Tunezja i Angola potrzebują remisu do awansu i myślę, że takim rezultatem to się skończy. Eliminując przy tym drużynę Senegalu lub RPA, niezależnie od wyniku tego meczu.
Kursy jakie proponują bukmacherzy troszkę mniejsze niż w meczu WKS - Mali (ok. @1,80) ale ten remis wydaję się zdecydowanie pewniejszy. Ja się skuszę na to rozwiązanie.
"Niczego nie stracili ci, którzy tego meczu nie śledzili"
"Przechodzony mecz, który układał sie do 30 metra każdej z bramek"
"Ciężko cokolwiek pokazać w tym meczu - czyste punktatorstwo"
To tylko nieliczne cytaty komentatorów Białasa i Borka w stacji Eurosport
Wazna jest $$$$.
Znamy już rozkład jazdy ćwierćfinałów AC
Dodam tylko, że w półfinałach spotkają się:
ZW 1 - ZW 4
ZW 2 - ZW 3
Przyznam, że troszkę mniejszego kursu spodziewałem się na zwycięstwo Egiptu ale po kolei. Wyniki oraz gra Egiptu bardzo przypadła mi w oko. Zwycięstwo w dobrym stylu nad Kamerunem 4-2 oraz z Sudanem 3-0 świadczą o wysokich aspiracjach bądź co bądź obrońcy tytułu Pucharu Afryki. Przed ostatnim meczem w grupie pewne było, że zajmą 1 miejsce w grupie i wygrywali nawet do 87 minuty z Zambią 1-0. Pod koniec chyba myśleli już o tym ćwierćfinale gdyż dali sobie wpić gola na 1-1, ostatecznie remisując.
Angola przyznam pozytywnie mnie zaskoczyła awansując do ćwierćfinału, gdyż nigdy wcześniej ta sztuka im się nie udała. Pierwszy mecz jaki zagrali to remis z drużyną RPA. Przez długi czas Angola prowadziła, ale dała sobie wbić gola na 3 minuty przed końcem. Drugi mecz w grupie to pojedynek z Senegalem do przerwy przegrywali z faworyzowaną drużyną „Lwów Terangi” 1-0. Druga połowa po prostu wyśmienita i zwycięstwo 3-1. Trzeci mecz to ułożony remis z Tunezją (0-0), choć lepiej na boisku prezentowała się drużyną „Orłów Kartaginy”. Cel jaki sobie założyli wyjście z grupy śmierci ekipa "Czarnych Panter" - osiągnęła, co w kraju uznano za ogromny sukces.
Angola zagrała w tym turnieju tylko 45 minut dobrego futbolu w meczu z skonfliktowaną drużyną Senegalu. Patrząc na składy, historię oraz poziom jaki prezentują oby dwie ekipy na boiskach w Ghanie, faworytem tego meczu może być tylko ekipa Faraonów. Kurs zachęcający do inwestycji, spodziewałem się ~@1,60.
Oto zestaw par meczy półfinałowych i mój krótki komentarz.
Racje miał ten kto powiedział że gospodarzom to nawet piłki pomagają. Ghana - gospodarz turnieju jako pierwszy zakwalifikował się do półfinału. Terminarz, jaki został oficjalnie zaakceptowany orzez Narodową Ferderację sprawił, że drużyna "Czarnych Gwiazd" musiała czekać na rywala półtora dnia, gdyż w swoim ćwierćfinale "Nieposkromione Lwy" wygrały, ale dopiero po dogrywce z "Orłami Kartaginy". Pierwsze 30 minut tego meczu to wyśmienita gra Kamerunu. Pressing, walka o każdą piłkę, doskonała obrona no i skuteczny atak. Jeśli tak zagrają z reprezentacją Ghany jestem spokojny o ich awans. Niestety potem odpuścili i awans zapewnili sobie po regulaminowych 90 minutach. Pisze o tym, bo napewno w typowaniu meczu Ghana - Kamerun dochodzi czynnik zmęczenia. Będzie to juz 5 spotkanie w krótkim czasie i napewno tu zdecydowana przewaga po stronie Gospodarzy. Dodam jeszcze że Ghana niesiona będzie dopingiem swoich zagorzałych fanów co napewno w sytuacjach beznadziejnych będzie powodowało dodatkową mobilizację. Przyznam, że reprezentacja "Czarnych Gwiazd" jeśli chodzi o poziom jaki prezentują dla widowiska niezachwyca. Mało tego w meczu z Nigerią musiała się naprawdę natrudzić by awansować. Od 58 minuty przy stanie 1-1 grała w tym meczu w 10, zwycięska bramke zdobywając pod koniec meczu. Warto dodać, że stroną przeważającą w tym meczu była ekipa "Super Orłów".
Podsumowując napewno faworytem tego spotkania jest ekipa gospodarzy, mająca więcej czasu na regeneracje sił oraz publiczność. Ja jednak spodziewam się ciężkiej przeprawy. Być może doczekamy się w tym meczu rozstrzygnięc w postaci karnych??. Spodziewam się zaciekłego pojedynku i najlepszym typem na to spotkanie jest UNDER 2,5 @1,81 Pinnacle 2/10. Warto dodać, że mam również zagrane zwycięstwo "Nieposkromionych Lwów" w AC (@14,00)....::: tutaj :::...
O drugim ćwierćfinale napiszę trochę mniej, gdyż uważam że lepszą drużynę oraz lepszy futbol prezentuje ekipa "Słoni" i awans obrońców tytułu z roku 2006 popularnych "Faraonów" będzie wielką niespodzianką. W meczu ćwierćfinałowym silnie odczuwalny był brak Zidana, który właściwie kreował cały ofensywny potencjał zespołu we wcześniejszych meczach. Kiedy go zabrakło, Egipt okazał się dość mało kreatywny w ataku i musiał się mocno namęczyć by wyeliminować reprezentację Angoli. Również powodem przeciwko "Faraonom" jest niepewny bramkarz Al Hadari. Od początku jego interwencje jakoś mnie nie przekonywują, a teraz naprzeciwko stanie Drogba i Kalou jedni z lepszych bombardierów w AC. Kurs na WKS @1,73 w 10bet to według mnie dobra inwestycja.
Dziś towarzyski pojedynek Chorwacja – Holandia 1 @2,45 bah
W drużynie gości nie wystąpią kontuzjowani: Ruud van Nisterlooy (Real M.), Robie van Persie (Arsenal), Clarence Seedorf (Milan), Dirk Kuijt (Liverpool), Orlando Engelaar (Twente), Andre Ooijer (Blackburn) oraz Arjen Robben (Real M.). Pomarańczowym na pewno nie będzie łatwo o zwycięstwo z grającymi coraz lepiej Chorwatami. Brak poważniejszych osłabień w ekipie gospodarzy, fanatyczna publiczność oraz ostatnie wyniki obu ekip skłaniają mnie ku ekipie "Hrvatskiej". Biorąc pod uwagę, kurs na takie osłabienia w ekipie „Oranje” to nic tylko skorzystać. Powodzenia
Nr Użytkownika: 46 Dołączył: 05 Kwi 2007 Posty: 1539
Status: Offline
Wysłany: 06-02-2008, 14:17
na malte mocno spada i glownie malta strzeli gola bardzo spadlo, wiadomo, ze bialorus juz miala podejrzane mecze, info mam od kogos z totomixa, sam tego nie wymyslilem i nie gram tego meczu ale podaje moze sie ktos zalapie
Wiek: 23 Nr Użytkownika: 438 Dołączył: 09 Maj 2007 Posty: 1922 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 26-03-2008, 12:40
26.03.08 FRIENDLY GAMES:
Polska v USA
USA x2 @1.72 bet365 3/10
USA@4 bet465 1/10
Wiadomo, iż dziesiejszy mecz na stadionie krakowskiej Wisły, będzie przepustką, biletem dla niektórych kadrowiczów na tegoroczne Euro 2008. Jednak wydaję mnie się, że często zdarza się, iż człowiek zbyt bardzo chcący, sam sobie robi pod górę. Wiadomo, Polski zespół ma potencjał, co chwilę widzimy nowe, młode twarze w biało-czerownych barwach, zespół jak najbardziej z perpektywą. Fajnie wszystko się kręci, tylko trochę boję się, że dzisiaj ta ambicja i otoczka jaką wywołały media a propos presji przed Euro, może trochę naszych piłkarzy sparaliżować. Dlatego też zagram przeciwko polakom dzisiaj, raczej rzadko wykonuję takie posunięcia, bo albo gram na Polaków, albo odpuszczam spotkanie. Dzisiaj jednak jeśli wygrają nasi - będę się cieszył, jak przegrają to nie będę płakał... Jeszcze tylko słówko na temat USA. Po MŚ w Korei/Japoni wiele osób nie dowierzało kapitalnemu wynikowi - jaki osiągneli amerykanie. Młody, rozwijający się zespół, lekko zmiksowany z doświadczeniem, ograniem. Bardzo fajna kadra, praktycznie wszyscy grają w niezłych europejskich klubach. W moim odczuciu jednak coś zacięło się w tej drużynie, jakby ta drużyna nie pracowała na 100% swoich możliwości, może wina stoi po stronie trnera, nie wiem... W każdym bądź razie, dzisiaj zagram sobie po tak fantastycznym value na naszych rywali, oczywiście kibicuję Polsce!
RPA v Paragwaj
Paragwaj @2.37 bet365 2/10
Wiadomo, iż mecze towarzyskie rządzą się swoimi prawami. Tutaj każdy rezultat jest możliwy, a wytypowanie poprawnego wyniku to jak wygrana w lotka. Szczerze? Ten mecz wpadł mi w oku, po przez pryzmat tegorocznych Mistrzostw Afryki, gdzie drużyna RPA rozegrała bardzo słabe zawody. Paragwaj po takim kursie czemu nie, za drobniaki oczywiście...
Spotykają się dwa zespoły różniące się klasami. Obecnie Austria reprezentuje poziom zbliżony do Białorusi, Słowenii czy Estonii. Grają bardzo słabo, w zespole nie ma siły, która spróbowałaby chociaż pociągnąc to padło. Nie ma organizatora gry, nie ma egzekutora, nie ma defensywy. I na dobrą sprawę, jeśli nic z tym wrakiem nie zrobią, to w moim odczuciu skompromitują się przed własną publicznością na ME. Oranje zaś, to zespół 2-3 klasy lepszy od Austrii, mają wielu młodych i utalentowanych grajków, którzy są gwiazdorami w najlepszych klubach świata! Chociażby tacy zawodnicy jak: Robben, Sneijder, Van Persie, Kuyt, Van der Vaart czy Babel - niesamowita siła ognia ofensywy. Są to indywidualności, którzy kapitalnie grają w zespole. Te nazwiska chyba mówią same za siebie, myślę, iż dzisiaj pomarańczowi pokażą miejsce w szeregu gospodarzom Euro 2008. Po takim kursie jak najbardziej biorę! Bardzo fajne kursy można złapać, jednak jak mówiłem, te mecze towarzyskie to po części loteria:
Niemcy @2.1 2/10
Szkocja v Chorwacja X @3.2 1/10
Szwecja 1x @2 2/10
Ukraina @1.85 4/10
Słowacja @1.5 4/10
_________________ Veni Vidi Vici Dumni po zwycięstwie, Wierni po porażce
WybrzeżeGdańsk
Ostatnio zmieniony przez majkello 26-03-2008, 22:54, w całości zmieniany 1 raz
Montenegro - Norwegia 26-03-08 19:30 2 2,00 betathome
Czarnogóra, mikroskopijne państewko odłączone od Serbii vel. Jugosławii. Skazuję ich raczej na los krajów podobnych im wielkością więc spodziewam się że Norwegia spokojnie sobie poradzi, zwłaszcza że rozpoczyna się budowanie zespołu na el. MŚ, po nieudanej próbie awansu do ME. Nowe twarze z pewnością będą chciały się pokazać.
TYP 2 8,5/10
_________________ "Co się stało to się nie odstanie, zbitej szyby przecież poskładać nie jesteś w stanie..."
Wysłany: 26-05-2008, 20:26
Polska v Macedonia
Macedonia 1x @2.1 3/10
Muszę szybko pisać, gdyż za 10 min mecz, a ja dopiero dorwałem się do neta. Myślę, że Macedonia ma spore szanse odnieść dzisiaj korzystny wynik z kilku powodów. Głównym oczywiście jest nasz rezerwowy skład z Matusiakiem i Pazdanem na czele. Skład spośród którego z pewnością odpadnie 3 ze zgrupowania. Jedynymi świetlnymi punktami w tej jedenastce są Kuszczak i Lewandowski! Jednak jak wiadomo wynik nie jest ważny, a sama gra! Macedończycy zaś to już nie chłopcy do bicia identyfikowanymi z takimi potęgami jak Andorra czy San Marino. Chłopaki grać potrafią, co udowodnili m.in. w eliminacjach! Do tego dochodzi sam skład bałkańskiej drużyny, w której największą gwiazdą jest Pandev, co roku strzela w serie A po 10 bramek. Dodając do tego silną defensywe z boisk bundesligi. Chłopaki naprawde mają silny kolektyw i czuję, że dokopią naszym rezerwowym orłom...
WybrzeżeGdańsk
Euro 2008 - Zwycięzca - Włochy @8,00 - 2/10 Betfair
Jeśli kurs na mistrzów świata jest taki to biorę go z pocałowaniem ręki. Na pewno squadra azura należy do faworytów Mistrzostw a kadra jaką powołał Donadoni wygląda bardzo dobrze.
Bramkarze: Gianluigi Buffon (Juventus), Marco Amelia (Livorno), Morgan De Sanctis (Sevilla) obrońcy: Fabio Cannavaro (Real Madryt), Marco Materazzi (Inter Mediolan), Christian Panucci (AS Roma), Andrea Barzagli (Palermo), Gianluca Zambrotta (Barcelona), Giorgio Chiellini (Juventus), Fabio Grosso (Lyon) pomocnicy: Andrea Pirlo (AC Milan), Gennaro Gattuso (AC Milan), Massimo Ambrosini (AC Milan), Daniele De Rossi (AS Roma), Simone Perrotta (AS Roma), Alberto Aquilani (AS Roma), Mauro Camoranesi (Juventus), Riccardo Montolivo (Fiorentina) napastnicy: Luca Toni (Bayern Monachium), Alessandro Del Piero (Juventus), Antonio Di Natale (Udinese), Marco Borriello (Genoa), Fabio Quagliarella (Udinese), Antonio Cassano (Sampdoria, wypożyczony z Realu Madryt).
Trochę szkoda że nie zobaczymy Iaquinty, ale trener widać postanowił zaufać jeszcze raz Del Pierro. Kurs na pewno kuszący i ja go polecam.
Nr Użytkownika: 440 Dołączył: 09 Maj 2007 Posty: 35 Skąd: Koszalin
Wysłany: 02-06-2008, 16:44
EURO 2008
Ile goli w grupie B?
Grupa uważana za grupę, w której to ma paść najwięcej bramek. Może i tak będzie, ale linia 16.5 nie powinna zostać przekroczona. W grupie tej zagrają: Austria, Polska, Chorwacja, Niemcy. Austriacy myślę są w stanie strzelić góra 2 bramki, również Polacy 3 nie powinni przekroczyć, ale zakładając nawet 3 gole dla naszych pozostaje 11 do podziału na Niemców i Chorwatów. Faza grupowa jest to etap, kiedy największe drużyny dopiero się rozkręcają, w 3. meczach wręcz oszczędzają siły, z myślą o dalszej rywalizacji. Nie chce mi się wierzyć, że Niemcy w pierwszych spotkaniach będą cisnąć od początku do końca, by strzelić jak najwięcej goli, tym bardziej, że co bardzo możliwe, już po 2 meczach mogą być pewni awansu. Lekkie obawy mam jedynie co do postawy Chorwatów. Drużyna ta jest dla mnie wielką niewiadomą, nie wiem czego można się po nich spodziewać. Lecz jak pomyślę, że w najgorszym wypadku mogą strzelić do 5 bramek, śmiało biorę taki zakład.
Kto strzeli więcej bramek w fazie grupowej? Szwajcaria - Austria
Szwajcarzy w dużo lepszej sytuacji, drużyna ta jest zdecydowanie lepsza od Austrii i wg mnie powalczy o awans z grupy. Na szpicy Szwajcarów Frei, doskonały strzelec znany głównie z ligi francuskiej, obecnie gra bodajże w Borussi Dortmund. Austriacy mogą mieć problem ze strzeleniem więcej niż 2 goli, tak więc duże szanse na powodzenie tego zakładu.
Więcej bramek w grupie, Szwajcaria - Austria (1) @1.70 bwin
Idąc rozumowaniem do typu poprzedniego, Frei wyrasta na gwiazdę Helwetów. Karne zapewne wykonywane przez niego, co jest dodatkowym handicapem. Jest to główny kandydat do wzięcia ciężaru gry na siebie i poprowadzenia drużyny Szwajcarii do awansu z grupy.
Najlepszy strzelec Szwajcarii? (A. FREI) @3.00 bwin
Zawodnicy rosyjscy błyszczeli w zakończonym niedawno sezonie. Wspaniały występ Zenitu w Pucharze UEFA pozwolił upatrywać w drużynie Rosji 'czarnego konia' rozgrywek o prymat w Europie. Grupa z pozoru silna (Hiszpania, Grecja, Szwecja), lecz tylko z pozoru. Grecja spisująca się po prostu słabo, od czasu triumfu w ostatnich mistrzostwach. Jak dla mnie jest to drużyna jednego turnieju, ostatniego, i w tym roku nie wyjdzie nawet z grupy. Szwecja grająca również poniżej swoich oczekiwań, na czele ze Zlatanem Ibrahimovicem, który do gry w kadrze zupełnie się nie przykłada. No i Hiszpania, drużyna, która zawsze zawodzi w większych imprezach. Nie zdziwię się jak Rosjanie wygrają tę grupę.
Wysłany: 06-09-2008, 13:02
Irlandia - Gruzja
Irlandia @1.72 bet365 7/10
Pierwsze spotkania eliminacyjne do poważnych turniejów często przynoszą różne mniejsze lub też większe niespodzianki. Dzisiaj jednak wątpie, ażeby tak się stało w niemieckim Mainz, czyli terenie neutralnym, gdzie Gruzja jako gospodarz podejmie Irlandie. Być może padła by tu jakaś mała niespodzianka gdyby mecz odbywał się na gruzińskim stadionie, tam zawsze jest gorąco, a europejskie ekipy jadąc na ten odległy wschód często się poważnie męczą. Irlandia ostatnio na największej piłkarskiej imprezie zagrała w 2002 roku w Korei i Japoni. Oni często mają pecha w losowaniach, trafiają do mocnych grup. W tym roku trafili chyba nieźle, oprócz wielkiego faworyta Włoch, wydaje się, że walka o drugą lokate toczyć się będzie między ekipą z Wysp, a Bułgarami. Myślę, że dzisiaj Trapattoni ma mocną obsadę w swojej 22 osobowej kadrze. Nie może skorzystać z Damiena Duffa. O to kadra, którą powołał selekcjoner z Włoch:
Bramkarze: Shay Given (Newcastle United), Dean Kiely (West Bromwich Albion)
Obrońcy: Alex Bruce (Ipswich Town), Damien Delaney (Queens Park Rangers), Richard Dunne (Manchester City), Steve Finnan (Liverpool), Stephen Kelly (Birmingham City), Kevin Kilbane (Wigan Athletic) Joey O'Brien (Bolton Wanderers), John O'Shea (Manchester United), Paul McShane (Sunderland)
Pomocnicy: Stephen Hunt (Reading), Aiden McGeady (Celtic), Liam Miller (Sunderland), Andy Reid (Sunderland), Steven Reid (Blackburn Rovers), Glenn Whelan (Stoke City)
Napastnicy: Kevin Doyle (Reading), Robbie Keane (Liverpool) Andy Keogh (Wolverhampton Wanderers), Shane Long (Reading), Daryl Murphy (Sunderland) (Writing by Padraic Halpin; editing by Rex Gowar)
WybrzeżeGdańsk
Zynio [Usunięty]
Nr Użytkownika: -1
Wysłany: 10-09-2008, 14:25
Rosja (-1.5) - Walia 1 @ 1.80 (7/10 bet365)
Czy obydwu drużynom uda się strzelić gola ? NIE @ 1.50
Rewelacja ostatnich ME Rosjanie rozpoczynają bój o przepustkę do RPA. Skład który grał na ME niezmienny z Arszawinem i Pogrebniakiem na czele. Hiddink zbudował kompletny zespół, głodny sukcesów. Walia natomiast to co najwyżej druga o ile nie trzecia liga Europejska. Z drużyną narodową pożegnało się w ostatnim czasie 3-piłkarzy których śmiało można nazwać ikonami Walijskiego Futbolu czyli znany z występów w Manchesterze - Ryan Giggs, znany ze swojej nie subordynacji - Craig Bellamy oraz walczak John Hartson. W ostatnim meczu Walijczycy potwierdzili swoje słabości długo męcząc się z ekipą Azerbejdzanu i to na własnym stadionie. Dzisiaj w stolicy Rosji spodziewam się okazałego zwycięstwa gospodarzy, którzy przed moskiewską widownią powinni rozbić przyjezdnych do "jajka".
Wysłany: 10-09-2008, 19:31
Turcja - Belgia 1 @1.66 bet365 7/10
W grupie 5 w walce o awans powinny liczyć się tylko dwie ekipy - Turcji i Hiszpanii! Nie wyobrażam się by półfinaliści i zwycięzcy ostatniego EURO 2008 mieliby jakiekolwiek problemy z awansem - kewstia rozdania pierwszego i barażowego miejsca. Gdzieś tam za małą przepaścią powinny być pozostałe 4 ekipy (Bośnia, Armenia, Estonia i Belgia), ekipy od których w największej mierze będzie zależał układ u szczytu tabeli. Bo to właśnie z tymi teoretycznymi outsiderami faworyci punkty tracić będą. Turcja to obecnie czołówka piłkarska, drużyna potrafiąca wygrywać z każdym rywalem, ale i czasami zdarzają się wpadki (jak każdemu), jak w inauguracji przed fanatykami tureckimi o wpadce nie może być mowy! Trzeba wygrać z Belgami, bo jeśli liczą na bezpośredni awans - nie mogą sobie pozwolić na niespodzianki!
WybrzeżeGdańsk