Nr Użytkownika: 414 Dołączył: 07 Maj 2007 Posty: 199 Skąd: Bydgoszcz
Status: Offline
Wysłany: 30-07-2007, 10:36
Szwecja - Division 1 - Norra
Vasby United vs Valsta Syrianska IK
Typ: 1
Kurs: 1.75
Buk: Unibet, Gamebookers
Stake: 4/10
Druzyna Vasby United ostatnio w niezłej formie. W czwartek (26.07) pokonali na wyjezdzie GIF Sundsvall w 1/4 pucharu szwecji (1-2 AET) mimo iz przegrywali 1-0.
Druzyna Sundsvall gra dobrze szczegolnie na swoim terenie [w tym sezonie 5-2-0 13:0] - wiec ta wygrana nabiera jeszcze wiekszego wymiaru.
W lidze Vasby po spadku do 1 division walcza o powrot do zaplecza. Druzyna ze stolicy zajmuje narazie 4 lokate - jednak dziejszy mecz zamyka 14 kolejke.. link i jezeli odniosa oni dzis zwyciestwo to wskakuja na miejsce 2 (czyli miejsce dające udzial w barazach)
Baraze to jednak malo, celem jest awans.. w tym momencie Vasby ma strate 5 punktow do druzyny Assyriska Sodertalje która z 30 punktami przewodzi w lidze. Strata moza stopniec do 2 punktów - wystarczy wygrac
Stopniec dlatego ze przed ta kolejka Vasby tracilo 4 punkty.. jednak lider niespodziewanie stracil wczoraj punkty z ostatnia druzyna w tabelitylko remisujac [2-2]
Uwazam ze gospodarze wykorzystaja dzis swoja szanse i wlacza sie do walki o awans.. przeciwnik napewno do ogrania.. tymbardziej ze spotkali sie w 13 kolejce (28.06) i na ich terenie zwyciężyli 1-0.
Na własnym terenie powinno byc zdecydowanie latwiej.. Kolega mieszkajacy w szwecji zainteresowal mnie tym meczem i zdecydowalem sie troszke go przeswietlic.. licze na jakies info poki co ten typ jak na nudny poniedzialek mnie interesuje
Wrzuce to do jakiegos dubla, badz tripla bo moje pojecie o ligach skandynawskich jest srednie, tymbardziej o tych nizszych..
Nr Użytkownika: 46 Dołączył: 05 Kwi 2007 Posty: 1539
Wysłany: 30-07-2007, 11:51
IK Sirius Uppsala - Degerfors 1 1.90 (5/10) betchance
Uppsala czwartek miejsce w tabeli 24 punkty, rywale ostatnie 16 miejsce z dorobkiem 13 pkt. Wazny jest tez bilansow meczow w domu i na wyjezdzie. Na wlasnym boisku IKS 6-0-1, Degesfors 1-1-5. Oczywiscie goscie musza szukac punktow bo zajmuja ostatnie miejsce ale z IKS bedzie wyjatkowo trudno, zapewne zagraja 5 obroncami i beda brac na remis ale to zludna taktyka bo 1 gol moze otworzyc worek z bramkami. Tylko w BC taki kurs najczesciej 1.70 mozna spotkac.
Nr Użytkownika: 626 Dołączył: 27 Cze 2007 Posty: 188
Wysłany: 06-08-2007, 10:06
Lilleström - Stromsgodset + over 2.5
O godzinie 19:00 w Lillestroem rozpocznie sie spotkanie zamykajace zmagania 16 kolejki Norweskiej Eliteserien . Na przeciw siebie stana jedenastki Lillestroem i Stromsgodset , ktore powalcza o ligowe punkty . Gospodarze po rewelacyjnym poczatku sezonu teraz graja troszke slabiej , i dlatego plasuja sie obecnie na 4 miejscu w tabeli tracac 6 punktow do lidera z Bergen .
Faworytem spotkania sa gospodarze , ktorzy jezeli chca powalczyc o tytul mistrza kraju to musza wygrywac spotkania na wlasnym obiekcie . Bilans miejscowych na swoim terenie jest bardzo korzystny i wynosi 4-2-1 oraz najmniejsza liczba straconych goli . Co ciekawe goscie to druzyna ze srodka tabeli , a mimo tego zespol Stromsgodset ma aktualnie najlepszy bilans gier wyjazdowych ! Bilans 4-1-2 i dodatkowo mala ilosc traconych goli to duzy plus dla gosci . Tak jak mowilem gospodarze ostatnio graja slabiej , gdyz nie wygrali od dwoch spotkan (ostatnie dwa mecze zremisowane) , dlatego najwyzszy czas na przelamanie . Lillestroem na wlasnym boisku nie zanotowal overa od... czterech spotkan co w pierwszej czesci tej druzynie sie nie zdarzalo . Goscie w ostatnim czasie na wyjezdzie graja rewelacyjnie . Wygrali ostatnie 4/5 spotkan pokonujac nawet Rosenborg , poniesli tylko minimalna porazke 2-3 na boisku Stabaek . Jednak w ostatniej kolejce pilkarze Stromsgodset ulegli przed wlasna publicznoscia liderowi rozgrywek druzynie Brann Bergen . Over z udzialem druzyny Stromsgodset na wyjezdzie padal w ostatnich 4/6 spotkan . Duzo sie mowilo , ze przyczyna porazka Stromsgodset z Brann byla spora ilosc kontuzji i dwa wykluczenia na dluzszy okres czasu .
Statystyki przemawiaja wyraznie zarowno za zwycieswtem gospodarzy jak i wynikiem overowym . A dlaczego ? A dlatego , ze Lillestroem zgubilo punkty na wlasnym stadionie przeciw Stromsgodset tylko raz od 1995 roku . Dodatkowo az 9/10 spotkan na terenie Lillestroem przeciw Stromsgodset konczylo sie overami . Wydaje sie ze gospodarze pierwsza polowe moga zagrac ostrozniej , poniewaz graja o najwyzsze cele . Goscie maja aktualnie szesc punktow przewagi nad strefa spadkowa i napewno nie moga odpuszczac . Przypomniec warto , ze zwyciestwo gospodarzy da im awans o dwie lokaty w gore czyli pozycje wicelidera Norweskiej Eliteserien .
OB - FC Kobenhavn 1 (2.75)
OB - FC Kobenhavn 1x (1.55)
Bardzo ciekawie zapowiada się pojedynek OB Odense z FC Kopenhagą, obecnym Mistrzem Kraju. Goście nie są w najlepszej formie poza tym czekają ich spotkania w Lidze Mistrzów a do tego w meczu nie zagra Marcus Allback oraz Niclas Jensen, co jest dość znaczącym osłabieniem FCK. Gospodarze w bardzo dobrej formie co potwierdzili w ostatnim spotkaniu z Allborgiem zwyciężając na wyjeździe 3:2. W ostatnim meczu pomiędzy tymi ekipami to właśnie drużyna OB Odense okazała się lepsza pokonując Mistrza Danii 2:1. Myśle, że Mistrzowie Kraju mając w perspektywie mecze ligi mistrzów, będąc również osłabieni w ataku nie zdołają wygrać tego pojedynku.
po tym co widzę (ogladam duńską na żywo+skróty wszystkich meczy bo tu tv publiczna nie jest taka jak w Polsce) zagrałbym dzis:
esbjerg-aab 1
zwłaszcza po tym jak zobaczyłem kurs. widziałem esbjerg w akcji... grają naprawdę madrą, poukładaną piłkę, w mojej ocenie są bardzo mocni!
co innego aab - padaka, masa błędów w obronie i zastanawiam sie czy ostatnia porażka 2:3 nei była odpuszczona bo zagrali koszmrnie.
niemniej po tym co widziałem śmiało polecam dziś gospodarzy ...ale jak bedzie zobaczymy
drugi mecz z dzisiaj to spotkanie midtjyland - randers
widziałem ostatnio gospodarzy: graja fajnie dla oka i mądrze, w kopenhadze stworzyli sporo akcji do strzelenia bramek. moim zdaniem mocna druzyna i powinni u siebie odprawic gosci z kwitkiem
w moim mniemaniu lider z przypadku, ostatni remis u siebie 1:1 to raczej ''cud'' bo byli sporo gorsi... sadze wiec ze dzis nie sprostaja mocnej ekipie
broendby z wiadomych wzgledow odpuszczam... za duzo wewnetrznych klopotow w druzynie.
a tak btw.. mysle ze fc kopenh moze u siebie benfe pyknąc
pozdro
_________________ "Niektórzy widzą rzeczy takie jakimi są i pytają - dlaczego. Ja śnię o rzeczach, których nigdy nie było i pytam - dlaczego nie?"
przyjechalem na kilka dni do Polski wiec skorzystam ze sposobnosci i skrobe cos o dunskiej superlidze.
moim zdaniem dzis najbardziej godnym uwagi meczem jest pojedynek randersow z aarhus.
kursy na gospodarzy sa do zlapania w necie po 1.90 i wydaje mi sie to oplacalne.
fakt-niepochlebnie wypowiadalem sie wczesniej o gospodarzach ale za typem bardziej przemawia slabosc gosci niz sila gospodarzy.
mimo wszystko w randers moze imponowac czarnoskory napastnik (nawet nie wiem jak sie nazywa ) a aarhus gra mocno przecietnie i ich pozycja w tabeli dokladnie obrazuje poziom ich gry. omal nie zasnalem ostatnio na ich meczu z lyngby (bez goli). aarhus bez pomyslu, niczym nie zachwycili. randersi moze i przecietni ale niebo lepsi i z wiekszymi indywidualnosciami
sadze ze przerwa niewiele zmienila i to gospodarze sa dzis faworytem a kurs uwazam za valuebet stad polecam gre na ''jedynke''
widze ze kurs na gospodarzy lekko idzie w gore ale ja sie tym w ogole nie przejmuje bo to tylko ocena bukmacherów
pozostale mecz dzisiejsze dla mnie klasyczne noł bety
o midt.juz pisalem i sporo sie zrobilo wokol nich szumu ostatnio i nie jestem pewny czy wystepujac u siebie w roli faworyta tak latwo dadze sobie rade z niezlym przeciez odense.
viborg-lyngby
lyngby gra padline ale po tym co widzialem przy porazce viborgu w farum 0:4 to predko na nich nie postawie
aab-broendby
tutaj to juz calkowite wrozenie z fusow. aab wygrywa gdy ma przegrywac a wtapia wygrane mecze. jakas dziwna przypadlosc, mnie bynajmniej nie przekonuja. co do broendby to tak jak pisalem. posag na glinianych nogach ktorego nie mozna lekcewazyc, wg mnie oni moga z kazdym wygrac i przegrac w tej lidze, poki nie wyjasni sie sprawa z cala atmosfera wokol druzyny-kibicami, trenerem i samymi pilkarzami obstawianie ich meczy to jak gra w lotka
wszystkie powyzsze przemyslenia sa tylko i wylacznie ''IMO'' na podstawie tego co widzialem naocznie a takze dzieki przekazom tv (mecze na zywo+obszerne skroty)
za kilka dni wracam do kopenhagi... postaram sie w miare mozliwosci (w zaleznosci od pracy i kontaktu z netem, bo nie łapie go w hotelu a tylko i wylacznie radiówke na miescie) przekazywac rowniez typy tzw. ''dunskich ekspertow'' . wpadla mi w rece ciekawa gazeta gdzie najlepsi typerzy maja niezla skutecznosc bo sam wlasnie ich sprawdzalem i rzeczywiscie warto czasem zagrac ich typy. a dotyczy to glownie nizszych lig dunskich o ktorych nie mam pojecia (superlige staram sie sam oceniac bo mam z nia stycznosc)
_________________ "Niektórzy widzą rzeczy takie jakimi są i pytają - dlaczego. Ja śnię o rzeczach, których nigdy nie było i pytam - dlaczego nie?"
nie znam sie na dunskiej lidze,ale moge dołożyc dwa meczyki z innych lig:
Belenenses - U. Leiria 1
Leiria w ostatniej kolejce grała u siebie z Porto i poziom tej drużyny jest poprostu żenujący(0:3)ale to nie chodzi o wynik ,natomiast Belanenses grało w Lizbonie ze Sportingiem,co prawda przegrało 1:0 ale kto ogladał to wie,że przegrać nie musieli/ Belanenses jest 15 z 1 pkt,a Leiria 13 z 2 pkt. wiadomo tak? kurs 1,9
FC Dnipro Dnipropetrovsk - Metalist 1- Dnipro ostatnie 2 kolejki to remis u siebie i porazka na wyjezdzie,6pkt straty do Szahtara i 1 przewagi nad Dynamo... kurs 1,9
Nr Użytkownika: 124 Dołączył: 08 Kwi 2007 Posty: 491 Skąd: Warszawa
Wysłany: 24-09-2007, 14:10
IF Elfsborg - Hammarby IF
Typ: IF Elfsborg
AKO: 1.90
Na dzisiaj proponuję singielek z 1. szwedzkiej ligi Allsvenskan, która wchodzi w decydującą fazę. Aktualny mistrz kraju podejmuje drużynę, z która w ostatnich latach radzi sobie świetnie (3:0, 4:1). Nie sposób zmarnować takiej szansy na odrobienie strat do Djurgardens a nawet wskoczenia na 1. miejsce (zawazy o tym mecz AIK - Djurgardens). Forma wróciła, wygrana z Dynamem Bukareszt w UC, więc myśle, że kurs mimo wszystko zawyżony, bo to Elfsborg jest mistrzem, to on gra u siebie i walczy o więcej.
Tyle ode mnie, reszta należy do IF ELFSBORG
Nr Użytkownika: 46 Dołączył: 05 Kwi 2007 Posty: 1539
Wysłany: 06-10-2007, 11:01
Klubi04 - Jippo x2 1.36 (5/10)
Finlandia - druga liga. Klubi 23 mecze - 11 punktow! Za to Jippo walczy o utrzymanie, zajmuje 11 pozycje, 3 spadaja a w lidze gra 14 druzyn. Tylko 3 kolejki do konca i na gwalt potrzebuja punktow. Wyjazdy nie takie zle jak na sredni zespol ligi 4-3-5, Klubi na wlasnym boisku 0-4-7, nie wygrali ani jednego meczu w lidze to nagle maja wygrac na sam koniec z Jippo? Ja w to nie wierze.
ja z poniedziałkowej oferty wybieram do gry duńskiViborg
kursy na takie rozwiazanie bardzo mnie satysfakcjonują bo osiągają nawet poziom 2.5
mecz dwóch słabiaków ligi którzy zapewne będą do końca walczyć między sobą o pozostanie w lidze. jednak doświadczenie mi mówi że w pojedynkach takich ekip sąsiadujących ze sobą częściej zwycięzcami zostają gospodarze.
atut wlasnego boiska również powinien mieć znaczenie, gdy jeszcze byłem w Danii i miałem biężacy przekaz meczy to piłkarsko lepiej mimo wszystko prezentował się Viborg, który u siebie przynajmniej się starał, a Aarhus na wyjazdach od początku nastawiony był na kontry.
oba zespoły w tym sezonie rzadko remisują [odpowiednio raz i dwa razy]. o formie obu klubów ciężko napisać coś ciepłego, zwłaszcza jeśli spojrzymy na gospodarzy, którzy zanotowali 6 porażek z rzędu.... liczę jednak że u siebie powalczą i sie przełamią...
ciekawie wygląda porównanie h2h obu ekip.. Viborg wyraźnie gościom nie leży bo w ostatnich 10latach na 27pojedynków AGF wygrał jedynie 2, notowaliśmy 8 remisów i aż 17 zwycięstw Viborga.
w Viborgu gospodarze w tym czasie nie przegrali [9W, 6D] a ostatni mecz z początku września [obecny sezon] Viborg wygrał 2:0 i dziś liczę na podobne rozwiazanie.
Nr Użytkownika: 1760 Dołączył: 17 Gru 2010 Posty: 262
Wysłany: 06-04-2011, 12:24
Aalborg BK - AC Horsens TYP 2 kurs: 3,35
Bukmacher: betpuzzle.com
Zaryzykuję dwójkę po całkiem wysokim kursie grubo przeszło 3. Aalborg zajmuje ostatnie miejsce, a szczególnie fatalnie spisuje się na własnym terenie gdzie w dwunastu seriach zdobył zaledwie sześć punktów. Horsens znajduje się na szóstym miejscu i do strefy pucharowej traci tylko cztery punkty. Zespół ten na wyjazdach spisuje się bezkompromisowo i na pięć zwycięstw zaliczył sześć porażek. Raz że gra bezkompromisowo, a dwa że remis nic mu nie da, więc zagra o pełną pulę. Drużyny te mierzyły się w tym sezonie dwukrotnie i już raz na boisku Aalborgu zwyciężył Horsens. W drugim meczu było 0-0, ale Horsens przez przeszło pół meczu grał w dziesiątkę.
_________________ barcatom
----------------------------------
www.sportwyniki.pl - wyniki na żywo, tabele
www.betpuzzle.com - typer, darmowe bony
Nr Użytkownika: 1795 Dołączył: 15 Sty 2011 Posty: 516
Wysłany: 11-04-2011, 15:43
Spotkanie: Lyngby - Esbjerg
typ: over 3.5
kurs: 3.50
buk: sportingbet
Analiza: Zupełnie nie rozumiem tak wysokich kursów w spotkaniu drużyn które maja najsłabszą obronę w lidze. Oba zespoły w tym sezonie grają bardzo słabo, zajmują odpowiednio 10 i 11 przedostatnie miejsce w lidze. Gospodarze stracili już w tym sezonie 40 goli najwięcej w lidze, goście stracili niewiele mnie bo 37 goli. W meczach obu drużyn bardzo często padają overy. W 23 meczach zarówno w meczach z udziałem Lyngby jak i w meczach z udziałem Esbjerg padło 14 overów co stawia oba zespoły w czołówce ligi. Esbjerg traci do Lyngby 4 pkt do tego ma 1 mecz rozegrany więcej więc na pewno dziś powinien odważnie zaatakować , ponieważ nie ma już nic do stracenia. Gra na remis nic dobrego gościom nie przyniesie. Jeżeli zagrają odważnie to wiadomo że będzie to szansa na kilka bramek. Ostatnie wyniki Lyngby napawają mnie optymizmem. Remis 4:4 z Midtylland czy remis z Randers 3:3 wskazują że można dziś spodziewać się overowego spotkania. Historia spotkań obu zespołów również na to wskazuje. Ostatnie 3 mecze to zwycięstwa Esbjerg odpowiednio 1:2, 1:3 oraz 1:6, a w historii zdarzały się wyniki 5:1 czy 4:6.