Vendetta Picks Strona Główna  
  Vendetta Picks
livescore  Livescore    http://vendetta-picks.net/czat Czat    Szukaj  Szukaj    Użytkownicy  Użytkownicy   

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Vendetta Picks Strona Główna » Analizy, Informacje, Sugestie » Sporty motorowe » Żużel - Anglia
Żużel - Anglia
Autor Wiadomość
majkello 

Nr Użytkownika: 438

Status: Offline

Wysłany: 15-04-2009, 17:32   

Chris Harris UNDER 10.5 Expekt 5/10 @1.75

Bomber kompletnie bez formy. Wystarczy spojrzeć na jego "dokonania" w tym sezonie. Miał być liderem Coventry, tymczasem jeździ poniżej oczekiwań, a ciężar punktów najczęściej biorą na siebie Kennett, Schlein i Allen. Ostatnie wyniki Harrisa w Elite League:

7 pkt (w tym 2 pkt jako joker) ze Swindon
9 pkt z Ipswich
12 pkt z Peterborough
10 pkt z Peterborough

Dodatkowo w 2 kolejkach w Polsce zrobił 8 i 9 punktów. To nie jest ten walczak, którego pamiętamy z GP. Pytanie gdzie tkwi problem? Może brak sprzętu? Dzisiaj Nie powinien zrobić więcej niż 9 oczek, jak dla mnie to max. W walce z Holderem i Bjarne nie ma szans.

Mój typ (najbardziej optymistyczny start Harrisa) 2,3,2,1,1 - 9 pkt

majkello 

Wysłany: 16-04-2009, 17:02   

Peterborough Panthers - Poole Pirates

Panthers -10.5 @1.80 tobet 4/10

Myślę, że Piraci tak szybko nie podniosą po wczorajszej klęsce ponad 30 punktami na własnym torze z Coventry. Fatalnie spisała sie cała drużyna, począwszy na juniorach po Screena i Davidssona i na nieszczęscie Poole także liderów Holdera i Bjarne Pedersena. Na przełamanie czeka ich ciężka misja. Tor w Peterborough jest stosunkowo ciężki, dodatkowo będzie to atut gospodarzy. Do tego niezła kadra Panter, którzy punktują właściwie tylko w domu. Bjerre, Korneliussen i Iversen wzajemnie się uzupełniają. Przy takiej formie Poole są w stanie w trio zdobyć około 32 punktów. Ząbik, Tully, Hansen i Dryml będą musieli zdobyć ponad 20 punktów... i są w stanie tego osiągnąć - patrząc na rywala. Jeśli pojadą tak jak wczoraj, to dzisiaj ponownie przełkną mega wielką pigułe goryczy. Jankowski to kompletna porażka, juniorzy Stonehewer i Hurry podobnie. Davidsson i Screen ... daje im wspólnie max 15 punktów. Pytanie ile zrobią Pedersen i Holder? Mój typ: 54:40

majkello 

Wysłany: 18-04-2009, 18:49   

Eastbourne Eagles - Lakeside Hammers

Eagles -5.5 @1.60 bwin 5/10

W lidze angielskiej najczęściej drużyny o swej sile stanowią na własnym torze, ciężko im jeździ się na wyjazdach. I dzisiejszy mecz jest doskonałym przykładem. Obie ekipy spotkały się w tym sezonie już dwukrotnie (Lak 57:38 Eag i Eag 50:43 Lak). Różnica jest jedna, zasadnicza - nie ma w składzie Młotów jednego z czołowych zawodników, fina Kylmakorpi, który średnio w meczach robił te 10 oczek. W jego miejsce stosowane jest ZZ. Jako zastępca może wystąpić: Davidsson, Nieminen, Robson i Mear. Na dzisiejszy mecz goście zastosują nowe pary:

1.Shields 2.Nieminen 3.Davidsson 4.ZZ 5.Richardson 6.Mills 7.Robson

Moim zdanie lepsze ustawienie, ale to dopiero premierowy mecz w takim zestawieniu, więc może być różnie.Wiele będzie zależało od pary Shields-Nieminen, jeśli oni nie będą dawali rady wygrywać biegów... to chyba już nikt. U gospodarzy bardzo ciekawy skład. Począwszy od lidera - Watta, po kapitalnie spisującego się Bridgera i juniora Simona Gustafssona. Liczę na tą trójkę dzisiaj, mam nadzieję, że wyjeżdżą w sumie około 32 punktów. Swoje groszaki (około 20 punktów) muszą wspólnymi siłami dorzucić Lukas Dryml, Woodward, Norris i młody Kling - stać ich na to (W-7, D-7, N-3, K-3). Reasumując: Eagles moci u siebie powinni sobie poradzić z Młotami. Myślę, że wygrają różnicą 10 oczek. Mój typ: 52-42.

majkello 

Wysłany: 18-04-2009, 19:13   

Davey Watt OVER 11.5 3/10 tobet

Proponuje ten typ po niewielkiej stawce. Jest duże prawdopodobieństwo, że dzisiaj australijczyk zrobi bardzo dużo punktów. Jedzie z korzystnych pól i co ważne z dość wygodnymi rywalami dla niego. W ich pierwszym spotkaniu w Eastbourne, Watt zrobił 13 oczek, dzisiaj stawiam na podobny wynik. Dobrze dopasowany motor do toru, nawierzchnia zrobiona pod gospodarzy ... i tylko wygrywać. Poza tym on, Bridger i młody Henka muszą pociągnąc wynik. Watt powininen objechać Shieldsa, Richardsona czy Davidssona. Mój typ: 3,3,3,3,1 - 13 punktów.

majkello 

Wysłany: 20-04-2009, 19:10   

Belle Vue Aces - Ipswich Witches

Witches +13 @1.83 bet365 3/10

Pierwszy mecz Knock Out Cup pomiędzy Asami i Wiedźmami. W moim przekonaniu kadrowo lepiej wyglądają gospodarze, jednak gości stać dzisiaj na walkę. Bukmacherzy nieźle dobrali hc, bo często z lepszymi ekipami Ipswich przegrywało właśnie różnicą dość pechową - 13 punktową. W zasadzie u gospodarzy jest jeden zawodnik, który rzadko kiedy startuje poniżej swojego poziomu, to Charlie Gjedde, robi dobrą robotę w Belle Vue. Krzysiu Kasprzak miał być tym liderem, ale zbyt często zdarzają mu się wpadki, z których ratuje go Wright i na odwrót. Ta dwójka jeździ strasznie nierówno. Wielką niewiadomą jest równiez Ulrich Ostergaard oraz Bager. Całkiem dobrze spisuje się młodzian Hougaard. Myślę, że Asy wygrają dzisiaj, jednak nie większa różnicą niż 10 punktów. U gości mocno licze na trio: Hampel - King - Świderski! muszą dzisiaj zrobić około 33 punktów! Reszta: Risager, Stachyra i Kroner około 10, więc stać ich na to. Reasumując... Asy 52, Wiedźmy 43.

majkello 

Wysłany: 20-04-2009, 19:31   

Niels Kristian Iversen OVER 7.5 @1.85 tobet 4/10

Duńczyk to zupełnie inny zawodnik w Anglii. Od początku pobytu w Polsce nie radzi sobie po prostu, nie potrafiąc sprostać pokładanym w nim nadziei. Na wyspach prezentuje naprawdę dobry, stabilny poziom i obok Bjerre jest liderem Peterborough. Dzisiaj zadanie o tyle trudne, iż zmierzy się z jednym z faworytów Elite League - Swindon na czele z Leigh Adamsem. Wierzę w chłopaka. Myślę, że ciężko mu będzie objechać Batchelora czy kangura, ale Stead, McGowan i Pavlic są w jego zasięgu. Zapewne pojedzie również w biegu nominowanym, w 5 startach powinien zrobić 8 punktów, w innym przypadku będziemy świadkami pogromu w Swindon. Mój typ: 2,2,3,1,0 (wariant najbardziej pesymistyczny).

majkello 

Wysłany: 22-04-2009, 16:34   

Peter Karlsson OVER 10.5 @2.00 tobet 5/10

Chris Holder OVER 10.5 @1.70 tobet 5/10

Wolverhampton @2.10 sporting bet 2/10

Jedna mądrość... jeśli Piraci nie wyciągnęli wniosków z ostatnich porażek... dzisiaj ponownie ulegną niezlej ekipie Wilków. Bjarne mial być liderem, tymczasem zupelnie nie robi wyników, podobnie, aczkolwiek lepiej wygląda sytuacja Holdera. Jeśli duńczyk i mlody kangur nie zrobią dzisiaj godnych wyników, wówczas poniosą kolejną porażkę. Holder nieźle spisuje się w Polsce, na Wyspach jeździ mocno w kratkę. Wlodarze Poole muszą dzisiaj przygotować dobry tor, by Holder mógl spokojnie objeżdżać Lindgrena, Skórę i Karlssona. Moim zdaniem Chrisa stać na wynik w granicach 12 oczek. Nieco inna jest sytuacja w szeregach gości. Mają podbny sklad do Piratów. Szwedzcy liderzy - doświadczony Karlsson i Lindgren. Ten pierwszy przeżywa chyba drugą mlodość na jednośladzie! W Polsce wariuje, podobnie w Elite League. Jeśli gospodarze zaprezentują podobną formę jak w ostatnich meczach - Karlsson nie powinien mieć problemów by ich wymijać. Z obecną formą jest w stanie wygrać z niemal każdym. Podobnie jak u mlodego Chrisa stawiam na 12 oczek. I w końcu sam mecz... Nie ufam Piratom, myślę, że Wilki ich zagryzą. Karlsson, Woffinden, Skóra, Lidgren i mlody Proctor są w stanie uzbierać dzisiaj okolo 50 oczek, a to spokojnie wystarczy.

Zrobiłem małą literówkę w kursie na Karlssona, podałem kurs na under :)
Ostatnio zmieniony przez majkello 22-04-2009, 19:40, w całości zmieniany 2 razy  

majkello 

Wysłany: 23-04-2009, 19:18   

Joe Screen OVER 7.5 6/10 tobet @1.68

Doświadczony jak mało kto Joe w tym sezonie jeździ nadspodziewanie równo i dobrze. Co gorsza musi brać na swoje barki punkty Poole, póki co Bjarne jest kompletnie nieobecny, a niedzielny upadek jeszcze pogorszył sytuacje. Holder chyba wraca do wielkiej dyspozycji, a reszta to raczej porażka. Myślę, że Screena stać dzisiaj na 9-10 punktów. Rywal nie najmocniejszy, w zasadzie prócz Hampela, Joe może wygrać z każdym, polak wydaje się być poza zasięgiem Joe. Kroner, King, Risager czy Stachyra to zdecydowanie niższa klasa.

Jarek Hampel OVER 11.5 5/10 tobet @1.62

Poole to obecnie najsłabsza ekipa Elite League! Więc Wiedźmy nie mogą sobie pozwolić na stratę punktów. Filarem gospodarzy jest Mały, który musi pociągnąc wynik. Dzisiaj, patrząc na formę zawodników Piratów powinien mieć tylko problemy z Holderem. Bjarne - katastrofa, Jankowski - bez komentarza, Screen - patrz wyżej, D.Davidsson - miał swoje 5 minut, ale chyba szybko minęły. Reasumując Hampel powinien dzisiaj zrobić z 13 oczek.

majkello 

Wysłany: 27-04-2009, 17:54   

Simon Gustafsson OVER 8 bet365 6/10 @1.83

Młody Henka to wybitny talent. Rosjanie mają Sajfutidinova, Australijczycy Holdera, Chorwaci Pavlica, Anglicy Bridgera, a Szwedzi Simona. Chłopak naprawdę ma moc. Widać, że uważnie pobierał lekcji ojca. Jest zdecydowanie poza Wattem i Bridgerem najjaśniejszą postacią w ekipie Eastbourne. Ekipie, której ciężko będzie stawić czoła bardzo mocnym Wilkom z Wolverhampton i co gorsza W Wolverhampton. Simon pojedzie napewno dzisiaj 5 razy, a kto wiem może i 6. W biegu juniorskim powinien poradzić sobie z Proctorem i zgarnąć 3 oczka. Myślę, że w dalszych biegach stać go na pokonanie Lukasa Drymla, Skóry, Klindta czy Woffindena. Z Karlssonem i Lindgrenem szans mu nie daje. 5 biegów 9 punktów - realne szanse. Mój typ: 10 pkt.

majkello 

Wysłany: 27-04-2009, 18:10   

Chris Holder OVER 10.5 @1.70 tobet 7/10

Krzyś to bezapelacyjny lider Poole. Przed sezonem miał być współliderem z Bjarne. Duńczyk jednak nawala na całej lini, wręcz katastrofa. A jego punkty musi robić Screen i oczywiście Holder. Kangur miał problemy w strzeleniem się z motorami i formą na angielską Elite League, złe czasy chyba minęły. Chris od kilku spotkań jeździ już na swoim wysokim poziomie. Dzisiaj rywal niezły, jednak Holder jest w stanie objechać każdego rywala, począwszy na Gjedde czy Kasprzaku - bo to właśnie będą jego główni rywale. Poza tym działacze i kibice powoli tracą cierpliwość... już od dawna nie cieszyli się ze zwycięstwa Piratów, co gorsza z dobrego meczu. O wygraną będzie ciężko, myślę jednak, że Poole powalczy. Przebudzi się Pedersen, Holder zrobi około 12 punktów, swoje dorzucą Screen, Piszcz i Davidsson.
Ostatnio zmieniony przez majkello 27-04-2009, 18:44, w całości zmieniany 1 raz  

majkello 

Wysłany: 30-04-2009, 17:21   

Fredrik Lindgren OVER 10 @1.66 bet365 5/10

Młody szwed jest w życiowej formie. W Anglii jeździ świetnie, podobnie było w pierwszych zawodach GP, gorzej jest w polskiej Ekstraklasie. W British Elite League jest jednym z lepszych żużlowców - co sprawiło, że został wykreowany na lidera Wolverhampton. Początkowo taką rolę odgrywał doświadczony Peter Karlsson, jednak jego forma nieco spadła. W dzisiejszym meczu jest w stanie wygrać z każdym, za głównych rywali będzie miał Jarka Hampela i Piotrka Świderskiego, myślę, że tego drugiego powinien spokojnie objeżdżać. Szczerze powiedziawszy to nie ma mocy na zawodnika, który jest w świetnej formie, a do tego dysponuje doskonale dopasowanym sprzętem. Mecz będzie równy, osobiście uważam, że Wilki mogą dzisiaj sprawić małego suprise'a w Ipswich, a swoje 12 punktów dorzuci dzisiaj Fredrik.

T.Woffinden (+1.5) - D.King @1.70 expekt 4/10

King to trzecia siła ekipy Wiedźm z Ipswich. Przepaść jednak dzieli go od Hampela czy Świderskiego. Początkowo mniewał przebłyski i skutecznie walczył z czołowymi zawodnikami, ta forma gdzieś się ulotniła i teraz dowozi przeciętnie 8-9 punktów, podobnie jak młody Tai. Młody Angol to spory talent, widać, że ma moc w manetce i służą mu techniczne brytyjskie tory. Tai również najczęściej dowozi te 8-9 oczek. Dzisiaj myślę, że będzie podobnie. Pojedzie w parze ze Skrórą, a ten zapewne będzie puszczał młodziaka do przodu. King powalczy w dublu z Tobiasem Kronerem - czyli mizerota, King zapewne w pojedynke będzie szukał punktów. Jeśli tylko Tai będzie dysponował sprzętem - powinien spokojnie wygrać h2h +2. Myślę, że King przywiezie dzisiaj jeden punkt więcej od Woffindena (stawiam 9-King, 8-Woffinden).
Ostatnio zmieniony przez majkello 30-04-2009, 17:22, w całości zmieniany 1 raz  

majkello 

Wysłany: 01-05-2009, 17:25   

Coventry (-4) - Peterborough @1.90 bet365 5/10

W Anglii olbrzymim atutem jest własny tor - dzisiaj z takowym handicapem ruszy do walki o ligowe punkty ekipa Coventry. Myślę, że powinni dzisiaj wygrać różnicą około 10 oczek. Po cichu liczę na przełamanie formy Harrisa czy Kennetta, bo jeźdżą bardzo w kratkę. Do tego punkty Schleina, Allena i młodego Framptona, który dzisiaj pojedzie sporo razy. Gospodarze zastosują RR za Barkera. Nie wiem specjalnie czy to atut czy strata - niebecność Bena, nie mniej jedak z nim czy bez niego Pszczoły powinny sobie poradzić. U gości w bdb formie jest duńczyk Iversen, wielką niewiadomą jest Bjerre, a Korneliussen od początku jeździ na swoim poziomie. Bager, Ząbik czy Vissing to raczej porażka brytyjskich torów. Mój typ: 50:40

majkello 

Wysłany: 04-05-2009, 19:00   

T.Proctor - J.Frampton (+0.5) @1.75 expekt 5/10

H2H dwóch wiodących juniorów w swoich klubach. Ciężko wskazać lepszego żużlowca patrząć na ich morale. Generalnie często przywożą podobne zdobycze punktowe. Jest jeden podstawowy powód, dla którego gram ten bet. Mianowicie dzisiaj Pszczoły czeka arcytrudny mecz w Wolverhampton - zapewne skończy się pogromem gości, gdyż jadą bez Barkera i Allena, w miejsce pierwszego RR, natomiast za Allena pojedzie młody Wells. Do tego bez formy jest cała trójka: Harris, Schlein i Kennett. Dlatego też będący w rewelacyjnej formie Lindgren powinien poprowadzić Wilki do wysokiego zwycięstwa. Stąd też Frampton na 90% pojedzie 7 krotnie aż! Bo wątpie by Sitera był od niego lepszy, natomaist Ty Proctor myślę, że 5-6 razy - przy wysokim prowadzeniu coach gospodarzy da też pojeździć młodemu Stichauerowi. Myślę, że Frampton zdobędzie dzisiaj około 7-8 punktów, natomiast Proctor 6.

majkello 

Wysłany: 04-05-2009, 19:24   

F.Lindgren - Ch.Harris (+2.5) @1.50 tobet 7/10

Jeszcze w poprzednim sezonie brałbym to hc w ciemno, tyle, że na Bombera. Obecny sezon to zupełnie inna bajka! Lindgren jeździ jak z nut! Jest w fenomenalnej formie młody szwed, do tego dysponuje kapitalnym sprzętem. Jestem przekonany, że dzisiaj nie będzie inaczej i nie zejdzie poniżej 12-13 punktów. Rywal... wyjątkowo łatwy. Harris, Kennett i Schlein to będą głównie rywale w zatrzymaniu Fredrika, jest jeden mankament, żaden z nich nie jest w optymalnej formie. A Harris będzie przegrywał i z Lindgrenem, i z Karlssonem, a może nawet z Woffindenem. Reasumując... atut własnego toru, doskonały sprzęt i wyśmienita forma Lindgrena!

majkello 

Wysłany: 04-05-2009, 19:37   

Wolverhampton Wolves - Coventry Bees

Wolves -16.5 @1.90 tobet 6/10

Myślę, że to swego rodzaju promocja. Dzisiaj mocno osłabione Pszczoły powalczą z bardzo mocnymi Wilkami. I na dobrą sprawę za nie poniesieniu blamażu odpowiadać mają: Harris, Schlein i Kennett. Jak już wyjżej dwukrotnie wspominałem - żaden nie jest w optymalnej formie i 8-9 każdego z nich myślę, żę będzie dobrą zdobyczą. Moim zdaniem ta trójka przywiezie dzisiaj w Wolverhampton maksymalnie 27-28 punktów. Do tego swoje grosze dorzuci Frampton (sądzę, że coś koło 7-8), raczej na Wellsa i Sitera nie ma co liczyć. Reasumując - Pszczoły powinny przywieźć dzisiejszego wieczoru około 36 oczek. Stawiam, że gospodarze osiągną pułap 54 punktów. Rewelacyjny duet Lindgren-Karlsson to już jest 25-26 punktów, reszta: Skóra + Woffinden + Klindt + Proctor/Stichauer to kolejne 28-29 punktów. Goście osłabieni znacznie. Pojadą bez Allena i Barkera. Moim zdaniem Wilki wygrają różnicą 18-20 punktów.

Vendetta Picks Strona Główna » Analizy, Informacje, Sugestie » Sporty motorowe » Żużel - Anglia