemow.
Na dzis wybralem mecz Kirilenko - Dulko --1-- 1.40
Kirilenko po strasznym starcie w tym sezonie zagrala bardzo dobry turniej w san diego. ograla tam m.in bardzo grozne jankovic oraz safarova, co budzi respect. Dulko...hmm...na clayu to moze jeszcze jeszcze cos tam by ugrala, jednak na hardzie mysle,ze ma o wiele mniejsze szanse na wygrana.bardzo rzadko na hardzie na zawodniczjka przechodzi dalej niz druga runda.
Wysłany: 09-08-2007, 10:44
Jesli chodzi o damy, zaskoczen mnostwo. Ja w talent Razzano nigdy nie uwierze i mimo, ze Mirza ma prawo czuc sie zmeczona powinna ja zbombardowac.
Mirza - Razzano 1 130 (6/10)
i 1/10 Hantuchova z Dementieva. Cso mi Lena nie lezy w tym roku, gra bardzo slabo, po za lekkim przebijaniem nie robi zbyt wiele aby wygrac, to jej rywalki psuja. Daniela potrafi zrobic 50 ue w meczu ale potrafi tez wiele razy skonczyc bo ma mocne uderzenie szczegolnie z fh, albo bedzie scenariusz ze Slowaczka bedzie robic same auty albo wygra atakiem dlatego stawka minimalna, 50/50 2.20 wiec biore i licze na ataki Dani.
Forma Marii wzrasta przed US Open. Ostatnio dotarła do ćwierćfinału turnieju w San Diego, a teraz powalczy w 3 rundzie przeciwko Argentynce Dulko. Argentynka słabo spisuje się na hardzie, odpadała przeważnie w 1-2 rundzie turniejów. H2H pań wynosi 3-0 dla Kirilenko.
IVANOVIC-Safarova 1 1,47 ivanovic wybitny sezon co nei mozna powiedziec o sfarovej po kontuzji dno totalne zagubila forme kompletnie mordercze bomby z forhendu i beckhendu anny nie zostawia zludzen,ostanie wyniki safarovej to tez smiech przegrana z medina w strasznym stylu i pozatym ten sezon to rok anny RG piekny start i wogole dlamnie to mecz bez kozery,awans na 5 miejsce w rankingu i nie przegrywa z byle kim jak juz perzegrywa anna<venus daniela i henin>pozatym mowie safarova daleko od dyspozycji jaka miala powiedzmy rok temu o tej porze jej chlopak berdych tez po kontuzji nie blyszczy heheh wiec dorownuje mu poziomem.lubie safarova jednak dzis w walce rowiesniczek góra ta silniejsza fizycznie.
Wysłany: 09-08-2007, 13:20
Przemyslalem mecz Mirzy i podwyzszam stawke do 9/10, nie wierze w jej rpzegrana na ahrdzie, Ona 3 mecze rpzegrala od wimbledonu 2 razy Chaki, 1 Sharapova! Razzano przy niej to uczen(nnica).
+ Starace + Hewitt daje 1.84 (8/10)
Wysłany: 10-08-2007, 10:25
Ivanovic - Kirilenko 1 1.40 (7/10)
Ana zmiażdzyla Lucie Safarova 6-2 6-2! Powrot w wielkim stylu, udany Wimbledon, to jej najlepszy rok w karierze, w zasadzie na kazdej nawierzchni gra znakomicie, niezwyle wszechstronna. Maria ostatnie wyniki niezle ale rywalki tej klasy jeszcze nie pokonala, jedyna wielka sensacja to wygranie z Jankovic ale ja mam wrazenie, ze Serba bardzo mocno obnizyla loty i juz na Wimbledonie bylo widac, ze jest cieniem samej siebie. Azarenka i Safarova to dobre , solidne wyniki nitk nie zaprzeczy ale Bialorusinka jest cholernie nie stala, wszystko u niej zalezy od dyspozycji dnia, za to Lucie grala chyba 1 turniej po W. To dosc istotne, bo takie drobne czynniki mocno wplywaja na dany mecz. Graly se soba 3 razy, bilans 2-1 dla Any, na hardzie 2-0 dla Any. Lepszy serwis Ana, lepsze warunki fizyczne Ana, celnosc i dokladnosc zagran Ana, cierpliwosc i ambicja na rowni. Uwazam, ze wygra Serbka ale moze byc 2:1.