Vendetta Picks Strona Główna  
  Vendetta Picks
livescore  Livescore    http://vendetta-picks.net/czat Czat    Szukaj  Szukaj    Użytkownicy  Użytkownicy   

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Vendetta Picks Strona Główna » Analizy, Informacje, Sugestie » Sporty motorowe » Żużel - Anglia
Żużel - Anglia
Autor Wiadomość
majkello 

Nr Użytkownika: 438

Status: Offline

Wysłany: 12-08-2009, 18:12   

Joe Screen - Jurica Pavlic

Screen -1 @1.72 bet365 5/10

Bardzo ciekawy mecz zobaczą dzisiaj kibice na owalu w Poole. Bowiem do nieprzewidywalnych Piratów przyjeżdżają liderujące Rudziki. Andersen, Holder, Bjarne kontra Adams, Zagar czy McGowan. Ja jednak chcę skupić się na dwójce - doświadczonym Joe Screen'ie i młodym Juricy Pavlicu. Joe to bardzo ważny element Piratów. Jest bardzo doświadczonym jeźdźcem i często kiedy liderzy zawodzą, on potrafi pociągnąć drużynę do przodu, biorąc ciężar zdobywania punktów na własne barki. Ostatnio zanotował bardzo dobry występ zdobywając w Poole 8 punktów, wcześniej mniewał lekki dołek formy, zdobywał po 5-6 punktów max. Ale jak mówiłem zdarzają mu się takie przebłyski i potrafi robić po 11-12 punktów. Jurica natomiast to dla mnie porażka tego sezonu. Ewidentnie Jurek nie widzi już pociechy ze speedwaya, ma trochę wylane na swoją pracę. Po kontuzji kompletnie nie może się odnaleść na torze, zresztą wystarczy zobaczyć jego 3 mecze po powrocie - 4 pkt na własnym torze i 1 oraz 0 na wyjazdach... żenada. Dzisiaj widzę to następująco:

1. Andersen, Adams, Screen, Pavlic
5. Adams, Pedersen, Pavlic, Madsen
6. Andersen, Zagar, Screen, Hurry
8. Screen, Pavlic, Lemon, Boxall
10. Screen, Andersen, McGowan, Stead
11. Adams, Holder, Pavlic, Wilson

Joe Screen (1,1,3,3) - 8 pkt

Jurica Pavlic (0,1,2,1) - 4 pkt

majkello 

Wysłany: 12-08-2009, 19:23   

Paul Hurry - Steve Boxall @1.80 tobet 5/10

Pojedynek dwóch rezerwowych. Zawodników, którzy na stałe już wdrapali się do składu swoich drużyn w Elite League. Teoretycznie siła atutu toru jest po stronie Stevena, jednak jego wyniki nie wskazują by była to ogromna zaleta. Hurry to trochę cień Fishera, natomiast dzisiaj jego cieniem powinien być Lemon. Paul musi udźwignąć ciężar zdobywania punktów, tak jak zrobił to w Lakeside, gdzie wykręcił niedawno 8 punktów! Ogólnie to sezon obaj mają w kratkę, robią gdzieś w granicach 2-3 punktów na mecz, a to straszna mizeria, zdarzają się oczywiście przebłyski. Z kolei Boxall jest raczej słabszym żużlowcem od kolegi z rezerw - Wilsona. Zapewne też to właśnie Hurry (tak wyszło z moich obliczeń) pojedzie dzisiaj 6 razy, przy dwóch startach Lemona. Natomiast Boxall będzie dzielił starty z Wilsonem (wyliczyłem jego 4 starty). O to moja dość optymistyczna wersja:

Boxall (1,0,0,0) - 1 pkt

Hurry (3,1,0,1,2,1) - 8 pkt

majkello 

Wysłany: 17-08-2009, 18:51   

Kenneth Bjerre - Leigh Adams

Bjerre @1.95 5/10 tobet

Zagrałem dość grubo ten pick. Kenio jest bardzo mocny na własnym owalu w Peterborough. Adams jest na huśtawce formy, raz potrafi doskonale wystartować, później totalna klapa i zawód. Ostatnio słabo pojechał w Poole, zaledwie 8 punktów w 5 startach, ale i tak Swindon wygrało to spotkanie. Wcześniej z kolei pojechał bardzo udanie w Lakeside, gdzie zdobył 13 punktów. Wyraźnie ma problem z ustabilizowaniem formy. W sobotę pojechał katastrofalnie w Malilli, był dopiero 13 ze zdobyczą 5 punktów, przypomnę tylko, że przed rokiem wygrał w Szwecji. Wczoraj natomiast w barwach Unii zanotował 12 punktów w 6 startach. Więc ciężko powiedzieć o równej formie... Dzisiaj myślę, że jest w stanie zrobić w 5 startach 11 punktów. Kenio zna doskonale ten tor, poza tym jest w wysokiej formie nadal. Przegląd jego wyników wygląda następująco: w GP Nordyckim 4 miejsce! W barwach Panter, 3,3,d,3,3 w ostatnim meczu z Belle Vue Aces. Wcześniej 13 punktów ze zwycięzkim jokerem w wyjazdowym meczu z Wilkami. Podobny wynik wykręcił w meczu z Ipswich. Mój typ: Bjerre 12, Adams 10-11.

majkello 

Wysłany: 20-08-2009, 18:29   

Ipswich Witches - Belle Vue Aces

Ipswich -14.5 @1.80 tobet 6/10

Gospodarze ostatni raz jeździli na własnym obiekcie kilkanaście dni temu, wówczas rozbili Peterborough. Dzisiaj myślę, że zapowiada się podobny wynik w rywalizacji z Asami. Ekipa Belle Vue jest totalnie rozbita. Testują co nóż nowych zawodników, zrezygnowali po dwóch meczach z Chrzanowskiego, dzisiaj pod piątką pojedzie Lambert, więc totalna padaka. Nie wiadomo jak spiszą się Hougaard, Ostergaard, Wright i Risager. Chociaż w starciu z Nichollsem, Batchelorem czy Miśkowiakiem nie liczyłbym na wiele. Jedynym pewnym punktem wydaje się być KK - Krzysiek Kasprzak. Moim zdaniem gospodarze wygrają pewnie i wysoko 58:32.

majkello 

Wysłany: 22-08-2009, 19:37   

Fredrik Lindgren OVER 10.5 8/10 tobet @1.55

L.Bridger - F.Lindgren @1.45 unibet 8/10

Eastbourne - Wolverhampton @2 4/10 exp

Dzisiaj mam wrażenie, że rutynowo Lindgren wspólnie z rodakiem Karlssonem poprowadzą Wilki do kolejnego zwycięstwa. Zadanie napewno trudniejsze od ostatniego wyjazdu do Belle Vue, jednak stać ich dzisiaj na sukces. Mają bardzo wyrówną paczkę, dwóch kapitalnych liderów, Klindt i rezerwowi Kerr i głónie Ty Proctor uzupełniają Karlssona i Fredkę oraz wyrównana druga linia Sqóra - Woffinden - to wszystko składa się na kolektywm, mechanizm, który działa bardzo poprawnie. Gospodarze to zespół głównie własnego toru, ale i nie zawsze, często z mocniejszymi drużynami mają ogromne problemy. W zasadzie tylko Watt robi ostatnio dobrą robotę. Zawodzą Bridger, Luki Dryml. Nie wspominając o Woodwardzie. Simon odkąd został przeniesiony z rezerw do pierwszej linii, również nie może się odnaleźć. Dzisiaj po raz drugi w składzie Eagles zobaczymy Daniela Nermarka, dobrze radzi sobie w Szwecji, dobrze w Polsce, a w Anglii póki co w pierwszym meczu nie zachwycił. Moim zdaniem pewne zwycięstwa Lindgrena, w sumie zgromadzi 13 punktów, 11 punktów Petera i równa jazda pozostałych doprowadzą do zwycięstwa Wilki 50-40.
Ostatnio zmieniony przez majkello 22-08-2009, 19:44, w całości zmieniany 2 razy  

majkello 

Wysłany: 24-08-2009, 17:42   

Ben Wilson -1 v Matt Wethers

@1.61 7/10 bet365

Bardzo cieszy mnie fakt z wniesniea przez bet365 zakładów na Premier League w angielskim speedwayu. W pierwszym dniu wpadły mi dwa typy, wybieram gorszy kurs, aczkolwiek w moim mniemaniu typ pewniejszy. Wilson to bardzo dobry zawodnik, choć mało znany, inaczej nieco jest na Wyspach. To właśnie Ben wraz z Ty Proctorem i dziadkiem Havelockiem tworzą trio w postaci kręgosłupa Redcar Bears. Co mecz święta trójca zbiera ponad 30 punktów. Ben to zawodnik drugiej linii, dzisiaj pojedzie ze słabym Kesslerem, tak więc prirytetowe będą punkty Wilsona. Ben w tym sezonie na własnym obiekcie startował bardzo udanie: 10,9,9,10,6,8,13! Dzisiaj są wielkie szanse, aby Wilson pojechał 5 razy, przypuszczam, że w nominowanym wystartuje wraz z Proctorem. Wethers to również stosunkowo mocny zawodnik, aczkolwiek słabszy od Wilsona. W swoim Edinbourghu jest również trzecią siłą, poza Fisherem i Woelbertem. Matt na wyjazdach robił następujące wyniki: 2,9,9,11,9,0. Jednak to były w miare przeciętne ekipy, przemocne Redcar na własnym torze powinni spokojnie poradzić sobie ze szkockimi gośćmi.

majkello 

Wysłany: 24-08-2009, 17:51   

P.Karlsson - L.Adams

Adams +3 @1.95 9/10 bet365

Nie wiem czy to jest pomyłka, czy aż tak naiwny jest bet365. W każdym razie wierzą w fakt, iż w 6 startach Pete będzie lepszy od Kangura, który wystartuje dzisiaj razy 5. A Adams ostatnio zdecydowanie ustabilizował formę na Wyspach. Zresztą wystarczy zobaczyć jego wyniki na wyjazdach: 13, 13, 13, 12, 13 ... chyba więcej wypisywać nie trzeba. Fenomenalne wyjazdówki. Dzisiaj nie może być inaczej, a to, że Leigh zdobędzie dzisiaj 11-12 jestem pewny, a to spokojnie wystarczy. Fakt faktem, iż szwedzi Lindgren-Karlsson to bardzo dobry duet w tym sezonie. U gospodarzy ZZ, z którego będzie mógł skorzystać PK. Jednak to Fredka jest zdecydowanie mocniejszy i stabilniejszy aniżeli starszy rodak. Zazwyczaj Peter robi powyżej 10 punktów. Jednak ja wierzę w fenomen i doświadczenie Adamsa, który spokojnie pokryje hc.

+wasp

Nr Użytkownika: 155

Wysłany: 24-08-2009, 18:08   

Belle Vue - Poole+12,5 2 @ 2,0 unibet

Jak juz zaznaczylem w swoim temacie mimo iz gospodarze wzmocnieni Crumpem , to hc+12,5 na gosci uwazam jest b. duzy.Tak na dobra sprawe w Belle Vue jest 2-ch liderow +2-ch w miare dobrych jezdzcow.U gosci 3-ch liderow + ....1,5 jezdzca hehe.Troszke to zartobliwie napisalem , ale uwazam ze gospodarze ten mecz wygraja ,jednak nie az w takich rozmiarach jak przewiduja analitycy bukow.

majkello 

Wysłany: 24-08-2009, 18:15   

William Lawson - Mark Lemon -0.5 @1.75 expekt 6/10

Mark zrobił ostatnio w barwach Swindon spore zamiesznie. Pod nieobecność swojego asa rezerw - Fishera, zastąpił go Lemon. I tak w trzech meczach w sierpniu robił: 10,7 i 5 punktów. To bardzo ważne punkty, tym bardziej, że potrafił walczyć jak równy z równym z totalnymi rutyniarzami Eliteleague. Jego rywalem h2h jest bardzo mało znany Lawson, bynajmniej ja go kompletnie nie kojarze. Stałym partnerem wśród rezerw Wilków jest Kerr, on jednak jeździ przeciętnie, a dzisiaj śmiem twierdzić, że to on będzie prowadził parę rezerwowych. Punkty teoretycznie najsłabszych zawodników na torze mogą być dzisiaj kluczowe w meczu na szczycie. Lemon widać, że jeździ z jajem i dzisiaj z całej czwórki rezerw: Kerr, Lawson, Hurry powinien być zdecydowanie najlepszy. Stawiam, iż Lawson zdobędzie 2 punkty, a Lemon 7.
Ostatnio zmieniony przez majkello 24-08-2009, 18:18, w całości zmieniany 1 raz  

majkello 

Wysłany: 26-08-2009, 18:56   

Niels Kristian Iversen OVER 7.5 tobet 5/10 @1.80

Rozumiem, że tobet obrał tak niską linię na PUKa, gdyż przyjdzie mu ścigać się z mocnym trio Piratów Andersen-Pedersen-Holder. Rutynowo jednak trójka nie pojedzie idealnie, napewno jeden zawodnik będzie w słabszej dyspozycji, stawiam dzisiaj na Hansa. Holdi jest w kapitalnej formie i jego prześcignąć będzie bardzo trudno. Bjarne i Hans są jak najbardziej w zasięgu NK. Na wyjazdach dorobki PUKa wyglądają następująco: 9, 8, 7, 12, 11. Jak widać wyniki w kratkę. Wierzę jednak w PUKa. I dzisiaj w 5 startach powinien spokojnie zdobyć 8 punktów. Mój typ: 2,2,3,1,0 = 8 pkt

majkello 

Wysłany: 31-08-2009, 19:36   

Chris Holder

OVER 10.5 @2.15 4/10 tobet

Holder jest w wysokiej formy. Póki co to właśnie on lideruje ostatnimi czasy wśród Piratów. Hans coś się wypalił, Bjarne od dłuższego czasu jeździ słabiej i odstaje od Holdera i Hansiora. Oczywiście Kangur nie jeździ tak wybitnie na wyjazdach, jak w domu w Poole. Myślę jednak, że jest to już tak doświadczony, choć młody zawodnik, że spokojnie poradzi sobie na owalu Swindon. Dzisiaj któryś z trio Bjarne, Hans, Chris musi pojechać dobrze, w innym przypadku wynik to będzie blamaż Piratów. W Swindon oprócz Adamsa nie ma na dzień dzisiejszy jakiegoś mocnego punktu. Podobnie jak Hans, nieco wypalił się Zagar, nieźle u siebie spisuje się Stead, ale to by było na tyle. Myślę, że dzisiaj Holdi poradzi sobie zarówno ze Steadem, jak i Zagarem. Mój typ: 12.

+wasp

Wysłany: 03-09-2009, 18:04   

Swindon - Wolves+10,5 2 @ 1,8 unibet

Kilka slow na temat tego meczu poswiecilem juz w moim temacie.Jest to juz ostatnia kolejka dla obu druzyn w sezonie zasadniczym, a spotykaja sie lider(Swindon) z V-ce liderem, gospodarze maja przewage 1 pkt i wystarczy minimalne zwyciestwo by zakonczyc sezon na 1-szej pozycji.Jednak za sprawa gosci spodziewam sie b. wyrownanego spotkania, od dluzszego czasu ida obie ekipy "leb w leb", bowiem wielkim hc jest zdobycie 1m. na koniec sezonu.Druzyna ta otrzymuje w pierwszym meczu Play - Off bodajze 8pkt hc.Tak wiec jest to dla obu druzyn wazny mecz i mysle ze bedzie b. wyrownany.

+wasp

Wysłany: 07-09-2009, 17:36   

Kling - Frampton+3 2 @ 2,3 bet365

Ten typ zamiescilem juz w moim temacie - tu postanowilem ...powtorzyc , gdyz uwazam ze jest spora szansa by to weszlo.Zbyt duzo i "metnego' opisywania , wiec tak w skrocie w obu ekipach bedzie staosowane z/z z tym ze w druzynie Klinga sa lepsi by jechac z/z, biorac tez pod uwage jego slabsza ostatnio dyspozycje i szokujacy ostatnio wynik z pary rezerwowego (Hurry), to Kling moze pojechac tylko np.3-4 razy.Natomiast Framptonowi moze dojsc np.2-3 biegi tak wiec moze teoretycznie pojechac(jesli slabo zapunktuje Wells- jest taka szansa) 6-7 razy ! do tego hc+3 i ladny kurs - mysle ze warto sprobowac! - oby!

majkello 

Wysłany: 21-09-2009, 17:29   

Ben Barker OVER 5.5 @1.70 tobet 5/10

Ben to bardzo utalentowany, młody żużlowiec, ma zaledwei 21 lat! Dzisiaj zawodnika i jego drużynę czeka bardzo ciężki pojedynek ze Swindon Robins z Adamsem i Zagarem na czele. Aby Pszczoły wygrały dzisiaj na własnym owalu, muszą uruchomić największe rakiety: Harrisa i Kennetta, bardzo wiele będzie zależało od trio: Schlein, Ollen i właśnie Barker. Ben świetnie czuje tor Coventry, ostatnie jego wyniki na własnym obiekcie to: 5 pkt w 2 startach, 7 pkt w 4 startach, 13 pkt w 7 startach! Widać, iż już teraz jest wielką podporą Bees. Dzisiaj pojedzie w parze z Edwardem Kennettem. Bez problemów powinien objeżdżać dzisiaj takich zawodników jak: Fisher, McGowan, Stead oraz rezerwy. Mój typ: W 4 startach Ben wykręci 7 oczek.

majkello 

Wysłany: 21-09-2009, 17:42   

Adam Skórnicki - Joonas Davidsson

JD -0.5 @1.85 tobet 6/10

Joonas ostatnimi czasy zakupił nowe silniki i od razu widać kapitalne efekty jego jazdy. W Polsce i Wielkiej Brytani zdecydowanie polepszył wyniki. Ostatnio zrobiło się głośno wokoło jego osoby w światku Lakeside, gdyż podczas słabszej dsypozycji Richardsona czy Shieldsa, to właśnie szwed przejął pałeczkę lidera i to on zgarnia ostatnio najlepsze dorobki. Dzisiaj w parze z Kauko Nieminiem. Ogólnie zadanie przed Młotami arcytrudne, ciężki tor w Wolverhamtpon i ciężki rywal. W końcu Wilki to ścisła czołóka tabeli Elite League. W tej formie i z tym sprzętem jest dzisiaj objeżdżać takich rywali jak: Klindt, Skóra czy Karlsson. Fredka i Tai są w dobrej formie i ciężko będzie ich objeżdżać. Tai dzisiaj w parze jedzie z rywalem h2h - Skórą. Wczoraj został wygwizdany przez gdańską publiczność, bo to co zaprezentował to była jedna wielka żenada. Nie wiem być może siedzi mu to w głowie i podtrzyma fatalną dyspozycję, a może obudzi w sobie wściekłość sportową (choć wątpie). Myślę, że JD wykręci 10 punktów, natomiast Sqóra 4.

Vendetta Picks Strona Główna » Analizy, Informacje, Sugestie » Sporty motorowe » Żużel - Anglia