Vendetta Picks Strona Główna  
  Vendetta Picks
livescore  Livescore    http://vendetta-picks.net/czat Czat    Szukaj  Szukaj    Użytkownicy  Użytkownicy   

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Vendetta Picks Strona Główna » Analizy, Informacje, Sugestie » Sporty motorowe » Żużel - Polska
Żużel - Polska
Autor Wiadomość
majkello 

Nr Użytkownika: 438

Status: Offline

Wysłany: 14-06-2009, 12:48   

Lotos Wybrzeże Gdańsk - Włókniarz Częstochowa

Lotos -20 @1.83 bet365 7/10

Oczywiście jako wierny fan GKSu będę na tym meczu, choć zapowiada się mecz do jednej bramki... Goście bowiem przyjechali do Gdańska bez dwóch największych gwiazd, asów - Herbiego i Nickiego. Czyli jakby nie było 25-26 punktów uciekło. Nicki cierpi po wczorajszym upadku w Kopenhadze, Greg ma problemy rodzinne. Motywacja gdańszczan jest ogromna! To może być kluczowy mecz w walce o pozostaje w SE. Mecz o 3 punkty, wystarczy wygrać 17 punktami, myślę jednak, że będzie wiele wiele więcej, coś w granicach 26 punktów (58-32). W Gdańsku determinacja wielka, do tego tor i kibice. Zorro, Bjerre, Andersen, Skórnicki, Vaculik i debiutujący na gdańskim torze Jonas Kylmarkorpi! U gości w zamian za asów Bridger i Drabik. Do tego Richardson, Woffinden, Szczepaniak, Miturski i Gapiński. Szykuje się gruby wynik i 3 punkty dla WYBRZEŻA!

+wasp

Nr Użytkownika: 155

Wysłany: 14-06-2009, 12:56   

Torun - Gorzow+18 2 @ 1,9 bet365 , betgun

Ten typ spostrzeglem juz wczesniej u ziemniaka tj betako, czekalem bo myslalem ze ktorys buk da hc18,5 ale i tak mysle ze goscie nie przegraja wieksza roznica pkt jak 16.Zagar jest w zyciowej formie, Gollob wczoraj udowodnil ze tez juz klopoty sprzetowe ma chyba za soba i licze ze obaj zdobeda po ok 11 pkt=22 w 6-sciu biegach.Holta wespol z Karlssonem mysle 10-12 pkt. a pozostale pkt 3-5 przywioza Jonasson + Rudd.Mysle ze dzisiaj moze byc b. wyrownany boj, mimo iz goscie na wyjazdach jak do tej pory prezentowali sie beznadziejnie , to jednak to druzyna o duzych mozliwosciach.Uwazam rozniez ze w/w zawodnicy gosci sa na tyle doswiadczeni ze tor nie bedzie im 'przeszkadzal", a wrecz przeciwnie! Tym samym pod nieobecnosc/ w druzynie Torunia D.Warda (jest w skladzie na dzis. mecz w anglii) i kontuzji Holdera, ciezko bedzie nadrobic te pkt. nawet stosujac z/z za Holdera.

majkello 

Wysłany: 14-06-2009, 13:03   

Falubaz Zielona Góra - Atlas Wrocław

ZG -12.5 @1.70 8/10 bwin

Kolejny mecz o 3 punkty! Falubaz przegrał kilka dni temu we Wrocławiu tylko 43:47. Dzisiaj powinni odrobić stratę z nadwyżką. Własny tor - tutaj zielonogórzanie są piekielnie mocni, skład - w zespole Falubazu zabraknie dzisiaj tylko młodego Zengoty. W jego miejsce zobaczymy debiutującego Ludviga Lindgrena, to będzie ciężki mecz dla młodego szweda, ja jednak liczę na Patryka Dudka, który u siebie spisuje się dobrze. Do tego Trzon - Protasiewicz, Walasek! Liczę na przebudzenie i rekompensatę Dobruckiego. I na dobre występy powole budzących się zagranicznych zawodników - Iversena i Lindgrena. Atas... obok bydgoskiej Polonii to jest najsłabszy zespół SE. Jedynie Crump prezentuje poziom, ewentualnie Jeleniewski i Janowski. Reszta to totalna porażka. Nicholls i Watt chcą chyba kolejną drużynę spuścić do I ligi. Jędrzejak bez formy. 14 punktów hc to dość mała linia, myślę, że skończy się na 18-20 punktach. Typ: 55-35.
Ostatnio zmieniony przez majkello 14-06-2009, 13:11, w całości zmieniany 1 raz  

trypek

Nr Użytkownika: 607

Wysłany: 14-06-2009, 13:09   

Zgadzam się z typami podanymi powyżej jak od siebie dodam Janowskiego +3 z Dobruckim @2.1 . Prawdopodobnie 1 bieg wygra Janowski i bedzie mial juz 6 punktow (liczac handicap). Dobrucki pewnie bedzie chcial sie zrehabilitowac za wystep w e Wrocławie ale i tak licze u niego na max 9 punktow. Janowski pewnie uzbiera kolo 8 wiec tutaj powinno być dobrze...

djoko 

Nr Użytkownika: 25

Wysłany: 14-06-2009, 13:39   

Odnosnie meczu Apatora ze Stala to ja jestem raczej pewny ze Stal nie zrobi w Toruniu 36 pkt . Zawodnicy Stali to sa wiekowi startowcy i naewt jesli beda mieli dobre starty to na trasie tego nie dowioza i uwazałbym z typem na Holte +5 . Ryan jest z meczu na mecz coraz blizej zrobienia kompletu pkt w Toruniu ,bardzo mu pasuje nowy tor wiec zrobienie dzis 16-18 pkt w 6 biegach jest bardzo mozliwe a co zrobi Holta mysle ze 10pkt to jest max.
Osobiscie narazie stawialem na przeciwnikow Apatora na motoarenie jednak stwierdzam ze handicap nowego toru jest duzy i jesli na nim sobie nie poradzili Hancock czy Niki to nie zrobia tego tym bardziej Holta czy Gollob nie mowiac o Zagarze :) Odnosnie jeszcze oslabien : za Holdera ZZ wiec wiechu miedzinski ryan i chyba kus wiec oslabienie to zadne! za Warda jedzie Kus ktory jedzie w Toruniu berdzo podobnie jesli nie lepiej! jedyny znak zapytanie to Kostek i to moze byc najslabsze dzis ogniwo !!
Apator 55 Stal 35
Pozdro

majkello 

Wysłany: 19-06-2009, 14:57   

Marma Rzeszów - Unia Tarnów

Unia @1.50 5/10 tobet

Jaskółki to zupełnie inna półka. Moim zdaniem ekipa Romana Jankowskiego spokojnie wywalczyłaby miejsce w pierwszej "szóstce" Speedway Ekstraligi. Mają bardzo mocny wyrównany skład, z trzonem w postaci czwórki kapitalnych zawodników - B.Pedersen, J.Kołodziej, S.Ułamek i P.Świderski. Seniorów uzupełnia Jesper B. Monberg. Dzisiaj jednak jeden podstawowy problem gości - to brak swoich podstawowych juniorów Kiełbasy i Hougaarda, którzy musieli się dzisiaj stawić na oficjalnym treningu IMŚJ. W ich miejsce niedoświadczony duet Kostro i Jamróg, więc specjalnie na ich punkty nie ma co liczyć. Jestem jednak spokojny o zdobycz punktową czołowej piątki - oni wspólnymi siłami powinni zdobyć około 50 punktów. Dodatkowo moblizacja jest większa, gdyż w poprzednim sezonie, w rozgrywkach SE spotkali się 4 krotnie i za każdym razem górą była rzeszowska Stal. Dzisiaj prócz atutu własnych ścieżek i juniora Lamparta - nie widzę. Trener Śledź raz korzysta z pary Max - Gjedde, raz powołuje braci Drymlów. I na dobrą sprawę ani Ci pierwsi ani czesi nie zadawalając wynikami. Dzisiaj Śledź będzie liczył głównie na Maxa, Stachyrę, Kuciapę i Lamparta, ale czy są oni w stanie sprostać wyżej wymienionym zawodnikom Unii? Wątpie. Dzisiaj w składzie gospodarzy zobaczymy także Miesiąca, nie zobaczymy zaś Woodwarda. Mój typ: 40-50.

+KaweX 
Administrator

Nr Użytkownika: 2

Status: Online

Wysłany: 19-06-2009, 14:59   

w ogóle śmiech na sali, kurs z kosmosu, derby ok, ale nie ten poziom stali żeby konkurować z Tarnowem, który jedzie wszystkich, oni mają skład na ekstralige a nie na 1-wszą lige. Typ jak najbardziej OK, nawet można to grubiej dać

majkello 

Wysłany: 21-06-2009, 16:32   

Stal Gorzów - Falubaz Zielona Góra

ZG +6.5 @1.80 tobet 7/10

ZG @3.15 bwin 2/10

Derby, debry, derby... Mecz będzie napewno zacięty, w końcu spotykają się dwie drużyny o bardzo wyrównanych składach. Ja jednak stawiam na małą sensację w Gorzowie. Stal to jedna z niespodzianek (niemiłych) w tym sezonie. Drużyna z Gollobem, Holtą czy Zagarem może mieć problem z dostaniem się do top 6. Goście potrafią ścigać się na owalach gości... o czym świadczyć może postraszenie Unii Leszno. Ważne by trzon - Pepe, Walasek i Dobrucki pojechali swoje, a Lindgren i Iversen utrzymają ostatnią formę. Ważną informacją jest powrót na tor Zengoty, On i Dudek powinnie wieść prym wśród juniorów. Minusy gospodarzy... myślę, że Ruud, Karlsson i Holta. To trio jest bez formy i dzisiaj mam nadzieję, że się nie przełamią. Goście powalczą o ważne punkty - mój typ 43-47.
Ostatnio zmieniony przez majkello 21-06-2009, 17:07, w całości zmieniany 1 raz  

+KaweX 
Administrator

Nr Użytkownika: 2

Status: Online

Wysłany: 21-06-2009, 16:35   

Powiem tak.... Stal Gorzów jedzie na swoim torze i to jest ich jedyna przewaga moim zdaniem. Falubaz jeszcze bez zwycięstwa na wyjeździe (nawet ze słabym Bydgoszczem polegli), wiec w końcu musi to zwycięstwo nadejsć. Może i Gollob w sumie lepsza forma i wraca do lepszej dyspozycji, ale mimo wszystko uważam, że personalnie Zielonka o wiele lepsza. Wraca Zengota. Uważam, że może być równo, ale zwycięzko wyjda z tego meczu goście.

majkello 

Wysłany: 21-06-2009, 17:01   

Włókniarz Częstochowa - Unibax Toruń

Włókniarz -6 @1.90 bet365 5/10

Ważny mecz dla Włókniarza, nieco mniej dla torunian. Powalczą z pewnością o punkt bonusowy, choć sytuacja ciężka, bowiem w pierwszym meczu padł wynik 53-37 dla Unibaxu. Póki co, goście liderują bez straty punktu, a dzisiaj powalcza o pierwszy bonus, jednak sytuacja będzie mocno skomplikowana. Liczę na dobrą robotę tormistrza z Czewy i kapitalne występy szczególnie czwórki - Nickiego, Herbiego, Lee i młodego Woffinden. Swoje grosiki dorzucą Drabik (o ile pojedzie) i Gapiński. Goście chyba bez zbędnego stresu podejdą do dzisiejszego meczu, ponownie wystąpią bez Holdera. Pojedzie Kościecha, choć jego punkty nie są gwarancją. Unibax liczy głównie na Jagusia, Sullivana i Miedzińskiego. Problemów nie powinnien stwarzać Ward. Moim zdaniem tor i mobilizacja zwyciężą - typ 52-38 i bonus jedzie do Torunia.

majkello 

Wysłany: 28-06-2009, 11:30   

Lokomotiv Daugavpils -19.5 v Start Gniezno

@1.70 tobet 6/10

Mocno osłabiona przyjeżdża na Łotwę ekipa z wielkopolski. Osłabienie plus atut toru w postaci własnych śmieci powinny spokojnie starczyć na wygraną minimum 20 punktami. Przypomnieć należy, że pierwszy mecz zakończył sie zwycięstem Startu różnicą 16 oczek. Tak więc dzisiejszy mecz jest o 3 punkty! Bardzo ważne punkty, gdyż Lokomotiv walczy o awans (2 pozycja z 11 pkt). Dzisiaj w razie niepowodzenia Unii w Ostrowie, mogliby się zbliżyć do głównego faworyta. Łotysze przystąpią do spotkania w najsilnejszym zestawieniu. Z Griigorim Lagutą, Romkiem Povazhnym czy młodymi Bogdanovem i juniorem Lagutą. Goście z kolei dość mocno osłabieni, zabraknie Ljunga, Vissinga, Risagera i Sitery. Wątpie by sam Jabol powalczył tutaj o dobry wynik. Goście powinni mieć spore problemy z betonem w Daugavpils. Jest to niepodważalny atut Lokomotivu. Zresztą wystarczy spojrzeć na wypociny przyjezdnych na Łotwę, nikt nie przekroczył granicy 40 punktów! Stą też mój typ: 57:33.

krzychu 

Nr Użytkownika: 289

Wysłany: 28-06-2009, 11:41   

majkello napisał/a:
Lokomotiv Daugavpils -19.5 v Start Gniezno

@1.70 tobet 6/10

Mocno osłabiona przyjeżdża na Łotwę ekipa z wielkopolski. Osłabienie plus atut toru w postaci własnych śmieci powinny spokojnie starczyć na wygraną minimum 20 punktami. Przypomnieć należy, że pierwszy mecz zakończył sie zwycięstem Startu różnicą 16 oczek. Tak więc dzisiejszy mecz jest o 3 punkty! Bardzo ważne punkty, gdyż Lokomotiv walczy o awans (2 pozycja z 11 pkt). Dzisiaj w razie niepowodzenia Unii w Ostrowie, mogliby się zbliżyć do głównego faworyta. Łotysze przystąpią do spotkania w najsilnejszym zestawieniu. Z Griigorim Lagutą, Romkiem Povazhnym czy młodymi Bogdanovem i juniorem Lagutą. Goście z kolei dość mocno osłabieni, zabraknie Ljunga, Vissinga, Risagera i Sitery. Wątpie by sam Jabol powalczył tutaj o dobry wynik. Goście powinni mieć spore problemy z betonem w Daugavpils. Jest to niepodważalny atut Lokomotivu. Zresztą wystarczy spojrzeć na wypociny przyjezdnych na Łotwę, nikt nie przekroczył granicy 40 punktów! Stą też mój typ: 57:33.

Gospodarze w dzisiejszym pojedynku wystąpią najprawdopodobniej bez swoje najmocniejszego juniora Artioma Laguty według mojej oceny jest to spora starta gdyż ostatnio ten zawodnik lpeij jeździł niż Bogdanovs jednka nie zmienia to faktu że gospodarze są sporym faworytem co do toru, jest jak on nie patrzeć taki jak lubią zawodnicy z pierszej stolicy Polski czyli bardzo mocno ubity w mojej ocenie Łotysze powinni zdobyć bonusa dzisiaj ale jak bedzie z tym hanid to sprawa otwarta byłby Ljung grałbym na Gniezno nie ma go wiec dla mnie no bet ten typ.Wszystko bardziej robija się u umiejętne skorzystanie z jokrea ponad to na Łotwie podobno pada wiec nie wiadomo jak z tym mecze bedzie.

pozdrawiam krzychu

majkello 

Wysłany: 28-06-2009, 13:57   

Emil Sajfutidinov OVER 10.5 @2.20 4/10 bwin

Falubaz -16 @1.75 5/10 sb

Ciężka przeprawa czeka dzisiaj gości z Bydgoszczy. Falubaz to jeden z pretendentów do tytułu. Mają bardzo dobry, wyrównany skład. Zresztą powtarzam to bardzo często. Trio z Polski plus dwóch dobrych obcokrajowców i najlepszy junior w Polsce. Kolektyw, w którym to zawodnicy uzupełniają się nawzajem. Pepe, Dobrucki, Walasek, Iversen, Lindgren, Zengota i Dudek świetnie spisują sie na zielonogórskim owalu. Dobrze spreparowany tor i Polonia sobie nie pojeździ za bardzo. Mecz ważny dla Falubazu - o 3 punkty! Bonus to jest formalność, pierwszy mecz przegrali 43-47. A dzisiaj powinni odrobić stratę z nawiązką. U gości w zasadzie Jonsson i Sajfutidinov zapewne zaprezentują wyższy poziom, może jeszcze ewentualnie czarnoskóry Toninio. Reszta... to słabizna, a jakiekolwiek większe zdobycze przywożą jedynie na własnym podwórku. Chrzanek, Jędrzejewski czy Davidsson. Emil często przeplata świetne, kapitalne występy z tymi słabszymi nieco. Tak było wczoraj w GP Wielkiej Brytani, bardzo słaby występ rosjanina. Dzisiaj myślę, że będzie czołowym zawodnikiem biało-czerwonych. Dodatkowo jedzie w parze z Chrzanowskim, czyli wiadomo kto z tej pary będzie robił wynik. Kurs bardzo zachęcający, myślę, że Falubazy wygrają 55:35, natomiast do Emila z tych 35 pkt będzie należało 12.
Ostatnio zmieniony przez majkello 28-06-2009, 14:07, w całości zmieniany 1 raz  

majkello 

Wysłany: 28-06-2009, 14:34   

Jason Crump OVER 13 @1.90 bet365 6/10

Niepoprawny optymista z pewnością wierzy w sukces wrocławskiego zespołu. Ja sądzę, że Sparta jest w stanie dobić maksymalnie do granicy 34 punktów. Z całą pewnością mecz zakończy się pewnym sukcesem gospodarzy. MotoArena to nowy obiekt, Ginger nie zna tego toru, jest to tor technczny, tak więc kangur spokojnie poradzi sobie z toruńskim owalem. Australijczyk jest w niebywałem formie, o czym świadczą indywidualne wyniki w GP, ale również kapitalna dyspozycja w Polsce czy Szwecji. Dzisiaj sami zawodnicy raczej nie wierzą w zwycięstwo, jednak będą chcieli uniknąć mega pogromu, bo małe punkty mogą być istotne w rozliczeniu. Crump spokojnie powinien poradzić sobie z każdym rywalem. Sullivan - pewny punkt, aczkolwiek dużo słabszy zawodnik. Jaguś - jakoś nie może znaleźć formy. Holder - powraca po dłuższej przerwie, występ niewiadoma. Reszta to formalność. Myślę, że dzisiaj Crump może zrobić wynik w granicach 15-16 punktów w 6 startach!

Wyniki Crumpa na wyjazdach:

10 pkt / 5 startów
17 pkt / 6
18 pkt / 6
12 pkt / 6
Ostatnio zmieniony przez majkello 28-06-2009, 14:55, w całości zmieniany 3 razy  

majkello 

Wysłany: 28-06-2009, 15:15   

Unia Leszno - Wybrzeże Gdańsk

Wybrzeże +16.5 @1.80 bwin 4/10

Wszystko wskazuje na zwycięstwo Byków na owalu im. Smoczyka. Jednak czy będzie to tak łatwe zwycięstwo? Moim zdaniem nie! GKS jedzie do Leszna, może nie po zwycięstwo, ale napewno by uratować punkt bonusowy, choć 8 punktów zapasu to nie jest wiele. Osobiście uważam, że jest to doskonały moment na sprawienie niespodzianki. Gdyż coś niedobrego dzieje się z Unią. Sami zawodnicy nie ukrywają, że jest słabo. Zresztą wystarczy spojrzeć na ten zespół. Adams mam wrażenie, że nie odczuwa już satysfakcji ze speedwaya. Kasprzak i Hampel mieli być polskimi liderami drużyny, jednak czy aby napewno wywiązują sie z tej roli? Różnie z nimi bywa, formą nie błyszczą. Shields i Baliński to taka trzecia linia zespołu - obaj bez rewelacji, raczej słabe wyniki. Juniorzy (pomijając nieobecnego dzisiaj Pavlica) Musielak i Pawlicki, ten drugi to spory talent. Reasumując - Byki zapewne wygrają ten mecz, chcę jednak wierzyć, że bonus zostanie w Gdańsku, jednak będzie bardzo ciężko. Stawiam na 10 punktową wygraną gospodarzy. Szybko odnośnie gdańszczan. Hans i Bjerre bardzo dobrze się spisują. Kenio trzyma formę, natomiast Ugly Duck w końcu się odbudował! Świetny występ wczoraj w Cardiff, dzisiaj liczę na spory dorobek duńczyka. Dużo będzie zależało od Sqóry, który wychował się na tym torze, także teoretycznie zna każdą dziurę! Oby w końcu się przełamał. Zorro i Gafurov to raczej zawodnicy własnego toru, także tutaj nie liczyłbym na punkty. Zostaje jeszcze Martin Vaculik! Oby dzisiaj pokazał na co go stać, myślę, że 8-9 pkt były by kapitalnym wynikiem.

Vendetta Picks Strona Główna » Analizy, Informacje, Sugestie » Sporty motorowe » Żużel - Polska