Wiek: 22 Nr Użytkownika: 438 Dołączył: 09 Maj 2007 Posty: 1922 Skąd: Gdańsk
Status: Offline
Wysłany: 10-05-2009, 16:23
Piotr Protasiewicz OVER 10.5 @1.50 6/10 tobet
Myślę, że spokojnie Pepe powinien osiągnąć próg 12-13 punktów. Zna ten tor jak własną kieszeń. Do tego, mecz będzie równy i być może Polonia będzie prowadziła, więc Piotrek może pojedzie więcej razy. Póki co w bardzo wyrównanym składzie Zielonki - On jest liderem. Jest w kapitalnej formie. Świadczą o tym wyniki we wcześniejszych meczach Falubazu i w lidze szwedzkiej. A rywale... na dobrą sprawę Emil i Jonsson będą głównymi i najgroźniejszymi zawodnikami. Mój typ: 12.
_________________ Veni Vidi Vici Dumni po zwycięstwie, Wierni po porażce
WybrzeżeGdańsk
Wysłany: 10-05-2009, 16:34
Polonia Bydgoszcz - Falubaz Zielona Góra @1.70 5/10 tobet
Bardzo szybko... Za gospodarzami przemawia jedynie tor. Jeśli zostanie dobrze przygotowany to są w stanie zagrozić gościom. I to by było na tyle. Polonia to obecnie najsłabsza ekipa Ekstraligi. Zielona Góra walczy o tytuł. Mają niesamowicie wyrównany skład z Walaskiem i Protasiewiczem na czele. Do tego szybki Lindgren, Iversen, Dobrucki i młody Zengota. Powinni spokojnie wygrać. U gospodarzy jedynie Sajfutidinov i Jonsson. Bo Lindbeack, Davidsson, Chrzanek i Buczek to póki co totalna porażka. Stawiam, że goście wygrają 8 punktami.
WybrzeżeGdańsk
Wysłany: 17-05-2009, 15:38
Unibax Toruń - Falubaz ZG (+4.5) @1.80 5/10 tobet
Specjalnie nie chcę mi się wierzyć w jakąkolwiek sensację dzisiaj na nowym obiekcie toruniań. Toruń ma niesamowicie wyrównaną paczkę, która mocno zapoznała się już z nowym torem. Goście pojadą na nim pierwszy raz. Patrząc przez pryzmat meczu w Bydogszczy - Falubaz wypada blado. Słabo jeźdżą w polsce Lindgren, Iversen. Nie w pełni formy jest Walasek. O punkty pozostaje głównie walczyć Protasiewiczowi, Dobruckiemu i młodemu Zengocie. U gospodarzy zdecydowanie Holder, Jaguś, Sullivan - ta trójka dzisiaj powinna wygrać mecz Unibaxowi. Przepraszam, że tak późno, ale nie mogłem wcześniej. Typ: 52-38.
WybrzeżeGdańsk
Wysłany: 24-05-2009, 14:01
D.Ward - T.Woffinden
Ward -0.5 @1.68 4/10 tobet
H2H juniorów w tym arcyciekawym pojedynku. Dużo będzie zależało od dyspozycji juniorów obu ekip. Ward co ciekawie ani razu jeszcze nie jechał na MotoArenie w oficjalnym meczu. To jest jednak zawodnik lubiący techniczne tory. Trenował kilkakrotnie na tym torze, więc dobrze się z nim zaprzyjaźnił. W tym roku jechał w dwóch wyjazdowych meczach Unibaxu (z Polonią 7 pkt, z Atlasem 5 pkt). Dzisiaj myślę, że będzie zdecydowanie wiodącym juniorem i zdobędzie jakieś 5-6 punktów. W parze juniorskiej pojedzie z Celmerem. U gości nie ma Bridgera - to jest spora strata, gdyż Woffinden w tym roku jeździ bardzo słabo. Jakoś nie może się odnaleść. W Anglii jeździ bardzo pozytywnie, a w Polsce słabo, słabo... Dzisiaj zadanie trudne, myślę, że zdobędzie koło 4 punktów.
WybrzeżeGdańsk
Ostatnio zmieniony przez majkello 24-05-2009, 14:02, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 31-05-2009, 10:08
Marma Rzeszów - Unia Tarnów
Unia @1.30 9/10 tobet
Unia -7.5 @1.85 5/10 tobet
Kurs na czyste zwycięstwo mizerny i pewnie niedługo jeszcze spadnie, ja jednak biorę oba typy z pocałowaniem ręki. Marma miała być przed sezonem, wraz z Intarem, zespołami, którzy stawią czoła Unii, póki co po 5 kolejkach otwarcie można powiedzieć kto pojedzie w najbliższym sezonie w Ekstralidze. Unia to kompletnie inny level, posiadają skład, który spokojnie utrzymałby się piętro wyżej. Po 5 kolejkach imponujący komplet! Bjarne Pedersen, Ułamek, Świderski, Kołodziej, Monberg dodatkowo młodzież Hougaard i Kiełbasa! Świetny skład i imponujące wyniki. Dzisiaj będą chcieli wygrać w derbach, gdyż jak wiemy w poprzednim sezonie w Ekstralidze jechali ze sobą 4 krotnie i za każdym razem górą była ... Marma. Wątpie by dzisiaj rzeszowianie stawili większy opór... Jedynie może powalczyć Lukas Dryml. Reszta nie ma specjalnych szans: Ales Dryml, Woodward, Kuciapa, Stachyra, Miesiąc i Lampart. Mój typ: 38-52.
WybrzeżeGdańsk
Wysłany: 31-05-2009, 12:26
Stal Gorzów - Unibax Toruń
Stal @1.40 bet365 8/10
Nieprzewidywalność kontra niezawodność. Tak w skrócie można określić najciekawsze spotkanie w ramach. Pytanie czy to faktycznie będzie najciekawszy mecz... Póki co Stal pokonywała trójkę nasłabszych drużyn w Ekstralidze (Polonia, Wybrzeże i Spartę). O innych spotkaniach z Falubazem, Włókniarzem i Unią włodarze chcieliby zapomnieć, to były kompletne kompromitacje Stali (wyjazdy 29:61, 27:63 i dom 39:51). Słabo, słabo i jeszcze raz słabo. Z pewnością te wyniki to spora sensacja, bo przecież skład mają całkiem dobry. Dzisiaj jest niesamowita szansa by w końcu przełamać fatalną passę z pretendentami do tytułu i w końcu zasłużenie wygrać. Szansa jest spora, gdyż w ekipie gości nie pojedzie jeden z liderów - Chris Holder (w jego miejsce ZZ). Dodatkowo nie zobaczymy Roberta Kościeche i w jego miejsce przeciętny junior - Matej Kus. Tak więc wątpie, że goście pokryją hc. Wiele będzie zależało od dyspozycji Miedzińskiego i juniora Warda, bo Sullivan i Jaguś powinni swoje zrobić. Także zapowiada się pierwsza porażka Unibaxu. U gospodarzy czas na dobry występ lidera Tomka Golloba. Liczę również na dobre punktowanie pary Holta - Ruud. Z pewnością atut toru trochę stracił na wartości po opadach deszczu. Myślę jednak, że determinacja Stali przyniesie im pełną pulę w arcyważnym meczu. Typ: 49-41
WybrzeżeGdańsk
Ostatnio zmieniony przez majkello 11-06-2009, 13:28, w całości zmieniany 3 razy
Wysłany: 31-05-2009, 13:08
Sparta Wrocław - Falubaz Zielona Góra
Falubaz +8 5/10 betgun
Zdecydowanie Falubaz ma ochotę na sukces w tym roku. Jak pokazał ostatni wynik (63-27) w mecz z Gorzowem - apetyt się zaostrzył. Co ważne terapia wstrząsowa pomogła obcokrajowcom - Lindgrenowi i Iversenowi, którzy w końcu zapunktowali. O polski kręgosłup drużyny można być spokojnym, bo Pepe, Dobrucki i Walasek, choć w nie najwyższej formie to swoje robią. Jedynym mankamentem zielonogórzan będzie brak juniora Zengoty, jednak jest jeszcze Patryk Dudek, który jak pokazał w Toruniu ścigać się potrafi. Goście zdecydowanie są w stanie dzisiaj wygrać. Gdyż w moich oczach to właśnie wrocławianie i bydgoszczanie są najsłabszymi ekipami E-ligi. Przeanalizujmy skład Sparty: Crump (niepodważalny lider, jego występ stoi jednak pod znakiem zapytania), Jeleniewski (słaba forma, dodatkowo ostatnio zmarł jego Ojciec, co napewno będzie miało wpływ na jego jazdę), Jędrzejak (jazda w kratkę, choć i tak poniżej swojego poziomu), Watt (pierwsza porażka Atlasu), Nicholls (porażka numer dwa, on i wspomniany kangur pociągneli Stal Rzeszów na dno, teraz efektywnie robią to ze Spartą, zreszta wystarczy zobaczyć starty Anglika w GP, o ile klas odstaje od reszty i wczoraj gdyby nie defekt Hancocka to Nicholls dowiózłby do mety piękny wynik: 0,0,0,0,0!), Madsen (ciężko cokolwiek powiedzieć, dla mnie mocno przeciętny junior), Janowski (wielka przyszłość moim zdaniem i póki co jest najbarwniejszą postacią wrocławian za Crumpem). Teraz można zadać sobie pytanie - czy tak rozbity zespół Sparty stawi czoła bardzo wyrównanej paczce Falubazu? Wątpie i stawiam na gości wynikiem (z Crumpem) 43-47, bez Crumpa 35-55.
WybrzeżeGdańsk
Nr Użytkownika: 155 Dołączył: 10 Kwi 2007 Posty: 455
Wysłany: 11-06-2009, 12:56
Gorzow - Torun+8,5 2 @ 1,8 tobet
Torun w ub. roku 2 razy wygrywal na torze Gorzowa w obu przypadkach 47-43.Oczywiscie sklady minimalnie sie roznily ale w obu ekipach trzon zespolow sie zachowal.Zdaje sobie rowniez sprawe ze kazdy mecz jest inny ze w druzynie gosci zabraknie wspaniale jezdzacego lidera tj. Holdera , ale mysle ze za niego bedzie stosowane z/z tak wiec Jagus, Midzinski ,Sullivan i Kosciecha(mam nadzieje ze wystapi dzisiaj) pojada po 6 razy, a jesli zajdzie potrzeba w ramach r/t 1 lub 2 liderow po 7 razy.W rezerwie gosci jest tez mlody b. dobry zawodnik D.Ward , ktoremu mysle tor w Gorzowie bedzie odpowiadal , bowiem geometria toru zblizony jest do torow angielskich na jakich to sciga sie mlody australijczyk.Mysle ze goscie mimo wspomnianego juz oslabienia powalcza o dobry wynik , gdyz jest to druzyna z charakterem co juz niejednokrotnie udowodnila.Sam tor tez nie musi byc takim wielkim sprzymierzencem Gorzowa , bowiem byly tam opady deszczu , tak wiec gospodarze trenowali na innym torze , niz to bedzie mialo miejsce podczas meczu.Uwazam ze gospodarze sa lekkim faworytem spotkania , ale wynik nie bedzie wysoki, a spodziewam sie 48-42.
Wysłany: 11-06-2009, 13:54
Thomas H.Jonasson - Darcy Ward
Ward +1 @1.83 5/10 bet365
Nie mam wątpliwości, iż większym talentem jest australijski junior. Chłopak ma gaz w łapie, widać, że nabył niezbędną ceche przewidywania efektywnych ścieżek na torze. I co ważne nie boi się rywalizacji z największymi gwiazdami czarnego sportu (czyt. chociażby zwycięstwo z Nickim Pedersenem). Co mecz robi swoje i dowozi dla Unibaxu 5-6 punktów! Należy podkreślić, że jest to pierwszy sezon w Polsce Darcy'ego! Dzisiaj będzie ścigał się na owalu (tak jak napisał Wasp) możliwe, iż sprzyjającym technice jazdy Warda. On lubi techniczne tory! Dodatkowo należy podkreślić, iż atut toru traci na wartości - Jonasson lubi ten tor, ale w momencie kiedy jest robiony "pod" Tomka, czyli beton. Dzisiaj nawierzchnia będzie rozmokła. Ward być może pojedzie więcej razy, myślę, że napewno wystartuje 5 razy! Szwed... bez rewelacji. Junior, który miał zostać okrzykniętym przyszłością szwedów, ja jednak nie wróżę reprezentantowi Trzech Koron jakiejś świetlanej kariery. Myślę, że Ward zdobędzie dzisiaj 6 punktów (+1 z hc), natomiast Jonasson około 4-5.
WybrzeżeGdańsk
Nr Użytkownika: 607 Dołączył: 12 Cze 2007 Posty: 15
Wysłany: 11-06-2009, 13:57
Atlas Wroclaw - Falubaz Zielona Góra
Pojedynek zaprzyjaznionych klubow. o wyniku meczu bedzie decydowac dyspozycja Iversena oraz Lindgrena.
Ciekawa opcja jest pojedynek Janowskiego (-2) z Dudkiem oferowany przez bet365 kurs bez szalu 1.53 ale jak dla mnie 7/10 .
Zengota lider juniorow z Zielonej jest kontuzjowany i nie wystapi w tym meczu. Za niego w skladzie jest Łukowiak, ktorego bedzie to debiut w meczu ligowym.
Mi sie zdaje ze juz w 1 biegu Janowski odrobi hdc a w kolejnych biegach powiekszy przewage i wygra ta rywalizacje. Przeczuwam w pierwszym biegu 5:1 Janowski MAdsen Dudek Lukowiak.
Jeszcze jeden pojedynek mnie zainteresowal: a mianowicie HOlta +2 z Sulivanem kurs 2.2 wbet365
Holta mam nadzieje ze juz uporzadkowal sprawy z motorami i wreszcie pokaze na co go stac. a Staleczka ma chec zrehabilitowac sie po blamazu w Zielonej Gorze.
Ostatnio zmieniony przez trypek 11-06-2009, 14:00, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 11-06-2009, 14:11
Maciej Janowski - Patryk Dudek
Janowski -2 @1.53 bet365 5/10
Dokładnie Trypek, kurs niestety bardzo niski. Myślę jednak, że warto zagrać dzisiaj na młodego wrocławianina. Maciej w tym sezonie pokazuje, że obok Zengoty to najzdolniejszy obecnie junior w Polsce. Dzisiaj wiele będzie zależało od dyspozycji Janowskiego. Być może punkty juniorów zadecydują dzisiaj o wyniku. Sparta dzisiaj będzie miała atut toru, który napewno będzie dobrze przygotowany, o ile deszcz nie pokrzyżuje planów, choć niby padać nie ma. Natomiast kolektyw, mocny i wyrównany skład do atut Falubazu. Choć różnie wypadają na wyjazdach: Dobrucki, Iversen i Lindgren. I co ważne nie ma dzisiaj kontuzjowanego Zengoty, i tak sobie myślę, że Patryk chyba jeszcze nie udźwignie ciężaru, nie ma jeszcze głowy do takich spotkań. Dlatego też sądzę, że Maciej dzisiaj dowiezie około 8-9 punktów, natomiast Patryk około 4. I być może własnie ta różnica między juniorami zadecyduje o końcowym wyniku meczu!
WybrzeżeGdańsk
Start Gniezno(-5.5) - Stal Rzeszów typ 1 kurs 1.75 stawka 7/10 tobet
Dałbym na ten typ więcej jednostek ale w Gnieźnie zapowiadają opady które mogą trochę pokrzyżować gospodarza przygotowanie toru. Przypuszczam że analityk wystawił tak niskie handi gdyż gospodarze wprowadzają zmiany w składzie na to spotkanie jednak ja za bardzo się tym nie sugeruję. D.Cieślewicz nie pojedzie w dzisiejszym meczu jest to dość mocny zawodnik na tym torze ale jak wcześniej psiałem gospodarze boją się o to że tor może zrobić się przyczepny po opadach i dlatego dadzą szanse zawodnikom takim jak Vissing i Mirosław Jabłoński gdyż im łatwiej będzie pojechać na tym torze. Cieślweicz to natomiast zawodnik typowego betonu. Podsumowując to co napisałem powyżej jeżeli nie będzie padać to gospodarze powinni wygrać gdzieś w okolicach 16 pkt gdyż Rzeszów porostu nie umie jechać na betonie i będzie miał wielkie problemy z spasowaniem się do tej nawierzchni. Dzisiaj w zespole z Gniezna wystartuje ponad to Linus Ekloef który też będzie bardziej wydajny jeżeli chodzi o pkt niż Sitera. Młody Czech zawodzi wiec dobrze ze w końcu zdecydowano się na Szweda który dysponuje zdecydowanie lepszymi startami. Drugim zawodnikiem młodzieżowym będzie Kacper Gomólski. Co do Reszowa w pierwszej parze mają barci Drymlów tzn po Lukasie spodziewam się nie złego występu i zdobycia dwucyfrówki, natomiast co do Alesa ciężki pojedynek szykuje się dla niego w Gnieźnie. Woodward i Kuciapa pierwszy w Gnieźnie jeszcze nigdy nie startował wiec tym bardziej będzie ciężko mu sie spasować, Kuciapa nigdy nie zdobywał w Gnieźnie sporo pkt pamiętam mecze w których miał problemy z dowiezieniem 2-3 pkt wiec jak dla mnie będzie dzisiaj statystował w formie to on najwyżej też nie jest na dzień dzisiejszy. W parze z z juniorem pojedzie Stachyra a na rezerwie Miesiąc. Stachyra nie doszedł po upadku jeszcze do pełni sił wiec bardzo prawdopodobne że więcej biegów pojedzie dzisiaj Miesiąc. Rzeszowianie mają dość mocnego juniora jakim jest Lampart powinien przywieść dzisiaj kilka pkt. Ogólnie Stal dostała ostro po dupie na Łotwie a tam tor jest też mocno ubity to najlepiej świadczy o tym że goście za bardzo nie umieją dostosować się do takich nawierzchni i to jest w zasadzie główny powód dla którego gram na gospodarzy dzisiejszego pojedynku.
Wysłany: 11-06-2009, 16:01
Ryan Sullivan OVER 10.5 @1.75 bwin 5/10
Sporo powiedziane zostało na temat samego spotkania w Gorzowie. I na dobrą sprawę, jeśli Anioły liczą na korzystny wynik, by w niedzielnym rewanżu powalczyć o bonus - to trzon drużyny (Sullivan, Jaguś, Miedziński) muszą pojechać bardzo dobrze. Wiadomo, że Sully pojedzie dzisiaj 6 razy (nominowany + ZZ za Holdera), a kto wie, zapewne trener gości dzisiaj będzie korzystał z podwójnej RT i pewnie zobaczymy w niej kogoś z trio Miedziu, Ryan i Wiechu. Pytanie tylko czy będzie odpowiadał tor kangurowi? Pojedzie w parze z Kusem, także głównie od niego wymagane będą punkty. Rywale? Mocni.. Holta, Ruud, Karlsson, Zagar, Gollob i Jonasson. Myślę jednak, że w 6 startach Sullivan jest w stanie zrobić 11 oczek. Formę doświadczony kangur ma (czyt. 14 punktów w ostatnim meczu). Mój typ: 12.
WybrzeżeGdańsk
Ostatnio zmieniony przez majkello 11-06-2009, 16:02, w całości zmieniany 1 raz
Nicki Pedersen po sobotnim upadku w Grand Prix nie jest zdolny do jazdy w meczu Lotos Wybrzeże - Włókniarz. Greg Hancock natomiast zmaga się z problemami rodzinnymi, które także wykluczyły go z tego meczu.
Wysłany: 14-06-2009, 13:39
R.Sullivan - R.Holta
Holta (+5) @2.30 bet365 7/10
To jest chyba jakiś błąd buka... A jeśli nie to nie wiem czym się sugerowali, do tego taki kurs. Dzisiaj będzie bardzo wyrównany mecz. Najprawdopodbniej dzisiaj zabraknie jeszcze Holdera, więc wszystko na barkach Sullivana, Miedzińskiego i Jagusia. I jeśli nie będzie Holdera to Sullivan wystartuje dzisiaj 6 razy. Nie wykluczone, że i Holta wystartuje 6 razy. Jeśli dobrze będzie spisywał się na Moto Arenie, przy niekorzystnym wyniku będzie mógł wystartować jako RT. Przypuszczam jednak, że w startach będzei dzisija 6-5 dla kangura. Jednak spokojnie Holta powinien pokryć takie wielkie HC!
WybrzeżeGdańsk
Ostatnio zmieniony przez majkello 14-06-2009, 13:40, w całości zmieniany 1 raz