Vendetta Picks Strona Główna  
  Vendetta Picks
livescore  Livescore    http://vendetta-picks.net/czat Czat    Szukaj  Szukaj    Użytkownicy  Użytkownicy   

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Vendetta Picks Strona Główna » Analizy, Informacje, Sugestie » Sporty motorowe » Żużel - Anglia
Żużel - Anglia
Autor Wiadomość
+wasp

Nr Użytkownika: 155

Status: Offline

Wysłany: 07-05-2009, 18:13   

H.Bager - B.Forsberg+1,5 2 @ 1,9 expekt

W swoim temacie zamiescilem ten typ , ale w expekcie lepiej sie oplaca , gdyz jest hc+1,5 , troszke nizszy kurs , ale w razie gdyby Bager zdobyl oczko wiecej to tu bedzie wygrana Forsberga, a tam remis i wtopa.Mysle jednak ze Forsberg jest w stanie te rywalizacje wygrac - oby !

majkello 

Nr Użytkownika: 438

Wysłany: 07-05-2009, 20:13   

Ricky Wells OVER 3.5 @2.55 tobet 3/10

Nie mogłem przejść obojętnie wobec tak kuszącego kursu. Jak jeździ Ricky wszyscy widzimy... jest po prostu beznadziejny, jednak w dzisiejszym meczu liczę na małe przełamanie. Tymbardziej, iż pojedzie więcej razy ze względu na RR za Allena. Spokojnie może wygrywać potyczki z juniorami (Mearem czy Robsonem), a może i z Nieminenem powalczy. Jeśli jednak przekroczy tę linię to będzie to pewnie styk... daj mu max 4-5 punktów, max! Zawsze coś się może wydarzyć jak np. defekty, wykluczenie. A kurs naprawdę zachęcający.

majkello 

Wysłany: 07-05-2009, 20:20   

Coventry Bees - Lakeside Hammers (+6.5) @1.75 tobet 4/10

W obu ekipach dzisiaj RR (Allen i Kylmakorpi). Na dobrą sprawę pojedynek Harrisa, Kennetta i Schleina kontra Davidsson, Shields, Richardssona i Nieminena. W drużynie goście jest o jeden atut więcej, chociaż u gospodarzy przewaga w juniorach... Frampton to spory talent. Do tego dochodzi atut toru. Wątpie jednak, że słabe, bez formy Pszczoły z łatwością wygrają ten mecz... jak już daje im 2-4 punkty. Goście powinni spokojnie pokryć hc. Przepraszam, że taka streszczona ta analiza, ale mecz niebawem się rozpoczyna.

+wasp

Wysłany: 07-05-2009, 20:26   

McGowan - A.Dryml+2,5 2 @ 2,2 expekt 4/10

C.Holder 10,5 over @ 1,7 tobet , exp.

Dzisiaj w ekipie Poole nie jedzie Screen i bedzie stosowane z/z , wiec obaj czyli Holder i Dryml pojada odpowiednio 6 i 5 razy, jednak w stosunku co do Drymla jest lekka obawa, bo to tylko Dryml , ale uwazam ze jest spora szansa by typ wszedl, bowiem Mc Gowan ostatnio tez nie punktuje wysoko , ma dosc trudnych rywali w biegach i mam nadzieje ze przy hc+2,5 moze sie udac.

ps aj przepraszam , myslalem ze ten mecz jest o 21.00 a zaczyna sie o 20.30 pomylilem z meczem Coventry, jednak te typy podawalem w swoim temacie.
Ostatnio zmieniony przez wasp 07-05-2009, 20:28, w całości zmieniany 1 raz  

majkello 

Wysłany: 08-05-2009, 19:20   

Lakeside Hammers - Eastbourne Eagles

Lakeside -13.5 @1.83 bet365 4/10

Dzisiaj w Lakeside odbędzie się mecz kończący kolejny tydzień zmagań na brytyjskich torach. Młoty podejmują Orły z Eastbourne. Lakeside rutynowo wyjedzie na tor. O punkty po kontuzji Kylmakropiego walczy w zasadzie trio i od ich dyspozycji zależy wynik Orłów. Naturalnie chodzi o Richardsona, Shieldsa i Davidssona. Jest jeszcze Nieminen, ale jemu sporo brakuje do kolegów, chociaż bardzo istotne są jego punkty w meczu, często gdy w słabej dyspozycji jest jeden z liderów - on bierze to na swoje barki. I na końcu grosiki juniorów Meara i Robsona. Ten zespół jest w stanie dzisiaj uzbierać około 55 punktów. Tymbardziej, iż chcieliby się zrewanżować za porażkę w Eastbourne 41:55. Istotny jest fakt, iż dzisiaj nie zobaczymy w Lakeside utalentowanego juniora gości - Simona Gustafssona, który wiele wnosił w dorobek. Tak więc pozostaje Watt i Bridger. Watt lubi ten tor i myślę, że może dzisiaj przywieść z jokerem około 14 punktów, 10 powinien dorzucić Bridger, a reszta ... Norris, Dryml, Woodward i Kling... raczej bym na nich nie stawiał, średnio liczę, że każdy przywiezie po 3 oczka, wynik? 54:36 tak bym to widział.

majkello 

Wysłany: 08-05-2009, 19:28   

A.Shields - D.Watt @1.95 3/10 bet365

Ciekawą parę wybrało bet365. Shields ma o tyle ciężkie zadanie, iż on i jego partner Jonas Davidsson wręcz muszą jeździć parą! I nie ważne kto będzie pierwszy omijał linie mety, ważne są punkty drużyny. Często jest tak, że obaj kończą zawody z podobnym (nienajwyższym) wynikiem. Z kolei Davey Watt MUSI dzisiaj punktować, jeśli kangur zawali zawody to mecz skończy się wielką klęska Orłów z Eastbourne. Zapewne pojedzie jako joker. W mecz KO Cup tutaj w Lakeside zrobił świetny wynik (3,1,3,6,3 - 16 pkt). Także pasuje mu ten tor, myślę, że dzisiaj zdobędzie z jokerem około 13-14 punktów, bez jokera 11, Shields... 9-10 max.

+wasp

Wysłany: 11-05-2009, 18:16   

Batchelor 6 pkt over @ 1,83 bet 365

Troy ostatnio na swoim torze zdobyl 8 pkt w 4-ch biegach i mimo lekkiej obnizki formy uwazam ze dzisiaj stac go na 7 pkt, tym bardziej ze Stead prezentuje sie duzo lepiej na wlasnym torze , tak wiec otwiera sie szansa ze Troy pojedzie 5 razy.Startuje w poczatkowej fazie zawodow w parze ze slabszymi kolegami z dryzyny , tak wiec na nim bedzie spoczywala odpowiedzialnosc za dobry wynik.

majkello 

Wysłany: 11-05-2009, 18:46   

Niels Kristian Iversen OVER 9.5 7/10 tobet @1.95

Słabo spisujący się duńczyk w polskiej lidze, za to świetnie spisuje się w barwach Panter. Wykreował się na lidera drużyny, zastępując w tej roli przeciętnie spisującego się na Wyspach Kennetha Bjerre. Widać, że krótsze, techniczne tory służą Iversenowi. Podobny przypadek do Lindgrena - obaj zresztą zawodzą w Falubazie, a w British Eliteleague jeżdżą świetnie. Wystarczy spojrzeć na wyniki Nielsa, zdecydowanie największe wrażenie wywarł na mnie jego wyjazdowy występ w Swindon, gdzie nawet udało mu się objechać Adamsa, zrobił tam 12 oczek. Ostatnie wyniki duńczyka: 12, 10, 13. Wcześniej nieco gorzej. Dzisiaj jadą z przeciętną drużyną Belle Vue. I na dobrą sprawę każdy rywal jest w zasięgu Nielsa. Kasprzak, Wright, Ostergaard, Forsberg, Gjedde, Risager czy Hougaard. Jest w stanie dzisiaj powtórzyć wynik ze Swindon. Mój typ: 12.

majkello 

Wysłany: 11-05-2009, 19:14   

Wolverhampton Wolves (-16) - Ipswich Witches @1.83 bet365 5/10

Bardzo mocne Wilki z Wolverhampton ugoszczą dzisiaj na własnym owalu średnio spisujące się Wiedźmy. Gospodarze dysponują bardzo wyrównanym składem i z pewnością są w gronie pretendentów do tytułu mistrza. Dwóch kapitalnie spisujących się liderów - szwedzi Lindgren i Karlsson. Do tego brawurowo jeżdżący Woffinden i odrodzony na Wyspach Skórnicki. Do tego utalentowany Proctor i potrafiący zaskoczuć Klindt. Na przeciwko liderujący Shields (zastąpi chorego Hampela, dzisiaj gościnnie), King (dzisiaj pojedzie zapewne 6 razy, pytanie jaka dyspozycja?), Świderski (kompletnie pogubił się w Anglii. Tak przedstawia się siła rażenia Wiedźm. Pozostali to raczej poracha (Wilkinson, Lanham, Stachyra i Kroner, za niemca dzisiaj RR). Mój typ: 54-36.
Ostatnio zmieniony przez majkello 11-05-2009, 19:19, w całości zmieniany 1 raz  

majkello 

Wysłany: 11-05-2009, 19:37   

Krzysztof Kasprzak - Kenneth Bjerre @1.83 bet365 4/10

Szczerze to spodziewałem się takiej pary, ale przynajmniej z -1 na polaka. Obie drużyny jeździły ze sobą 7 maja, tyle, że w Peterborough. Tam dość nieoczekiwanie Bjerre zrobił tylko 5 oczek! Przy czym Kasprzak na nie swoim torze aż 16! (w tym wygrana jako joker). Dzisiaj zdecydowanym atutem jest tor Belle Vue. Muszą to wykorzystać jeśli chcą pokonać niezłą ekipę Panter. W ekipie gości liczę dużo bardziej na Iversena aniżeli Bjerre. Ostatnio coś duńczyk się popsuł, ale nieoczekiwanie świetnie spisuje się w barwach Wybrzeża Gdańsk. W GP niezły występ w Pradze, w Lesznie już dużo dużo gorzej. No i ta jazda w kratkę w Elite League. Jeśli lider Kasprzak nie zrobi swojej roboty - wówczas jego Asy mogą przegrać. Sporo się od niego oczekuje dzisiaj, więc Krzysiu pobij Kennetha! Mój typ: Kasprzak 12 / Bjerre 10.

majkello 

Wysłany: 13-05-2009, 19:13   

Chris Holder - Adam Shields

Holder -2.5 tobet 1.75 6/10

Zdecydowany ogon British Elite League - Poole Pirates. Dzisiaj mają sporą chrapkę na zwycięstwo. Rywal stosunkowo trudny. Ja jednak mam przeczucie, że co prawda Lakeside wygrają, ale 2-4 punktami, więc mecz będzie bardzo wyrównany. Piratów stać dzisiaj na zwycięstwo, w przypadku porażki są w stanie zdobyć około 44 punktów. Dlatego też zawieść nie może młody lider Piratów - Chris Holder. Póki co początek sezonu słaby, teraz od kilku spoktań jeździ na wysokim poziomie. Zawodzi Bjarne zdecydowanie. Chris już zaaklimatyzował się w nowym sezonie z angielskimi torami, teraz ciężko jest go pokonać. Odnośnie Shieldsa. U niego sytuacja jest nieco inna. Pisałem już, że od niego nie wymaga się liderowania w ekipie Młotów, on wraz z Davidssonem mają wygrywać wspólnie jak najwięcej biegów. Często na własnym torze robią obaj bardzo dużo punktów, na wyjazdach jeden już odpada i robi mniej punktów. Myślę, że dzisiaj Shields zrobi około 9-10 punktów, natomiast Holder 13. Jest w stanie objechać każdego począwszy od Richardsona, po Nieminena, a skończywszy na Davidssonie i Shieldsie.

majkello 

Wysłany: 13-05-2009, 19:42   

Poole Pirates - Lakeside Hammers @2.05 2/10 SB

Poole Pirates 1-4 @5 1/10 SB

Szczerze powiedziawszy bardzo ciężki mecz. Jeszcze rano obstawiałbym gości, jednak cały czas myślami byłem przy tym spotkaniu i tak sobie to wszystko wytłumaczyłem. Czas na zdobywanie punktów przez Piratów. Są póki co najsłabszą ekipą Elite League, a jeśli chcą wygrywać - to muszą to robić u siebie! Napewno tormistrz zrobił swoją robotę i przygotował tor pod swoich. Bardzo liczę na przebudzenie się na dobre Bjarne Pedersena, żeby w końcu zrobił wynik 11-12 oczek! O Holdera się nie boję, tutaj 12-13 punktów powinno spokojnie być. Screen - stary wyga, stać go na 9 punktów. I cała reszta Daniel Davidsson, Ales Dryml, Stonehewer i Hurry muszą zrobić te 15 punktów. Zadanie jak najbardziej do wykonania, ale kluczowe będą występy Davidssona i przede wszystkim Bjarne. Goście niesamowicie wyrównany skład. Shields, J.Davidsson, Richardson, Nieminen. Ta czwórka decyduje o wyniku. Dzisiaj liczę na słabsze występy dwóch z nich, mam na myśli Shieldsa i Richardsona. Oczywiście z takim składem są w stanie wygrać z outsiderem, ale jak pisałem, liczę na przełamanie Piratów. Mój typ: 47-43.

majkello 

Wysłany: 14-05-2009, 19:07   

Peterborough Panthers - Poole Pirates

Poole +12.5 @1.80 tobet 6/10

Zdecydowanym liderem tego spotkania są gospodarze. Dysponują własnym torem, do tego mają chyba nieco bardziej wyrównany skład. Jednak ogon Elite League - Poole chyba powoli wygrzebuje się z dołka. Wczoraj dali zarobić z mocnym Lakeside, dość nieoczekiwanie łatwo wygrali na własnych śmieciach. Dzisiaj wyjazd do Peterborough. Wspólnie z kolegą Waspem wyliczaliśmy ile punktów są w stanie dzisiaj osiągnąć goście. Ważne by wspólnymi siłami dobili do 40 oczek - i co ważne są w stanie to uczynić! Holder dzisiaj z no.1 w parze z Drymlem. Młody Kangur jest w stanie (z jokerem) zrobić około 11-12 punktów. Czech zna ten tor, gdyż jeździł w barwach Panter z początkiem sezonu, Alesa stać na 5-6 punktów nawet. Kolejna para to Daniel Davidsson i senior Screen. Wczoraj pojechali obaj bardzo przyzwoicie, dzisiaj liczę na 13-14 punktów wspólnymi siłami. Pozostaje Bjarne, Piszcz i Hurry. Liczyłem wczoraj na przełamanie duńczyka i było znowu nienajlepiej, może dzisiaj? Istotne by dowiózł do mety 10 punktów przynajmniej. Pozostała dwójka jak zrobi 5-6 oczek będzie dobrze. Reasumując Piraci powinni zrobić dzisiaj minimum 40 oczek. Goście... nieprzewidywalny Bjerre, może zrobić komplet, a może dowieźć 5 punktów, dzisiaj myślę, że zrobi 12 punktów. Drugi z liderów - Iversen, tutaj mam przeczucie, że świetna dyspozycja nieco się wypali i duńczyk dzisiaj zrobi 9 punktów. Pozostali zapewne pojadą na swoim przeciętnym poziomie. Myślę, że goście zrobią dzisiaj miła niespodziankę i powalczą do końca, a wynik... 50-44.

majkello 

Wysłany: 14-05-2009, 19:35   

Leigh Adams OVER 11 @1.57 bet365 6/10

Dzisiaj dość ciekawie zapowiada się mecz w Swindon, gdzie pretendent do tarczy mistrzowskiej - gospodarze podejmą Orły z Eastbourne. W obu ekipach zastosowana będzie RR (Norris i Pavlic). Dodatkowo u gości nie pojedzie utalentowany Fisher. Bukmacherzy wystawili dość wysoką linię na gospodarzy, pytanie czy będą zdolni je pokryć? Dla mnie szanse 50/50 więc odpuszczam ten bet. Osobiście większe szanse dawałbym na plusowe hc na Eastbourne. Odnośnie lidera Swindon - Adamsa. W zasadzie nie ma zbyt wielkiej konkurencji dzisiaj. Kogo porównywać do kangura? Gościnnie występującego Shieldsa? Raczej nie dorównuje mu do pięt. Bridger, Dryml, Woodward? Mogą wygrać z Leigh jedynie po jego defekcie... Dzisiaj Adams spokojnie powinien zrobić 13 punktów o ile pojedzie 5 razy.

majkello 

Wysłany: 14-05-2009, 19:46   

Niels Kristian Iversen - Chris Holder @1.85 tobet 4/10

Ciekawie dobrana para przez tobet, zresztą sami oceniają szanse 50/50. Liderzy, obaj w świetnej dyspozycji ostatnio. Z tym, że Niels kapitalnie spisuje się tylko na Wyspach, w Polsce kompletnie sobie nie radzi, w odróżnieniu od Holdera. Dla mnie dużo lepszym jeźdźcem jest młody kangur. Po cichu liczę, że Iversen dzisiaj trochę się przepali. Nie wierzę, że ta dyspozycja będzie tak długo trwała. Ostatnie zdobycze Iversena - 13, 13 i dwa słabsze występy 6, 1 i kolejne niezłe występy 12, 12. Więc jak widać forma jest, ale przeplatana słabymi wsytępami. Może na aż takie słabe starty nie liczę, ale na 9 punktów czemu nie. Sądzę, że lepszy będzie dzisiaj jego rodak Bjerre. A Holder... Piraci mają chrapkę na sukces po wczorajszym zwycięstwie, a kangur nie może zawieść. Holder powinien zrobić spokojnie 11-12 punktów, z kolei Iversena... stawiam na 9.

Vendetta Picks Strona Główna » Analizy, Informacje, Sugestie » Sporty motorowe » Żużel - Anglia