Peer S. (-1.5) - Czink M. 1 (1.30) BAH Zdecydowaną faworytką jest tutaj Izraelka. Peer w ostatnich 5 turniejach zawsze przechodziła pierwsze rundy wygrywając ze swoimi przeciwniczkami 2-0. Shahar znakomity mecz z Jankovic w Stuttgarcie, przegrany 1-2, ale z Jeleną przegrać to nie wstyd. Przeciwniczką Peer jest Węgierka zajmująca obecnie 129 miejsce w rankingu WTA (przy 16-tym Peer). Czink żadnych rewelacji, słabe wyniki. Peer gra dobry tenis, malo błędów, gra kątowa... gram na Shahar
Sun/Yan w Tajlandii wyglada ciekawie, zgrana para prawie jak w domu a na przeciwko dwie mlode damy, Caro Wozniacki ktora forma nie zacchwyca i Ula ktora w deblu nie ma duzych doswadczen, pod siatka gra b.slabo nie ma seriwsu, jak dla mnie latwa wygrana Sun/Yan, czolowka dobelowa kontra dwie mlode zaowdniczki nie grane bez dosw, totomix daje 1.30 prof tylko 1.16
Peer S. (-1.5) - Czink M. 1 (1.30) BAH Na szybko... Peer w ostatnich 5 turniejach zawsze przechodziła 1-wsze rundy bez problemów wygrywając zawsze 2-0. Dzisiejsza przeciwniczka to przeciętna Węgierska tenisistka, z którą Izraelka problemów mieć nie będzie. Nie wiem co tu musiałby się stać, aby Peer przegrała. Ostatnio w Stuttgarcie dobry występ, choć doszła tylko do 2-giej rudny, lecz spotkała się tam z Jankovic i przegrała 2-1 po ostrym boju, a przegrać z Jeleną to nie wstyd
Nr Użytkownika: 46 Dołączył: 05 Kwi 2007 Posty: 1539
Status: Offline
Wysłany: 09-10-2007, 11:19
Safina za 1.70 dzieki totomix jestescie frajerami na maxa. A tak powaznie to juz zablkowali mnie sie udalo wyslac, 1.70 na Dinare z Martina Muller to jest extra promocja, kurs wedlug mixa winien byc 1.07 co rowniez jest ogromna przesada ale ktos w ogole rozumie analitykow tego buka? Chyba nikt bo to kosmiczne osobowosci.
Wysłany: 09-10-2007, 22:20
Nakamura/Tanasugarn - Pin/Salerni 1 1.65 (2/10)
Troche jak wyzej. Tanasurg jest z Tajlandii, ma dobry serwis i w grze deblowej robila niezle wyniki w karierze kiedy nie miala duzej nadwagi szlo naprawde dobrze. Nakamura troche gorzej ale Tamarine gra niezle, dzisiaj w singlu pokazala charakter wywalczyla rpzegranego seta bardzo ambitnie, mysle, ze na deblu moze jej zalezen tak samo albo i bardziej bo gra zawsze traktowala gre podw. serio, ponadto wlasn publicznosc. Troche to typ przeciw Pin/Salerni. Zgrania to one nie maja, Salerni to tylko cegla i ostatnio raczej chall i tez mimo to bez wiekszych sukcesow, ja na nai stawialem raz i sie ostor przejechalem a rywalke miala slaba, Pin nie ma serwisu 117 w deblu, Salerni ponad 170, Tamaire i Nakamura w okolicach 80 miejsca obie z tym, ze pewnie jakby wicej grala rep. Tajlandii to bylaby wyzej plus atuty podane na poczatku i ladny kurs z totomixa, prof daje na ten mecz tylko 1.48 stawka mala
Zvonareva V. - Radwańska A. 2 (2.40) BF Bardzo ciężki typ, bo przeciwko silnej Rosjance, ale ja tu widze dosyć duze szanse dla Agi. W 1-wszej rundzie Vera odprawiła Momo w 3 setach. Dla mnie to żaden wyczyn, bo Mauresmo wraca powoli do formy po operacji wyrostka robaczkowego. Zvonareva już chyba wróciła do najwyższej dyspozycji po kontuzji i jak narazie bdb się spisuje. Serwis Rosjanki dobry, Agi 1-st też, no ale tego samego nie możemy powiedzieć o drugim podaniu, które jest mocno rotowane, ale strasznie słabe i to jest jeden z największych minusów Agi. Vera dobra w ofensywie, gra kątowa, dobry volley. Myślę, że są to godne siebie przeciwniczki. Aga już odpadła (na szczeście) z debla dzisiaj przegrywając 0-2. Agnieszka czuje się tutaj bardzo dobrze, popełnia mało niewymuszonych błędów, dobra gra kątowa. W meczu z Kirilenko wszystko jej prawie wchodziło, piękne BH po linii, dropshoty. Aga takze preferuje grę kątową, wymiany zza końcowej linii, robi to bardzo dobrze. Gram na Age ze względu na kurs (2.40) + w dodatku uważam, że szanse są strasznie wyrównane i równie dobrze może wygrać Rosjanka, albo Polka.
Wysłany: 10-10-2007, 21:42
Yan - Poutchkova 1 1.46 (3/10)
Tyle w bwin moze pinnacle da wiecej. Yan w Tajlandii czuje sie jak u siebie, wygrala seta z Jelena Jankovic po czym Serbka skreczowala ale to raczej wynik jej glupoty bo nikt o zdrowym mozgu nie grlby tydzien w tydzien bo to jest nienormalne. Zi Yan jest bardzo wymagajaca rywalka, dobrze biega, swietnie gra katowo. Poutchkova slaby sezon, w zasadzie od French Open trwa seria jej porazaz non stop w 1 rundach, tylko raz Irode pokonala takze slabizna. Jak ona ma wygrac z tak ciezka rywalka na wyjezdzie skoro nie odnosi zadnych wygranych ze slabszymi lub podobnymi rywalkami. Oto jej wyniki od turnieju wielkiego szlema we Francji:
BIRMINGHAM
1R KERBER, ANGELIQUE GER 85 L 6-0 6-0
WIMBLEDON
1R VESNINA, ELENA RUS 6-1 6-3
SAN DIEGO
1R SHAUGHNESSY, MEGHANN USA 6-3 6-1
TORONTO
1R PENNETTA, FLAVIA ITA 6-3 7-5
NEW HAVEN
1R RUANO PASCUAL, VIRGINIA ESP 7-6(4) 6-1
US OPEN
1R PIRONKOVA, TSVETANA KIRILOVA BUL 6-3 6-4
Nie ugrac gema z Kerber, dostac po dupie z Ditty, 2 gemy z Pascual, ona jest jeszcze mloda i moze kiedys cos osiagnie na razie wyglada to FATALNIE. Mysle, ze tyle starczy, Yan powinna wygrac bez wiekszych problemow ale 3 sety tez mnie nie zdziwia. To sa wszystko 1 rundy, przegrala jeszcze z Safarova, Hantuchova, Srebotnik ale mysle, ze tyle wynikow starczy a nikt wygranych akurat w tych meczach nie wymagal. Stawka mala bo za duzo wpadek ma Zi.
Nr Użytkownika: 245 Dołączył: 18 Kwi 2007 Posty: 36
Wysłany: 10-10-2007, 22:10
A h2h przemawia na korzysc.. Poutchkovej
39/2006 WTA Guangzhou (CHN) Hard Olga Poutchkova Zi Yan 2-6 6-3 6-3 First
Wtedy Chinka przegrala u siebie. Choc Olga ma ten rok nie porownywalnie gorszy od udanego, poprzedniego. Co do typu to zgadzam sie z toba, ale h2h wypadaloby mimo wszystko podac
Wysłany: 10-10-2007, 22:19
Wiem dlatego tylko 3/10 uwazam jednak ze h2h u kobiet ma raczej male znaczenie, w sumie to Yan miala 06 slabszy a Olga duzo duzo lepszy, co do meczu Agi tor aczej wygra Vera, ona swietnie sie zaprezentowala w Lux, w super formie byla Ana a po 1 serwisie Very miala cholernie duzo problemow.
Relacja z meczu Zvonareva V. - Radwańska A. Wszystkich kibiców Polskich chyba dzisiaj Aga zawodła, no ale chociaż jej młodsza siostra - Ula odniosła życiowy sukces ogrywając 2-0 Razzano, no ale ja i tak czuję niedosyt. Pierwsze 2 gemy wskazywały na to, że będzie to wyrównany pojedynek, ale niestety tak nie było. We wszystkich elementach dzisiaj lepsza byla Rosjanka (no może oprócz asów, bo Aga miała 1, a Vera 0). Gra Agi przypominała spotkanie z Peer i dużo osób właśnie ten mecz tak porównywało. Nie wiem co jest, ale Aga potrafi wygrać np. z Kirilenko w 1-wszej rundzie po znakomitym, zacietym meczu, a nie że przegrać z Verą tylko w jakim stylu to zrobiła. Serwis poniżej 50% wróżył katastrofe, no ale najgorsze jest to, że % wygranych pierwszych piłek był nie lepszy. Aga w tym meczu popełniała ogrom niewymuszonych błędów, to chyba jeden z najsłabszych meczy jakie kiedykolwiek widziałem w jej wydaniu. Swój styl czyli gra kątowa zamieniła się na jakieś przebitki w środek kortu. Vera nie grała dobrze, moim zdaniem grała aż za dobrze hehe. Trzeba przyznać, że Rosjanka grała znakomicie, w defensywie jak i ofensywie. W ćwierćfinale zmierzy się z Safiną. Dla mnie jest to wielka zagadka co ona pokaże w tym meczu. Safina mocny serwis. No ale kto oglądał mecz siostry Marata z Czaki to wie co mam na myśli. Czy Vera znowu będzie grała tak znakomicie i wszystko będzie jej wchodzić? Czy Safina będzie popełniać nadal tyle błędów? To jest sport i każdy mecz jest inny, każdy zawodnik inny. Gorszy dzień i wszystko się zmienia. Ostrzegam przed graniem tego meczu, bo uważam, że Vera zagrała bardzo dobrze, no ale po pierwsze Agnieszka jej też na to pozwalała (piłki grane w środek, słaby serwis), a po drugie to iż nie uważam, aby w następnym meczu Vera zagrała tak samo dobrze, równo. No ale to samo możemy powiedzieć o Safinie, która jak będzie popelniała mniej błędów i będzie trzymać serwis dobry jak w meczu z Chakvetadze to myśle, że zwycięstwo ma w kieszeni. No ale tak jak pisałem to tylko moje spekulacje, jeśli, jeśli? Na pewno ten mecz następny nobet, bo tu się wszystko może zdarzyć
Wysłany: 13-10-2007, 09:54
Sveta - Serena 1 1.80 (6/10)
Jeszcze wczoraj deklarowalem, ze ogolnie nie mam ochoty grac Svety z kimkolwiek i patrzec na jej momentami zalosny tenis ale po analizie dochodze do wniosku ze to jeden z bezpieczniejszych typow a kurs 1.80 jest dla mnie zaskoczeniem. Serena nie gra dobrze i nie da sie tego nie zauwazyc. Gra zabardzo silowo, przegrywa wymiany. Sveta w swoim pierwsyzm meczu zagrala tak, ze musialbym uzyc zbyt mocnych slow na to forum aby opisac jej tenis, jesli 2 rakieta swiata tak gra to tylko usiasc i zaplakac. Rozkrecila sie troche w meczu z Dushevina. Obie panie graly ze soba w Stutgarcie czyli chwile temu i wygrala spokojnie Sveta 6-3 6-3. Co sie stalo w ciagu tygodnia aby wygrac miala Serena? Malo tego, teraz Kuza ma duzo lepsze warunki wlasna hala, Moskwa ona tutaj sie mobliziuje przynajmniej udaje, nie wierze, ze mecz bedzie taki jak w Niemczech ale wierze, ze Kuzzy wygra tym bardziej, ze w drugim polfinale nie ma Henin Venus czy Jankovic i droga do wygranej Kremlin Cup jest prostsza.
uważam, że jest to typ warty uwagi. Kuza wczoraj bdb mecz z Dusheviną, która ugrała tylko 4 gemy. Rosjanka miałą jakieś lekkie problemy z mięśnami brzucha i myślę, że własnie w 2-gim secie dosyć się oszczędzała, ale nie sądzę aby ten drobny uraz był dzisiaj znaczący. Oglądąłem wczorajsze 2 mecze i dla mnie Sveta ma ogromne szanse, z tak grającą Sereną. Dużo błędów... słaby mecz wczoraj z Vaidisovą. Kuza u siebie, przy swoich kibicach powinna wygrać ten mecz, a kursik bardzo dobry
Relacja z meczu Kuznetsova - S.Williams Ale dno Rosjanki to masakra. Pierwszy set jeszcze jako tako grała, ale drugi w jej wykonaniu to żenada. Jej liczne biegi do siatki, dropshoty... szczerze mówiąc nie wiem czy w ogóle ugrała z tego nawet 1 pkt, bo Williams wszystko ładnie wykorzystywała. Bodajże 9DF Kuzy mówią same za siebie... oddane 2 gemy za darmo. Serena grała dobrze, ale bez przesady, wystarczyło ją umiejętnie porozrzucać po korcie i pkt był zdoboty, ale Svera ten wariant zastosowała dosłownie pare razy. 1-wszy serwis mocny, choć % niski, ale drugi już słabszy i Williams często po 2-gim podaniu mocny FH nie do odebrania przez Kuze. Serena ciągle kopiowała zagrania przy returnie, a Sveta ciągle się nabierała. Porażająca liczba niewymuszonych błędów, jest pewna różnica, Wiliams popełniała błędy w korzystynych dla siebie momentach, a Kuza nie za bardzo. Amerykanka dobrze operowała FH, który był bardzo mocnym, tak samo serwis, po którym często Sveta miała duże problemy. Rosjanka mnie strasznie zawiodła, bo grała wczoraj o wiele lepiej, no ale to już przeszłość.. w końcu każdy mecz jest inny. Serena wczoraj grała gorzej, aby dzisiaj rozegrać lepszy pojedynek i to ona spotka się z Dementievą w finale, a nie Rosjanka - nadzieja kibiców na korcie. Zapowiada się całkiiem niezłe spotkanie. Elena nie miała żadnych problemów z Dinarą, która ugrała tylko 1 gema... szok. No ale z taką grą Rosjanki to się nie ma co dziwić. Wchodziło jej po prostu wszystko, błędy niewymuszone można policzyć na palcach 2 dłoni. Serwis jedynie bodajże w 1-wszym secie 38%, 7DF a wygrana 6-1. To mówi samo za siebie. Elena jest w formie i to może być jej turniej. Na pewno kibice wszyscy będą za nią. Młoda Rosjanka największe problemy powinna mieć z siłą uderzeń Amerykanki, a także z serwisem, bo o wymiany raczej się nie obawiam, bo większe szanse ma tutaj Elena, która gra konsekwentnie, dobrze, równo. Williams to nadal taka troche dla mnie dziwna tenisistka, dzisiaj nie pokazała za duzo umiętności. Ma zabandażowane lewe udo i może mieć problemy z ciągłym poruszaniem się i będzie chciała kończyć szybko piłki, no ale Dementieva raczej powinna wytrzymać te ostre uderzenia. Hmmmm... ciekaw jestem jakie buki dadzą kursy, jeśli będzie ponizej <2 na Rosjanke to nawet tego nie ruszam. Mam nadzieję, że faworytem bukmacherów będzie Amerykanka to uderze lekko na elene.
Nr Użytkownika: 751 Dołączył: 26 Sie 2007 Posty: 45
Wysłany: 13-10-2007, 23:14
Serena Williams (USA) vs Elena Dementieva (RUS) 2,92 w BAW
1,30 na Serene, która zagra w finale z gospodynią Turnieju? To chyba kpina... Demencia jest w formie i to widać, jest zdeterminowana i moim zdaniem nie odpuści wygranej u siebie w Moskwie! Myślę, że Ruska Mafia już zadziała i także da wygrać rodaczce, która swoje przeciwniczki ogrywa z palcem w pupie... Moim zdaniem warto jest zagrać na Elene. Co Wy na to?
Nikolay Davydenko (RUS) 1.27 vs Paul-Henri Mathieu (FRA)
Kolejny Rusek w finale. Czyli Pan Wałek, który u siebie gra i widać, że już będzie grał do końca W końcu tylko został finał. Denko to taki zawodnik, który moim zdaniem potrafiłby każdego ograć, tylko mu sie nie chce, ale u siebie to nie odpuści i pokona Francuzika.
M. Safin/D. Tursunov 1.37 vs T. Cibulec/L. Zovko
Kolejna Peffka moim zdaniem. Dwaj Ruscy znowu u siebie. Jak nie można się pokazać w singlu to jest okazja na zaprezentowanie się w deblu. Ta sama śpiewka u siebie finał, nie idzie przegrać.
Co Wy na to? Sory za moje analizy, ale nie zwykłem do pisania ich.