Vendetta Picks Strona Główna  
  Vendetta Picks
livescore  Livescore    http://vendetta-picks.net/czat Czat    Szukaj  Szukaj    Użytkownicy  Użytkownicy   

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Vendetta Picks Strona Główna » Analizy, Informacje, Sugestie » Sporty motorowe » Żużel - Anglia
Żużel - Anglia
Autor Wiadomość
+KaweX 
Administrator

Nr Użytkownika: 2

Status: Online

Wysłany: 13-06-2009, 21:07   

http://scores24.net/zuzel - NOWY LIVESCORE ŻUŻLOWY :) zapraszam

majkello 

Nr Użytkownika: 438

Status: Offline

Wysłany: 15-06-2009, 18:15   

Wolverhamtpon Wolves - Eastbourne Eagles

Eagles +11 @1.85 tobet 4/10

Do Wilczej Jamy przyjeżdżają Orły z Eastbourne. Mecz zapowiada się naprawdę imponująco. Raz - Wilki to rewelacja tego sezonu, zwyciężając dzisiaj wskoczą na fotel lidera. Orły to póki co 5 siła Elite League. Przypomnieć jednak należy, że sporo spotkań ten zespół ścigał się z poważnymi osłabieniami (jak: S.Gustafsson, L.Bridger, L.Dryml, a cały czas jeździć nie może Norris). Dzisiaj są już w silnym składzie, moim zdaniem najsilniejszym, bo Bridger, Woodward, Gustafsson zrobią więcej punktów jako RR za Norrisa, niż sam Norris. Dzisiaj bardzo liczę na czwórkę: Watt, Bridger, Dryml i młody Henka. O młodziaków - Simona i Bridgera jestem spokojny, zrobią swoje. Pytanie jak pojadą bardziej doświadzczeni, bo póki co obaj wypadają w kratkę. U gospodarzy pewniacy Lindgren - Karlsson zrobią swoje. Zapewne powalczy druga linia - Sqóra/Woffinden i rezerwowy Proctor. Jednak to przewaga rezerw jest po stronie Eagles i to może być klucz do zwycięstwa! Jak pisałem liczę głównie na wspomnianą czwórkę! Mój typ: 51:42.

majkello 

Wysłany: 15-06-2009, 18:31   

Charlie Gjedde - Hans Andersen

Andersen -2 @1.72 bet365 5/10

Belle Vue @1.40 bet365 6/10

Hans, Hans, Hans! Wczoraj w Gdańsku pojechał fantastycznie, choć rywal nie był najmocniejszy to duńczyk cieszył się z dorobku 14+1 punktów. Hansior zaczął z wysokiego C na Wyspach, szczególnie udokumentował to kapitalnym występem kilka dni temu w Lakeside - 18 punktów w 6 startach (w tym zwycięzki joker)! Widać, że Anglia mu służy. Powoli odbudowuje formę, w końcu to 5 zawodnik Świata! Zwiększona intensywność startów zdecydowanie była strzałem w dziesiątkę. Dzisiaj wiele będzie zalezało od Andersena, Bjarne i Screena, bo póki co nie widzę innych atutów Poole. Na rezerwach Fry i Baran, wielka luka, na czym bardzo stracą goście, bo Hougaard i Risager będą zdobywać zwycięzkie punkty dla Asów. Hans dzisiaj powinien w 6 startach zrobić około 13 punktów, a to powinno spokojnie starczyć by pokryć hc -2 z Gjedde. Charlie mniewa przebłyski formy, ale ogólnie to słaby żużlowiec. Dzisiaj pojedzie prawdopodbnie 6 razy, ALE, no właśnie ALE niepewne jest dzisiaj ZZ, więc jeden start by odpadł, a jeśli jest niepewne to pojedzie Ostergaard i to on powinien pojechać w nominowanym z Kasprzakiem, choć to wszystko będzie zależało od dyspozycji. Stawiam na Belle Vue - bo wielką rolę odegrają rezerwowi, dużo biegów odbywa się z udziałem właśnie młodych/rezerwowych, a tutaj gospodarze biją gości o 3 klasy. Stawiam na Hansa, bo wierzę, że dzisiaj stać go na doskonały wynik!

majkello 

Wysłany: 17-06-2009, 16:46   

Stuart Robson - Paul Fry

Robson -1
@1.83 bet365 4/10

Jeszcze 5 minut temu bet365 wystawił błąd - dał hc +1 na Robsona. Pojedynek rezerwowych, jakby nie było bardzo doświadczonych. W szczególnie debiutujący dzisiaj w barwach Piratów - Paul Fry, bowiem liczy już 45 wiosen... Prawdziwy old boy, to jest jeden powód dlaczego gram na rywala. Fry to zawodnik drugiej lini pierwszoligowego Newport Wasps. Jak mu się wiedzie? Różnie, potrafi zrobić punktów 10, ale i dowieść 3-4 punkty, a jak na I ligę to bardzo przeciętnie, gdyż ściga się z zapleczem. Jego partnerem wśród ławki rezerwowej będzie polak - Baran i to on mam nadzieję, że w końcu przełamie lody i pojedzie na wysokim poziomie w Poole. U gości duet Robson - Morris. Zdecydowanie pierwszy zawodnik jest widoącym rezerwowym. W meczu Elite League co mecz dowozi punkty z przedziału 4-7. Dzisiaj rywal ciężki, pojadą Bjarne, Andersen i Holder! Myślę jednak, że rezerwy w tym meczu to będzie atut gości. 45 latek nie podoła dzisiaj.

majkello 

Wysłany: 17-06-2009, 17:30   

Hans Andersen UNDER 12 @2.25 bet365 3/10

Nic dziwnego, że taką linię zaproponowali nam bukmacherzy. Hans w końcu jest w wybornej formie. Najpierw 14 punktów w Gdańsku, wczoraj 13 oczek w Smedernie, a dzisiaj w Poole? Myślę, że nie będzie tak kolorowo. Rywal mocny, Młotki mają bardzo wyrównany skład, przy słabszej dyspozycji jednego - drugi uzupełnia lukę. Richardson i Shields podobnie jak duńczyk są również w niezłej formie. Jonas Davidsson potrafi ścigać się na wyjeździe i dzisiaj może objechać Hansiora. Finowie - Nieminen i Kylmakorpi raczej nie, ale jeśli parami będą jeździć goście to kto wie. Dodatkowo niewiadomo czy Andersen pojedzie dzisiaj 5 razy. Jak wiadomo powraca Holder - myślę, że głód czarnego sportu był przeogromy i dzisiaj zrobi rewelacyjny wynik, więc pozostaje h2h Bjarne v Hans o 15 bieg. Oczywiście nic nie wyklucza, iż ostatni bieg w barwach Piratów pojedzie para duńska. Stawiam, że Hans zrobi dzisiaj 10-11 punktów.

majkello 

Wysłany: 18-06-2009, 18:13   

Travis McGowan - Mads Korneliussen

McGowan @2.20 bet365 5/10

Od razu wpadło mi to zdarzenie w oko. McGowan to bardzo poukaładany zawodnik, choć nierówny. Zresztą podobnie jest w przypadku duńczyka. Obaj raczej nie schodzą poniżej swojego poziomu, a poziom prezentują podobny, mniej więcej co mecz dowożą średnio punkty w przedziale 5-8. Travisowi częściej jednak zdarzają się przebłyski i jego dorobek wówczas jest dwucyfrowy. Dzisiaj jest kilka aspektów przemawiających za McGowanem. Mianowicie znajomość toru, a dwa to, iż pojedzie przynajmniej 5 razy pod nieobność Jurka Pavlica. Mads w 90% pojedzie tylko 4 razy, bo w ciemno można obstawiać bieg nominowany panter ... Bjerre - Iversen. U gospodarzy w zasadzie sytuacja podobna, Adams i rewelacja Zagar. Myślę, że dzisiaj Travis w 5 startach uzyska 8-9 punktów, natomiast Korneliussen w 4 startach 7-8.

majkello 

Wysłany: 19-06-2009, 17:16   

Lee Richardson - Kenneth Bjerre

Richardson @1.83 bet365 5/10

Lakeside -9 @1.85 5/10 bwin

Pojedynek współ-liderów swoich drużyn. Lee jest w kapitalnej formie, świadczą o tym wyniki w barwach Młotów, rzadko kiedy schodzi poniżej pułapu 10 oczek. Razem ze Shieldsem i Davidssonem stanowią o sile drużyny. Ostatnie wyniki Lee: 12 pkt (W), 15 z wygranym jokerem (W), 7 (D), 10 (W), 10 (D). Punkty potrzebne są, bo szpic ucieka. Dzisiaj anglik pojedzie w pierwszej lini w parze z Kylmakorpim, fin póki co nie może się odnaleść na Wyspach, także głównie punkty dowozić będzie Richardson. Kenio to zawodnik własnego toru, na wyjazdach jeździ już o wiele słabiej. Wczoraj to była makabryczna wpadka w Swindon, Bjerre w 4 startach dowiózł do mety ... 5 punktów, jak na lidera przystało to żenujący wynik. Zresztą wczoraj zawiódł również drugi lider - Iversen, jedyną barwną postacią był Korneliussen. Pytanie czy wczorajszy wynik to wynik słabego dopasowania sprzętu czy świetnie zrobionego toru pod Rudziki? Zapewne oba czynniki. Szybkość sprzętu jednak nie może ewoluować przez dobę, także zapewne nic się nie zmieni w jakości motocykli. Teraz kwestia dopasowania... Mecz Lakeside - P'borough miał już miejsce w tym sezonie, na początku kwietnia, wówczas 55:41 zwyciężyli gospodarze (Richardson 13 pkt / Bjerre 11 pkt). Dzisiaj myślę, że padnie podobny wynik. Młoty mają o wiele stabilniejszy i wyrównany skład, tworzą kolektyw. Richardson i Shields - tutaj jestem spokojny. Davidsson nieprzewidywalny, jednak swoje zrobi. Niewiadomą jest występ finów - Nieminena i Kylmakorpi, jeśli zrobią w dwójkę dzisiaj 12 punktów to będzie bardzo dobrze. Atutem gospodarzy jest silniejsza dwójka rezerwowych - Robson i Morris. U gości wielką zagadką jest dyspozycja liderów - Bjerre i Iversena. Myślę, że ten drugi się odrodzi i zrobi dzisiaj 12 punktów, zaś Kenio około 8. Korneliussen również swoje powinien odjechać - 8 pkt. Reszta... Ales Dryml i Heniek Bager to jest porażka - daję im maksymalnie 5 punktów wspólnie. Myślę, że dzisiaj Richardson z dorobkiem 12 punktów poprowadzi Lakeside Hammers do zwycięstwa nad Panterami 54:41!
Ostatnio zmieniony przez majkello 19-06-2009, 18:59, w całości zmieniany 1 raz  

szatynka88 

Nr Użytkownika: 1319

Wysłany: 19-06-2009, 17:28   

lakeside -8.5 w bwinie w po 1.85 <mniam>

trypek

Nr Użytkownika: 607

Wysłany: 20-06-2009, 18:32   

dziś jeden mecz w Elite. Eastbourne Eagles - Belle Vue Aces Zaciekawił mnie kurs w parze DRYML-GJEDDE na 1 2.10 :nok: 9-12 . Czy ktoś coś podpowie bo staty na korzyść Czecha . Własny tor. Mecz będzie wg mnie dosyć wyrównany i ciekawą opcja jest również postawienie +10,5 na Belle Vue w tobecie. :ok: 41-49 nieoczekiwanie goście wygrali .
Ostatnio zmieniony przez trypek 20-06-2009, 22:22, w całości zmieniany 1 raz  

krzychu 

Nr Użytkownika: 289

Wysłany: 20-06-2009, 18:46   

Cytat:
dziś jeden mecz w Elite. Eastbourne Eagles - Belle Vue Aces Zaciekawił mnie kurs w parze DRYML-GJEDDE na 1 2.10 . Czy ktoś coś podpowie bo staty na korzyść Czecha . Własny tor. Mecz będzie wg mnie dosyć wyrównany i ciekawą opcja jest również postawienie +10,5 na Belle Vue w tobecie.

Dryml bardzo dobra opcja szansa na 6 startów w meczu zatem powinien porobić słabego w tym sezonie Duńczyka. Ja osobiście zagrałem minusowe handi na gospodarzy gdyż w ich szeregach nie ma słabych pkt równi zawodnicy poza tym ZZ za Norrisa, dodatkowo startuje dzisiaj gościnnie Hansen wiec jak dla mnie handi do pokrycia na poziomie -8.5 pkt z expekta po 1.80. U gości słabo wygląda para środkowa oraz numer 6 to skłania mnie do pogrania handi które w mojej ocenie powinno być wyższe i wynosić gdzieś około 11-12 pkt gdyż takiej różnicy pkt się spodziewam w tym oto spotkaniu. Za gospodarzami przemawia również bardzo trudny tor a w zasadzie duża ilość dziur i warstwa przyczepnej nawierzchni która powoduje dużo upadków zawodników gości dla mnie to główny argument żeby grać minusowe handi w tym pojedynku...

majkello 

Wysłany: 22-06-2009, 16:54   

Belle Vue Aces - Coventry Bees

Aces @1.30 10/10 sb

Aces -7 @1.90 8/10 sb

Mecz w Manchesterze będzie rozgrywany trochę w cieniu równolegle odbywających się zawodów w Wolverhampton. Osobiście uważam, że emocji brakować nie będzie, choć wolałbym uniknąć zbędnych nerwów, a na tablicy wyników zobaczyć gładkie 14-15 punktowe zwycięstwo Asów. Sytuacja w tabeli klaruje się następująco - Asy są na przedostatnim miejscu, jednak objechali zaledwie 14 spotkań, zaś goście z Coventry są na 5 lokacie (po 18 meczach). Gospodarze są zdecydowanie podbudowani ostatnimi dwoma spotkaniami, najpierw wygrali tutaj w Manchesterze z Lakeside, a w minioną sobotę zwyciężyli w Eastbourne! Pszczoły z kolei w dwóch ostatnich kolejkach przegrywali dwukrotnie (w tym raz na własnym owalu ze Swindon). Nie chciałbym snuć jakichkolwiek podejrzeń, jednak moim zdaniem jest możliwość by Harris i Nicholls nie forsowali tempa, dlaczego? W sobotę czeka ich najważniejszy start w tym sezonie, pojadą w GP Wielkiej Brytanii! Nicholls po dramatycznych występach w GP - wierzy i marzy o dobrym występie! Dlatego też jakakolwiek kontuzja nie wchodzi w grę, podobnie myślę jest z Harrisem. To jest jednak moje zdanie, a jak podeją do startów w tym tygodniu - zobaczymy. Składy, tutaj zdecydowany plus dla gospodarzy! Gospodarze muszą uzbierać około 50 pkt. Kasprzak jest ostatnio w rewelacyjnej formie, dzisiaj jestem spokojny o 11-12 punktów. W parze startować będzie z Wrightem, który w każdym meczu (choć jest raczej skrytą postacią) robi ważną robotę dla drużyny - dzisiaj liczę na 6-7 pkt. Druga linia Hougaard - Ostergaard! Więc pierwszy eksperyment, moim zdaniem jak najbardziej na plus. Hougaard cały czas wystawiany był jako rezerwowy, a tam wręcz szalał. Ostergaard jest w bardzo wysokiej formie i dzisiaj powinien szaleć na owalu Asów. Ta para może być kluczowa w odniesieniu sukcesu, myślę, że ten duet zrobi dzisiaj 20 punktów. Drugim eksperymentem jest wyciągnięcie Risagera na odpowiedzialną pozycję numer 5. Morten podobnie jak Hougaard ścigał się w roli rezerwowego i co mecz robił świetnie wyniki (w granicach 7-8 punktów). Dzisiaj myślę, że zrobi 5 punktów. Pozostaje ławka rezerwowych, jednak to tylko niezła zagrywka Mortona, który wystawił wśród rezerw Kevina Doolana i Charliego Gjedde! Więc świetna zagrywka, w razie niepowodzeń Risagera czy Hougaarda będzie można zastosować zmianę. Ta dwójka dzisiaj zrobi dzisiaj 10 punktów spokojnie. Reasumując Asy - z moich obliczeń wyszło około 53 punktów, więc hc będzie pokryte. Goście? Mają niezły skład, aczkolwiek nierówno jeżdżą. Raz liderzy startują świetnie, raz kiepsko, kolejnym razem nieoczekiwanie eksploduje forma Kennetta lub Schleina. Ogólnie ciężko o dobry występ całej czwórki. Dzisiaj myślę, że dobry występ odnotuje właśnie wspomniana dwójka (Kennett i Rory). Reszta: Sitera, Wells i Auty to mizeria. Rezerwy dzisiaj zdecydowanie słabsze od rezerw gospodarzy, tak więc rozdania kluczowe to start pary Hougaard - Ostergaard i punkty rezerw, które zdecydowanie przemawiają za Asami! Mój typ: 53-40.

Belle Vue Aces

1. Krzysztof Kasprzak
2. James Wright
3. Patrick Hougaard
4. Ulrich Ostergaard
5. Morten Risager
6. Kevin Doolan
7. Charlie Gjedde

Coventry Bees

1. Scott Nicholls
2. Filip Sitera
3. Edward Kennett
4. Rory Schlein
5. Chris Harris
6. Ricky Wells
7. Josh Auty
Ostatnio zmieniony przez majkello 22-06-2009, 17:31, w całości zmieniany 5 razy  

majkello 

Wysłany: 22-06-2009, 18:30   

F.Lindgren - B.Pedersen

Lindgren @1.60 unibet 7/10

Byłem mocno zaskoczony jak zobaczyłem ten pick. Otórz zapewne unibet zasugerowało się faktem, iż Bjarne pojedzie przynajmniej o jeden start więcej (ZZ za Holdera). Jednak duńczyk nie jest w stanie w 6 startach nawet ograć w bezpośrednim starciu najlepiej punktującego w tym sezonie zawodnika na Wyspach. Lindgren wraz ze swoim rodakiem - Karlssonem, w zasadzie co mecz dowożą dla Wilków około 25 punktów. Na swoim stadionie często jeden z nich kończy 14-15 punktami. Po prostu kapitalnie mają spasowany sprzęt z owalem w Wolverhampton i sa tutaj nie do zatrzymania. Bjarne pojedzie dzisiaj na pewno 5 razy, a i pewnie 6 będzie w 15 biegu. Takiego kursu spodziewałem się raczej w parze z Andersenem, gdyż Hans jest w lepszej dyspozycji aniżeli rodak Pedersen. Jak dla mnie Lindgren dzisiaj zdobędzie 13 punktów, zaś Bjarne 10.

trypek

Nr Użytkownika: 607

Wysłany: 22-06-2009, 21:35   

majkello napisał/a:
[i]Belle Vue Aces - Coventry Bees

Aces @1.30 10/10 sb

Aces -7 @1.90 8/10 sb

majkello niestety tez sie nadzialem na ten mecz... ale patrzac na sklad gosci nie byl taki slaby . moze to bedzie dla nich przelom i od tej kolejki juz beda smigac. pewnie chlopaki juz sie szykuja do GP.

majkello 

Wysłany: 24-06-2009, 16:16   

Lakeside Hammers - Wolverhampton Wolves

Lakeside @1.45 expekt 8/10

Mocno zdziwiłem się w momencie zobaczenia aż tak wysokiego kursu na gospodarzy. W moich oczach faworytem są oczywiście gospodarze. Specyficzny tor Lakeside jest mocnym atutem Młotów. Gospodarze nie przegrali jeszcze w tym roku na własnych śmieciach! Dzisiaj czeka ich ciężkie zadanie, jednak czy na tyle ciężkie? Młoty dysponują kolektywem, w odróżnieniu od Wilków, gdzie dominuje dwójka szwedów. Dzisiaj trener Młotów w końcu zmienił pozycję Joonasa Kylmaekorpiego, z "dwójki" w parze z Richardsonem zostanie przesunięty na odpowiedzialną "piątkę". Jednak Joonas póki co po powrocie najlepiej spisuje się właśnie na Wyspach. Roszada uwzględni również Kaukko Nieminena, który pojedzie z Lee w pierwszej lini. Dodatkowo najsilniejsza linia zespołu - druga (Shields - J.Davidsson). I rutynowo już na ławce - Robson i Morris. Gospodarze pokonali w tym roku na Arena-Essex Raceway Wilki 47-42, jechali wówczas bez Kilokarpiego. Odnośnie przyjezdnych. Karlsson nie za dobrze lubi specyfikę wspomnianej areny i dzisiaj nie spodziewałbym się wybitnego wyniku, daje mu 9-10 punktów. Freddy Lindgren spokojnie powinien z 12-13 dowieść, bo lubi się tutaj ścigać. Reszta to wielka niewiadoma. Druga linia to Woffinden - Sqóra, tutaj bardzo równi zawodnicy i pewnie 12-13 punktów wspólnie dowiozą. Klindt to porażka i tutaj na dorobek nie ma co liczyć. I rezerwa Kristianssen i Proctor, ten drugi owszem, zapewne 4-5 punktów zrobi w Lakeside. Myślę, że spokojnie dzisiaj wygrają gospodarze 10 punktami. 50-40.

majkello 

Wysłany: 24-06-2009, 17:07   

Paul Fry - Jordan Frampton

Fry +2 @2.20 bet365 4/10

Zgadzam się z kolegą Waspem. Dłuższą chwilę zastanawiałem się nad dzisiejszym scenariuszem meczu Poole - Belle Vue. Otóż realia przedstawiają się następująco:

1) Paul pojedzie zapewne 5-6 razy, ponieważ będzie wiodącym w parze rezerwowych. Wątpie by gościnnie występujący Josh Herne zabłysnął. Dlatego też jego występ zakończy się na 2-3 startach, resztę powinien objechać Paul.

2) Frampton również pojedzie dzisiaj gościnnie w barwach Asów. Dlatego też nie wiążę większych zdobyczy z tym zawodnikiem. Dodatkowo obok (wśród rezerw) pojedzie Charlie Gjedde, tak więc siłą rzeczy to od niego wymagane będą najważniejsze punkty.

Fry pojedzie w oficjalnym meczu Piratów 3 raz, drugi na owalu w Poole. W Pierwszym domowym meczu 44 letni weteran ujechał 7 oczek! Dzisiaj myślę, że może być ciężko by powtórzyć taki wynik, ale 5 punktów + 2 punkty hc powinny spokojnie starczyć. Frampton jak dzisiaj zrobi 3-4 punkty będzie dobrze.

Vendetta Picks Strona Główna » Analizy, Informacje, Sugestie » Sporty motorowe » Żużel - Anglia