Vendetta Picks Strona Główna  
  Vendetta Picks
livescore  Livescore    http://vendetta-picks.net/czat Czat    Szukaj  Szukaj    Użytkownicy  Użytkownicy   

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Vendetta Picks Strona Główna » Analizy, Informacje, Sugestie » Piłka Nożna » Skandynawia
Skandynawia
Autor Wiadomość
Rivaldinho 

Nr Użytkownika: 414

Status: Offline

Wysłany: 29-07-2007, 23:33   Skandynawia

Zapraszam do dyskusji :)

Rivaldinho 

Wysłany: 30-07-2007, 11:36   

Szwecja - Division 1 - Norra

Vasby United vs Valsta Syrianska IK
Typ: 1 <plus>
Kurs: 1.75
Buk: Unibet, Gamebookers
Stake: 4/10

Druzyna Vasby United ostatnio w niezłej formie. W czwartek (26.07) pokonali na wyjezdzie GIF Sundsvall w 1/4 pucharu szwecji (1-2 AET) mimo iz przegrywali 1-0.
Druzyna Sundsvall gra dobrze szczegolnie na swoim terenie [w tym sezonie 5-2-0 13:0] - wiec ta wygrana nabiera jeszcze wiekszego wymiaru.
W lidze Vasby po spadku do 1 division walcza o powrot do zaplecza. Druzyna ze stolicy zajmuje narazie 4 lokate - jednak dziejszy mecz zamyka 14 kolejke.. link i jezeli odniosa oni dzis zwyciestwo to wskakuja na miejsce 2 (czyli miejsce dające udzial w barazach)
Baraze to jednak malo, celem jest awans.. w tym momencie Vasby ma strate 5 punktow do druzyny Assyriska Sodertalje która z 30 punktami przewodzi w lidze. Strata moza stopniec do 2 punktów - wystarczy wygrac :)
Stopniec dlatego ze przed ta kolejka Vasby tracilo 4 punkty.. jednak lider niespodziewanie stracil wczoraj punkty z ostatnia druzyna w tabelitylko remisujac [2-2]
Uwazam ze gospodarze wykorzystaja dzis swoja szanse i wlacza sie do walki o awans.. przeciwnik napewno do ogrania.. tymbardziej ze spotkali sie w 13 kolejce (28.06) i na ich terenie zwyciężyli 1-0.
Na własnym terenie powinno byc zdecydowanie latwiej.. Kolega mieszkajacy w szwecji zainteresowal mnie tym meczem i zdecydowalem sie troszke go przeswietlic.. licze na jakies info poki co ten typ jak na nudny poniedzialek mnie interesuje
Wrzuce to do jakiegos dubla, badz tripla bo moje pojecie o ligach skandynawskich jest srednie, tymbardziej o tych nizszych..

zobacz tabele division 1 - KLIK

h2h :
Tidigare resultat »
06-02-14 Valsta Syrianska - Väsby Utd 2-0
06-04-08 Valsta Syrianska - Väsby Utd 0-3
07-06-28 Valsta Syrianska - Väsby Utd 0-1
07-07-30 Väsby Utd - Valsta Syrianska x-x

:lol1: :respect:

Miejsce na wynik: <plus> 3 : 2
Ostatnio zmieniony przez Rivaldinho 31-07-2007, 11:24, w całości zmieniany 1 raz  

sly

Nr Użytkownika: 46

Wysłany: 30-07-2007, 12:51   

IK Sirius Uppsala - Degerfors 1 1.90 (5/10) betchance

Uppsala czwartek miejsce w tabeli 24 punkty, rywale ostatnie 16 miejsce z dorobkiem 13 pkt. Wazny jest tez bilansow meczow w domu i na wyjezdzie. Na wlasnym boisku IKS 6-0-1, Degesfors 1-1-5. Oczywiscie goscie musza szukac punktow bo zajmuja ostatnie miejsce ale z IKS bedzie wyjatkowo trudno, zapewne zagraja 5 obroncami i beda brac na remis ale to zludna taktyka bo 1 gol moze otworzyc worek z bramkami. Tylko w BC taki kurs najczesciej 1.70 mozna spotkac.

sly

Wysłany: 30-07-2007, 23:01   

sly napisał/a:
IK Sirius Uppsala - Degerfors 1 1.90 (5/10) <plus>

cardinals

Nr Użytkownika: 626

Wysłany: 06-08-2007, 11:06   

Lilleström - Stromsgodset + over 2.5

O godzinie 19:00 w Lillestroem rozpocznie sie spotkanie zamykajace zmagania 16 kolejki Norweskiej Eliteserien . Na przeciw siebie stana jedenastki Lillestroem i Stromsgodset , ktore powalcza o ligowe punkty . Gospodarze po rewelacyjnym poczatku sezonu teraz graja troszke slabiej , i dlatego plasuja sie obecnie na 4 miejscu w tabeli tracac 6 punktow do lidera z Bergen .

Faworytem spotkania sa gospodarze , ktorzy jezeli chca powalczyc o tytul mistrza kraju to musza wygrywac spotkania na wlasnym obiekcie . Bilans miejscowych na swoim terenie jest bardzo korzystny i wynosi 4-2-1 oraz najmniejsza liczba straconych goli . Co ciekawe goscie to druzyna ze srodka tabeli , a mimo tego zespol Stromsgodset ma aktualnie najlepszy bilans gier wyjazdowych ! Bilans 4-1-2 i dodatkowo mala ilosc traconych goli to duzy plus dla gosci . Tak jak mowilem gospodarze ostatnio graja slabiej , gdyz nie wygrali od dwoch spotkan (ostatnie dwa mecze zremisowane) , dlatego najwyzszy czas na przelamanie . Lillestroem na wlasnym boisku nie zanotowal overa od... czterech spotkan co w pierwszej czesci tej druzynie sie nie zdarzalo . Goscie w ostatnim czasie na wyjezdzie graja rewelacyjnie . Wygrali ostatnie 4/5 spotkan pokonujac nawet Rosenborg , poniesli tylko minimalna porazke 2-3 na boisku Stabaek . Jednak w ostatniej kolejce pilkarze Stromsgodset ulegli przed wlasna publicznoscia liderowi rozgrywek druzynie Brann Bergen . Over z udzialem druzyny Stromsgodset na wyjezdzie padal w ostatnich 4/6 spotkan . Duzo sie mowilo , ze przyczyna porazka Stromsgodset z Brann byla spora ilosc kontuzji i dwa wykluczenia na dluzszy okres czasu .

Statystyki przemawiaja wyraznie zarowno za zwycieswtem gospodarzy jak i wynikiem overowym . A dlaczego ? A dlatego , ze Lillestroem zgubilo punkty na wlasnym stadionie przeciw Stromsgodset tylko raz od 1995 roku . Dodatkowo az 9/10 spotkan na terenie Lillestroem przeciw Stromsgodset konczylo sie overami . Wydaje sie ze gospodarze pierwsza polowe moga zagrac ostrozniej , poniewaz graja o najwyzsze cele . Goscie maja aktualnie szesc punktow przewagi nad strefa spadkowa i napewno nie moga odpuszczac . Przypomniec warto , ze zwyciestwo gospodarzy da im awans o dwie lokaty w gore czyli pozycje wicelidera Norweskiej Eliteserien .

Alex76 

Nr Użytkownika: 44

Wysłany: 25-08-2007, 16:07   

OB - FC Kobenhavn 1 (2.75)
OB - FC Kobenhavn 1x (1.55)

Bardzo ciekawie zapowiada się pojedynek OB Odense z FC Kopenhagą, obecnym Mistrzem Kraju. Goście nie są w najlepszej formie poza tym czekają ich spotkania w Lidze Mistrzów a do tego w meczu nie zagra Marcus Allback oraz Niclas Jensen, co jest dość znaczącym osłabieniem FCK. Gospodarze w bardzo dobrej formie co potwierdzili w ostatnim spotkaniu z Allborgiem zwyciężając na wyjeździe 3:2. W ostatnim meczu pomiędzy tymi ekipami to właśnie drużyna OB Odense okazała się lepsza pokonując Mistrza Danii 2:1. Myśle, że Mistrzowie Kraju mając w perspektywie mecze ligi mistrzów, będąc również osłabieni w ataku nie zdołają wygrać tego pojedynku.

mura 

Nr Użytkownika: 36

Wysłany: 26-08-2007, 12:42   

witam

tak na prędko, bo czekam przed pralnią w aucie :)

po tym co widzę (ogladam duńską na żywo+skróty wszystkich meczy bo tu tv publiczna nie jest taka jak w Polsce) zagrałbym dzis:

esbjerg-aab 1

zwłaszcza po tym jak zobaczyłem kurs. widziałem esbjerg w akcji... grają naprawdę madrą, poukładaną piłkę, w mojej ocenie są bardzo mocni!
co innego aab - padaka, masa błędów w obronie i zastanawiam sie czy ostatnia porażka 2:3 nei była odpuszczona bo zagrali koszmrnie.
niemniej po tym co widziałem śmiało polecam dziś gospodarzy ...ale jak bedzie zobaczymy

drugi mecz z dzisiaj to spotkanie midtjyland - randers
widziałem ostatnio gospodarzy: graja fajnie dla oka i mądrze, w kopenhadze stworzyli sporo akcji do strzelenia bramek. moim zdaniem mocna druzyna i powinni u siebie odprawic gosci z kwitkiem
w moim mniemaniu lider z przypadku, ostatni remis u siebie 1:1 to raczej ''cud'' bo byli sporo gorsi... sadze wiec ze dzis nie sprostaja mocnej ekipie

broendby z wiadomych wzgledow odpuszczam... za duzo wewnetrznych klopotow w druzynie.

a tak btw.. mysle ze fc kopenh moze u siebie benfe pyknąc

pozdro

mura 

Wysłany: 16-09-2007, 08:08   

witam.

przyjechalem na kilka dni do Polski wiec skorzystam ze sposobnosci i skrobe cos o dunskiej superlidze.

moim zdaniem dzis najbardziej godnym uwagi meczem jest pojedynek randersow z aarhus.
kursy na gospodarzy sa do zlapania w necie po 1.90 i wydaje mi sie to oplacalne.

fakt-niepochlebnie wypowiadalem sie wczesniej o gospodarzach ale za typem bardziej przemawia slabosc gosci niz sila gospodarzy.

mimo wszystko w randers moze imponowac czarnoskory napastnik (nawet nie wiem jak sie nazywa :) ) a aarhus gra mocno przecietnie i ich pozycja w tabeli dokladnie obrazuje poziom ich gry. omal nie zasnalem ostatnio na ich meczu z lyngby (bez goli). aarhus bez pomyslu, niczym nie zachwycili. randersi moze i przecietni ale niebo lepsi i z wiekszymi indywidualnosciami
sadze ze przerwa niewiele zmienila i to gospodarze sa dzis faworytem a kurs uwazam za valuebet stad polecam gre na ''jedynke''
widze ze kurs na gospodarzy lekko idzie w gore ale ja sie tym w ogole nie przejmuje bo to tylko ocena bukmacherów

pozostale mecz dzisiejsze dla mnie klasyczne noł bety

o midt.juz pisalem i sporo sie zrobilo wokol nich szumu ostatnio i nie jestem pewny czy wystepujac u siebie w roli faworyta tak latwo dadze sobie rade z niezlym przeciez odense.

viborg-lyngby
lyngby gra padline ale po tym co widzialem przy porazce viborgu w farum 0:4 to predko na nich nie postawie

aab-broendby
tutaj to juz calkowite wrozenie z fusow. aab wygrywa gdy ma przegrywac a wtapia wygrane mecze. jakas dziwna przypadlosc, mnie bynajmniej nie przekonuja. co do broendby to tak jak pisalem. posag na glinianych nogach ktorego nie mozna lekcewazyc, wg mnie oni moga z kazdym wygrac i przegrac w tej lidze, poki nie wyjasni sie sprawa z cala atmosfera wokol druzyny-kibicami, trenerem i samymi pilkarzami obstawianie ich meczy to jak gra w lotka

wszystkie powyzsze przemyslenia sa tylko i wylacznie ''IMO'' na podstawie tego co widzialem naocznie a takze dzieki przekazom tv (mecze na zywo+obszerne skroty)

za kilka dni wracam do kopenhagi... postaram sie w miare mozliwosci (w zaleznosci od pracy i kontaktu z netem, bo nie łapie go w hotelu a tylko i wylacznie radiówke na miescie) przekazywac rowniez typy tzw. ''dunskich ekspertow'' . wpadla mi w rece ciekawa gazeta gdzie najlepsi typerzy maja niezla skutecznosc bo sam wlasnie ich sprawdzalem i rzeczywiscie warto czasem zagrac ich typy. a dotyczy to glownie nizszych lig dunskich o ktorych nie mam pojecia (superlige staram sie sam oceniac bo mam z nia stycznosc)

kucharskyy 

Nr Użytkownika: 646

Ostrzeżeń:
 2/6/6
Wysłany: 16-09-2007, 10:33   

nie znam sie na dunskiej lidze,ale moge dołożyc dwa meczyki z innych lig:
Belenenses - U. Leiria 1
Leiria w ostatniej kolejce grała u siebie z Porto i poziom tej drużyny jest poprostu żenujący(0:3)ale to nie chodzi o wynik ,natomiast Belanenses grało w Lizbonie ze Sportingiem,co prawda przegrało 1:0 ale kto ogladał to wie,że przegrać nie musieli/ Belanenses jest 15 z 1 pkt,a Leiria 13 z 2 pkt. wiadomo tak? kurs 1,9

FC Dnipro Dnipropetrovsk - Metalist 1- Dnipro ostatnie 2 kolejki to remis u siebie i porazka na wyjezdzie,6pkt straty do Szahtara i 1 przewagi nad Dynamo... kurs 1,9

donzamerro 

Nr Użytkownika: 124

Wysłany: 24-09-2007, 15:10   

IF Elfsborg - Hammarby IF
Typ: IF Elfsborg
AKO: 1.90

Na dzisiaj proponuję singielek z 1. szwedzkiej ligi Allsvenskan, która wchodzi w decydującą fazę. Aktualny mistrz kraju podejmuje drużynę, z która w ostatnich latach radzi sobie świetnie (3:0, 4:1). Nie sposób zmarnować takiej szansy na odrobienie strat do Djurgardens a nawet wskoczenia na 1. miejsce (zawazy o tym mecz AIK - Djurgardens). Forma wróciła, wygrana z Dynamem Bukareszt w UC, więc myśle, że kurs mimo wszystko zawyżony, bo to Elfsborg jest mistrzem, to on gra u siebie i walczy o więcej.
Tyle ode mnie, reszta należy do IF ELFSBORG

sly

Wysłany: 06-10-2007, 12:01   

Klubi04 - Jippo x2 1.36 (5/10)

Finlandia - druga liga. Klubi 23 mecze - 11 punktow! Za to Jippo walczy o utrzymanie, zajmuje 11 pozycje, 3 spadaja a w lidze gra 14 druzyn. Tylko 3 kolejki do konca i na gwalt potrzebuja punktow. Wyjazdy nie takie zle jak na sredni zespol ligi 4-3-5, Klubi na wlasnym boisku 0-4-7, nie wygrali ani jednego meczu w lidze to nagle maja wygrac na sam koniec z Jippo? Ja w to nie wierze.

Rivaldinho 

Wysłany: 28-10-2007, 11:15   

Start Kristiansand - Lillestrom SK
Typ: Lillestrom
Kurs: 2.50
stake: 5 j.

Czas mnie dziś goni.. opis tego typu znajdzicie na zaprzyjaznionym forum - mecz.pl

mura 

Wysłany: 12-11-2007, 12:29   

ja z poniedziałkowej oferty wybieram do gry duński Viborg

kursy na takie rozwiazanie bardzo mnie satysfakcjonują bo osiągają nawet poziom 2.5 ;)

mecz dwóch słabiaków ligi którzy zapewne będą do końca walczyć między sobą o pozostanie w lidze. jednak doświadczenie mi mówi że w pojedynkach takich ekip sąsiadujących ze sobą częściej zwycięzcami zostają gospodarze.

atut wlasnego boiska również powinien mieć znaczenie, gdy jeszcze byłem w Danii i miałem biężacy przekaz meczy to piłkarsko lepiej mimo wszystko prezentował się Viborg, który u siebie przynajmniej się starał, a Aarhus na wyjazdach od początku nastawiony był na kontry.

oba zespoły w tym sezonie rzadko remisują [odpowiednio raz i dwa razy]. o formie obu klubów ciężko napisać coś ciepłego, zwłaszcza jeśli spojrzymy na gospodarzy, którzy zanotowali 6 porażek z rzędu.... liczę jednak że u siebie powalczą i sie przełamią...

ciekawie wygląda porównanie h2h obu ekip.. Viborg wyraźnie gościom nie leży bo w ostatnich 10latach na 27pojedynków AGF wygrał jedynie 2, notowaliśmy 8 remisów i aż 17 zwycięstw Viborga.
w Viborgu gospodarze w tym czasie nie przegrali [9W, 6D] a ostatni mecz z początku września [obecny sezon] Viborg wygrał 2:0 i dziś liczę na podobne rozwiazanie.

<koniczyna>

Vendetta Picks Strona Główna » Analizy, Informacje, Sugestie » Piłka Nożna » Skandynawia