Widziałem wasp że sie pytałeś o przeczucia poniżej dwa typy które pograłem zastanawiałem się jeszcze nad parą Bjerre - Harris na 1 po 1.70 oraz jakiś typ na Lindgrena ale ostatecznie spasowałem bo buki coś odpuściły temat młodego Szweda... Poniżej dwa typy polecać mogę zdecydowanie tego Jonssona ale kursy już poleciały a drugi typ pod formę Andersena...
Jonsson - Sajfutinov
Data spotkania: 30.05.2009 19:00
Co tu dużo mówić widząc Emila Turnieju Chrobrego i meczu w Gdańsku nie da się nie zauważyć że niesamowicie meczy się na motocyklu i kontuzja kolana doskwiera mu. W przywołanych powyżej imprezach motocykl który prowadził nie miłosiernie rzucało nie mógł utrzymać stabilnej pozycji podczas jazdy, to daje nam nieciekawy obraz jeżeli chodzi o dzisiejsze zawodny. Tor będzie zapewne bardzo ciężki po kilku biegach gdyż te jednodniowe tory mocno się sypią po przejechaniu kilku kółek. Patrząc na to z tej perspektywy nie daje za dużych szans młodemu Rosjaninowi w starciu z Szwedem który będzie chciał utrzymać dobra pozycje w generalce poza tym jego forma jest bardzo równa w tym sezonie nie schodzi poniżej pewnego pułapu. Jeszcze co do Emila osiągnął dwa półfinały w tym sezonie raz wygrał myślę, że czas żeby przyszły słabsze zawody zważywszy na to ze jedzie z kontuzją, jego ułańska fantazja w tych warunkach może spowodować też jakieś wykluczenie a to praktycznie pozbawi go szans na półfinał w którym nie wątpliwie powinien się znaleźć Jonsson...
A.Lindback - H.Andersen
Data spotkania: 30.05.2009 19:00
Toninio może co prawda zaskoczyć gdyż często wychodziły mu pojedyncze zawody jednak jedno co rzuciło mi się w oczy to słabe starty Lindback w tym sezonie, ma spore problemy w tym elemencie zresztą wystarczy spojrzeć na wyniki z poszczególnych meczy i wszytko będzie jasne o ile w Szwecji to jakoś wygląda to w Polsce gdzie stawka jest na prawdę równa zawodnik ten ma spore problemy i jego zdobycze pkt są skromne. Co do Hansa początek sezonu beznadziejny ale widać że wszytko wraca powoli do normy dość szybki sprzęt, starty dobre a to na tym torze powinno odegrać główną role. W jedzie zawodnika z Szwecji widać spore braki po tym jak odpuścił poprzedni sezon brak mu pewności na motocyklu... Powyższe argumenty skłaniają mnie do zgrania na Duńczyka który powinien dzisiaj osiągnąć minimum półfinał...
Widze że dziś spory ruch. Postaram się mniej więcej wrzucić coś odemnie.
O Lindbacku już sporo zostało napisane i nie chciałbym powtarzać tego samego. Ostatnio sporo czytałem z nim wywiadów i podkreśla że ma nowy sprzęt który świetnie się sprawdził. Osobiście dziś w niego wierze i nie ukrywam że to moj ulubiony żużlowiec. Postawie na niego dwa bety:
A.Lindback-K.Bjerre - Kto więcej punktów? (1) @1.70 Betgun
A.Lindback Miejsce-Półfinał (Tak) @ 2.25 Betgun
T.Gollob-E.Sayfutdinov - Kto więcej punktów? (1) 1.62 Betgun
Emil z urazem więc tylko próbować. (nie będe się powtarzał)
H.Andersen-K.Bjerre - tutaj próbuje Hansa który ostanio odzyskuje forme. Bjerre ciągle zawodzi
Teraz uznacie mnie pewnie za " crazy "
E.Sayfutdinov-S.Nicholls - (2) @3.27
o Emilu już wiadomo co i jak. Nicholls kiedyś musi odzyskać formę i myśle że to będzie dzisiejszy wieczór. Ostatnio zrobił 10 pkt w 4 biegach i widzę w tym troszkę światełka.
tak na szybko bo czas goni ale może ktoś skorzysta
Wiek: 22 Nr Użytkownika: 438 Dołączył: 09 Maj 2007 Posty: 1940 Skąd: Gdańsk
Status: Offline
Wysłany: 13-06-2009, 09:10
Po szerszych namysłach, zdecydowałem się na takie typy z GP Danii:
C.Harris - S.Nicholls
Harris @1.45 7/10 expekt
Pojedynek dwóch brytyjczyków. Jednak nie trudno wskazać mocniejsze ogniwo w tym roku. Wystarczy spojrzeć w tabelę klasyfikacji GP i zobaczyć jak fenomenalnie spisuje się Scotty. W tym roku to bezwątpienia cień zawodnika. Ja nigdy nie byłem fanem jego jazdy, ale jakoś przykro się robi jak patrzy się w każdych zawodach na płaczącego zawodnika w parku maszyn. Tak było w Goteborgu, kiedy Nicholls tylko dzięki defektowi Hancocka dowiózł do mety 1 punkt w 5 startach! I tak było w czwartek we Wrocławiu, gdzie zrobił bagatela 2 pkt. Myślę, że podstawowy problem tkwi w jego głowie. Blokada i koniec. I co gorsza ma mizerne szanse by powrócić do jakiejś optymalnej formy w tym roku. Praca z psychologiem - wskazana. Na dzień dzisiejszy Scott nie ma szans nawiązać rywalizacji z zawodnikami GP! Nicholls w 3 startach GP zrobił ... 6 punktów (na 15 biegów), bez komentarza. Natomiast jego kolega jest zdeterminowany. Widać, że Indywidualny Tytuł Mistrza Wielkiej Brytanii uskrzydlił Bombera. Harris co prawda jest stosunkowo nisko, jednak traci zaledwie 6 punktów do ósmego Kenia. I jak powiedział w wywiadzie to jest jego priorytetowy cel na ten sezon! Dostać się do pierwszej ósemki GP i zapewnić sobie start w kolejnym sezonie. Dzisiaj liczy na dobry występ i by w końcu opuścił go pech. Myślę, że Bombera stać dzisiaj na małą sensację i półfinał, Nicholls? Daje mu maksymalnie 2 punkty dzisiaj...
_________________ Veni Vidi Vici Dumni po zwycięstwie, Wierni po porażce
WybrzeżeGdańsk
Wysłany: 13-06-2009, 09:26
E.Sajfutidinov - A.Jonsson
Emil @1.70 bwin 5/10
Na wstępie można zadać sobie pytanie, czy młodego rosjanina stać na 3 triumf w 4 starcie w cyklu GP? Z pewnością mało kto wierzył, że on w tym roku wygra przynajmniej jeden turniej, a że zrobi to dwukrotnie tylko w przeciągu 3 turniejów - to chyba już nikt. Ja szczerze liczyłem na niego w Pradze, jednak po kontuzji kolana, w Goteborgu starałem się grać przeciwko niemu - jak się okazało, pomyliłem się. Emil pokazał klasę i wygrał. Dzisiaj myślę, że tor mu podpasuje, zresztą większość zawodników chwaliła po wczorajszym treningu przygotowanie Parken. Odnośnie jego klubowego kolegi z Bydgoszczy. Andreas Jonsson wczoraj szybko przerwał trening, ze względu na złe samopoczucie. Czuł jakby łapała go grypa i co gorsza miał problemy z uszami, co sprawiało chwiejność równowagi, może to jakiś problem z błędnikiem? Pytanie w jakiej dzisiaj będzie dyspozycji? I czy to przypadkiem nie jakaś zagrywka ze strony szweda. Sądzę jednak, że Emil może dojść dzisiaj do finału, ale nie wygra. Natomiast Szwed skończy swoje zmagania na jedynm z półfinałów.
WybrzeżeGdańsk
Ostatnio zmieniony przez majkello 13-06-2009, 09:56, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 13-06-2009, 09:35
J.Crump - G.Hancock
Crump @1.42 5/10 betgun
Determinacja, dążenie do założonego celu i ciężka praca - tak w skrócie można opisać Gingera 2009. Jason jest bardzo zmotywowany, by po dłużej przerwie powrócić na tron! Australijczyk spośród całej czołówki (w ligach i GP) spisuje się najrówniej i co istotne dla niego jest liderem SGP! Po wczorajszych treningach mówił, że bardzo odpowiada mu Parken. Wiele mówiło się ostatnio o kontuzji (najpierw) kolana, a później dłoni Crumpa. Wszystko po feralnym upadku w Goteborgu. Pytanie czy to nie jest przypadkiem zagrywka Kangura? Pedersen uważa, że jest to symulowanie i kłamstwo, bo Crump nie wygląda na człowieka, któremu by coś doskwierało. Kapitalnie jeździ w Polsce i Szwecji! Jeśli kontuzja jest, to jak napisał - wystartuje w specjalnej usztywniającej rękawicy, co zmniejszy ból do minimum. Dla mnie Ginger jest głównym faworytem do sukcesu dzisiaj i myślę, że w końcu wygra. Hancock... hmm On podobnie jak Adams czy Andersen są poniekąd zaskoczeniem tej rundy. Póki co Herbie jest 6 w klasyfikacji generalnej, ale profesor speedwaya na indywidualny triumf nie ma szans już chyba. Jednak nadal Greg, po mimo 39 lat jest niebywale groźnym zawodnikiem i trzeba się z nim liczyć. Jak mówiłem - stawiam na zwycięstwo Crumpa, natomiast Hancock odpadnie w półfinale.
WybrzeżeGdańsk
Wysłany: 13-06-2009, 09:47
K.Bjerre - R.Holta
Bjerre @1.52 betgun 5/10
Bjerre 1-8 @1.50 betgun 4/10
Dzisiaj moim czarnym koniem zawodów jest Kenio! Jest gospodarzem to raz, zna tor dobrze to dwa, nikt na niego nie stawia to trzy! Kenneth może dzisiaj porządnie namieszać w stawce GP! Spokojnie stać go na półfinał zawodów na duńskim Parkenie. Warto zaznaczyć, iż Bjerre był tutaj przed rokiem bardzo wysoko - zajął wówczas miejsce tuż za pierwszą czwórką. Dzisiaj jak najbardziej stać duńczka na powtórkę z rozrywki. Myślę, że dzisiaj może być nawet najlepszym z 4 startujących duńczyków (Pedersen, Andersen, Iversen). H2h z Rychem Holtą... Norweski polak lubi sztuczne tory, ale czy lubi sam Parken? Pojechał tutaj całkiem przyzwoicie przed rokiem (9 miejsce). Czy jest w stanie powtórzyć lub porpawić wyczyn? Wątpie. Holta jest nieregularny i często dobre występy przeplata bardzo słabymi. Myślę, że dzisiaj będzie podobnie, po całkiem dobrym występie na Ullevi.
WybrzeżeGdańsk
Zgadzam sie majkello co do Bjerre i Harrisa , Nichools cieniutki i jak zdobedzie 2 pkt to bedzie dzisiaj jego sukces , Harris tak jak napisales walczy o osemke i bedzie walczyl w kazdym wyscigu, ja proponuje na dzis jeszcze SAJFUTDINOW-LINDGREN1 i HANCOCK-ADAMS1 . Rusek w znakomitej formie natomist Szwed w kratke , a co do Hancocka to szansa jest slabsza forma Adamsa i to na tyle ,a pewniak dzisiejszego dnia to GOLLOB-WALASEK 1 Tomek wiemy doswiadczenie i rutyna w Gp napewno podwioza go do polfinalu ,a Walasek zawodnik polskich torow wiec do Kopenhagi jedzie na wycieczke POLECAM
_________________ KrZyZaCkA KrEw
Ostatnio zmieniony przez w[A]siek 13-06-2009, 12:19, w całości zmieniany 1 raz
Nr Użytkownika: 155 Dołączył: 10 Kwi 2007 Posty: 352
Wysłany: 23-06-2009, 10:16
E.Kennett 3,5 pkt - over @ 1,67 unibet
Mimo iz do G.P w Cardiff jeszcze kilka dni , taki oto typ wpadl mi w oko.Kennett w ub. roku debiutowal , dostajac dzika karte na te zawody i potrafil zdobyc 4 pkt.Jednak jak sam mowi zaplacil frycowe, teraz jest juz duzo bardziej doswiadczonym i lepszym zawodnikiem, ktorego celem w sobote jest min. polfinal- aby sie tam zalapac musi zdobyc ok ( 7 ?) 8-9 pkt. Mysle ze stac go na taka zdobycz, tym bardziej ze forma ok i jest b. "zainteresowany" sciganiem sie z najlepszymi jezdzcami globu.Bywal bowiem w parkingu na poprzednich zawodach u boku Harrisa , wiec juz podpatruje od wewnatrz najlepszych, nie koniecznie swoich rodakow
Wysłany: 27-06-2009, 14:33
Chris Harris - Rune Holta @1.52 6/10 betgun
Moim zdaniem, ale również wielu innych osób - Bomber dzisiaj przypomni o sobie światku żużlowemu. Harris w ostatnich tygodniach ewidentnie zwyżkuje formą. W Szwecji, Polsce i UK radzi sobie kapitalnie. Widać, że znowu ściganie przynosi mu radość i do tego znowu widzimy tego walcznego Chrisa. Bo początek sezonu to był prawdziwy koszmar, nigdzie mu nie szło. Dzisiaj wystartuje w GP najbliższemu jego sercu. To on jest jednym z gospodarzy GP Wielkiej Brytanii. Dzisiaj zobaczymy 3 anglików, obok Harrisa również Nichollsa i Kennetta (Wild Card). W zeszłym roku Harris był na Millenium Stadium szósty. Holta przed rokiem na imponującym obiekcie w Cardiff zajął odległe 10 miejsce, w Kopenhadze przed dwoma tygodniami było również kiepsko. A dzisiaj tor będzie bardzo podobny. Myślę, że wielka forma, determinacja i moc gospodarza zdecydowanie przemawiają za Bomberem, który dzisiaj dojdzie do półfinałów.
WybrzeżeGdańsk
Wysłany: 27-06-2009, 14:57
Hans Andersen OVER 5.5 @1.45 6/10 unibet
Dzisiaj mocno wierzę w Hansiego. Wielką sprawą był powrót na Wyspy - ten utalentowany duńczyk odbudował się psychicznie i teraz ściga się jak z nut. Pod nieobecność Holdera w Poole szybko stał się liderem Piratów. Nadzieja na przebudzenie lidera ponownie w Gdańsku. Bo blamażu, Ugly Duck znowu jeździ jak na 5 żużlowca świata przystało! W GP nadal jednak nie widać błysku, dość słabo spisał się w Kopenhadze, na podobnym torze do dzisiejszego (6 pkt i 11 miejsce). Andersen był tutaj 7 przed rokiem z dorobkiem 9 oczek! To całkiem niezły wynik, dzisiaj liczę, że będzie podobnie. Tym bardziej, że sam otwarcie mówił, że jeszcze wierzy w sukcesy w tym sezonie, nie załamuje rąk! Determinacja i dzisiaj widzimy Hansiego w półfianałach!
WybrzeżeGdańsk
Wysłany: 27-06-2009, 15:10
Hans Andersen - Fredrik Lindgren
Hans @1.70 betgun 5/10
Jak wyżej napisał ... liczę dzisiaj na duńczyka! Lubię Ugly Ducka i wierzę, że w końcu zajdzie daleko w GP. Po formie jaką prezentuje w Anglii - należy mu się dobry wynik w Cardiff! Wszystko o Andersenie napisałem w zasadzie w poście wyżej. Odnośnie szweda... Coś niedobrego stało się z Freddym w Kopenhadze... zajął ostatnie miejsce z dorobkiem zaledwie 3 oczek! Co gorsza przed rokiem było równie słabo... Widać, że tory w Kopenhadze i Cardiff - tworzone przez tą samą firmę, kompletnie młodemu szwedowi nie pasują. Jeśli dzisiaj będzie taki sam tor jak w stolicy Danii - to jestem pewien, że to będzie słaby występ Lindgrena. Myślę, że Hansi dojdzie do półfinałów, natomiast Lindgren z dorobkiem 5-6 oczek skończy zabawę w graniacach 11 miejsca.
WybrzeżeGdańsk
Wysłany: 11-07-2009, 09:57
Dania v Szwecja @1.50 exp 5/10
Dania v Szwecja +8 @1.85 betgun 5/10
Nikt w Vojens nie wyobraża sobie innego wyniku, aniżeli awansu swoich pupilków do finałowej rozgrywki w Lesznie! Trafili na zdecydowanie łatwiejszą czwórkę półfinalistów. Jedyną ekipą, która jest w stanie nawiązać walkę z duńczykami jest skandynawski partner - Szwecja. Póki co wszystko przemawia za gospodarzami. Skład, tor i kibice. Na czele z Nickim Pedersenem, po Kennetha Bjerre, który jest obecnie w wyśmienitej dyspozycji, Hansa Andersena, który ściga się w kratkę, jednak u siebie myślę, że pojedzie wielkie zawody, Bjarne Pedersena, Hansa dzisiaj zastępuje Nicolai Klindt, więc mam nadzieję, że zrobi te 7-8 punktów, a skończywszy na Nielsie Kristianie Iversenie, który w Anglii jeździ kapitalnie, a w Polsce nie może się odnaleźć. Bardzo mocna ekipa! Moim zdaniem Szwecja, w której tak na dobrą sprawę poziom trzyma Lindgren, Jonsson i ewentualnie Lindbeack skończą zawody na drugim miejscu ze stratą 10 oczek do Danii. Ruud i Davidsson to zdecydowanie najsłabsze punkty reprezentacji Trzech Koron. O reszcie ekipa nie ma co pisać, Czechy jeśli wyjdą z 15 będzie dobrze, Rosja powalczy, aczkolwiek nie daje im większych szans. Niby jest Emil, jest również Laguta, ale to za mało. Dania jadąc na torze spreparowanym pod siebie powinna to wygrać nawet bez Hansa. Jednak nie wygra dzisiaj większą ilością punktów aniżeli 8-9. Z moich wyliczeń wyszło - Dania 59 punktów, zaś Szwecja 53 i ewentualny wygrany joker to 56.
WybrzeżeGdańsk
Ostatnio zmieniony przez majkello 11-07-2009, 12:50, w całości zmieniany 3 razy
Wysłany: 11-07-2009, 11:44
Kenneth Bjerre - Hans Andersen
Bjerre @1.85 bwin 7/10
Pojedynek dwóch duńczyków. Szukałem picku z Bjerre i znalazło się. Kenio jest w fantastycznej formie, życiówce. Dzisiaj będzie chciał udowodnić kibicom i całemu żużlowemu światku, że jest obok Nickiego obecnie najlepszym duńskim żużlowcem. Facet jest bardzo ambitny i życzę mu z całego serca by udała mu się ta sztuka. Zresztą wystarczy zobaczyć na wyniki w ligach czy GP. W Wybrzeżu jest zdecydowanym liderem, a świadczyć o tym może ostatni wynik, gdzie zdobył 17 punktów na 39 całego zespołu! W barwach Panter na Wyspach robi swoją robotę i rzadko kiedy schodzi poniżej dwucyfrówki. W GP często pierwsza dziesiątka, a nawet ósemka! Dzisiaj tor będzie pod duńczyków i nikt nie wyobraża sobie by dzisiaj skandynawowie nie wygrali w Vojens! Z moich obliczeń wyszło, iż Kenio zrobi (w wersji pesymistycznej) 12 punktów! Wersja optymistyczna to każdy inny, wyższy wynik! Czesi i Rosjanie będą dostarczycielami oczek, ciężkie przetarcie czeka Bjerre w 4 biegu, gdzie pojedzie z Jonssonem i Emilem, jednak jedzie z pola 1 i powinien powalczyć. Punkty może zgubić również w starciu z Lindgrenem. Jednak reszta to powinny być pewne zwycięstwa niewielkiego duńczyka. Postawa Hansa dzisiaj to spora niewiadoma, we wtorek za sprawą Emila miał poważnie wyglądający wypadek w Szwecji. Podejrzewano wstrząs mózgu, jednak jest już wszystko ok. Ugly Duck startuje w kratkę, raz pojedzie świetnie, raz kompromitująco. Nie potrafi ustabilizować formy. Dzisiaj zrobi około 10-11 punktów, o ile nic mu nie będzie po upadku doskiwerać.
WybrzeżeGdańsk
Wysłany: 11-07-2009, 13:01
F.Lindgren - A.Linbeack
Freddy @1.65 6/10 bwin
Zapowiadają się imponujące zawody w Vojens. Jeszcze z samego rana pewne wydawało się zwycięstwo Duńczyków, chociaż ja nadal pozostaje przy ich ostatecznym sukcesie dzisiaj wieczorem. Wszystko przez małe zamieszanie z Hansem, który ostatecznie nie wystąpi, w jego miejsce Klindt. Jednak skupmy się na parze szwedzkiej. Lindgren pokazał tutaj przed rokiem w finale i barażu, że lubi ten owal. W barażu zdobył 14 punktów, natomiast w finale 16! I był zdecydowanie liderem kadry Trzech Koron. Dzisiaj myślę, że jest w stanie powtórzyć wyczyn i przy ewentualnym jokerze może jechać 6 razy, a w 6 startach spokojnie zdobyć 14-15 punktów. Rywale nie najmocniejsi, zreszya rosjanie (z wyjątkiem Emila) powinni darmowo oddawać punkty, o czechach nie wspomnę. Tonino to zapewne trzecia siła szwedów. Z moich obliczeń wynika, iż zdobędzie dzisiaj około 11 punktów (2,2,2,2,3). Freddy jest bardziej uniwersalnym jeźdźcem, tak więc nie zważając na tor robiony pod gospodarzy, powinien się świetnie dopasować.
WybrzeżeGdańsk