Wiek: 22 Nr Użytkownika: 438 Dołączył: 09 Maj 2007 Posty: 1922 Skąd: Gdańsk
Status: Offline
Wysłany: 29-09-2009, 15:39
Nicki Pedersen OVER 12.5 @1.65 7/10 tobet
Przypuszczalny scenariusz: Vargarna zgodnie z planem odskakuje na 6-8 punktów, w tym momencie goście nie czekają, stosują rezerwę taktyczną, którą będzie napewno Nicki. Czyli? Pedersen pojedzie dzisiaj 6 razy! Jest w wysokiej formie i na dobrą sprawę jeśli nic dziwnego się nie wydarzy, powinien spokojnie objechać każdego z rywali. To głównie od niego będzie zależało czy Lwy ugrają tytuł? Sezon porażka dla Nicka, ewentualny brąz w lidze polskiej, brak podium w GP, został finał w Szwecji, jeśli nic nie zdobędzie, będzie to fatalny sezon dla duńczyka. Mój typ: 14.
_________________ Veni Vidi Vici Dumni po zwycięstwie, Wierni po porażce
WybrzeżeGdańsk
Wysłany: 30-09-2009, 15:27
Davey Watt - Tai Woffinden
Watt @1.70 tobet 5/10
- Obaj pojadą dzisiaj 5-6 razy napewno.
- Wiele będzie zależało od podstawy kluczowych rezerwowych.
- Watt i spółka muszą odrobić 12 punktów straty z wczoraj.
- Mobilizacja jest największa, dodatkowo kibice i tor!
- Lepsze dopasowanie Watta!
- Watt kapitalnie spisuje się na własnym torze!
- Wczoraj Watt w Vargarnie zdobył 10 punktów, zaś Woffinden 11.
- Mój typ: Watt 13 / Woffinden 8.
WybrzeżeGdańsk
Wysłany: 30-09-2009, 15:30
Adam Shields OVER 5.5 @1.70 tobet 6/10
- Od kangura będzie sporo zależało, pojedzie w pierwszej linii, najmocniejszej z Miedziem.
- Wczoraj Adam zdobył u boku Adriana 10 punktów.
- W rundzie zasadniczej w Lejonen nastukał 6 oczek.
- Mam wrażenie, że Shields po kontuzji celowo został dopasowany do mocnego Miedzia, żeby odzyskać formę. Dzisiaj moim zdaniem pojedzie lepiej niż Miedziński i będzie najlepszym zawodnikiem Vargarny.
- Stawiam, że będzie najlepszym z gości, tak więc pojedzie dzisiaj 6 razy i zdobędzie 12 punktów!
WybrzeżeGdańsk
Nr Użytkownika: 46 Dołączył: 05 Kwi 2007 Posty: 1539
Wysłany: 30-09-2009, 15:58
Ch.Holder - T.Woffinden(+0.5) 1.65
Troche buki wywyzszaja solidnego Woffindena, szczegolnie w Szwecji, ale to nie jest jeszcze zuzlowiec ze scislej czolowki. Nie dziwne wiec, ze zaraz z 1.80 na Holdera spadlo do 1.65 bo to kompletnie zle wystawione zdarzenie. Ostatnio Holder 12 a Woff 11 a przeciez Holder u siebie a Holder wyjazd to czesto spora roznica. Gram w toto, liczy sie 5 pierwszych biegow. Wiadomo jaki to wazny mecz dla ekipy Lejonen, nikt nie bedzie odpuszczac bo maja szanse na odrobienie strat ale wszyscy musza dobrze pojechac, ja akurat mecz odpuszczam ale w Holdera mocno wierze, to jest juz zdecydowanie czolowka zuzlowcow na swiecie.
Nr Użytkownika: 155 Dołączył: 10 Kwi 2007 Posty: 455
Wysłany: 27-05-2010, 17:25
Solkatterna+16,5 - Ornarna 1 @ 2.0 tobet 5/10
Solkaterna - Ornarna 1 @ 8.0 tobet 1/10
Gospodarze dzisiejszego meczu , jak do tej pory spisuja sie ...ponizej krytyki tj. 3 mecze i trzy porazki w druzgocacych rozmiarach.Goscie natomiast maja 2 wystepy i 2 zwyc. ale byly one odniesione na wlasnym torze.Cos mam przeczucie ze dzisiejszy wyjazd nie bedzie dla Ornarny spacerkiem, bo procz Maxa i moze troszke Klindberga(ale ten nie musi pojechac dobrze) kazdy moze nawalic na wyjezdzie.Mysle ze jesli gospodarze beda bardzo zmotywowani, to nawet w takim skladzie sa w stanie dotrzymac kroku gosciom , a ze to liga szwedzka , nie wykluczam wrecz sensacji, chociaz to juz mniej realne , niemniej kurs wysmienity do ...walka.Tak czy siak , licze ze chociaz hc+16,5 gospodarze tym razem obronia.
Typ typowo dla lepszego sledzenia live.Na pierwszy rzut oka malo rozsadny, gdyz kiedys mialem pisac (ok 2 tyg. temu) ze Krzysztof w tym sezonie jest zawodnikiem ktory najbardziej zawodzi(mnie) w lidze polskiej i jestem tym bardzo zatroskany , gdyz to zawodnik o ogromnych mozliwosciach.Jednak gdzies sie ...zatracil.Na torach angielskich powoli sie odradza, zdobywa b. duzo pkt.W Szwecji tydzien temu na wyjezdzie zdobyl 13+ 2 bonusy w 6-sciu startach , co juz jest rewelacyjnym wynikiem i mam nadzieje ze taka dyspozycje utrzyma na dluzszy czas.Oczywiscie rywal byl z nizszej polki, ale taki wynik trzeba uszanowac i podziwiac.Dzisiaj Krzysztof i s-ka jada na wlsnym torze z najmocniejsza druzyna(na papierze) ligi szwedzkiej, tak wiec nie wykluczone ze pojedzie dodatkowy bieg jako rezerwa taktyczna.Wiem ze stawianie przeciw Lindgrenowi w Szwecji, mimo iz pojedzie na wyjezdzie - jest troszke ryzykowne , ale...Fredak ma obok siebie swietnych kompanow jak: Jonsson. Andersen, karlsson i Holta, tak wiec dla jednego zabraknie miejsca w biegach nominowanych.Jest cien szansy ze dla Lindgrena z tego powodu ze:wystepowal do pozna w sobote w GP Dannii, w niedziele w Gorzowie , wczoraj w Wolves i dzisiaj -wyjazd.Mysle ze ma prawo byc troszke zmeczony.Bywa tez ze w pojedynkach wyjazdowych pozwala badz to Karlssonowi , badz Andersenowi nie wpominajac o Jonssonie - przyjezdzac przed soba.Tak juz reasumujac , mysle ze dzisiaj ciezar walki wezma na siebie inni liderzy , a F.Lindgren bedzie mogl tylko 'objechac" zawody.Jednak typ troszke ryzykowny , to za mniejsza stawke.To taka pierwsza mysl , bo pozniej zwrocilem uwage na u/o K.K w exp @ 1,85 na over i obym tylko nie zalowal, ze nie zmienilem decyzji , ale mawia sie ze pierwsza mysl najlepsza - oby!
Wysłany: 30-06-2010, 17:54
Fjelsted - Outrup 1 @ 1.8 tobet 6/10
Jest to mecz ligi dunskiej.Pozwolilem sobie tu wkleic typ , gdyz nie ma co zakladac nowego tematu , dla kilku typow w sezonie, w sumie malo popularna liga.Oto przypuszczalne sklady obu ekip:
Fjelsted Speedway Klub
Outrup Speedway Club
Sebastian Ulamek (A)
Tomasz Jedrzejak (A)
Peter Kildeman
Miroslaw Jablonski (B)
Tomasz Chrzanowski (B)
Mads Korneliussen (B)
Tommy Pedersen (C)
Claes Nedermark (D)
Nicki Barrett (D)
Michael Palm Toft (C)
Stawiam w tym pojedynku na gospodarzy.Ulamek moze nie jezdzi najlepiej w polskiej , szwedzkiej lidze , ale w dunkiej juz tak , jest mniejsza presja, rywale slabsi , wiec jest na kim punktowac i podreperowac budzet.To samo sie tyczy Chrzanowskiego.Nawet Kildemand poczyna sobie dosc dobrze , gdyz zdobywa ok 8-1o pkt.Jedynie nie mam wielkiego przekonania do rezerw , ale obaj zawodnicy mysle spokojnie zrobia 10 pkt , a to juz powinno wystarczyc na gosci.
eh cos do luftu mi sie skopiowaly sklady- przepisze je
Wysłany: 20-07-2010, 15:26
A.Shields - P.Ljung+3 2 @ 2.2 bet365 7/10
Vargarna - Vastervik+16,5 2 @ 1.85 tobet 6/10
Co do pierwszego typu to Shields dobry zawodnik , ale jego forma najlepsza bywa na wyspach. w Polsce jak i Szwecji jakis wielkich rezultatow nie robi, a biorac pod uwage fakt ze poojedzie w parze z dobrze dysponowanym ostatnio Miedziakiem , a takze ze super forme zlapal Skora i K.K to po cichu licze ze zabraknie dla Adama miejsca w b. nominowanych, a to oznaczac moze ze tylko 4 razy sie pojawi na torze.Ljung natomiast spisuje sie porawnie w skandynawii jak i u nas, wiec licze na jego 6-8 pkt co przy hc+3 powinno wystarczyc.Co sie zas tyczy meczu to u gosp. jak zaznaczylem super jezdza ostatnio K.K , Skora i Miedziak , ale juz reszta sredniawa.Niby jest na rezerwie mlody , zdolny jezdziec tj.M.J.Jensen, jednak miewa wahania formy w dodatku na rez, u gosci pojedzie J.Kylmakorpi i licze ze zdola troszke poskromic Jensena.Oto sklady obu ekip:
Vargarna:
1. Adrian Miedziński
2. Adam Shields
3. Adam Skórnicki
4. Scott Nicholls
5. Krzysztof Kasprzak
6. Kim Nilsson
7. Michael Jepsen Jensen
8. Andre Hertzberg
Vastervik:
1. Tomasz Jędrzejak
2. Peter Ljung