Wiek: 22 Nr Użytkownika: 438 Dołączył: 09 Maj 2007 Posty: 1922 Skąd: Gdańsk
Status: Offline
Wysłany: 01-06-2009, 18:00
Belle Vue Aces - Eastbourne Eagles
Aces -13 @1.80 8/10 bet365
Zapowiada się porządny pogrom Orłów. Dwa atuty potężnie przemawiają za gospodarzami. Pierwszy - rutynowo tor. Drugi - kadra. Goście przyjeżdżają do Belle Vue bez kapitalnie spisującego się Bridgera, który dzisiaj jechał w DMŚJ, w jego miejsce gościnnie weteran - Jason Lyons, tutaj wątpie przy przywiózł do mety więcej niż 3 punkty. Zabraknie również Norrisa, za niego RR i oczywiście młodego Simona Gustafssona. Pytanie kto ma zdobywać dzisiaj punkty. Lukas Dryml i Davey Watt i ewentualnie jakieś grosiki dorzuci Woodward. Myślę, że musiałaby cała trójka pojechać bardzo dobrze by powalczyć, jednak każdemu stosunkowo często zdarzają się wpadki. U gospodarzy zwarta gwardia. Zacznę od rewelacyjnych juniorów - Hougaarda i Risagera. To będzie klucz do zwycięstwa. Swoje zrobi Kasprzak. Resztę dorzucą Ostergaard, Gjedde i Wright. Jednak tak jak pisałem liczę na rezerwy, ten duet może dzisiaj zdobyć około 25 punktów!!! Mój typ: 55-37.
_________________ Veni Vidi Vici Dumni po zwycięstwie, Wierni po porażce
WybrzeżeGdańsk
Ostatnio zmieniony przez majkello 01-06-2009, 18:13, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 01-06-2009, 19:30
Krzysztof Kasprzak OVER 10.5 @1.70 4/10
Dość grubo stawiam dzisiaj na Belle Vue, więc nie wyobrażam sobie by Kasprzak tzw. "allianzman" pojechał dzisiaj słabo. Nie ma innego wyjścia jadąc walcząc z (w zasadzie) Wattem, Woodwardem i Lukasem Drymlem, reszta się nie liczy. A na tę chwilę Krzysiek jest o klasę lepszy na własnym obiekcie od wspomnianych zawodników. Miał krótką przerwę w terminarzu, więc głód jest. Mam tylko nadzieję, że tor zostanie dobrze przygotowany no i przede wszystkim sprzęt. Dzisiaj dość odważnie postawię na komplet Kasprzaka. Typ: 3,3,3,3,3
WybrzeżeGdańsk
Wysłany: 03-06-2009, 17:34
Poole Pirates - Eastbourne Eagles
Eagles +15 bet365 6/10 @1.83
Eagles @9 bet365 1/10
Piraci z Poole ostatni raz na torze pojawili się 13 maja! To bardzo dawno temu, przez ten czas wiele się pozmieniało w obu ekipach. Do zespołu z Wimborne Road doszedł Hans Andersen, pytanie tylko jak Hansi pojedzie w swoim inaguracyjnym meczu? Póki co widać poprawę formy w Szwecji... w GP słabo, a w Polsce chyba tylko na gdańskim torze robi jakieś godne punkty. Ja osobiście uważam, że pierwszy mecz to będzie fall start duńczyka i zrobi w granicach 7-8 punktów. Bardzo istotnym faktem jest absencja lidera Piratów - Chrisa Holdera (w jego miejsce ZZ). Tak więc o punkty starać będą się głównie Bjarne Pedersen i Joe Screen. Niewiadomą są punkty Daniela Davidssona. W ekipie gospodarzy pojedzie słaby Karol Baran... Odnośnie gości, Orły póki co są najbardziej rozbitym zespołem kadrowo, ale pomimo tego ambitnie walczą. Dzisiaj rutynowo nie pojedzie silny punkty drużyny, junior, Simon Gustafsson. Nie zobaczymy również Norrisa i Lukasa Drymla. W miejsce Norrisa ZZ, zaś za Lukasa gościnnie nieźle spisujący się Travis McGowan. Bardzo wiele będzie zależało od dnia i dyspozycji głównie dwójki, która jeśli dobrze zacznie to pociągnie ten wózej - oczywiście Watt i Bridger. A swoje zrobić muszą McGowan i Woodward. Co ciekawie obie ekipy spotykał się ze sobą 4 razy już w tym sezonie i 3 razy zwycięzko wychodziły Orły, raz padł remis (2 zwycięstwa u siebie, zwycięstwo i remis na owalu Poole). Myślę, że dwa dobrze aktywowane jokery ustawią wynik. Poole powinno wygrać, ale po męczarniach, dlatego też osobnym typem będzie skuszenie się na sukces gości, po najniższej stawce...
WybrzeżeGdańsk
Ostatnio zmieniony przez majkello 03-06-2009, 18:43, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 03-06-2009, 17:58
Hans Andersen UNDER 13 @2.25 3/10 bet365
Myślę, że buki wrzuciły Hansiego na zbyt głęboką wodę. Wczoraj w Szwecji wyglądało to wszystko całkiem dobrze, w 3 startach zrobił 3,3,1. Jednak wystarczy ten wynik porównać do niedzielnego blamażu w barwach Wybrzeża Gdańsk i 1,1,0... Dzisiaj powraca na techniczne brytyjskie tory, pytanie w jakim stylu? Moim zdaniem to nie będzie uderzenie z wysokiego C, raczej spokojnie zacznie od 7-8 punktów. Trzeba się zapoznać ponownie ze specyfiką angielskich owali. Dzisiaj teoretycznie rywal słaby, ale tylko w teorii... Andersen z taką jazdą jaką dotychczas prezentował może spokojnie przegrywać z Wattem, Bridgerem, a nawet McGowanem czy Woodwardem. Pojedzie pod nieobecność Holdera zapewne 5 razy, a może nawet 6, jednak wątpie by zrobił 13-14 punktów.
WybrzeżeGdańsk
Wysłany: 03-06-2009, 23:26
majkello napisał/a:
Poole Pirates - Eastbourne Eagles
Eagles +15 bet365 6/10 @1.83
Eagles @9 bet365 1/10
Piraci z Poole ostatni raz na torze pojawili się 13 maja! To bardzo dawno temu, przez ten czas wiele się pozmieniało w obu ekipach. Do zespołu z Wimborne Road doszedł Hans Andersen, pytanie tylko jak Hansi pojedzie w swoim inaguracyjnym meczu? Póki co widać poprawę formy w Szwecji... w GP słabo, a w Polsce chyba tylko na gdańskim torze robi jakieś godne punkty. Ja osobiście uważam, że pierwszy mecz to będzie fall start duńczyka i zrobi w granicach 7-8 punktów. Bardzo istotnym faktem jest absencja lidera Piratów - Chrisa Holdera (w jego miejsce ZZ). Tak więc o punkty starać będą się głównie Bjarne Pedersen i Joe Screen. Niewiadomą są punkty Daniela Davidssona. W ekipie gospodarzy pojedzie słaby Karol Baran... Odnośnie gości, Orły póki co są najbardziej rozbitym zespołem kadrowo, ale pomimo tego ambitnie walczą. Dzisiaj rutynowo nie pojedzie silny punkty drużyny, junior, Simon Gustafsson. Nie zobaczymy również Norrisa i Lukasa Drymla. W miejsce Norrisa ZZ, zaś za Lukasa gościnnie nieźle spisujący się Travis McGowan. Bardzo wiele będzie zależało od dnia i dyspozycji głównie dwójki, która jeśli dobrze zacznie to pociągnie ten wózej - oczywiście Watt i Bridger. A swoje zrobić muszą McGowan i Woodward. Co ciekawie obie ekipy spotykał się ze sobą 4 razy już w tym sezonie i 3 razy zwycięzko wychodziły Orły, raz padł remis (2 zwycięstwa u siebie, zwycięstwo i remis na owalu Poole). Myślę, że dwa dobrze aktywowane jokery ustawią wynik. Poole powinno wygrać, ale po męczarniach, dlatego też osobnym typem będzie skuszenie się na sukces gości, po najniższej stawce...
Kurs @9 trafiony, wynik 44:46
WybrzeżeGdańsk
Wysłany: 04-06-2009, 17:41
Matej Zagar - Piotr Świderski
Zagar -3 @1.66 6/10 bet365
Pogubił nam się Piotrek. W Anglii miał być wielką podporą Wiedźm - tak z początku było i wydawało się, że formę utrzyma, jednak gdzieś czar prysł i jeździ na Wyspach bardzo słabo. Potrafi wygrać bieg, jednak w następnym starcie odgrywa rolę ogona stawki. W niedawym meczu na własnym torze ze Swindon zrobił ... 5 punktów, więc raczej ciężko będzie poprawić wynik na wyjeździe. Myślę, że zrobi maksymalnie 5-6 punktów. Odnośnie Zagara - strzał w dziesiątke Robins! Pierwszy mecz to małe przetarcie, ale 2 ostatnie mecze rewelacja (12 i komplet 15 punktów). Dzisiaj spokojnie powinien objeżdżać Kinga, Świdra czy Lanhama, problemy jedynie może mieć z Hampelem.
WybrzeżeGdańsk
Wysłany: 04-06-2009, 17:53
Swindon - Ipswich
Swindon -20.5 expekt 4/10 @1.80
Czekałem na niższy hc i się pojawił. 21 punktów całkiem realne do zrobienia przez Robins. Świetnie pojechali przed kilkoma dniami w Ipswich wygrywając 15 punktami! Rewelacyjny mecz zaliczył Matej Zagar - 15 punktów. Dzisiaj głównie liczę właśnie na Mateja, ale również Adamsa i rewelacyjnego Travisa McGowana. Ta trójka jest w stanie dowieść dzisiaj do mety nawet 35 punktów. Reszte, czyli ponad 20 punktów powinni spokojnie dorzucić Pavlic, Stead i talent Fisher. Ogólnie liczę na sumę 57-58 punktów. Goście jak już wspomniałem ostatnio przegrali 38:53 u siebie ze Swindon. W miare jedynie pojechał lider Hampel. Dodatkowo dzisiaj zabraknie Kronera. King, Lanham, Świderski nie powinni zdobyć więcej niż 15 punktów w sumie, juniorzy też nie powinni być zagrożeniem. Szykuje się pogorm.
WybrzeżeGdańsk
Wysłany: 05-06-2009, 17:43
Coventry Bees - Belle Vue Aces
Bees -14.5 @1.80 expekt 7/10
Linia zadawalająca, co przemawia za gospodarzami?:
1. Atut własnego toru (rutynowo) - Bees są bardzo mocni na własnym owalu.
2. Wyrównany skład - Nicholls, Kennett, Schlein i Harris dzisiaj powinni zdobyć w granicach 46-47 punktów. Kennett i Schlein na wzajem się uzupełniają, Harris za zwyczaj robi swoją dobrą robotę, zaś odnośnie Scotta - liczę na powtórkę z rozrywki i przywiezenie przynajmniej tych 10 punktów. Reszte czyli jakieś 7-8 punktów dowieść muszą: Sitera, Wells i Auty. Czech słabiak, daje mu 2-3 punkty max, Wells podobnie zresztą. Spore nadzieje wiąże z Joshem Auty - bardzo obiecujący młody anglik! Liczę, że to będzie czarny koń tych zawodów.
3. Absencji wśród Asów. Brak dwóch świetnie spisujących się zawodników - Hougaarda i Ostergaarda! Na tych dwóch zawodnikach tracą 20 punktów - bo zapewne tyle by dzisiaj zrobili wspólnie. Pozostaje lider Kasprzak, który różnie sprawuje się na cudzych owalach. Jest Gjedde i Wright - obaj bez formy, daje im max dzisiaj w sumie 12 punktów. Za Forsberga ZZ. Gościnnie wystąpi Ward, Darcy kilka punktów dowiezie zapewne. Pozostaje dwójka młodziaków - Risager i Parsons. Ten drugi to zupełny anonim. Natomiast Risager dzisiaj będzie jedną z najlepszych postaci Asów.
Mój typ: 55-35
WybrzeżeGdańsk
Ostatnio zmieniony przez majkello 05-06-2009, 18:13, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 06-06-2009, 19:24
Chris Harris OVER 9.5 @1.75 expekt 4/10
Ciężki mecz do typowania - wyrównane składy w miare, kilka absencji. Myślę, że ważnym punktem Bees będzie lider Chris Harris. Słaby początek sezonu, kompromitacja w I lidze Polskiej. Jednak ewidentnie tytuł IM Wielkiej Brytanii uskrzydlił Bombera. We wczorajszym meczu bliski kompletu (14pkt). Widać, że stary waleczny Chris powraca. Dzisiaj tak jak pisałem mecz ciężki, zapewne wynik będzie opiewał różnicą około 4 punktów, ja jednak typowałbym Eastbourne. Harris ma poprowadzić jednak Pszczoły do sukcesu, wspólnie z Nichollsem. Uczestnik GP będzie musiał objeżdżać takich jeźdźców jak utalentowny Bridger, Watt czy będącego w wybornej formie Travisa McGowana. To jest do zrobienia, Bomber ma potencjał, który z meczu na mecz rośnie. Myślę, że dzisiaj Chris Bomber Harris zrobi 11-12 punktów dla Coventry Bees.
WybrzeżeGdańsk
Wysłany: 07-06-2009, 11:54
Emil Sajfutidinov - Leigh Adams
Emil -1 @1.66 bet365 4/10
Mecz z przed tygodnia przełożony na dzień dzisiejszy, pytanie tylko czy pogoda znowu nie pokrzyżuje planów. Coś bardzo niedobrego dzieje się z Bykami od pewnego czasu. Przestali spisywać się juniorzy, kiepsko radzą sobie Shields czy Baliński (który dzisiaj nie wystąpi w Bydzi), a co najgorsze zawodzą na całej lini liderzy - Adams i Hampel. Adams fatalnie spisuje się w GP, coraz gorzej wygląda jego jazda na Wyspach, no i w Polsce coś złego dzieje się z profesorem żużla. Jeździ jakoś bez przekonania, jakby był już trochę przemęczony takim trybem życia, po jego wywiadach można wywnioskować, że bardzo chciałby zostać IMŚ, jednak niebardzo w to Kangur wierzy. Dzisiaj misja Bydgoszcz. Jeśli Leszno liczy na zgarnięcie pełnej puli - Leigh i spółka muszą pojechać na swoim poziomie. Ja dzisiaj jednak liczę na przebudzenie Polonistów (Lindbeacka, JD czy Buczka, bo w Chrzanka wierzyć to mnie się za bardzo nie chce). Rutynowo swoje powinni zrobić Emil i Jonsson. Widać, że ból kolana rosyjskiego żużlowca minął (dowodem jest GP na Ullevi). Dzisiaj powinien pojechać 6 razy bo punkty Bydzi są potrzebne. Najlepszym scenariuszem byłoby od początku do końca niewielkie prowadzenie gości, wówczas Unia nie mogłaby stosować RT (w tym przypadku możliwość 6 startów Leigh), a Polonia zaczęła by kombinować ze składem, z pewnością wplątując to jednego z liderów - Sajfutidinova.
WybrzeżeGdańsk
Wysłany: 08-06-2009, 17:36
Charlie Gjedde - Jonas Davidsson
JD +1 @1.90 4/10 bet365
Pick, który pierwszy rzucił mi się w oczy. Ogólnie lubię grać przeciwko Charliemu, bo dla mnie to żaden żużlowiec, taka żużlowa pussy. Brak walki, jakieś amibcji. Być może duńczyk chce, ale wyraźnie nie może. Oczywiście mniewa przebłyski, sporadycznie. Dzisiaj Gjedde ma szanse pojechać aż 6 razy, jednak ja wykluczam taki scenariusz. Jest młody Ward, który w ostatnim meczu jechał w nominowanym. Jednak uważam, że to Hougaard pojedzie w ostatnim biegu z Kasprzakiem. Bo to młodzian będzie dzisiaj jedną z kluczowych postaci Belle Vue. Tak więc moim zdaniem Gjedde, jak i JD pojadą dzisiaj po 5 razy. Odnośnie Jonasa, z meczu na mecz jego pozycja w klubie jest coraz silniejsza. Zaczynał jako partner w pierwszej lini Shieldsa. Potem awansował na odpowiedzialnego lidera linii numer 3. Dzisiaj zapewne pojedzie pod piątką lub czwórką. Widać, że forma jest! O czym świadczyć mogą chociażby 2 wygrane biegi we wczorajszym meczu Polonii z Unią. Dzisiaj w Anglii myślę, że zrobi 10 punktów w 5 startach, natomiast Gjedde około 8 w 5 startach.
WybrzeżeGdańsk
Wysłany: 08-06-2009, 18:15
Peterborough Panthers - Coventry Bees
Bees +9 @1.90 bet365 3/10
Piekielnie mocne Pantery na własnym torze podejmą Pszczoły z Coventry. Pytanie tylko, czy taki diabeł straszny? Skład jakoś kompletnie nie przekonuje mnie do grania hc na gospodarzy. Są liderujący duńczycy - Kenio Bjerre i Niels Kristian Iversen. Niels w kapitalnej formie, dzisiaj daje mu 12 punktów, Bjerre nierówny, stawiam 9 oczek przy jego nazwisku. Korneliussen i Ales Dryml to kolejne nazwiska Panter. Mads co mecz robi swoje, czyli w granicach 7-8 punktów, dzisiaj myślę, że nie zrobi więcej niż 7 oczek, Ales mniewa przebłyski, wątpie jednak, żeby z wyrównanym składem Bees zarobił dzisiaj dużo (stawiam 5 pkt). Pozostała trójka to Bager, Vissing, Hansen. Pantery mają mocniejsze rezerwy i tutaj ich plus. Jednak to trio nie powinno dzisiaj zdobyć więcej niż 16 punktów. Reasumując - w dość optymistycznym przeliczeniu wyszło mi, że Pantery powinny zdobyć około 48-49 punktów, co automatycznie pokryje hc na gości. Należy pamiętać o jokerach. Goście tworzą kolektyw - mają naprawdę bardzo silny i wyrównany skład, który na wzajem się uzupełnia. Ostatnio w wysokiej formie jest Bomber Harris, głodny brytyjskich torów był Scotty Nicholls. Swoje powinni zrobić Schlein&Kennett. Mam nadzieję, iż jako rezerwa pojedzie Sitera, bo z trójki obok Auty'ego i Wellsa jest najlepszym jeźdźcem. Wells to bardzo słaby zawodnik, natomiast z Auty'm brytyjczycy wiążą spore nadzieje, zobaczymy. Stawiam na zwycięstwo gospdoarzy 48:42.
WybrzeżeGdańsk
Wysłany: 11-06-2009, 20:06
L.Adams UNDER 13 @2.40 bet365
Przepraszam, ze tak pozno, ale mam nadzieje, ze ktos skorzysta. Nie rozumiem tej lini, a tym bardziej takiego kursu. Leigh powinien dzisiaj pojechac normalnie 5 razy. A nie bedzie mu latwo zrobic 14 punktow, gdyz rywale to nie jakies pionki. Napewno maja potencjal by objezdzac Adamsa. Chociazby Richardson lub Shields. Moim zdaniem Dzisiaj Adams nie zrobi rewelacyjnego wyniku, stawiam na 12 punktow.
WybrzeżeGdańsk
Wysłany: 12-06-2009, 17:29
The Lakeside Hammers - Swindon Robins
Lakeside -12 @1.90 bet365 5/10
Jest to mecz rewanżowy w ramach EliteLeague KOC, pierwszy mecz odbył się wczoraj i Rudziki bez Zagara uległy na własnym owalu 44:46. Dzisiaj sytuacja jest jeszcze gorsza i nie napawa optymizmem. Bowiem na torze Lakeside nie zobaczymy lidera - Leigh Adamsa, który wczoraj pojechał fenomenalnie dowożąc do mety komplet 15 punktów. Zabraknie również siły juniorskiej, dwóch utalentowanych młodzików - Gathercolea i Fishera. Do składu powraca Matej Zagar, a w miejsce lidera z Australii zobaczymy gościnnie Edwarda Kennetta. Wśród gospodarzy stała siła. Stabilny Richardson, druga siła Młotów to oczywiście duet Davidsson - Shields. Adam ostatnio w wysokiej formie. Liczę, iż to trio dzisiaj dowiezie do mety około 34 punktów. Resztę, czyli jakieś 20 punktów muszą zrobić - Kylmakorpi, Nieminen i juniorzy Morris - Robson. Juniorzy powinni w dwójkę zrobić 10 punktów, zaś finowie na własnym owalu potrafią punktować. "Kilokarpi" wraca do wielkiej formy, potrafi wygrywać już z dużo lepszymi zawodnikami. A Nieminen, choć mało znany żużlowiec to odgrywa bardzo ważną rolę w Lakeside. Mój typ: 55-40.
WybrzeżeGdańsk
Nr Użytkownika: 245 Dołączył: 18 Kwi 2007 Posty: 36
Wysłany: 12-06-2009, 17:54
date of birth
7 September 1983
Nie taki mlodzik z tego Fishera Co do typu, to jezeli Rudziki bez Adamsa to nawet Kennett nie zastapi go, mimo, ze zdobedzie podobna ilosc punktow to Lakeside wygra gladko i latwo