Vendetta Picks Strona Główna  
  Vendetta Picks
livescore  Livescore    http://vendetta-picks.net/czat Czat    Szukaj  Szukaj    Użytkownicy  Użytkownicy   

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Vendetta Picks Strona Główna » Analizy, Informacje, Sugestie » Sporty motorowe » Żużel - Anglia
Żużel - Anglia
Autor Wiadomość
majkello 

Nr Użytkownika: 438

Status: Offline

Wysłany: 18-05-2009, 18:33   

Wolverhamtpon Wolves - Swindon Robins

Wolves -6.5 @1.75 7/10 expekt

Identyczny mecz miał miejsce w kwietniu, wówczas 11 oczkami zwyciężyli gospodarze. Dzisiaj liczę na powtórkę z rozrywki. Wydaje się, że Wilki na obecną chwilę prezentują najwyższą formę. Mają bardzo wyrównany skład. Nadal świetną formę na Wyspach utrzymują Lindgren i Karlsson. Z pewnością młodszy ze szwedów będzie chciał się zrehabilitować za wczorajszy blamaż w Toruniu (2 pkt). Do tego dochodzi druga linia Skórnicki - Woffinden. Sqóra zdecydowanie podbudowany wczorajszym zwycięstwem Wybrzeża, choć on sam pojechał słabo (4 pkt). Tai zapewne dzisiaj zaprezentuje równą jazdę, czyli 7-8 pkt. Pozostają Klindt i młodzianie Proctor, Stichauer. U gości będący w małym dołku chyba Adams, wczoraj widziałem go na żywo i jechał zupełnie bez ikry, zdobył w Gdańsku zaledwie 9 pkt, to mizerny wynik jak na Kangura. Do tego niepewni: Pavlic, Stead i Batchelor. Myślę, że spokojnie gospodarze wykorzystają atut własnego toru i świetnej dyspozycji. Mój typ (podobny jak w I meczu): 51-40.

majkello 

Wysłany: 18-05-2009, 19:18   

Fredrik Lindgren OVER 11.5 tobet 4/10

Feddy wręcz żenująco spisuje się w Polskiej Ekstralidze. I tutaj spotykamy się z jego fenomenem, bo w UK i Szwecji lideruje w swoich drużynach z Wolverhampton i Malilli. Widać, że nie leżą mu polskie tory. W Anglii spisuje się rewelacyjnie. Dzisiaj musi poprowadzić swoje Wilki do zwycięstwa nad groźnym rywalem - jakim są goście ze Swindon. Jednak czy taki diabeł straszny? Adams nie jest w najwyższej formie i dzisiaj jest możliwość nawalenia, Stead/Batchelor - podobny przypadek, można się wszystkiego spodziewać po tych zawodnikach, póki co raczej zawodnicy własnego toru, choć swoje zrobią, czyli jakieś 15 punktów w duecie, Lindgren spokojnie powinien ich objechać. McGowan, Pavlic, Stojanowski i Fisher to zupełnie inna liga dla szweda. Myślę, że kompletu nie będzie, ale 13 punktów realne.

majkello 

Wysłany: 20-05-2009, 18:44   

Lee Richardson WILL WIN @5 3/10 tobet

Myślę, że po raz 6 nie zostanie Scotty, a po raz 2 Harris lub Screen. Czas najwyższy na Lee. Anglik jest chyba obecnie narówniejszym zawodnikiem z Wysp. W każdej z lig robi "dobrą robotę". Zdecydowanie prezentuje najrówniejszą formę. Harris słabo, Nicholls słabo z przebłyskami. Są jeszcze młode wilczki Bridger i Woffinden - myślę, że będą wysoko, ale nikt z nich nie wygra. I oczywiście senior Screen, napewno powalczy. Myślę jednak, że Lee po raz pierwszy zdobędzie tytuł indywidualnego Mistrza Anglii.

majkello 

Wysłany: 20-05-2009, 18:51   

L.Richardsson - Ch.Harris @1.50 6/10 tobet

O Lee napisałem już powyżej. Odnośnie Bombera... żaden z niego bomber w tym sezonie. Zupełnie zawodzi. W Polsce za słabe wyniki został nawet odsunięty od składu za fatalne starty. W Szwecji jakby to powiedział Danny DeVito "kaszana". W Anglii zupełnie nierówno, raz przebije się przez granicę 10 punktów, a raz kompletnie zawodzi. W każdym razie nie jest to już ten przebojowy Chris, który potrafił walczyć z najlepszymi w GP. Dzisiaj liczę na zwycięstwo Lee, Harrisa widzę gdzieś koło 5-6 miejsca.

majkello 

Wysłany: 21-05-2009, 19:07   

Na dzisiaj proponuję dwa typy z British Elite League:

Fredrik Lindgren OVER 8.5 @1.50 8/10 tobet

Dość nietypowo wygląda w ofercie Ligi Angielskiej tak niska linia przy nazwisku szweda, oczywiście kurs jest adekwatny. Dzisiaj zadanie ciężkie... Freddy prezentuje bardzo dobrą formę, ale jak się okazuje głównie na Wyspach. Ostatnio zawalił mecz Dackarny, w Polsce jeździ bardzo słabo, ale w barwach Wolverhampton bez zarzutów, wykreował się na lidera Wilków. Dzisiaj w walce z takimi zawodnikami jak : Adams, Batchelor, Stead czy Pavlic jest jak najbardziej w stanie przywieść 9 pkt... wręcz musi. Stawiam, że jego dorobek zamknie się w okolicy 10-11 punktów.

Lewis Bridger OVER 9.5 @1.68 5/10 tobet

Na 95% młody Anglik pojedzie dzisiaj aż 6 razy! Liczę zastępstwo za Norrisa oraz bieg nominowany. Więc spokojnie powinien zrobić 10-11 punktów. Rywale? Mocni, aczkolwiek różnie jeżdżący, o sile Ipswich decyduje forma trójki: Hampel, Świderski i King, reszta nie ma szans z uzdolnionym młodzikiem. Patrząc na rewelacyjne wyniki Lewisa, możemy być spokojni o dobry wynik Angola.

majkello 

Wysłany: 22-05-2009, 18:24   

Lakeside Hammers v Swindon Robins

Lakeside -7.5 @1.70 tobet 7/10

Arcyciekawie zapowiada się spotkanie w Lakeside. Richardson, Shields, Davidsson i Nieminen kontra Adams i spółka. Pytanie tylko czy spółka podoła? Sam Profesor Adams nie jest w najwyższej formie, a bardziej motocykle nie spisują się na najwyższym poziomie. Reszta? Wczoraj nieźle pojechał Pavlic. Stead średniawka na poziomie 7 punktów. McGowan, po nim wszystkiego można się spodziewać, sądzę jednak, że zrobic max 4 punkty. Ciężka sytuacja bo dzisiaj nie pojedzie Batchelor - w jego miejsce ZZ. To zdecydowanie krzyżuje plany Robins, był czołówką ekipy ze Swindon. Pozostają rezerwy Stojanowski i Sweetman, z tego co widzę nie pojedzie dzisiaj rewelacja wczorajszego meczu - Cory Gathercole, dowiózł wczoraj aż 14 oczek! Myślę, że brak Batchelora poważnie wpłynie na wynik dzisiejszego meczu, jest to nowa sytuacja w gości. Gospodarze rutynowo już pojadą bez Kylmarkorpi. Moim zdaniem gospodarze wygrają różnicą 11-12 oczek. Typ: 53-41.
Ostatnio zmieniony przez majkello 22-05-2009, 18:25, w całości zmieniany 2 razy  

majkello 

Wysłany: 23-05-2009, 19:19   

Eastbourne - Peterborough

Pete @1.72 10/10 bet365

Pete -2 @1.83 10/10 bet365

Pete 29-32 pts @81 1/10 SB

Ogromna promocja od bet365. Dlaczego tak grubo gram? Orły są "zdziesiątkowane", nie pojadą dzisiaj: Norris, Bridger i Simon Gustafsson. W miejsce Norrisa - ZZ, za Bridgera gościnnie pojedzie słaby McGowan ze Swindon, a Gustafssona od kilku spotkań zastąpia Schramm. Nie widzę żadnych szans na zwycięstwo gospodarzy. Lider Watt bez formy, Woodward, Dryml i Kling to straszne partacze, a McGowan nic dzisiaj nie zrobi wielkiego. U gości mocna paczka duńczyków - Bjerre, Iversen, Korneliusen, młodość Hansen. Do tego Bager, Vissing i Tully. Spodziewam się dzisiaj pogromu, nie mają po prostu kim jechać gospodarze. mój typ: 30-60.
Ostatnio zmieniony przez majkello 23-05-2009, 19:22, w całości zmieniany 1 raz  

majkello 

Wysłany: 24-05-2009, 13:02   

Wybrzeże Gdańsk - Polonia Bydgoszcz

Wybrzeże -8 @1.90 betgun 7/10

Dzisiaj w Gdańsku zapowiadają się wielkie emocje! Mecz niezwykle ważny w utrzymaniu w tegorocznych rozgrywkach jednego z beniaminków. Zapewne właśnie Wybrzeże, Polonia bądź Sparta zawitają od przyszłego sezonu do klasy niżej. Mam nadzieję, że to nie będzie gdański GKS. Kibice, którzy ze względu na porażki GKSu nie przyszli tydzień temu na mecz z Unią - niech żałują, mecz był świetny i w końcu dobrze pojechali gdańszczanie. Hans, który zawodził na całej lini w końcu pojechał na wyższym, choć nie na najwyższym poziomie. Ma być liderem i musi co mecz robić te 11-12 punktów. Póki co tę rolę odgrywa Kenio Bjerre (śr. 2.00). Hansi potrenował w Gdańsku i efekty było widać. Co dzisiaj przemawia za Lotosem? Przede wszystkim tor, skład i kibice! Do tego determinacja w walce o odbicie się od dna tabeli. W tym meczu ważny będzie punkt bonusowy, więc trzeba to wygrać i to z dużą przewagą! Odnośnie składów. Bjerre, Andersen i Zorro powinni dzisiaj w trio zrobić koło 33 punktów. Młodzian Vaculik swoje 11-12 dorzuci, reszta czyli minimum 6-7 punktów muszą dorzucić na wsółę Sqóra i Kroner. Niemiec pewnie zrobi te 2-3 punkty, a Adam musi zrobić z 5-6, będzie dobrze. Goście... nie widzę żadnych atutów prócz Jonssona i Emila. Jonsson zrobi swoją robotę i pewnie dowiezie w 6 startach te 13 oczek. Emil odczuwa ból w kolanie i pojedzie z usztywniaczem, więc tutaj może być różnie, poza tym nie przepada za tym torem. Reszta... Lindbeack, Davidsson, Buczek i Chrzanek... Tutaj nie liczyłbym na coś wielkiego. Chrzanek zna ten tor, ale... wątpie by zrobił dzisiaj jakiś dobry wynik. Mój typ: 51-39.

majkello 

Wysłany: 24-05-2009, 13:23   

Unibax Toruń - Włókniarz Częstochowa

Włókniarz +6 @1.95 4/10 betgun

Na MotoArene przyjeżdża kolejny pretendent do tytułu. Tym razem gwardia z Pedersenem, Hancockiem i Richardsonem na czele. Gospodarze mają małe problemy kadrowe. Było to już widać przed tygodniem, kiedy ciężko im było wjechać w mecz. Dzisiaj ponownie nei zobaczymy Roberta Kościeche, w jego miejsce młody Matej Kus. Tutaj gospodarze zdecydowanie tracą, bo Kus w starciu z takimi seniorami raczej jest bez szans. Kolejny mankament to Wiechu Jaguś, bo tej kontuzji jakoś nie doszedł to optymalnej formy. Najlepiej wyglądają: Holder i Miedziński. Sullivan zapewne zrobi te 9 punktów. Junior Ward... tutaj dawałbym 60/40 w walce z woffindenem. U gości niestety nie zobaczymy młodego Birdgera, a szkoda. Myślę jednak, że mogą sprawić małą niespodziankę i nawet wygrać na MotoArenie w Toruniu. Mój typ: 46-44.

majkello 

Wysłany: 25-05-2009, 18:07   

Peterborough Panthers - Swindon Robins

Swindon +5.5 @1.80 tobet 7/10

Tobet wyznaczył najwyższe hc na gości, reszta bukmacherów waha się w granicach 3-4 pkt. Myślę, że dzisiaj w P'borough przyjezdni mają duże szanse na wywiezienie pełenej puli. Ostatnio bardzo zawiodły mnie Pantery. Niepewny jest Bjerre, Korneliussen robi swoją robotę w granicach 7-8 pkt, najmocniejszym punktem jest Iversen. Bager i Vissing to porażka, przebłyski mniewa junior Hansen. Ogólnie jak Bjerre trafi na kiepski dzień to ta drużyna z reguły przegrywa, sam Iversen nie wygra meczu. A goście to najlepsza obecnie drużyna Elite League. Lider Adams, choć w nienajwyższej formie to swoje punkty dowiezie. W parze z Kangurem pojedzie McGowan, który ostatnio spisuje się bardzo dobrze. Kolejna linia to para Pavlic - Stead. Tutaj różnie, raz jeden prowadzi parę, raz drugi, uzupełniają się. Pod piątką zobaczymy nową twarz w zespole Robins - Mateja Zagara! Pojedzie w zamian za Troya Batchelora! Myślę, że może być dzisiaj czarnym koniem zawodów, zapewne zrobi 11-12 punktów albo 3-4. I rezerwy - Stojanowski i Gathercole. Ten drugi rewelacyjny występ ostatnio. Stojan zrobi swoje drobniaki i będzie dobrze. Mój typ - 43:50.

majkello 

Wysłany: 25-05-2009, 18:52   

Wolverhamtpon Wolves - Belle Vue Aces

Wolves -16.5 @1.90 bet365 6/10

Nie wyobrażam sobie innego wyniku jak przynajmniej 20 punktowe zwycięstwo Wilków! Atuty? Tor, tor i jeszcze raz tor. Dodatkowo świetna forma jeźdźców z Wolverhampton. Kolektyw! Lindgren, Skóra i Woffinden odnotowali wczoraj bardzo dobre wyniki w Polsce, z pewnością będą podbudowani formą, z kolei jeden z liderów Wilków - doświadczony Karlsson wczoraj pojechał kompletnie nieudanie, więc dzisiaj będzie chciał odbudować morale na lubianym przez siebie torze Wolves. Mocni Lindgren i Karlsson, mocna druga linia Sqóra - Woffinden, nieprzewidywalny Klindt i obiecujący junior Proctor. To spokojnie powinno wystarczyć na zdobycz w granicach 55 punktów. Goście? hmm... Kasprzak... i chyba tylko Kasprzak, chociaż z nim nigdy nie wiadomo, może zrobić 5 pkt, a następnego dnia 13, zobaczymy jak się podpasuje. Gjedde z początkiem sezonu prezentował się przyzwoicie, z meczu na mecz jednak pogrąża się i wątpie, że dzisiaj przyjdzie czas na przełamanie. Ostergaard i Wright również wielka niewiadoma, ja im daje razem maksymalnie 13-14 pkt. Pozostają rezerwy: Hougaard i Risager - tutaj mogą nawiązać rywalizację. Za Forsberga goście zastosują ZZ. Mój typ: 55-35.
Ostatnio zmieniony przez majkello 25-05-2009, 19:25, w całości zmieniany 1 raz  

majkello 

Wysłany: 28-05-2009, 17:34   

Ales Dryml - Lukas Dryml

Lukas Dryml -2 @2.00 5/10 bet365

Bratobójczy h2h. Od lat wiadomo, który z czechów jest lepszym jeźdźcem. Obaj wielkiej kariery póki co nie zrobili na torach w Europie, chociaż zapowiadali się na wielke talenty. Póki co światek speedwaya niezbyt wysoko ocenia ich wartość żużlową. Lukas robi swoją robotę w Eastbourne. Najczęściej odgrywa rolę drużynowej "piątki" i równie często wywiązuje się z tego odpowiedzialnego zadania w miare dobrze, choć początek sezonu był bardzo mizerny. Od kilku spotkań widać, że w końcu nieźle wpasował się ze sprzętem. Dzisiaj Lukas pojedzie zapewne 5 razy, a może nawet 6 w biegu nominowanym z Wattem. Skład Orłów mocno okrojony. Nie pojedzie kontuzjowany Bridger oraz Norris, tak więc wiele będzie spoczywało na barkach Lukasa. Odnośnie słabszego z braci - Alesa... Jeździ totalnie bez jaja, czasami kiedy kumpel z pary puści go do przodu dowiezie jakieś punkty. Nie ma dobrego sprzętu. Powrócił do składu Peterborough po krótkiej przerwie. Na początku sezonu jechał w Poole, ale i tam się kompletnie nie sprawdził. Dzisiaj stawiam, że zrobi jakieś 4-5 punktów, natomiast brat Luke około 9-10.

majkello 

Wysłany: 28-05-2009, 18:09   

Swindon Robins - Lakeside Hammers

Lakeside +13.5 @1.80 4/10 bet365

Do Swindon przyjeżdża mocna ekipa Młotów. Bez dwóch zdań będzie to najciekawszy czwatkowy pojedynek. Atuty gości? Wyrównany skład, w którym zawodnicy się uzpełniają. Ważnym punktem powinien być dzisiejszy powrót na brytyjskie tory fina Joonasa Kylmakorpiego! Rewelacyjnie pojechał wczoraj w turnieju w Szwecji i całkiem nieźle w pierwszym meczu ligowym w Elitenserien we wtorek. W dobrej formie (tylko w Anglii) jest Jonas Davidsson, w nieco słabszej jego partner Adam Shields. Pozostała dwójka to stabilny Richardson i Kauko Nieminen. Pod dwoma ostatnimi numerami rezerwowi - Mear i Robson. Ten skład jest w statnie wyjeździć dzisiaj 42-43 punkty, a to zdecydowanie wystarczy by pokryć handicap. Gospodarze to póki co najlepsza ekipa Elite League, jednak z meczu na mecz widać, że łapie ich zadyszka. Adams w słabej formie jak na niego. Nie ma kontuzjowanego Batchelora, w jego miejsce drugi występ odnotuje Matej Zagar, który pojechał w miare. Kolejni zawodnicy to Pavlic, McGowan i Stead. Nieobliczalni żużlowcy, będą mieli spore problemy z gwardią Młotów. Rezerwa - Stojanowski i Gathercole. Stojan kiepsko sobie radzi na Wyspach, jednak jego kolega bardzo pozytywnie wszedł w ligę, jeździ rewelacyjnie. Mój typ: 49-41.
Ostatnio zmieniony przez majkello 28-05-2009, 19:21, w całości zmieniany 1 raz  

majkello 

Wysłany: 28-05-2009, 19:07   

S.Stead - J.Davidsson

JD +1 @2.10 5/10 bet365

Bardzo dobry typ moim zdaniem. JD kapitalnie prezentuje się na Wyspach, w Szwecji typowa średniawka, a w Polsce totalny blamaż. W Anglii jeździ niesamowicie, pytanie w czym tkwi problem? Widać, że techniczne tory służą szwedowi. Dzisiaj rutynowo pojedzie w parze z Shieldsem i co ciekawe, od początku sezonu to właśnie kangur był liderem tej pary, ostatnio jednak wiele więcej punktów robi Jonas. Myślę, że JD będzie dzisiaj obok Richardsona najpewniejszym punktem przyjeznych. Simon Stead... hm kompletnie mnie nie przekonuje do siebie anglik i chyba największym jego atutem jest znajomość toru i ścieżek na torze Swindon. Napewno w zdobyczy punktowej nie będzie sprzyjała nowa pozycja w klubie - pojedzie pod 10 w parze z Leigh Adamsem, co to oznacza? Albo będzie szybki i Adams będzie go puszczał do przodu (w ten scenariusz jednak wątpie, bo Simon nie jest szybki), albo w ten drugi, gdzie Adams będzie wygrywał, a Stead ciągnął za ogon stawkę.

majkello 

Wysłany: 01-06-2009, 17:37   

F.Lindgren - A.Shields

Shields +4 @1.90 bet365 4/10

Myślę, że trochę przesadzili z hc. Fakt faktem młody szwed w tym sezonie spisuje się wręcz rewelacyjnie na Wyspach, jest niepodważalnym liderem Wilków i dzisiaj mocno liczą na duet Freddy - Peter. Myślę, że dzisiaj nie będzie tak kolorowo, choć pewnie szwed zrobi około 12 punktów. Rywale mocni, równi. Jest Shields, jest Davidsson, jest Nieminen, również powracający Kylmarkorpi i gościnnie startujących w barwach Młotów w miejsce Richardsona - Ed Kennett. W zasadzie wystarczy jeden bieg niepowodzenia (defekt lub wykluczenie) i handi powinno być spokojnie pokryte przez kangura. Liczę, iż Shields pod nieobecność Richardsona pojedzie w ostatnim biegu z Davidssonem, tym samym wystartuje 5 krotnie. Kolejne pytanie, to jak będzie przebiegał mecz, bo jeśli Wilki zrobią sobie sporą przewagę to pewnie Lindgren nie pojedzie w nominowanym. Reasumując: moim zdaniem linia bardzo wysoka i przy takim hc nie można pozwolić sobie na błąd, ja na tak owy liczę, ale również (naturalnie) na świetną jazdę Adama. Mój typ: 12:9+4

Vendetta Picks Strona Główna » Analizy, Informacje, Sugestie » Sporty motorowe » Żużel - Anglia