Postanowilem zalozyc jeszcze jeden temt, w ktorym mozna poruszac mecze rozgrywane poza weekendem, takie troche niedobitki z roznych lig. Osobiscie bede sie staral tutaj cos podawac codziennie od poniedzialku do czwartku. Zazwyczaj beda to informacje, ktore znajde w roznych zrodlach i skleje w calosc i podsumuje tutaj.
Ciekawy mecz Serie B. Czytalem na pewnym forum o tym meczu. Kazdy dziwil sie czemu kurs na Sassuolo, ktore jest 4. w lidze i gra u siebie z ostatnia Modena, jest tak wysoki. Otoz jest tutaj ciekawa sprawa. Mecz jest wydarzeniem derbowym, co ciekawsze, oba zespoly graja na jednym stadionie - Braglia Stadion - rodowitym stadionie Modeny, ktore na mecze wynajmuje Sassuolo.
Ciekawym faktem jest takze fake, ze Sassuolo jako jedyny zespol w lidze nie ma u siebie remisu, a Modena, pomimo ostatniego miejsca gra niezle u siebie.
Kilka osob stwierdzilo wiec (tez sie do tego przychylam), ze warto tutaj sprobowac zagrac remis.
Według mnie bukmacherzy w tym meczu mylnie typują faworyta. Aalesunds FK to czwarty zespół ligi norweskiej dla którego obóz w Hiszpanii jest jego drugim obozem tej zimy więc są zdecydowanie dalej w przygotowaniach do sezonu niż Wisła dla której jest to pierwszy obóz.
Ponadto w Wiśle dzisiaj nie wystąpi żaden nowy zawodnik (Kew Jaliens, Maor Melikson i Cwetan Genkow) a przecież z drużyny odeszli już tej zimy Cleber, Paweł i Piotr Brożek oraz Mariusz Pawełek.
Bardzo ciekawa jest również sytuacja przed meczem otóż jak można przeczytać na stronie Wisły drużyna Roberta Maaskanta aby rozegrać mecze będzie musiała spędzić trzy godziny w autobusie aby dojechać na stadion.
Wiem, że dla wielu zespół Aalesunds FK wiele nie mówi ale przecież Wiślacy nie z takimi "potęgami" przegrywali, a i w lidze nie szło im rewelacyjnie dlatego ja w tym meczu postanowiłem zagrać na zespół będący nieco dłużej na przygotowaniach przedsezonowych i myślę, że będzie to dobry ruch z mej strony.
Pierwszy mecz półfinałowy Pucharu Serbii. Kursy na Partizan Belgrad spadają na łeb na szyję! Nie ma się jednak czemu dziwić Partizan w tym sezonie zdominował rozgrywki krajowe a występy w fazie grupowej Ligi Mistrzów mocno podbudowały ten zespół.
Parizan w tym sezonie chce zdobyć podwójną koronę i wydaje się to bardzo możliwe, w lidze jest niekwestionowanym liderem a każda strata punktu zespołu prowadzonego przez Aleksandara Stanojevica to niespodzianka. W Pucharze natomiast musi się uporać najpierw ze swoim odwiecznym rywalem Crvena Zvezda, wydaje mi się, że tutaj też nie powinno być problemów, dlaczego?
Pierwszy mecz grają u siebie i teoretycznie mogą sobie już dzisiaj zapewnić niezłą zaliczkę przed rewanżem co wcale takie dziwne by nie było. Tym bardziej, że trener gości Robert Prosinečki nie wziął na ten mecz kilku zawodników.
Na mecz z Partizenem powołania nie dostali: Dejan Milovanovic, Vladan Binic, Vladimir Bogdanovic, Marko Vesovic, Milan Jeremic czy Danijel Mihajlovic.
Kadry gospodarzy trener jeszcze nie podał ale i tak wydaje się, że chęć zdobycia "podwójnej korony" jest dla Partizanu bardzo ważna i raczej nie powinniśmy się spodziewać jakiś wielkich roszad w składzie.