Po dluzszej przerwie wracam na forum i od razu do dzialu MLB.
Dzis sa 2 mecze o 19, 2 o 21 i reszta od 1 w nocy...
Poki co przedstawie moje propozycje na pierwsze mecze:
Detroit Tigers - Cleveland Indians
Jest to mecz na szczycie grupy centralnej ligi amerykanskiej. Pierwszy mecz zakonczyl sie totalnym underem (2-1), drugi zas duzym overem (11-8), dzisiejsi miotacze maja wysokie ERA a w meczach przeciw sobie uzyskiwali wysokie wyniki. I tak kolejno: Westbrook zaliczyl w jednym meczu 5 runow i ERA 7.50, a jego dzisiejszy przeciwnik 8 i ERA 6,75 przy czym oddal az 16 uderzen. To wlasnie na tym Panu sie skupilem. Wiadome, ze podobne bledy poplenia sie w zasadzie rzadko, jednak biorac pod uwage jego ogolne ERA 5.13, nie wydaje sie to przypadkiem. Tak wiec zdecydowalem, ze warto bedzie zagrac przeciwko niemu.
Co tu duzo pisac... Jedyna rzeczy ktora przemawia za overem to seria. Poprzednie 2 mecze underowe (w kazdym po 6runow). Reszta to zdecydowanie pod under: ogolnie zespoly, miotacze i to, co te zespoly prezentuja ostatnio.
Jak zwykle nie będę się rozpisywał za wiele. Na ten mecz proponuje 3 typy ( można coś wybrać). Po typach widać, że moim faworytem są Rangersi. Dlaczego? Ostatnio mają mecze w kratkę. Przegrywają w stosunku 1-0 lub wygrywają na wyjeździe 3-30 ( ładny wynik ;] Bukmacherzy dziś większe szanse dają Mariners. Ale ja myślę, że to Texas bedzie dominował w dzisiejszym spotkaniu. Mimo, że to SEA jest bliżej PO niż TEX to Rangersi powinni się godnie zaprezentować u siebie. TEX ma W2 a SEA ma L1 w seriach. TEX wystawia dziś pitchera Loe'a (6-9, ERA 5.56). SEA natomiast Weaver'a (5-10, ERA 5.57). Obaj panowie są przeciętni jak widać po wynikach i powinno być sporo runów.
Mam nadzieję, że się nie mylę...
P.S. Witam L0K0 ponownie po przerwie No i oczywiście powodzenia!!!
Co przemawia za tym typem? Seria 8 porażek Florydy. W ostatnich 10 meczach Marlins 6 razy zdobyli co najmniej 4 runy. W przypadku 4 runów bedzie zwrot. Jeśli powyżej 4 runów to już won. STL walczy jeszcze o PO dlatego myślę, że zwyciężyć Cardinlas bedzie trudno. Ale linia 4 runów jest warta zaryzykowania. Czas na przełamanie Florydy. Wczoraj dałem linie 4 i miałem zwrot. Dziś pitcherzy są jeszcze gorsi niż wczoraj. FLA wystawia Vanden Hurka (3-4, ERA 7.36) ze strony STL Reyesa (2-12, 5.61). Tak więc dziś over 4 wygląda jeszcze lepiej niż wczoraj.
Postanowilem podac dodatkowy typ na noc. Wydaje mi sie bardzo prawodpodobny.
Cincinnati Reds - Atlanta Braves
TYP: Atlanta Braves over 5.5 runs
kurs 1.90
Dlaczego tak?
Kazdy, kto interesuje sie chociaz troche MLB wie jak wielce overowym zespolem jest ATL. Z ich ostatnich 3 meczy z CIN, 2 konczylo sie overem. Kazdym z overowych meczy ATL zdobywala wiecej niz 5.5 runa. Dodatkowo na over ATL przemawiaja 2 fakty: pierwszy - dwie porazki z rzedu, drugi - slaby miotacz przeciwnika. Slaby i w dodatku gosc, ktory nie pogral duzo w tym sezonie.
Mysle wiec, ze jezeli ATL chce wygrac i utrzymac dystans do NYM musi dzis zdobyc troche runow.
Ostatnio zmieniony przez L0k0 23-08-2007, 23:58, w całości zmieniany 1 raz
Co tu duzo pisac... Jedyna rzeczy ktora przemawia za overem to seria. Poprzednie 2 mecze underowe (w kazdym po 6runow). Reszta to zdecydowanie pod under: ogolnie zespoly, miotacze i to, co te zespoly prezentuja ostatnio.
Totalna porażka... 6 inning rozmontował Texas tak, że nie potrafili się pozbierać. Jeszcze w 9 inningu była szansa na choćby over 4,5 ale też nie udało się...