Wiek: 22 Nr Użytkownika: 438 Dołączył: 09 Maj 2007 Posty: 1940 Skąd: Gdańsk
Status: Offline
Wysłany: 26-05-2009, 16:29
Krzysztof Buczkowski - Renat Gafurov
Buczkowski -1 @2.00 bet365 5/10
Mało ściga się ostatnio rosjanin - to może być dla niego bardzo smutny start. Obaj pojadą dzisiaj na pozycjach rezerwowych, więc pojadą 5-6 razy. Buczek pokazał, że potrafi startować w Szwecji - niezłe jak na niego wyniki. W Polsce to typowy zawodnik swojego toru, poza swoim obiektem nie istnieje. Renat słabo, słabo... raz zaledwie wystartował w barwach Indianerny w tym sezonie i zdobył 1 pkt. W Wybrzeżu przegrywa rywalizację z przeciętnym Kronerem. Może górę weźmie sportowa złość? Wątpie. Stawiam dzisiaj, że Buczek dowiezie 7-8 pkt, zaś Renatek z 4-5 max.
_________________ Veni Vidi Vici Dumni po zwycięstwie, Wierni po porażce
WybrzeżeGdańsk
Wysłany: 26-05-2009, 16:47
Lejonen - Vetlanda
Lejonen @1.55 SB 5/10
Moim zdaniem złe czasy Lwów minęły. Nicki powraca do wielkiej formy. Dyspozycja Adamsa nieco się waha, ale on swoje dzisiaj zrobi. Młody Holder to póki co bardzo pewny punkt gosdpoarzy. Ta trójka stoczy bój z trio Vetlandy - Crump, Hampel, Richardson. Crump to zdecydowanie pewniak gości, różnie to może być z pozostałą dwójką. Reszta: Ząbik i Jonasson również niepewni. Sporo dzisiaj goście mogą zyskać na rezerwach, gdzie zobaczymy Hougaarda. Myślę, że Lejonen w końcu na dobre się przełamie i wygra, tym samym kończąc świetną serie Vetlandy.
WybrzeżeGdańsk
Wysłany: 02-06-2009, 15:48
Magnus Zetterstroem - Ryan Sullivan
Zorro +1 @1.90 4/10 bet365
Pierwszy typ, który rzucił mi się w oczy. Zorro po bardzo dobrych występach w Gdańsku i tym ostatnim niedzielnym słabym starcie w Częstochowie - z pewnością chciałby się zrehabilitować. Magnus jest profesjonalistą i to co robi traktuje bardzo serio. W Szwecji zaczęło się wszystko nieciekawie, ale jego wyniki domowe to sinusoida, najpierw 5 pkt, potem 7, a ostatnio zanotował świetny występ zdobywając 13 oczek! Pojedzie dzisiaj w pierwszej lini z Krzyśkiem Kasprzakiem, który niespecjalnie radzi sobie w ElitenSerien, liderem tej pary częściej jest 38 letni szwed. Dzisiaj kibice i działacze mocno liczą na zwycięstwo swoich ulubieńców. Myślę, że Zorro, Jaguś i Max poprowadzą Smederne do zgarnięcia pełnej puli. Krótko na temat kangura. Sully prezentuje formę w kratkę. Raz potafi pojechać kapitalnie w barwach toruńskiego Unibaxu, a drugim razem jedzie przeciętnie. W Szwecji jego najlepszym wynikiem było 10 pkt na własnym torze, wyjazdy to odpowiednio 6 i 9 pkt - czyli słabo. Myślę, że rutyna i znajomość ścieżek da zwycięstwo tej parze Zetterstreomowi. Typ: 11 - 9
WybrzeżeGdańsk
Wysłany: 02-06-2009, 16:05
Krzysztof Buczkowski - Maciej Janowski
Buczek -1 @1.60 5/10 tobet
Kolejny bardzo fajny typ moim zdaniem. Obaj dzisiaj rozstawieni na lini rezerwowych, więc pojadą zapewne po 5 razy, chyba, że któryś z nich będzie "wymiatał" to będzie możliwość zastosowania RT. Buczek radzi sobie jako rezerwa. W barwach Smederny pojechał dwukrotnie i zaliczył 9 i 6 oczek! Czyli lepiej niż w Polsce ostatnimi czasy... Generalnie młody Janowski dość blado wypada w Szwecji. Jest przyszłościowym zawodnikiem, ale póki co świetnie to jeździ tylko na wrocławskim owalu. W barwach Rosspiggarny pojechał w tym sezonie trzykrotnie i zdobywał odpowiednio: 0, 3 i 5 punktów. Buczek jako bardziej doświadczony zawodnik powinien spokojnie zdobyć większy łup od młodszego rodaka. Dodatkowo pomoże mu tor, który zna. Stawiam, iż Krzysiek zdobędzie dzisiaj 7-8 pkt, natomiast Jano około 3-4.
WybrzeżeGdańsk
Wysłany: 02-06-2009, 17:15
Indianerna Kumla - Piraterna Motala
Indianerna @1.65 expekt 4/10
Sporym zaskoczeniem jest niska pozycja Indianerny po 5 kolejkach. Mają w miarę wyrównany skład z kręgosłupem w postaci reprezentantów Polski - Protasa, Walaska i Holty - liczę dzisiaj na minimum 30 punktów tego trio. Póki co oni swoje robili, choć zdarzały się słabsze momenty to raczej nie schodzili poniżej pewnego poziomu. Zresztą wystarczy spojrzeć na wyniki. Fakt faktem, że po mocnym uderzeniu w I kolejce i zwycięstwie 59:37 z Rosspiggarną przyszły gorsze czasy i kolejne 4 porażki z rzędu, jednak porażki po walce, bo wyniki w miare wyrównane. Przegrane nie przekraczały 10 punktów. Dzisiaj bardzo wiele będzie zależało od zawodzącego Monberga, który ostatnio pojechał wyśmienicie i nieoczekiwanie. Powrócił Kylmakorpi i widać, że ten zawodnik z meczu na mecz ściga się coraz bardziej efektywnie, dzisiaj w parze z Walaskiem będzie miał za zadanie przywozić zwycięzkie punkty dla Indianerny. Pozostaje młody Ericksson, tutaj napewno kilka punktów będzie i marny Ferjan, być może dzisiaj przyjdzie czas na przełamanie, bo póki co to najsłabszy punkt ekipy z Kumli. Piraterna nie jest w dużo lepszej sytuacji. Mają zaledwie jedno zwycięstwo więcej na swoim końcie. Tylko jak pokazują wyniki to zespół swojego podwórka! Gromili Lejonen i Vargarne, ale na wyjazdach nie mieli już nic do powiedzenia. Zdecydowanie mocnymi punktami gości są szwedzi - Lindbeack, J.Davidsson i młody Nermark. Przeciętnie jeżdżą polacy: Dobrucki i Baliński, dość nieoczekiwanie grubo zapunktował w ostatniej kolejce Okoniewski. Trio kontra Trio... dzisiaj stawiam na atut toru! Mój typ: 52:44.
WybrzeżeGdańsk
Ostatnio zmieniony przez majkello 02-06-2009, 17:17, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 09-06-2009, 14:58
Vargarna - Indianerna
Indianerna +2 @2.00 bet365 4/10
Nie widzę specjalnie atutów przemawiających za gospodarzami. Dysponują trochę takim niechcianym składem w Szwecji. Lider Nicholls, póki co zawodzi na całej lini, jednak cały sezon jest taki w wykonaniu Anglika. W parze ze Scotty'm pojedzie Adam Sqóra Skórnicki, rockman nieprzwidywalny, jednak on robi swoje 6-7 punktów w Szwecji i z pewnością cenią go za to. Drugą linię tworzą Miedziński i Woffinden, czyli w miare młoda para. Miedziński rozpoczął z wysokiego C ten sezon w Elitenserien, później było gorzej, bez rewelacji. Tai z kolei mam wrażenie, że nie przepada za szwedzkimi owalami. Pozostaje Shields. Dzisiaj powinien powalczyć o punkty. Jednak ja wyznaje tezę, iż Anglicy nie pokochali szwedzkich aren, podobnie jak wielu nie lubi ścigać się na Wyspach. Ławka rezerwowych - to senior Klingberg, Nilsson i Andersson, pierwszych dwóch może coś wskórać. Analizując awizowany skład Indianerny - stwierdziłem, iż mają po prostu lepszy skład, chociaż tabela tego nie przedstawia. Indianie nie wygrali jeszcze na wyjazdowym owalu, najwyższy czas na przełamanie! Mają trzon w postaci polskich żużlowców - Pepe Protasiewicz, Rysiek Holta i Grześ Walasek! Dzisiaj muszzrobić około 34 punktów w trójke! Arcyważne punkty musi dzisiaj przywieść wracający po kontuzji, wielki szwedzki talent - Simon Gustafsson. Będzie startował jako rezerwowy, więc 5 razy pojedzie! Kluczowe punkty. Podobnie sytuacja klaruje się w przypadku Kylmarkorpiego i Monberga! Dzisiaj liczę na przełamanie gości na wyjazdach i zwycięstwo 50-46.
WybrzeżeGdańsk
Nr Użytkownika: 155 Dołączył: 10 Kwi 2007 Posty: 352
Wysłany: 09-06-2009, 15:15
P.Ljung - F.Lindgren-2 2 @ 1,9 bet365
Ljung w swoich biegach ma trudnych rywali , w dodatku pojedzie 2 razy z kol. z druzyny tj. Richardsonem , raz z Hampelem i raz z Gomolskim , ale w tym biegu rywalem bedzie Lindgren i mam nadzieje ze ten bezposredni pojedynek wygra Lindgren.Moze tez sie okazac ze Ljung pojedzie tylko 4 razy a Lindgren 5 lub nawet 6 razy.Mimo iz jest to wyjazd Lindgrena to mysle ze stac go w tym pojedynku na wieksza il. pkt od Ljunga
Wysłany: 09-06-2009, 15:33
Piotr Protasiewicz OVER 10.5 @1.85 expekt 5/10
Informacje odnośnie meczu napisałem powyżej. Pepe bardzo równo ściga się w kraju Trzech Koron. Wystarczy odświeżyć jego dokonania od początku sezonu Elitenserien: 12, 16, 11, 11, 12 i 11. Jak widać kapitalna forma Pepe. Dzisiaj zadanie będzie o tyle łatwiejsze, iż ścigać będzie się z zawodnikami o dużo mniejszym potencjale, aniżeli Piotr. Nicholls i Shields (liderzy) jak najbardziej Protas powinien poradzić sobie z Anglikiem i Kangurem. A cała reszta (Sqóra, Miedziński, Woffinden czy Klingberg) w przypadku dobrego ustawienia sprzętu powinna być formalnością. Co ciekawe Pepe mógłby mieć jeszcze większy dorobek, ale dość często prześladował go pech z defektami czy wykluczeniami. Myślę, że dzisiaj Piotr poprowadzi Indianerne do sukcesu, z dorobkiem 11-12 punktów!
WybrzeżeGdańsk
Wysłany: 09-06-2009, 15:43
Adam Shields UNDER 11 @1.83 bet365 7/10
Według mnie niezrozumiała linia z bet365, może liczą, iż kangur wystartuje 5-6 razy? Póki co Shields punktuje (10, 11, 8, 3). Dzisiaj rywal napewno nie będzie łaskawy. Wystarczy wymienić nazwiska gości: Protasiewicz, Walasek, Holta, Monberg, Kylmarkorpi, S.Gustafsson! Na dobrą sprawę z każdym dzisiaj Adam może przegrać. Linia jest wysoka, w porównaniu do expekta (linia 9.5)! Także korzystać póki można!
WybrzeżeGdańsk
Wysłany: 16-06-2009, 15:19
Elit Vetlanda - Vargarna
Elit -26 @1.90 bet365 5/10
Zapowiada się ostre lanie gości. Lider szwedzkiej Ekstraligi podejmuje przedostatnią siłę Elitenserien. Vetlanda posiada obecnie bardzo silny skład. Począwszy od lidera - Crumpa, który jest w świetnej formie. Wspierany Hampelem i Richardsonem. Wielką pracę w Elit wykonuje również dwójka szwedów - Jonasson i Ljung. Oczywiście nieoceniona jest linia rezerw u lidera - Hougaard i Aspegen są póki co jednymi z najsilniejszych rezerw w lidze. Dzisiaj ten skład powinien udźwignąć około 60 punktów! Na przeciwko... mizeria! Jedynym niezawodnym punktem "stara" się być Adam Shields, który jako jedyny pokazuje charakterek. Nicholls, Woffinden, Screen - to porażka. Sqóra robi swoje, choć stać go na więcej. Natomiast Miedziński świetnie zaczął sezon, później gdzieś się jednak pogubił. Jak dla mnie ten skład osiągnie dzisiaj maksymalnie 30 punktów! Atut toru, kibice i o klasę lepszy zespół = 60:30!
WybrzeżeGdańsk
Wysłany: 16-06-2009, 15:52
Antonio Lindbeack OVER 7.5 expekt @1.85 5/10
Rosspigarna podejmuje dzisiaj na własnym owalu Piraterne. Gospodarze to póki co najgorsza ekipa szwedzkiej Ekstraligi. Mecz z tego co słyszałem może się jednak nie odbyć, ja jednak liczę na łaskawą prognozę pogody na wieczór! Toninio to zawodnik swojego toru - wyśmienicie ściga się na owalu Piratów. On zresztą kocha i potrafi się startować w Szwecji. Podobnie jak wielu innych Szwedów, którzy w zagranicznych ligach startują słabo, zaś w domowej lidze odradzają się! Póki co w awizowanym składzie Lindbeack jest pod trójką, mam cichą nadzieję jednak, że zostanie przeniesiony na rezerwę i wystartuje przynajmniej 6 razy. Dzisiaj rywal słaby, więc Tonio powinien spokojnie nastukać w 5 startach 8 punktów. U gospodarzy jedynymi pewnymi postaciami są Hancock i Sullivan. Z resztą Tonio spokojnie powalczy! Dzisiaj w parze z Davidssonem, to jest jedyny minus - Joonas bardzo dobrze ściga się w Szwecji. Mój typ: 9.
WybrzeżeGdańsk
Wysłany: 16-06-2009, 16:17
T.McGowan - R.Okoniewski
Okoniewski -1.5 @1.75 4/10 tobet
Dla McGowana to debiut w lidze szwedzkiej w tym roku. I nie wróży to dobrego występu. Zawodnik typowo brytyjskich owali - mniejszych i technicznych. Tory w kraju trzech koron porównywalne są do owali w Polsce, czyli najprawdopodobniej Travis będzie miał ogromne problemy z wpasowaniem się do nowego otoczenia. Zarówno McGowan jak i Okoniewski wystawieni dzisiaj w rezerwach. Okoń nadspodziewanie dobrze radzi sobie w Eliteserien. Dzisiaj powinien pojechać 5 razy, chyba, że będzie jeździł świetnie to zapewne zobaczymy go w biegu nominowanym. Obaj mają bardzo niewygodnych rywali do zdobywania punktów. Hancock - Sullivan po jednej i kolektyw Lindbeack/Davidsson/Nermark po drugiej. Wszystko powinno rozstrzygnąć się w przynajmniej dwóch wspólnych startach Okonia i Travisa, a tutaj spokojnie Rafał powinien pokonać rywala.
WybrzeżeGdańsk
Wysłany: 23-06-2009, 14:53
Indianerna- Vetlanda
Vetlanda +6.5 @1.80 expekt 5/10
Vetlanda @3.50 expekt 2/10
Bukmacherzy dzisiaj zgodnie ustalili linię hc na ten mecz. Myślę, że zapas 6 oczek powinien spokojnie starczyć drużynie gości. Niepokonana dotychczas drużyna Elit podejmie w Kumli - Indianerne. Gospodarze na własnym owalu póki co spisują się dobrze (2 zwycięstwa i porażka z Dackarną). Dzisiaj w odróżnieniu do meczu z Dackarną zajdą 3 zmiany, pojadą Monberg, Kylmakorpi i Simon Davidsson. Czyli zdecydowanie lepi zawodnicy, ale czy to aby wystarczy na lidera? Trzon tworzą Polacy - Holta, Walasek i Protasiewicz, w przypadku słabszego dnia jednego z liderów - Indianerna będzie miała wielki problem by dotrzymać kroku Elit. Można to porównać m/w tak: Holta/Walasek/Pepe kontra Crump/Richardson/Hampel. Ja stawiam na trio gości, bo póki co cała trójka spisuje się bez zarzutów. Do tego walka drugoplanowa, czyli Kylmakorpi/Monberg, a na przeciwko Jonasson/Ljung. Tutaj chyba minimalnie lepsza dwójka gospodarzy. Wiele zadecydują rezerwy. Wracający do wpełni formy młody Henka i szwedzki talent - Leon Madsen. Rezerwy gości z Vetlandy to Gomólski i Hougaard, równiez arcymocna dwójka (w meczu z Dackarną zdobyli razem 15 punktów!). Myślę, że polskie trio dzisiaj nie da rady pretendendowai do tytułu IMŚ i spółce, choć całkiem realny jest remis. Typ: 48-48 lub 46-50.
WybrzeżeGdańsk
Wysłany: 23-06-2009, 15:10
Dackarna Malilla v Rospiggarna Hallstavik
Dackarna -8.5 @1.90 unibet 5/10
Druga siła szwedzkiej Ekstraligi a zarazem jeden z głównych pretendentów do tytułu ugości na własnym owalu przedostatnią drużynę z Hallstavik. Gospodarze dotychczas ulegli tylko raz (wyjazdowy mecz z Elit), jednak dwukrotnie zremisowali - stąd strata 3 pkt do Vetlandy. 9 punktów to niejest wiele. Dzisiaj głównie liczę na 4 czynniki:
1) Na Hansa Andersena i Andreasa Jonssona, którzy są w kapitalnych formach, dzisiaj wspólnymi siłami są w stanie zrobić około 24 punktów
2) Na parę Karlsson - Lindgren, która jeździ w kratkę, raz jeden lepiej, raz drugi, dzisiaj mam nadzieję, że będzie to para najefektywniej punktująca.
3) Na słabą postawę Travisa McGowana. Anglik w swoim debiucie pojechał wyśmienicie (11pkt), jednak dzisiaj wystartuje na nowym dla siebie obiekcie i mam nadzieję, że nie poradzi sobie.
4) Złe spasowaniem sprzętu gości.
Myślę, że kolektyw dzisiaj zwycięży. Jonsson, Karlsson, Lindgren i Andersen to stalowy kwartet gospodarzy! Dodatkowo do składu powraca Zengota, który lubi obiekt w Malilli. Rezerwy to Klindt i młodszy z braci Lindgrenów. Ten zespół stać dzisiaj na granicę 53-53 punktów. Gości będzie chciał poprowadzić do sukcesu Greg Herbie Hancock, pytanie tylko czy problemy osobiste nie odbiją się echem na jego dyspozycji? Ostatnio w Częstochowie pojechał nieźle, ale bez fajerwerków. Pewnym punktem gości wydaje się być Ryan Sullivan, bo tak naprawdę cała reszta wydaje się być wielką niewiadomą, czyt. Ułamek, Kołodziej, Henka Gustafsson i wspomniany McGowan. Mój typ: 54-42.
WybrzeżeGdańsk
Wysłany: 23-06-2009, 15:42
Scott Nicholls UNDER 8.5 @1.72 5/10 expekt
Specjalnie nie widzę szans na godny dorobek w dzisiejszym meczu z podrażnionymi Lwami z Lejonen. Scott jest bez formy, jedynie w Anglii spełnia się sportowo. Polska to jest blamaż totalny, w Szwecji z kiepskimi drużynami potrafi ugrać z 8-9 pkt (jednak tylko u siebie). Dzisiaj zadanie o tyle trudne, iż będzie rywalizował z takimi zawodnikami jak: Adams, Nicki czy Ruud. Dwóch pierwszych przedstawiać nie muszę. Ruud to szwed, który kapitalnie ściga się w ojczyźnie. Jest jeszcze Świderski, który również bardzo dobrze czuje się w kraju trzech koron. Suchecki i rezerwy - tutaj upatrywałbym szanse Anglika. Dodatkowo jedzie w parze z równorzędnym w Szwecji - Skórnickim. Tak więc i w parze pogubi punkty. Mój typ: 6 pkt.
WybrzeżeGdańsk