Nr Użytkownika: 1424 Dołączył: 26 Lis 2008 Posty: 17
Status: Offline
Wysłany: 08-05-2009, 08:09
Weekend z podlaską IV ligą
Wybrałem kilka meczy, z których można zbudować jakiś systemik - ja gram 3/5.
Lipa na maksa. Chyba powoli kończy się gra, zaczyna ustawianie tabeli. Z nieoficjalnych informacji z ligi ma spadać aż 5 zespołów więc już w tej kolejce cuda-wianki. Aż strach typować dalej w sytuacji, kiedy nikt nie chce poważnie awansować ligę wyżej...
Ostatnio zmieniony przez jotpeg 11-05-2009, 14:41, w całości zmieniany 1 raz
Ważny mecz dla gdańszczan, mecz o tzw. 6 punktów. Jaga praktycznie pewna pozostania w ekstralidze. Ja jednak wiem jak gra Lechia, jestem ich absolutnym fanem i ... jest to dość żenujący poziom, jednak wierzę, że pozostaną wśród najlepszych. Od początku atutem biało-zielonych był stadion przy Traugutta, od pewnego czasu jednak nawet tutaj ciężko przychodzi zdobywanie punktów. Na dobrą sprawę ten mecz będzie kluczowy w utrzymaniu, terminarz bardzo ciężki i odważę się o stwierdzenie, iż jeżeli dzisiaj nie zbiorą pełnej puli będą w strefie spadkowej, ewentualnie baraż. Dzisiaj co gorsza zabraknie wielkiego atutu gdańszczan - dwunastego zawodnika jakim jest publiczność, oprawy naprawdę robią wrażenie. Ciężko będzie się grało przy pustych trybunach z takim rywalem, rywalem wyjątkowo niewygodnym. Jaga nie złoży broni i nie odpuści. Myślę, że Lechia może wypocić zwycięstwo 2:1, jednak będą gonić wyniku - Jaga powinna wyjść na prowadzenie. Odnośnie kadr... u gospodarzy zabraknie Kasperkiewicza, Mateusza Bąka, Pęczaka i Miklosika, zagra Bajic. U gości nie zobaczymy Norambueny. Mój typ: 2-1.
_________________ Veni Vidi Vici Dumni po zwycięstwie, Wierni po porażce
WybrzeżeGdańsk
Derby Zar, Unia cieniutko gra. Promien ostatnio mial passe bez porazki jednak w pojedynku z liderem GOrnikiem Polkowice prowadzac 2:0 do przerwy przegral pojedynek 2:3. Promien ladnie sie prezentowal w zimowych sparingach jednak poczatek rundy nie mial rewelacyjny. jednak z meczu na mecz sie rozkrecal i wg mnie ten pojedynek wygra.
Ciekawa opcja jest tutaj rowniez zwyciestwo z handicapem na Promien . W betsafe @3.14
Derby Zar, Unia cieniutko gra. Promien ostatnio mial passe bez porazki jednak w pojedynku z liderem GOrnikiem Polkowice prowadzac 2:0 do przerwy przegral pojedynek 2:3. Promien ladnie sie prezentowal w zimowych sparingach jednak poczatek rundy nie mial rewelacyjny. jednak z meczu na mecz sie rozkrecal i wg mnie ten pojedynek wygra.
Ciekawa opcja jest tutaj rowniez zwyciestwo z handicapem na Promien . W betsafe @3.14
2-2 sie skonczylo
druga pisana analiza i drugie pudlo.... moze w mysl przyslowia do trzech razy sztuka. jezeli za 3 razem nie pojdzie po mysli przestane pisac analizy tutaj.
co do meczu: zacytuje jedna z gazet regionalnych :
"Posępne miny zawodników Promienia po meczu mówiły wszystko. Ich, remis 2:2 nie cieszył. Unię nieco bardziej, ale gdy gracze z Kunic przypomną sobie, że prowadzili 2:0, też nie będą szczęśliwi. Po przerwie mieliśmy zdecydowanie więcej emocji. W 55 minucie Marcin Bełz wbiegł w pole karne i był w nim zahaczany przez Mateusza Wójtowicza. Sędzia podyktował rzut karny, który na bramkę zamienił grający szkoleniowiec Unii Piotr Zieziula. Dwie minuty później było już 2:0, kiedy mierzonym i technicznym strzałem w długi róg popisał się Szymon Zboralski
Gospodarze cofnęli się i wtedy zaczęły się ich kłopoty. Najpierw w 62 minucie za drugą żółtą kartkę z boiska wyleciał Rafał Cyrana, a pięć minut później mocnym strzałem kontaktowego gola dla Promienia zdobył wprowadzony chwilę wcześniej na boisko Artur Dewo. W 71 min kolejnym rajdem popisał się A. Dewo i Stepokura wyciął go w polu karnym. Do jedenastki podszedł Paweł Mierzwiak, jednak uderzył źle, za słabo i obok bramki. Cztery minuty później był już remis po rodzinnej akcji. Krzysztof Dewo podał do brata z rzutu rożnego i Artur wpakował piłkę z bliska do bramki.
Przewaga Promienia rosła z każdą kolejną minutą. W końcówce jeszcze raz oglądaliśmy starcie A. Dewo ze Stepokurą w polu karnym, ale mimo wielu protestów ekipy Promienia, tym razem sędzia karnego nie podyktował. - Mogliśmy zdobyć tu dziś cztery, a nawet pięć bramek więc trudno być zadowolonym z wyniku - mówił po spotkaniu A. Dewo.
Po meczu Promień oprócz straty punktów musiał pogodzić się także z karą dla swojego zawodnika. Już w szatni sędziów czerwoną kartkę zobaczył Bartosz Kosman, który wszedł tam, by w ostry sposób zamanifestować swoje niezadowolenie z tego, że arbiter nie podyktował dla jego drużyny rzutu karnego."
Nr Użytkownika: 1002 Dołączył: 14 Sty 2008 Posty: 861
Wysłany: 13-05-2009, 14:14
GKS Tychy-Kotwica Kolobrzeg 2.5 under 1.62 tobet 6/10 2:2
Obie druzyny to przede wszystkim ekipy wlasnych boisk.Tychy graja u siebie glownie na 0 z tylu,tak samo gra Kotwica na wyjezdzie.Kotwica na wyjezdzie 4-6-6 bramki 13:9,w pieciu ost meczach na wyjezdzie nie zdobyli gola,a ich wyniki to:Gawin 0-1,Czarni Zagan 0-0,Koronowo 0-1,Unia janikowo 0-0,Miedz Legnica 0-0.Tychy u siebie naprawde bardzo dobrze 8-3-3 bramki 18-10,z kolei Tychy nie stracily gola u siebie od 6 meczow,a ich wyniki to:Police 3-0,Elana 1-0,Jarota 1-0,Zawisza 0-0,Kluczbork,1-0,Unia Janikowo 0-0.Sadze,ze mecz bedzie meczem walki,sporo zoltych kartek,a o zwyciestwie zadecyduje 1 gol.
Ostatnio zmieniony przez NBA 14-05-2009, 08:17, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 19-05-2009, 06:30
Do typowania IV ligi podlaskiej czas wracać:
KS Michałowo - Piast Białystok 2 @ 3,10 - Piast to zespół, który jeszcze miesiąc temu walczył o awans. Posiada mocną drużynę, która powinna poradzić sobie na wyjeździe.
Puszcza Hajnówka - Dąb Dąbrowa Białostocka 1 @ 1.95 - Za takim typem przemawia termin. Środowe popołudnie i daleki wyjazd drużyny z Dąbrowy.
Iskra Narew - Hetman Tykocin 2 @ 3.40 - Gram ze względu na zachęcający kurs. Oba zespoły złapały wiatr w żagle i żeby nie stracić szans na utrzymanie mecz powinien być zacięty z lekką przewagą Hetmana.
Wysłany: 22-05-2009, 12:17
I znowu coś z IV ligi podlaskiej:
Super prezent od ToBet.Com. Polecam:
Skra Wizna - Kolejarz Czeremcha 2 @ 2,40 - Gospodarze nie zdobyli jeszcze punktu wiosną. Wg mnie kurs prawidłowy to 1,3-1,5. Ja zagrałem - wam polecam.
i jeszcze 2 inne mecze:
Znicz Suraż - Gryf Gródek 2 @ 2,35
Korona Dobrzyniewo - Puszcza Hajnówka 2 @ 2,55
Nie będę się rozpisywał - po prostu mocno przewartościowane kursy.
Wiek: 22 Nr Użytkownika: 438 Dołączył: 09 Maj 2007 Posty: 1940 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 23-05-2009, 11:03
Znicz Suraż - Gryf Gródek @2.00 tobet 5/10
Zgadzam się w 100% z przedmówcą, który również zauważył ten mecz. Ja skacząc z IV ligi na kolejną nie znalazłem nic specjalnego, dopiero w podlaskiej zainspirowało mnie to spotkanie. Zmierzy się ekipa walcząca o bezpośredni awans - obecnie 2 w tabeli ze stratą 7 pkt na 5 kolejek przed końcem. Bilans gości wygląda następująco 5-3-4 19-16. Jednak ostatnie wyniki zdecydowanie stawiają ich w roli faworyta. Gospodarze z Suraża to 11 siła tej IV ligi. Oczywiście nigdy nie widziałem tych drużyn w akcji, ale myślę, że po takim kursie warto to zagrać! Tym bardziej, że kurs już grubo spadł i pewnie jeszcze spadnie.
_________________ Veni Vidi Vici Dumni po zwycięstwie, Wierni po porażce
WybrzeżeGdańsk
Wysłany: 23-05-2009, 11:11
GKS Bełchatów - Arka Gdynia
GKS @1.70 5/10 tobet
Pytanie retoryczne... Kto ma zdecydowanie większe szanse na zwycięstwo między walczącym o europejskie puchary i spory zastrzyk pieniędzy, a totalnym ogonem ligi, mającym minimalne szanse na utrzymanie? Banalną odpowiedź zna każdy! Nie jestem w stanie wyborazić sobie innego rezultatu aniżeli pewne zwycięstwo gospodarzy. Oglądałem niejednokrotnie oba zespoły w akcji. Bełchatowianie grają fajną ofensywną piłkę z motorem napędowym o nazwisku - Nowak. Chłopak naprawdę gra fajną piłkę, BOT dużo zyskuje na grze tego młodego zawodnika. A Arka? Dla mnie to już zespół I ligowy. Sezon zaczęli wyśmienicie - będąc nawet na 2 miejscu! Jednak z meczu na mecz coś zaczęło szwankować. Runda jesienna zalicza się do udanych. Jednak to co się stało z tym zespołem na wiosne - woła o pomste do nieba. Kompletnie inna drużyna. Po przejęciu drużyny przez Chojnackiego to już jest totalna kompromitacja tego niezłego teamu, bo skład mają bardzo dobry. Dzisiaj Arka przegrywa 0:3 i bye bye, witamy I ligę w Gdyni!
Wysłany: 05-06-2009, 07:43
Po ostatnich niepowodzeniach wracam z jednym typem. Oczywiście moja ulubiona liga - IV podlaska.
I drugi raz pod rząd przeciwko mojemu zespołowi. Zapowiada się "emocjonujący" mecz drużyn z dna tabeli. Ja stawiam na gości. Dlaczego? Po pierwsze - kurs. Przewartościowany totalnie. Po drugie - wyniki w rundzie wiosennej. Po trzecie skład gości - kilka lat grałem na podlaskich boiskach i nazwiska rywali robią wrażenie. Więc:
Nr Użytkownika: 1319 Dołączyła: 14 Lip 2008 Posty: 6
Wysłany: 05-06-2009, 13:57
witam to ja tez sobie cos napisze po malej przerwie....
ostatnia kolejka w 3 oraz przedostatnia w 4....lubuskiej
tobet:
Tęcza Krosno Odrzańskie - Zagłębie II Lubin 10.20 na 1 1/10 tobet wynik 1:1 szkoda ale bylo blisko ten kto zagral 1x pewnie zarobil;)
ZAglebie ostatnio przegralo z Olesnica. Zaglebie o nic nie walczy druzyna ta zostanie przerzucona do Mlodej extraklasy poniewaz seniorzy awansowali do extraklasy i dostana miejsce dla mlodych. kurs taki bo tecza czerwona latarnia ale probouja cos walczyc.
1/10
olesnica i lucznik o nic nie walcza gdyz 1 druzyna ma spokojne utrzymanie a lucznik spadek. lucznik wcale zle nie gra, ostatnio prowadzil do 91 min ale unia kunice wyrownala. przedostatnio wywalczyli remis 0-0 z liderem gornikiem polkowice
dwa rozne obozy . w unii bieda w ilance kasiora. Unia ostatnio dosc szczesliwa gra . ostatnio zdobyla punkt w strzelcach strzelajac bramke w 91 min. w calym meczu wg stron internetowych nie grali zbyt rewelacyjnie. ilanka przegrala ostatnio z liderem gornikiem polkowice jednak wiosne maja dosc udana.
5/10
Orzel Zabkowice Slaskie - Polonia/Sparta Swidnica 2 1.55 5/10 betsafe - tobet na ten mecz daje 1.33 niestety 4:1 orzeł wygral strasznie sie zawiodlam na tym meczu...
polonia walczy o 2 miejsce ktore daje gre w barazach. orzel walczy o utrzymanie chociaz raczej spokojne ma. ogolnie to zalezy od ilosc druzyn spadkowych z 2 ligi....
orzel przed ta runde mial wielkie aspiracje jednak boisko zwerikowalo .... chociaz mieli jeden z najwiekszych budzetow w tej lidze nie udalo im sie awansowac. mysle ze tym mecze pozegnaja sie przed wlasna publicznoscia udanym wystepem. piast lider po jesieni runde ta ma jakos slabsza.
ilowej brakuje 1 punktu do awansu. ostatnio przegrali mecz z kozuchowem, ktory potrzebuje punktow do utrzymania. w ilowej nie gralo paru zaawodnikow ktorzy albo mieli pauze za kartki albo mieli kontzuje. wg stron ma paru wrocic juz...
mam nadzieje ze w koncu uda sie zarobic pare zlotych.
w koncu udana kolejka szkoda ze to juz byla ostatnia... pozostala w sumie jeszcze jedna 4ligowa ale nie wiem czy cos bedzie ciekawego w ofercie. pozdrawiam
pozdrawiam i zycze powodzenia grajacym
Ostatnio zmieniony przez szatynka88 05-06-2009, 20:06, w całości zmieniany 3 razy
Nie ma co się dziwić koleżanko. Taki jest poziom tej ligi i z niego wynikają często niespodzianki. Nie raz jechało się na mecz w jedenastu, albo przed samym meczem szukało ludzi do grania po domach. Bardzo rzadko na mecz wychodzi ta sama jedenastka, ludzie pracują, studiują - całą podlaska piłka tak wygląda.
Wysłany: 08-06-2009, 15:43
Czy Roger odejdzie z Legii przed 01.08.09? TAK @3.20 4/10 tobet
O tym, iż Roger "Pereirro" ma już dość Legii słyszy się od dłuższego czasu. Stołeczny klub też nie kryje, że Guerreiro jest już zbędny. Moim zdaniem działacze warszawskiego klubu chcą jeszcze sporo zarobić na brazylijczyku z polskim paszportem, czyli kuj żelazo póki gorące, bo sezon później sprzedaż Rogera może być kompletnie nie opłacala. Na portalu sport.pl czytamy: "W grudniu 26-letniemu rozgrywającemu kończy się kontrakt z drużyną wicemistrza Polski. Dokładnie rok przed końcem umowy odbyły się pierwsze rozmowy o jej przedłużeniu. - Nim nastał kryzys, Roger dostał od nas absolutnie bajeczną ofertę. Właściciele byli gotowi zrobić bardzo wiele, by go zatrzymać - opowiada prezes Miklas. Nie chce mówić o konkretach, nie komentuje pojawiającej się w prasie kwoty 480 tys. euro (brutto) za sezon. Mówi tylko: - Zawodnicy wyjeżdżający z Polski do klubów z Ligi Mistrzów mogliby tylko pomarzyć o zaproponowanej przez nas Rogerowi kwocie. On naszej oferty nie zaakceptował. Zażądał pieniędzy, jakie płaci się w bardzo dobrych klubach francuskich czy niemieckich. Gdybyśmy przystali na jego warunki, musielibyśmy zmniejszyć kadrę zespołu do pięciu-sześciu zawodników." Także nic nie trzyma Rogera w warszawskim klubie, kurs póki co bardzo korzystny. Typ "wynalazł" kolega Czuczu, jako, że moją działką jest football, mnie powieżono umieszczenie typu.