Nr Użytkownika: 46 Dołączył: 05 Kwi 2007 Posty: 1539
Status: Offline
Wysłany: 13-08-2007, 11:23
Daniilidou - Dulko 1 1.64 (4/10)
Graly ze soba juz trzy razy i zawsze wygrywala Greczynka, ostatni mecz jednak 8-6 w 3 secie w Wibledonie i wtedy tak naprawde mimo ze wygrala to zawiodla, chyba tez z tego powodu dzis sa kursy wyskie. Uwazam, ze na cegle zdecydowana faworytka bylaby Gisela ale na hardzie i trawie Eleni. Tenis obu nie jest zachwycajacy, Greczynko gra mocniej generalnie nic nadzwyczajnego po obu strach co odbija sie na stawce.
Krajicek - Peer 1 2.10 (4/10)
Krajickova ma przeblyski znakomitej gry, swietny Wimbledon, urwany set Sharapovej, dobre wyniki deblowe (czesto z Aga Radwanska), sliczny klasyczny wolej, obiecujaca zawodniczka dobrze prowadza ale zdarzaja sie jej wpadki dlatego ja ja staram sie grac wtedy kiedy nie ejst faworytka. Potrafi zaskakiwac i ogrywac rywalki teoretycznie lepsze od siebie.
Kirilenko - Muller 1 1.28 (5/10)
Nie wiem na ile uraz Marii jesy powazny ale to raczej nic wielkiego, troche boje sie kreczu stad tylko 5/10. Martina Muller na hardzie, teoretycznie szok w praktyce to tylko 2-3 tyg na US Open i znow wroci do swojego swiata cegla cegla cegla. Niemka to solidna przebijaczka i nic wiecej. Kirilenko zdrowa powinna wygrac gladko 2:0.
Vanc/Rodionova - Dubois/Pelletier 1 1.44 (4/10)
Tak sie zastanawialem stawiac przeciw gospodyniom czy nie, to zawsze ryzykowne ale debel V/R jest duzo duzo lepszy czy sami kibice pomoga a umiejtosci niewazne? Nie sadze. Rodionova z Vanc sa nieslychanie zgrane, graja wiele miesiecy ze soba, zroibly kupe zaskakujacych wynikow. Anastasia jest bardzo dobra, swietnie gra przy siatce, pochwalic mozna Dubois ale Pelletier juz nie mimo, ze 2 razy do roku zaskoczy i co wygra.
Nr Użytkownika: 652 Dołączył: 16 Lip 2007 Posty: 23
Wysłany: 13-08-2007, 11:33
Shahar Peer (ISR) Vs Michaella Krajicek (NED) 2.39
W tym meczu daję naprawdę duże szanse Michaelli Krajicek, która pokazała w LA że naprawdę na Hardzie potrafi grać. Dzielnie walczyła w R16 z Maria Sharapova nieznacznie przegrywając. natomiast Peer przegrała dość nieoczekiwanie z Razzano, walczyła aczkolwiek nie dała rady. Moim zdaniem kursik na panią Krajicek zachęcający. Shahar odpada w dość wczesnych fazach turnieji w ostatnim czasie, zwykle 2, 3 runda a nawet pierwsza jak to było w San Diego. Holenderka będzie na pewno walczyła i pokaże pazur w tym meczu.
Srebotnik-K Bondarenko 1 1.39 6/10 ostanio Srebotnik rozjechala jak po maśle starsza i lepsza z siustr Bondarenko ,znokautowała San Angelo ktora skreczowala przy stanie 5-0 po czym grała debla i hehe wygrala go,Kateryna ogromne postepy solidna tenisistka bez spektakularnych osiagniec jej tenis pasuje na hard ale Srebotnik bardzo mi sie podoba walczy i nie odpuszcza ostanie 3 turnieje na betonie odpadlala kolejno z Chaki gdzie ugrała jej seta <a rosjanka była w gazie wtedy>nastepne 2 turnieje odpadała z Petrova ten ostni mecz juz bardziej na korzysc Petrovej jednak ten pierwszy była walka,dobry serwis Srebotnik niezly wolej to cechy ktore pomoga jej dzis w zwyciestwie,lepsze warunki fizyczne Srebotnik i pozatym jej gra mnie bardziej przekonuje
Peer S. - Krajicek M.2 (2.39)
Jak dla mnie mecz na styku, ale większe szanse daje Holenderce. holenderska tenisistka młodego pokolenia, przyrodnia siostra zwycięzcy Wimbledonu 1996 - Richarda. Ćwierćfinalistka Wimbledonu z roku 2007. Sezon 2007 nie zaczął się dla pierwszej rakiety Holandii obiecująco. W czterech pierwszych startach wygrała zaledwie jedno spotkanie przeciwko Martinie Muller w Antwerpii. Następnie kilka razy zakończyła występ na drugiej rundzie, by dojść do ćwierćfinału w Charleston (wygrała z najwyżej rozstawioną Nicole Vaidisovą, ograła też Sybille Bammer). W kilku kolejnych występach, między innymi na French Open, trafiała we wczesnych fazach na siostry Williams, z którymi przegrywała. Prawdziwie udany był dla Michaelli sezon na trawie, bo choć rozpoczęła go porażką w pierwszej rundzie w Birmingham, to zwieńczyła ćwierćfinałem Wimbledonu (pokonała Annę Czakwetadze, Laurę Granville, uległa późniejszej finalistce Marion Bartoli). Jest to jej najlepszy wynik w zawodowej karierze tenisowej. W grze podwójnej na Wimbledonie w parze z Agnieszką Radwańską doszły do trzeciej rundy. W LA na hardzie Michaella pokazała, że umie grać, no ale niestety przegrała Sharapovą po równym pojedynku. Peer nie błyszczy, bez formy, ostatnia niespodziewana przegrana z Razzano po ciężkiej walce. Dla mnie przewaga Holenderki, a po drugie zadziwiająco wysoki kurs - 2.39 !! vamo$$$ krajicek
Nr Użytkownika: 96 Dołączył: 07 Kwi 2007 Posty: 35
Wysłany: 13-08-2007, 13:28
Peer Shahar - Krajicek M. 2 2,2, 0:2 3,8
Co tu więcej pisać. Wszystko napisali przedmówcy. Krajicek to jeden z największych talentów WTA i aktualnie w bardzo wysokiej dyspozycji. Peer nic wielkiego nie pokazała w poprzednim turnieju i mam nadzieję, ze dzisiaj odpadnie w pierwszej rundzie.
Wysłany: 13-08-2007, 14:24
Mam pytanie bo nie mogę tego nigdzie znaleźć. Czy będą gdzieś transmitowane te mecze w tv. Wiem, że mecze panów będą na Polsacie Sport Ex a Pań nie wiecie może jakieś Premier albo Digital+ bądź TPS?? Jeżeli ktoś wie to proszę o odpowiedź z góry THX.
L. Vives - R. Vinci --1-- 2.02 obecnie, byl juz 2.40
Vinci to zaowdniczka, ktora ostatni gra bardzo kiepsko, porazki glownie z I rundach,na hardzie tez nie radzi sobie zbyt dobrze. Jej przeciwniczka rowniez, ale ma za to serwis, ktory moze byc w tej konfrontacji najwazniejszy. h2h 3-0
Zi Yan - Bremond --1-- 1.45
Francuzka takze bez formy. Co mecz to porazka. na hardzie ujemny bilans. Raz ja widzialem w akcji i w ogole mnie nie zachwycila. Yan jest dobra deblista i mysle, ze serve&volley nie jest jej obcy i tym powinna rozproawic sie z Bremond.
Shnyder-Medina 1 1.3 7/10 tenisowo lepsza Patty ten tydzien odpoczywała wiec powinna sobie spokojnie poradzic z Medina ktora głownie cegła.lepszy wyniki ostanio rowniez prezentowala szwajcarka
Peer S. - Krajicek M.2 (2.39)
Jak dla mnie mecz na styku, ale większe szanse daje Holenderce. holenderska tenisistka młodego pokolenia, przyrodnia siostra zwycięzcy Wimbledonu 1996 - Richarda. Ćwierćfinalistka Wimbledonu z roku 2007. Sezon 2007 nie zaczął się dla pierwszej rakiety Holandii obiecująco. W czterech pierwszych startach wygrała zaledwie jedno spotkanie przeciwko Martinie Muller w Antwerpii. Następnie kilka razy zakończyła występ na drugiej rundzie, by dojść do ćwierćfinału w Charleston (wygrała z najwyżej rozstawioną Nicole Vaidisovą, ograła też Sybille Bammer). W kilku kolejnych występach, między innymi na French Open, trafiała we wczesnych fazach na siostry Williams, z którymi przegrywała. Prawdziwie udany był dla Michaelli sezon na trawie, bo choć rozpoczęła go porażką w pierwszej rundzie w Birmingham, to zwieńczyła ćwierćfinałem Wimbledonu (pokonała Annę Czakwetadze, Laurę Granville, uległa późniejszej finalistce Marion Bartoli). Jest to jej najlepszy wynik w zawodowej karierze tenisowej. W grze podwójnej na Wimbledonie w parze z Agnieszką Radwańską doszły do trzeciej rundy. W LA na hardzie Michaella pokazała, że umie grać, no ale niestety przegrała Sharapovą po równym pojedynku. Peer nie błyszczy, bez formy, ostatnia niespodziewana przegrana z Razzano po ciężkiej walce. Dla mnie przewaga Holenderki, a po drugie zadziwiająco wysoki kurs - 2.39 !! vamo$$$ krajicek
buhahaha typowy mecz WTA....
4-1 dla Krajicek w pierwszym secie.. nagle się robi 4-3.. no dobra tak sobie myśle ok... 4-3 i 40:15 dla Krajicek.. za chwile 40:30, 40:40, 40:AD, BReAK.. no a potem wiecie jak się skończyło.... z 4-1 przegrał na 5-7 to już ehhhhh.... 2-gi set znowu zaczeła dobrze tak jak pierwszy ale oczywiście na tym się skończyło.. liczyłem na TB, ale się przeliczyłem. Beznadziejny mecz. Ten kto grał ten typ to pewnie jest równie wkurzony jak ja
Wysłany: 13-08-2007, 19:52
Suchy napisał/a:
Shahar Peer (ISR) Vs Michaella Krajicek (NED) 2.39
W tym meczu daję naprawdę duże szanse Michaelli Krajicek, która pokazała w LA że naprawdę na Hardzie potrafi grać. Dzielnie walczyła w R16 z Maria Sharapova nieznacznie przegrywając. natomiast Peer przegrała dość nieoczekiwanie z Razzano, walczyła aczkolwiek nie dała rady. Moim zdaniem kursik na panią Krajicek zachęcający. Shahar odpada w dość wczesnych fazach turnieji w ostatnim czasie, zwykle 2, 3 runda a nawet pierwsza jak to było w San Diego. Holenderka będzie na pewno walczyła i pokaże pazur w tym meczu.
KaweX ja tylko Cię leciutko porawie było 4:0 a nie 4:1 i później wyrównała na 4:4 i można powiedzieć oddała seta a później mecz. Szkoda gadać
Nr Użytkownika: 588 Dołączył: 08 Cze 2007 Posty: 44
Wysłany: 13-08-2007, 22:49
Heh nie macie co marudzić wczoraj gdyby Federer wygrał serwis przy 6-5 i 40-0 w 1 secie też by pewnie wygrał mecz w 2 setach. Czasami wyższe przewagi w tenisie nic nie znaczą, a Peer to bardzo dobra tenisistka.
KIRILENKO - Muller 1 1.24 9/10 nawet z odiskami na stopach i sandałach Kirilenko ogra karakana z niemiec ,martina poprostu musi przyjezdzac na beton i dostawac baty bo głupio było by odpuszczac i wcalnie nie przyjezdzac.tylko kontuzja moze wyelimonowac dzis zwyciestwo Kirilenko tyle.
Nr Użytkownika: 46 Dołączył: 05 Kwi 2007 Posty: 1539
Wysłany: 14-08-2007, 10:44
To prawda Salomon, Muller na hardzie to trudno sie powstrzymac od smiechu a z tego co wiem na srodkach przeciwbolowych na luzie z takim urazem mozna grac o ile w ogole jest grozny ale raczej nie.