Vendetta Picks Strona Główna  
  Vendetta Picks
livescore  Livescore    http://vendetta-picks.net/czat Czat    Szukaj  Szukaj    Użytkownicy  Użytkownicy   

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Vendetta Picks Strona Główna » Analizy, Informacje, Sugestie » Koszykówka » PLK 09/10
PLK 09/10
Autor Wiadomość
+NBA

Nr Użytkownika: 1002

Status: Offline

Wysłany: 22-11-2008, 13:47   

Polpharma-Kotwica 150,5 over 1.72 unibet 9/10 <plus> <plus> <plus> 91:68

Linia jak dla mnie smieszna w tym meczu.Oba zespoly dysponuja znakomitymi strzelcami i mysle,ze dzis przekrocza spokojnie 160 pkt.Polpharma szczegolnie we wlasnej hali blyszczy w ataku,gdzie rzuca powyzej 80 pkt.W ostatnich meczach nie padalo az tak duzo pkt,bo przeciwnicy nie mogli sie dostosowac poziomem:Pol-Sportino 83:66,Pol-Znicz 91:65,a wczesniej w meczu ze Stala przegrali 86:96.Wczesniej rowniez pokonali u siebie Basket 81:75,przegrali 80:81 z Prokomem oraz pokonali raczej defensywny Turow 84:64.Kotwica jest takim zespolem,ze z kim ma byc under to jest a z kim over tez jest.W spotkaniach derbowych mieli niskie wyniki z AZS 61:73,a z Czarnymi 62:66.Z druzynami grajacymi szybko i ofensywnie padaly wysokie wyniki:Kotwica-Poznan 85:82,Kotwica-Prokom 84:89 i w ost kolejce pokonali na wyjezdzie Stal 94:86.Swoje punkty w Kotwicy powinni rzucic Mills,Hamilton,Cielebak,Kikowski,a w Polpharmie szczegolnie u siebie dobrze pykaja Coleman,Hicks,Barkley,Eldrige,Tujlkovic.W poprzednich sezonach Polpharma wygrywala u siebie 97:94 i 93:89.Mecz 2 silnych druzyn,wiec zadna nie powinna zawiesc w ataku.
Ostatnio zmieniony przez NBA 22-11-2008, 20:07, w całości zmieniany 1 raz  

+NBA

Wysłany: 22-11-2008, 15:28   

Gornik Walbrzych-Turow Zgorzelec(-4,5) 2 1.65 betgun 7/10 <plus> <plus> <plus> 65:75

Turow z pewnoscia bedzie chcial sie zrewanzowac Gornikom za porazki z ubieglego sezonu,gdy dwukrotnie w meczach derbowych musieli uznac wyzszosc rywali oraz za przegrana sprzed kilku dni u siebie z Anwilem 72:75.Walbrzyszanie zostali ost rozgromieni w Slupsku 96:60 przez miejscowych Czarnych,ale na pewno na wlasnym podworku sa grozni dla kazdego o czym przekonal sie chocby Prokom przegrywajac niedawno 71:74.Turow ma zdecydowanie mocniejszy sklad i mysle,ze trener Filipowski zdaje sobie sprawe,ze glownym niebezpieczenstwem w tym meczu dla Turowa beda "3" Gornika i specjalnie ustawi zespol na taka gre.3 porazki w 11 meczach to jak na taka druzyne jak Turow sporo i nie moga sobie na kolejna wpadke pozwolic.Handicap 4,5 mysle,ze jest tak jak na wygranie meczu,gdyz nawet przy rownym meczu moga sie pojawic faule ze strony Gornika i mecz zakonczy sie wiecej niz 5 oczkami przewagi Turowa.Derby to Derby i niech wygra lepszy(turow)
Ostatnio zmieniony przez NBA 22-11-2008, 20:07, w całości zmieniany 1 raz  

+NBA

Wysłany: 22-11-2008, 15:49   

Polonia-Czarni 148,5 over 1.85 jetbull 6/10 <plus> <plus> <plus> 100:95 po 2 dogrywkach

Polonia zawsze we wlasnej hali imponowala atakiem i wlasnie dzieki temu wygrywa tutaj wiekszosc swoich meczow.Obrecze w hali na"Kole" sa raczej "przyjazne" pilce i padaj tu czesto wysokie wyniki,mecze Polonii u siebie:Polonia-Znicz 88:59,Polonia-Anwil 89:87,Polonia-Poznan 91:88.Duzo pkt powinni rzucic Adams i Harrington,a w zespole Czarnych jak zwykle raczej Straight i byc moze ost dobzre grajacy Sroka oraz reszta teamu swoje dorzuci.148,5 to linia jak na mecze w Warszawie bardzo mala,gdzie granica z reguly wynosila 160 i wiecej.Mala strzelaninka dzis i over izi :)

antybuker 

Nr Użytkownika: 45

Wysłany: 28-11-2008, 13:04   

Zestaw par najbliższej kolejki:

PGE Turów Zgorzelec - Polonia Warszawa 1.20 4.10

Atlas Stal Ostrów Wlkp. - Victoria Górnik Wałbrzych 1.08 6.70

Sokołów Znicz Jarosław - Kotwica Kołobrzeg 2.45 1.50

ISS Sportino Inowrocław - Bank BPS Basket Kwidzyn 1.75 1.98

Asseco Prokom Sopot - AZS Koszalin 1.15 4.85

Polpharma Starogard Gdański - Anwil Włocławek 1.55 2.33

kursy pochodzą z betgun

Polonia nadal troszkę niedoceniana, ale po tym co zagrał Turów we wtorkowym meczu kursy nie dziwią. Polonia +11.5 @1.65 wygląda na dzisiaj nieźle. Tak naprawdę nie wiem czego można się spodziewać po meczu Turowa, w lidze ostatnio ciężkie boje, w pucharze defensywa sprawiła się pięknie. Jeżeli dzisiaj zagrają tak samo to może być wesoło, jednak Greg H. - rozgrywający Polonii dorósł psychicznie w porównaniu z poprzednimi sezonami spędzonymi w Polsce, i ten sezon jest jego. Do tego Tommy Adams, reszta nieźle grających zawodników nie powinna pozwolić na wysoką wygraną Turowa.

Jak co kolejkę pewno gdzieś będzie mina na niskim kursie. Pierwszym takim meczem jest dla mnie Stal, granie ich po 1.08 to troszkę nieporozumienie. Handicap +17.5 @1.70 jak najbardziej do gry. We Włocławku Stal zrobiła piękny wynik, ale tam zdaje się rzucało 4 zawodników. Nie wierzę, że co kolejkę Daniels będzie ładował >30 punktów. Nadal nie jestem przekonany w siłę Stali, pewno z innym trenerem wyglądałoby to zupełnie inaczej.

Znicz wydaje się najgorszą ekipą PLK. Teraz zmierzą się z Kotwicą, która przegrała swój ostatni mecz z Polpharmą. Tutaj upatruję zwycięstwa gości, którzy mają zdecydowanie lepszy skład i powinni zrehabilitować się za kiepską postawę w ostatnim meczu.

W kolejnym meczu za bardzo nie mam pojęcia co się może wydarzyć. El Furiozo zdaje się ściągnął jakiegoś rozgrywającego (przed sezonem testowany przez Koszalin), ostatnio wygrali chłopaki zdecydowanie w Poznaniu. Powinno wszystko zacząć procentować, magia Urlepa pewno dość szybko przełoży się na zespół Kwidzyna. Krutikov pewno wolną rękę daje często chłopakom z USA w swojej drużynie i grają wesołą koszykówkę. Tak zakładam na podstawie wcześniejszych sezonów spędzonych w polskiej lidze przez tego Pana. W sumie to Oni są odpowiedzialni za wynik, bo na Polaków nie ma co liczyć. Kwidzyn +4.5 @1.70 bardziej na wyczucie typ.

Prokom za dużo już wywinął w PLK w ostatnich meczach, czas na wygraną. Koszalin wygrał trzy ostatnie mecze, jednak passa zostanie przerwana w meczu z Mistrzami Polski. Kurs nie powala, a przekonania do handi -8.5 nie mam.

Ostatni mecz rozgrywany będzie w poniedziałek, także jeszcze sporo czasu :)

+NBA

Wysłany: 29-11-2008, 15:50   

Znicz(+6.5)-Kotwica 1 1.70 betgun 9/10 <minus> <minus> <minus> 72:94

Znicz przystapi do tego meczu z nowym trnerem Dariuszem Szczubialem.Mysle,ze zawodnicy beda bardzo chcieli sie pokazac i nie ma mowy,ze by ktorys zawiodl bo byc moze niedlugo pozegna sie z praca.Szczegolnie tyczy sie to Brandona Hughesa,dla ktorego moze to byc przelomowy mecz.Kotwica ost przgrala wysoko z Polpharma na wyjezdzie 68:91.W dzisiejszym meczu nie wystapi mozg Kotwicy Mills oraz Barrett z powodu kontuzji.Szczegolnie Kotwica bedzie ten brak odczuwac na obwodzie gdzie zawsze dorzucali oni kilka"3",a Mills notowal ok 20 pkt w meczu.Niepewny jest tez wystep w Kotwicy Dawida Przybyszewskiego.Wobec tych oslabien pozostaja Hamilton,Cielebak,ktorzy czesto jednak maja z faulami.Oprocz nich Naymick,ktory czesto bywa polskim Rasiakiem pod koszem i Crone,ktory ost nie zachwyca.Dobrze moze wypasc pawel Kikowski,ale to mysle ze bedzie za malo.Gram grubo handi +6.5 ale jak juz mialbym polecac to nie warto grac handi +4,5 bo wtedy nawet jak Znicz koncowke bedzie przegrywac zaczna sie faule i skonczy sie 5 czy 6.Lepiej zaryzykowac i zagrac na wygrana Znicz po kursie 2.50.Jak ciekawostke dodam,ze bedac dzis w fortunie spotkalem dwoch graczy AZS:Oduoka i Diduszke,ktorzy wlasnie grali na Znicza za niemale pieniadze,a nikt nie ma takich kontaktow i nosa jak sami zawodnicy tej ligi.Lukasz Diduszko mowil,ze dzwonil do niego brat Bartosz,ktory wlasnie gra w Zniczu i mowil,zeby grac sporo na Znicz,ze oni to wygraja.Taki lancuszek:ja ufam im->wy ufacie mi->wszyscy maja kase :D

Capone

Nr Użytkownika: 206

Wysłany: 30-11-2008, 17:30   

To widac ze Bartosz na nastepnych swietach moze wrocic do domu z podbitym okiem a taka pewke :lol2:

antybuker 

Wysłany: 01-12-2008, 11:15   

Przed nami ostatnie spotkanie tej rozciągniętej w czasie kolejki PLK. Śmiało można powiedzieć, że powinno to być najciekawsze spotkanie. Polpharma Starogard Gdański podejmie dzisiaj zespół Anwilu Włocławek. Według bukmacherów i tabeli PLK faworytem tego pojedynku jest drużyna prowadzona przez Mariusza Karola. Ja jednak zdecydowałem się zagrać typ: over 151.5 pkt @1.85. We własnej hali Polpharma rzuca średnio 85 oczek, traci prawie 70 punktów. Anwil na wyjazdach rzuca średnio 83 punkty - jednak tutaj trzeba zwrócić uwagę, że były mecze gdzie Włocławek nie wyszedł z 70 oczek. Ekipa Griszczuka traci również dużo punktów w meczach wyjazdowych, średnio 80. Jak trudno zatrzymać Polpharme we własnej hali przekonało się w tym sezonie już 8 drużyn (jedynie Prokom wygrał 1 punktem), Turów został zmiażdżony. Wszystko wskazuje na to, że gospodarze dzisiaj powinni zakończyć swój pojedynek z sumą punktów powyżej 75. Znicz, Sportino były w stanie rzucić gospodarzom po 65 oczek, więc sądzę, że Anwil z 70 wyjdzie. Obie ekipy mają w swoich szeregach graczy, którzy bardzo dobrze rzucają za 3. Mocna defensywa obu ekip powinna przynieść sporo fauli, i mam nadzieję, że Polpharma będzie miała dużo lepsza skuteczność w rzutach wolnych niż to było w meczu z Kotwicą. Według tego co zawarte jest w statystykach na stronie PLK uważam, że łącznie koło 50 wolnych po stronie obu ekip powinno być. Tak naprawdę poprzednia porażka Anwilu u siebie ze Stalą sporo namieszała i chcąc walczyć o czołowe miejsca Włocławek powinien wygrać dzisiejsze spotkanie. Cały czas wierzę, że Polpharma rzuci co najmniej 75 punktów (z przestojami Anwilu to pewno będzie więcej niż 80). A jeżeli Anwil ma wygrać to wiadomo ile powinien dołożyć do puli. Reasumując katastrofalna dyspozycja rzutowa którejś z ekip, sporo pudeł z wolnych może spowodować, że ciężko będzie przekroczyć tą linię. Jednak na teraz w to nie wierzę. Także panowie gramy radosną koszykówkę. Niech wygra lepszy. Pozdrawiam!

antybuker 

Wysłany: 02-12-2008, 17:30   

Dzisiaj w Warszawie stołeczna ekipa Polonii podejmować będzie zespół Kotwicy Kołobrzeg. Kotwica, która osłabiona brakiem trzech graczy w poprzednim meczu miała przegrać w Jarosławiu pokazała gospodarzom jak się gra w koszykówkę. Utwierdziło mnie to w przekonaniu, że Jarosław jest najsłabszą ekipą PLK. Ekipa gospodarzy do tej w czterech meczach u siebie zanotowała cztery zwycięstwa. Zespół Kotwicy w sześciu meczach wyjazdowych wygrał cztery razy. Do tej pory w pojedynkach między tymi drużynami Polonia zawsze wygrywała u siebie, według mnie dzisiaj ta passa zostanie podtrzymana. Polonia Warszawa powinna dzisiaj zagrać w optymalnym składzie, w ekipie z Kołobrzegu nie zobaczymy Seftona Barretta, zdaje się, że Julien Miles wrócił już z USA i pomoże swojej drużynie. Poprzedni mecz nie wyszedł do końca Tommy`emu Adamsowi, dzisiaj powinien dziurawić kosz niemiłosiernie. Swoje na pewno dołoży Mariusz Bacik, Greg oraz nieśmiertelny Ansley i liczę, że Przemek Frasunkiewicz odpali swoją najmocniejszą broń - rzut zza linii 6.25. W Kotwicy na pewno trzeba zwrócić uwagę na Hamiltona (11 asyst i 7 przechwytów w poprzednim meczu), Crone`a który obudził się ostatnio i rzucił 28 oczek, Pawła Kikowskiego. Polonia jeżeli chce utrzymać tak wysokie miejsce musi wygrywać u siebie mecze z bezpośrednimi rywalami. Jak wspomniałem wcześniej, liczę na wygraną gospodarzy. Pozdrawiam!

antybuker 

Wysłany: 05-12-2008, 12:26   

6.12.2008

Górnik Wałbrzych - Polpharma Starogard Gdański #4.25 1.22#
AZS Koszalin - Energa Czarni Słupsk #1.74 2.10#
Kotwica Kołobrzeg - Sportino Inowrocław #1.08 7.75#

7.12.2008

Anwil Włocławek - Znicz Jarosław #1.01 15.0#
Polonia Warszawa - Atlas Stal Ostrów Wlkp #1.55 2.45#
PBG Basket Poznań - Asseco Prokom Sopot #4.25 1.22#

bukmacher: Unibet

Najbliższa kolejka rozgrywana będzie w sobotę i niedzielę. Tak na szybko kilka słów odnośnie każdego meczu.

Według tego co mi wiadomo, chłopaki z Górnika nie otrzymują wynagrodzeń za swoją grę (fajnie jakby ktoś z regionu potwierdził tą informację). Polpharma ostatni mecz zagrała katastrofalnie w ataku, rzuciła zdaje się 55 punktów we własnej hali. Uważam, że w rundzie rewanżowej zespół Mariusza Karola nie będzie już wygrywał meczu za meczem, jednak z Wałbrzychem powinni sobie spokojnie poradzić.

Jak dobrze kojarzę drużyna Koszalina ostatnimi czasy miała straszne problemy, aby wygrać ze Słupskiem, zarówno u siebie jak i na wyjeździe. Zaczekam na handicapy jakie zaoferują buki w tym meczu. Według tego co ostatnio prezentują obie drużyny to Koszalin gra lepiej, gdzieś pierwsze skrzypce gra Reese. Jak wspomniałem, z tym meczem trzeba się jeszcze wstrzymać i zaczekać na parę słów ze strony kibica AZS`u - Skrzypo555 \:\)

Kotwica podejmuje Inowrocław, innego rozwiązania jak wygrana gospodarzy być nie powinno. Jednak co kolejkę PLK jakiś pewniak się wywala. Tutaj również zaczekać na handicapy ze strony buków.

Anwil zagra z Sokołowem. Kto wygra to wątpliwości nie mam. Trener Griszczuk zaczyna tak samo rotować składem jak to było w Słupsku, 7-8 koszykarzy gra a reszta ogląda mecz z najlepszych miejsc na hali. Mam nadzieję, że w tym meczu da pograć taki zawodnikom jak Michaliski, Gabiński, Wołoszyn i będzie można pomyśleć nad dodatnim handicapem. Pewno będzie oscylwoał on w okolicach 25 punktów. Z taką grą jaką prezentuje Znicz chłopaki powinni wykręcić to bardzo szybko. Do przemyślenia.

Polonia po ostatniej wpadce z Kotwicą (przegrali wg mnie na własne życzenie) będzie chciała się zrehabilitować i wygrać piąte spotkanie na własnym terenie. Grę drużyny gości poprowadzi były zawodnik Polonii - Krzysiu Szubarga. Stal wygrała dwa ostatnie mecze z Anwilem i Górnikiem, to na pewno daje do myślenia. Jednak bardziej na tą chwilę przychylam się do wygranej gospodarzy.

Drużyna Eugeniusza Kijewskiego podejmie drużynę Mistrza Polski. Nie chce mi się wierzyć, że drużyna gospodarzy zajmuje ostatnie miejsce w tabeli PLK. Przypomnę, że w jej szeregach grają: Wójcik, Szawarski, Miah Davis, Bigus. Z tego co czytałem na meczu powinni pojawić się kibice Lecha (pewno ma to na celu zrobienie głośnego dopingu). Pewno zaryzykuję tutaj dodatni handicap na drużynie z Poznania, gdzieś muszą zaskoczyć i zacząć wygrywać.

+NBA

Wysłany: 19-12-2008, 15:34   

Kotwica-Gornik(+17.5) 2 1.75 betgun 6/10 <plus> <plus> <plus> 91:77

Gornik do tej pory na wyjazdach zawodzil ale mysle,ze moze to byc przelomowy mecz dla tej druzyny.W druzynie kolobrzeskiej moze zabraknac ponownie ich najlepszego gracza Juliena Millsa,ktory ma kontuzje palca.Uraz wciaz nie jest do konca wyleczony i nie jest pewne czy "Skipa" nie zabraknie w tym meczu.Na problemy narzekal ost Dawid Przybyszewski(skrecenie kostki).Innych problemow w Kotwicy raczej nie ma.Dziesiejszy rywal Kotwicy druzyna Gornika plasuje sie w dolnych rejonach tabeli z 18 punktami w 14 meczach.W pierwszym meczu Kotwica wygrala na wyjezdzie 83:74.Jednak od tamtego meczu sklad wlabrzyszan nieco sie zmienil.Miejsce trener Chudeusza zajal Andrzej Adamek,a wraz z nim do klubu przyszli Kamil Chanas i Marcin Stefanski,pojawil sie rowniez Daryl Greene.W ostatnim meczu Gornik dosc lagodnie potraktowal Znicz wygrywajac 103:81,prowadzac w pewnym momencie 3 kwarty roznica 37 pkt.W tym meczu wyroznil sie senegalski srodkowy Ousmane Barro,ktory zaliczyl 16 pkt,11 reb i 3 bloki.Zawodnik te rowniez bardzo dobrze spisal sie w 1 meczu przeciwko Kotwicy.Dobrze wypadli rowniez pod deska Stefanski i ercegovic,a Greene znakomicie dyrygowal gra notujac 8 asyst.Grozny z dystansu powinnien byc jak zawsze Zablocki.Wygrana w tym meczu Kotwicy da im pozycje lidera i ta mysl moze ich troszke deprymowac na poczatku spotkania,na co nie ukrywam po czesci licze.Granica 17,5 handicapu latwa do przeskoczenia nie bedzie i mysle nawet,ze jezeli mecz nie ukladal by sie po mysli Gornika to w koncowce gracze Gornika odrobia troche straty.Ja jednak licze na spotkanie nie takie jak wskazuja kursy,ale wyrownane i trzymajace w emocjach do konca.

+NBA

Wysłany: 01-01-2009, 21:52   

Gornik-Sportino 155.5 under 1.85 unibet 8/10 <plus> <plus> <plus> 54:65

Mecz Gornika ze Sportino bedzie bardzo waznym meczem w dla dolnych rejonow tabeli i zwyciestwo jednej z druzyn pozwoli jej spokojniej grac w nastepnych spotkaniach i myslec o utrzymaniu.Mecz ten tez bedzie ciekawa rywalizacja kibicow obu druzyn na trybunach,poniewaz nie palaja oni do siebie sympatia,a urazy nosza jeszcze od potyczek 1-ligowych.Mysle,ze bedzie to wyrownane spotkanie,trzymajace w emocjach do konca tak jak to bywa zazwyczaj w meczu druzyny Sportino i trenerzy obydwu ekip postawia w jakims stopniu na obrone.Szczegolnie licze tutaj na Gornika,bo w meczach Kujawiakow z reguly pada malo punktow.W dotychczasowych meczach Sportino w tym sezonie padalo;131,132,144(1 mecz tych druzyn wygrany przez Sportino 74:70),156,116,147,165,130,149,124,144,131,126,129,166.Jak widac punktow w tych meczach nie bylo zbyt wiele i tylko 3 razy granica 150 punktow zostala przelamana:156,165,166.Takie mecze sie zdazaja,wysoka skutecznosc zespolow,gra rywali up-tempo itd.Natomiast w 16 meczach Gornika 7 razy padal over 155.5,a w 9 meczach zanotowano under.Overy padaly w meczach z rywalami w meczach,ktorych pada zazwyczaj sporo punktow:2 razy ze Zniczem,z AZS,Stala,Polpharma.
Dla mnie jednak to starcie Gornik-Ino bedzie waznym meczem dla dolnych rejonow i spodziewam sie walki w tym spotkaniu i przy bardzo defensywnym Sportino w przeciagu calego sezonu zdecydowanego underu 155,5.Mysle,ze granica z dnia na dzien bedzie w bukach mniejsza,dlatego zachecam do grania nie czekajac na chwile przed meczem :) 1 Analiza w nowym roku,aby byla tak dobra jak caly nowy rok :)
Ostatnio zmieniony przez NBA 04-01-2009, 22:02, w całości zmieniany 1 raz  

antybuker 

Wysłany: 03-01-2009, 13:44   

Atlas Stal Ostrów Wlkp. - Bank BPS Basket Kwidzyn <plus>

Dzisiaj bardziej granie na czuja niż po analizach. W tym meczu betgun zaproponował linię 166.5 punktu. Wybrałem opcję, że łącznie nie padnie tyle. Dlaczego? Głównym powodem był trener Kwidzyna pan Andrej Urlep. Stal będzie chciała za wszelką cenę przerwać pasmo przegranych więc także powinni skupić się na tym, aby gracze Kwidzyna nie rzucili za dużo. Dla mnie tak wysoka linia w PLK to w 90% przypadków leci opcja poniżej. Muszą chłopaki średnio na minutę lutować 4 punkty albo lepiej. Niech grze towarzyszą mocne przestoje i gra bez punktów :)

Polpharma Starogard Gdański - PBG Basket Poznań (+9.5) <plus>

Kiedyś pisałem, że w rundzie rewanżowej zespół pana Karola powinien zaliczyć kilka wtop i zakończyć rundę zasadniczą na miejscach 4-5. Dlaczego zdecydowałem się na Poznań +9.5? Liczę na ich siłę podkoszową, w tym elemencie mają zdecydowaną przewagę nad gospodarzami. Poprzednio kompletnie mecz nie wyszedł Adamowi Wójcikowi, dzisiaj liczę, że wróci na właściwe tory. Jedyne zmartwienie to pan Kijewski na ławce trenerskiej i jego genialne decyzje. Wszystko wskazuje na to, że Polpharma powinna wygrać to spotkanie, bukmacherzy także są takie zdania, ale granie ekipy pana Karola po 1.31 mija się z celem wg mnie. Także Poznań do boju :)
Ostatnio zmieniony przez antybuker 17-01-2009, 19:45, w całości zmieniany 1 raz  

antybuker 

Wysłany: 04-01-2009, 14:53   

Anwil Włocławek - Polonia Warszawa (+8.5) <minus>

Zdaje się bardzo popularny typ wśród grających naszą rodzimą ligę kosza. Głównym argumentem przemawiającym za tym typem są osłabienia zespołu pana Igora Griszuczka oraz niemożliwość gry świeżo pozyskanych graczy: Younga i Barletta. O Polonii pisałem już sporo, dzisiaj pewno Tommy Adams zrobi niezły szoł. Pod koszem center Anwilu pewno będzie miał ciężko. Największe osłabienie Anwilu to na pewno brak Marko Brkicia, który prezentuje się obok Łukasza Koszarka bardzo dobrze. Również Przemek Frasunkiewicz jak zawsze zepnie się na Anwil i zagra mecz sezonu, trafiając rzuty których w innych meczach by nie rzucił. Nie ma sensu pisać więcej o tym meczu, wszystko wskazuje na to, że Polonia powinna niestety wygrać to spotkanie. Miłej niedzieli!
Ostatnio zmieniony przez antybuker 17-01-2009, 19:45, w całości zmieniany 1 raz  

+NBA

Wysłany: 04-01-2009, 15:10   

Anwil-Polonia(+8.5) 2 1.70 betgun 6/10 <minus> <minus> <minus> 83:69 Dno Polonia w obronie;/ akcje Koszarek-Miller ;)

Do tego meczu Anwil przystapi w oslabionym skladzie.Do rozgrywek nie zostali jeszcze zgloszeni nowi gracze:Young i Barlett.Kontuzjowany jest Marko Brkic,a w ostatnim meczu z Prokomem urazu nabawil sie Boylan,zostali jednak zgloszeni do protokolu,aby miec wymaganych 10 graczy do meczu.Od poczatku sezonu nie gra rowniez Paranvija.Wlasnie z powodu oslabien do ligi zgloszono poki co 2 juniorow.Anwil dysponuje na ta chwile 5 w pelnosprawnymi zawodnikami:Koszarek,Pluta,Woloszyn,Modric i Miller.Rezerwowi Michalski i Gabinski nie sa wartosciowymi graczami na ekstraklase.Wobec krotkiego skladu byc moze dojdzie probelm z faulami czolowych zawodnikow i problemy z gra.Polonia w pelnym skladzie,niespodziewanie w czubie tabeli.Potrafili pokonac na wyjezdzie Prokom,t czemu z Anwilem mieliby nie wygrac,a nawet jak im sie nie uda to nie sadze,zeby przegrali w obecnej sytuacji 9 punktami.

+NBA

Wysłany: 10-01-2009, 16:12   

AZS Koszalin-Kotwica Kolobrzeg 165.5 under unibet 9/10 <minus> <minus> <minus> 80:86

W niedziele o 18.40 zostanie rozegrany derbowy pojedynek pomiedzy odwiecznymi rywalami za miedzy AZS a Kotwica,przez kibicow ten mecz nazywany jest "Swieta Wojna".Kibice przygotowuja sie do tego meczu juz od dawna(biletow wyprzedane w tamtym roku),a i dla koszykarzy taki pojedynek jest czyms wiecej niz zwyklym meczem.Jak mowi sam trener Kotwicy Sebastian Machowski do tego meczu przygotowuja sie jak do kazdego innego,ale taktyke ma trener opracowana specjalna.Mowi,ze kluczem do zwyciestwa bedzie wylaczenie 2 czolowych graczy AZS-u Georga Reese oraz Javiera Mojici.Takze trener Akademikow Jeff Nordgaard bardzo chwali graczy Kotwicy oraz ich gre na zaslonach i wlasnie ten czynnik bedzie staral sie wylaczyc w tym meczu,aby Kotwica nie uzyskiwala dobrych pozycji rzutowych wlasnie z gry po zaslonach.Zwyciestwo wydaje sie po stronie AZS-u,ktorego glownym atutem bedzie wlasna hala i znakomity doping.Glowne role w widowisku odgrywac powinni Reese,Mojica,Milicic,Swanson,Arabas-byly zawodnik Kotwicy,ktory doskonale zna atmosfere derbow.Po stronnie Kotwicy bryluja Hamilton,Crone,Naymick,Kikowski,Cielebak oraz Mils,ktry nie jest jednak jeszcze w pelnej formie po kontuzji.Ja jednak decyduje sie grac w tym meczu under.Uwazam,ze linia jest zdecydowanie przesadzona nawet jak na mecze w Koszalinie czesto obfitujace w punkty.Glownie wysoki wyniki byly jednak z druzynami takimi jak Stal,Znicz.Jest to mecz derbowy i zawodnicy zawsze gryza parkiet,a w takich meczach zawsze glownym elementem,ktory decyduje o zwyciestwie jest obrona.Mecze AZS-u z Kotwica z reguly wlasnie takie byly,a padaly wyniki:Kotwica-AZS 61:73,Kotwica-AZS 64:76,AZS-Kotwica 82:70,AZS-Kotwica 99:101 po dogrywce,Kotwica-AZS 83:72,AZS-Kotwica 72:86,AZS-Kotwica 122:118 po 2 dogrywkach,Kotwica-AZS 71:82.
Wyniki 99:101 i 122:118 nie sa jednak takie obiektywne i nie oddaja rywalizacji derbowej w zasdniczej fazie sezonu,poniewaz byly to mecze w fazie play-out,bez zadnej stawki,gdy oba teamy mialy zapewniony awans,a gra byla bardziej pod publiczke.Byly wtedy rozniez inne druzyny grajace bardzo szalenczo i norma byly wyniki po 100 pkt.Jednak jutro zagraja zespoly majace spore ambicje w tym sezonie i zwyciestwo bedzie bardzo wazne dla kazdej z druzyn.Jak podkreslaja trenerzy kluczem do tego ma byc wlasnie obrona.Linia 165.5 bardzo wysoka jak dla mnie i poniekad troche ryzykuje i gram za wysoka stawke 9/10.Mysle,ze obedzie sie bez dogrywki,ktorej wykluczyc nie mozna,a wtedy z underkiem by bylo gorzej :P Ja obejrze ten mecz na zywo w hali,a reszte zapraszam na transmisje do tvp sport i www.itvp.pl w niedziele o godz 18.40 :boks:
Ostatnio zmieniony przez NBA 11-01-2009, 22:03, w całości zmieniany 1 raz  

Vendetta Picks Strona Główna » Analizy, Informacje, Sugestie » Koszykówka » PLK 09/10