Diniar Bilialietdinow
Jurij Żirkow
Igor Siemszow
Dmitrij Torbiński
Władimir Bystrow
Konstantin Zyrianow
Roman Szirokow
Siergiej Siemak
Aleksander Pawlenko
Oleg Iwanow
Napastnicy:
Andriej Arszawin
Paweł Pogriebniak
Roman Pawliuczenko
Dmitrij Syczew
Roman Adamow
Iwan Sajenko
Nr Użytkownika: 46 Dołączył: 05 Kwi 2007 Posty: 1539
Status: Offline
Wysłany: 02-06-2008, 16:55
Dwa slowa odemnie na poczatek. Moje prognozy bardzo luzne. Grupa smierci oczywiscie "C" - Rumunia wydaje sie bez szans.
Moim zdaniem wyjda z poszczegolnych grup takie zespoly:
a) Czechy, Turcja (lub Szwajcaria) - dla mnie czesi pewniak, mysle, ze portugalia zawiedzie, dobra obrona i cris kto wie stawiam tutaj na niespodzianke
b) Chorwacja, Polska - wierze w naszych wierze w Leo, po za tym uwazam, ze bardzo mocni beda Chorwaci, nadrobia brkai ambicja i maja szanse ograc niemcow
c) Wlochy, Francja - tutaj bez niespodzianek, holendrzy maja wyrazne braki od lat po odejsciu wielkich gwiazd, Rumunia ciekawa druzyna ale za trudni rywale
d) Hiszpania, Szwecja (lub Rosja) - hiszpania dla mnie pewniak, wiecznie zawodza, tym razem mysle, ze bedzie inaczej, szwecja i rosja po 50% ale chyba min. wiecej szans dalbym szwedom bo maja wieksza kulture gry, z drugiej strony hiddik wyrownuje straty swietna taktyka.
Nr Użytkownika: 440 Dołączył: 09 Maj 2007 Posty: 35 Skąd: Koszalin
Wysłany: 02-06-2008, 21:41
Mój post z innego tematu:
EURO 2008
Ile goli w grupie B?
Grupa uważana za grupę, w której to ma paść najwięcej bramek. Może i tak będzie, ale linia 16.5 nie powinna zostać przekroczona. W grupie tej zagrają: Austria, Polska, Chorwacja, Niemcy. Austriacy myślę są w stanie strzelić góra 2 bramki, również Polacy 3 nie powinni przekroczyć, ale zakładając nawet 3 gole dla naszych pozostaje 11 do podziału na Niemców i Chorwatów. Faza grupowa jest to etap, kiedy największe drużyny dopiero się rozkręcają, w 3. meczach wręcz oszczędzają siły, z myślą o dalszej rywalizacji. Nie chce mi się wierzyć, że Niemcy w pierwszych spotkaniach będą cisnąć od początku do końca, by strzelić jak najwięcej goli, tym bardziej, że co bardzo możliwe, już po 2 meczach mogą być pewni awansu. Lekkie obawy mam jedynie co do postawy Chorwatów. Drużyna ta jest dla mnie wielką niewiadomą, nie wiem czego można się po nich spodziewać. Lecz jak pomyślę, że w najgorszym wypadku mogą strzelić do 5 bramek, śmiało biorę taki zakład.
Kto strzeli więcej bramek w fazie grupowej? Szwajcaria - Austria
Szwajcarzy w dużo lepszej sytuacji, drużyna ta jest zdecydowanie lepsza od Austrii i wg mnie powalczy o awans z grupy. Na szpicy Szwajcarów Frei, doskonały strzelec znany głównie z ligi francuskiej, obecnie gra bodajże w Borussi Dortmund. Austriacy mogą mieć problem ze strzeleniem więcej niż 2 goli, tak więc duże szanse na powodzenie tego zakładu.
Więcej bramek w grupie, Szwajcaria - Austria (1) @1.70 bwin
Idąc rozumowaniem do typu poprzedniego, Frei wyrasta na gwiazdę Helwetów. Karne zapewne wykonywane przez niego, co jest dodatkowym handicapem. Jest to główny kandydat do wzięcia ciężaru gry na siebie i poprowadzenia drużyny Szwajcarii do awansu z grupy.
Najlepszy strzelec Szwajcarii? (A. FREI) @3.00 bwin
Zawodnicy rosyjscy błyszczeli w zakończonym niedawno sezonie. Wspaniały występ Zenitu w Pucharze UEFA pozwolił upatrywać w drużynie Rosji 'czarnego konia' rozgrywek o prymat w Europie. Grupa z pozoru silna (Hiszpania, Grecja, Szwecja), lecz tylko z pozoru. Grecja spisująca się po prostu słabo, od czasu triumfu w ostatnich mistrzostwach. Jak dla mnie jest to drużyna jednego turnieju, ostatniego, i w tym roku nie wyjdzie nawet z grupy. Szwecja grająca również poniżej swoich oczekiwań, na czele ze Zlatanem Ibrahimovicem, który do gry w kadrze zupełnie się nie przykłada. No i Hiszpania, drużyna, która zawsze zawodzi w większych imprezach. Nie zdziwię się jak Rosjanie wygrają tę grupę.
Tak jak pisalem wyzej dla mnie Czesi to murwani faworyci tej grupy, Szwajcaria nie ma atutow w ataku i remis bedzie dla nich sukcesem. Glowny typ to 1x ale mysle, ze Czesi wygraja ten mecz, solidna obrona i pomoc, w ataku doswiadczony Koller. Szwajcaria bez gwiazd to kolektyw, dobra def. dlatego remis bardzo realny, moze nawet bardziej niz wygrana Czechow, stawiam na remis do polowy. Turcja uwazam, ze nie przegra tego meczu, Portugalia to tylko nazwiska, slabe mieli kwale, ogolnie jest mocna obrona i gorzej w przodzie, sam Ronaldo nic nie zdziala, Turcja ambitna, solidna i zawsze grozna. Nie sa doceniani a to blad.
Nr Użytkownika: 621 Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 27
Wysłany: 06-06-2008, 23:12
Czechy - Szwajcaria - UNDER 2,5
1.55 5/10 unibet
To spotkanie defensywnie grającej szwajcarii i niby ofensywnej drużyny czech, której żaden z graczy stanowiącej jej siłe nic szczególnego nie pokazał. Dobra defensywa, Petr Cech mimo kontuzji w dobrej formie. Uważam, że Czesi nie powinni stracić bramki, a jeśli strzelą to max jedną. Prosta kalkulacja - UNDER.
Ja w spotkaniu Szwajcaria - Czechy widziałbym czysta dwójeczkę.
Kurs kusi, bo aż 2.45.
Szwajcaria nic ciekawego nie prezentuje, mecze kontrolne przed mistrzostwami przegrali wszystkie, oprócz jakiś pionków z Lichtensteinu czy Słowacji. Rewelacyjnej piłki nie grają, gwiazd zabardzo też nie posiadają, które same wygyrwają mecze, Frei nie jest tej klasy napastnikiem który sam wygrywa mecze.
Natomiast Czechy to już co innego, mecze kontrolne całkiem nieźle, pokonali Szkocje, Litwe, przegrali z Polską ( no w końcu przyszły mistrz ). Zespół całkiem zgrany, solidny, grają dobrą piłkę.
Na h2h nie ma co patrzyć, bo z tego co widzę ( może źle, całkiem trzeźwy nie jestem ;p ), grali z soba tylko raz i to w 1934r. xD btw Czesi wygrali - 3:2
Jedyny mocniejszy argument po stronie Szwajcari, to własna publika i stadion, no i że jest to mecz otwarcia.
Tak czy siak, typ :
CZECHY @ 2.45
Zynio [Usunięty]
Nr Użytkownika: -1
Wysłany: 07-06-2008, 11:42
w zwiazku z tym ze zaczyna sie EURO, wymyslilem sobie 3 pozycje rozlozone w czasie ale nie za duzym. Otoz, dla mnie kompletnym outsiderem jest Austria. Sposrod wszystkich 16 druzyn ta druzyne uwazam za najslabsza.
Krotko umotywuje swoj wybor - a pozniej wpisze jaki on jest;)
1 mecz - Austria - Chorwacja - nie widze innej mozliwosci jak tylko wygrana Chorwatow, ktorzy pukaja do europejskiej czolowki bardzo glosno. Nie wierze by Austriacy powalczyli, po tym jak prezentuja sie na pzrelomie ostatnich kilku lat.
2 mecz Polska - Austria
To bedzie mecz o byc albo nie byc na tym turnieju dla naszych Orlow. Zakladam ze nie wygramy z Niemcami i w drugiej opcji ze nie przegramy. Mamy 0/1 pkt po 1 meczu, pozniej mecz z najslabsza austria. Nie chce mi sie wierzyc ze druzyna austriacka osiagnie jakas bombowa forme i wszystkich zszokuje. Po prostu nie ten format druzyny by bylo ja na to stac. Wierze w naszych ze z nimi akurat wygraja. I byc moze przy 2 remisach i wygranej - awans powinien byc.
3 mecz - Niemcy - austria
tutaj chyba wieel nie trzeba pisac. Niemcy to niemcy i z kelnerami tego pokroju musza wygrywac. nie wyobrazam sobie wpadki niemiec, podobnie jak cala rzesza kibicow. Jest to po prostu wykluczone. W razie jakiejs wpadki niemcow, w poprzednich meczach to spotkanie moze byc na miare awansu lub 1 miejsca w grupie.
Wiec, wybor moj jest jasny dorobek Austrii w grupie 0 pkt @ 4.50 BAH,
oraz triple chorwacja + niemcy + polska @ 6,03
Ostatnio zmieniony przez Zynio 07-06-2008, 12:05, w całości zmieniany 1 raz
Zynio [Usunięty]
Nr Użytkownika: -1
Wysłany: 07-06-2008, 12:02
Austria - Polska 2 @ 2.30
Ok analiza konkursowa
Tak wiec,
Bedzie to drugi mecz dla obu ekip na austriacko-szwajcarskim Czempionacie. Nikogo nie powinno dziwić stwierdzenie że Austria odstaje od reszty drużyn. Od kilku dobrych lat grają słabo, bardzo słabo. Potwierdzają to wyniki osiągane przez Austriaków. Chyba tylko wielcy Patrioci wierzą w swój zespół. Po drugiej stronie reprezentacja Polski. Dobrze kierowana, wreszcie trener z prawdziwego zdarzenia. Trener u którego wielu zawodników poznało swoją wartość, który nie bał sie skreślić zawodników którzy nie pasowali do jego koncepcji a byli pewniakami innych osób ciasno związanych z PZPN-em. Stworzył drużynę, która może zaistnieć, jednak potrzebna jest wiara. To właśnie Leo włał w serca naszych kopaczy. Udało mu się także przygotować formę. Pokazał to chociażby ostatni mecz z Danią, gdzie długimi momentami graliśmy moim okiem bardzo przyzwoity futbol. W porównaniu z Austrią mamy drużynę, mamy grupę piłkarzy w których drzemie potencjał, który został potwierdzony w eliminacjach. Piłkarsko - także jesteśmy lepsi od Austriaków, którzy jak wspominałem nie osiągneli nic wielkiego przez dlugie dlugie lata. Jedynym hadnicapem Austriakow jest dla mnie wlasny teren. Niczego poza tym, co stało by po stronie Austrii nie moge sie doszukac. Choc nawet i to bardzo watpliwe jest, gdyz nieraz bylo glosno o tym, jak to fani austriaccy żądali wycofania druzyny z Euro a wiem ze z Polski na mecze naszej reprezentacji wybiera sie bardzo duza rzesza ludzi, by niesc naszych fantastycznym dopingiem. I na koniec - ewentualna (moim zdaniem bardzo prawdopodobna) wygrana z Austria moze być bezcenna w drodze do awansu. Kurs atrakcyjny - wart grania, bo sa ku temu podstawy
W pierwszej kolejce spotkań w grupie B zdecydowanym faworytem wydają mi sie Chorwaci. Prowadzeni przez Slavena Bilica piłkarze jak burza przemknęli przez eliminacje, a dwukrotne zwycięstwo nad Anglikami nie są dziełem przypadku. Chorwacja to skonsolidowany zespół, w którym trudno odnaleźć słabe punkty. Jeśli chodzi o poszczególne formacje bardzo okazale wygląda środek pola gdzie prym wiodą wschodzące gwiazdy europejskiej piłki Luka Modrić i Niko Krancjar. Ci dwaj piłkarze stanowią trzon obecnego zespołu a idealnie do ich gry dopasowuje się reszta ekipy z takimi gwiazdami jak choćby Ivica Oliciem, Robert Kovacem czy Darijo Srna. Bolesną stratą jest absencja snajpera Kanonierów Eduardo da Silvy w ostatnim czasie najlepszego strzelca Chorwatów. Jednak uważam, że możliwości drzemiące w pozostałych graczach są nieporównywalnie większe od słabiutkiej reprezentacji Austrii, która od 18 lat nie wygrała meczu na znaczącej imprezie. Ostatnie poczynania gospodarzy turnieju nie mogą napawać optymizmem kibiców, a zachowania części z nich, którzy niemal ośmieszyli swój narodowy zespół szydząc z niskiego poziomu jaki prezentuje na pewno nie dodają skrzydeł. Dodatkowo "na minus" wpływa postawa trenera, który raz po raz dokonuje roszad w składzie w wyniku czego nie może powstać kompletny zespół a jego zapowiedzi o "odmłodzeniu" drużyny były raczej żartem po tym jak powołał on najstarszego piłkarza mistrzostw Vastica. Podsumowując nieudolny trener i przeciętni piłkarze nie mogą nawet pokusić sie o niespodziankę z renomowaną drużyną Chorwacji, która przez wielu uważana jest za "czarnego konia" mistrzostw. Mam nadzieję, że już po pierwszym "zimnym prysznicu" Austriacy przekonają się, że na grę na tych mistrzostwach nie zasłużyli i ich obecność na tej imprezie to jakieś nieporozumienie:). Jednak jako gospodarz musieli się tu znaleźć