Vendetta Picks Strona Główna  
  Vendetta Picks
livescore  Livescore    http://vendetta-picks.net/czat Czat    Szukaj  Szukaj    Użytkownicy  Użytkownicy   

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Vendetta Picks Strona Główna » Analizy, Informacje, Sugestie » Koszykówka » PLK 09/10
PLK 09/10
Autor Wiadomość
krzychu 

Nr Użytkownika: 289

Status: Offline

Wysłany: 09-01-2010, 13:32   

Koszykówka - PLK - 09.01.2010 godz. 19.00

Asseco Prokom Gdynia - Polonia 2011 Warszawa

Asseco Prokom Gdynia 90.5 pkt typ over kurs 1.80 stawka 3/10 unibet

Nie miałem nic już grać na tą kolejkę ale zdecydowałem się na to... Wiadomo Pacek pewnie da odpocząć trochę najlepszym graczom tzn głównie Woodsowi i komuś z wysokich więcej szansy pokazania dostaną Polacy ale z tak offensywnym zespołem jak Polonia 2011 przekroczenie tej linii nie będzie ciężkie na deskach zdecydowana przewaga gospodarzy będzie sporo ponowień akcji bezpośrednich dobitek itp. Co ciekawe expekt na to spotkanie dyktuje zdecydowanie większe linie tzn na Asseco 96 pkt na Polonię 2011 76.5 osobiście jakoś bliżej jestem tej wersji niż wersji unibetu gdzie odpowiednio jest na Asseco 90.5 oraz na przeciwników 71.5 pkt. Jak tu nie patrzeć spore różnice ja tu widzę mocno offensywny mecz niezależnie jakim składem będzie grał Pacek. Zapowiada się sporo rzucania a mecz ciekawy dla oka więc nie pozostaje nic innego jak pograć to z overkiem na gospodarzy.

krzychu 

Wysłany: 16-01-2010, 16:07   

Koszykówka - PLK - 17.01.2010 godz. 18.00

Sportino Inowrocław - Anwil Włocławek

Pluta 12 pkt typ over kurs 1.85 stawka 3/10 tobet

Ogólnie linia za niska była bo poszła szybka podrzutka do 13 pkt Andrzej średnio na boisku 25 min rzuca średnia pkt ok. 12 ogólnie powinien na miękko zrobić tą linie... Sportnio spore problemy z kadrą mówi się że ciągłe problemy żołądkowe ma 7 zawodników nie trenowali w tym tygodniu za dużo tzn zespół był uzupełniony juniorami żeby w ogóle było można przeprowadzić jakieś treningi. Dziwie się że ten mecz nie został jeszcze wycofany z oferty nie zdecydowałem się grać handi gdyż Griszczuk może odpuścić końcówkę i wtedy Sportino coś nadrobi... Kurtikow jak to w jego zwyczaju postawi wszystko na obronę będzie sporo fauli a to dla Pluty idealna sytuacja gdyż rzuty osobiste są jego bardzo mocną stroną poza tym jak nikt w tej lidze potrafi wymuszać faule. Drużyna z Inowrocławia powinna siąść kondycyjnie więc dla Andrzeja otworzy się sporo pozycji na obwodzie których nie omieszka zapewne zamienić na pkt.

Informacyjnie jeszcze 2 luźne typy ja gram tylko ten powyższy gdyż w tym tyg lekko pod górkę a poza tym co za dużo to nie zdrowo:

Gabiński 8.5 pkt typ under kurs 1.85 tobet

Jakoś ten zawodnik dawno nie przekroczył tej linii chyba z 4-5 spotkań już nie może się do niej zbliżyć, rzuca sporo ale bardzo niecelnie. Jedynie co mnie powstrzymało przed grą tego to zespół z jakim się zmierzą a mianowicie Polonia 2011 jak wiadomo młodzi gracze z Warszawy to drużyna mocno overowa.

Mays 19.5 pkt typ under kurs 1.85 tobet

Chyba za wysoka linia jak na mecz z drużyną która najlepiej broni w lidze Znicz za wiele nie rzuci poza tym Polpharma pewnie skupi się głównie na tym zawodniku jeżeli go ograniczą to praktycznie będzie łatwo zw jest on gółwnym kreatorem gry i reszta drużyny żyje z jego podań.

krzychu 

Wysłany: 29-01-2010, 17:07   

Koszykówka - PLK - 30.01.2010 godz. 18.00

Turów Zgorzelec(-20.5) - Sportino Inowrocław typ 1 kurs 1.85 stawka 3/10 unibet/ tobet

Wczoraj Turów zaliczył niespodziewaną porażkę z Polonią 2011 ale według mojej oceny w sobotę wszytko wróci do normy i ograją na luzie zbieraninę z Inowrocławia. Sportino powoli wychodzi z kłopotów zdrowotnych nawet dość pozytywnie pograli z Czarnymi ale to co tam zaprezentowali nie starczy już na przygraniczną drużynę z Zgorzelca. Przede wszystkim zbiórka bardzo duża przewaga w tym elemencie gospodarzy liczne ponowienia są nieuniknione myślę że szczególnie w drugiej połowie powinno otworzyć się dużo czystych pozycji z dystansu których na swoich śmieciach zgorzelczanie nie omieszkają nie wykorzystać. Podsumowując na dzień dzisiejszy Sportino to najsłabsza ekipa PLK, Zgorzelec po wpadce w wczorajszym meczu będzie chciał udowodnić że to był tylko wypadek przy pracy wyjdą maksymalnie zmotywowani, a to powinno zaowocować dość dużym zwycięstwem. Wydaje mi się że linia na powyższe spotkanie powinna być wyższa o jakieś 2-3 pkt, myślę że gospodarze wygrają ten mecz gdzieś około 30 pkt przewagi.

Pod to info dorzucam jeszcze 2 jednostki na typ łącznie gram za 5 jednostek:

http://plk.pl/?sub=news&id=6182

Może nie są to zawodnicy pierwszoplanowi ale grać cały mecz w 6-7 to nic przyjemnego nie są wstanie wytrzymać tego kondycyjnie gracze z Inowrocławia. Myślę że za chwile pójdzie podrzutka na ten typ jeżeli chodzi o handi...

krzychu 

Wysłany: 29-01-2010, 17:07   

Koszykówka - PLK - 30.01.2010 godz. 18.00

Kotwica Kołobrzeg - Polpharma St. Gdański

Stelmach 11.5 pkt typ over kurs 1.85 stawka 3/10 tobet

Kilka postów wcześniej psiałem już o tym zawodniku ma bardzo duże możliwości rzutowe tzw lekkość rzutu na parkiecie średnio 20 - 25 minut na mecz ma tylko jedną wadę często w głupi sposób fauluje i przez to traci czas na parkiecie. W Kotwicy pojawił się jeden nowy obcokrajowiec rozegrał chyba już 1-2 mecze ale z tego co patrzyłem to odebrał minuty Brękowi zatem żeby spełnić obowiązek dwóch polaków na parkiecie trener Kotwy będzie zmuszony dawać grać Stelmachowi a on to wykorzysta...

Może jeszcze około soboty dodam jeden typ na linie pkt jednego zespołu ale to jeszcze się zoabczy jak pojawi się cała oferta...

krzychu 

Wysłany: 30-01-2010, 11:52   

Koszykówka - PLK - 31.01.2010 godz. 18.00

Asseco Prokom Gdynia - PBG Basket Poznań

Białek 11.5 pkt typ under kurs 1.85 tobet

Ogólnie w PBG jest problemy Maye wyleciał do Iranu za kasa był to dość znaczący zawodnik gdyż zdobywał średnio 15 pkt z 50 % skutecznością. Jednak do meritum sprawy w tym tyg z zespołem PBG nie trenowało aż 5 zawodników z tego co się dowiedziałem nie trenowali na pewno Tomaszek Szawarski oraz Białek tym samym za niższą stawkę decyduje się grac Białka ten handi duży trochę jak na Asseco może być różnie po meczu w Eurolidze wiec gram na zawodnika podaje informacyjnie gdyż coś ostatnio nie idzie tak jak ma iść w temacie mam 2 typy wiec na razie wystarczy.

+NBA

Nr Użytkownika: 1002

Wysłany: 30-01-2010, 13:14   

Kotwica Kolobrzeg-Polpharma 1 3.50 bet365 5/10 62:85 <minus> <minus> <minus>

Kotwica-Polpharma(-8.5) 1 1.70 betgun 9/10

Dla mnie obecna sytuacja w tabeli nie odzwierciedla poziomu obu druzyn.Polpharma z bilansem 12-5 jest na 3 miejscu,a Kotwica 4-13 na 12 miejscu.Trzeba przyznac,ze Polpharma miala wiele szczescia,kilka wygranych koncowek,slabosc rywali,nie grali jeszcze meczow 2 rundy z najlepszymi.Ich gra zalezy glownie od lidera Weedena oraz Okafora i jezeli oni slabo graja Polpharma przegrywa.Dobrze w zespol wkomponowal sie Lukasz Wisniewski,ktory jakis czas temu przeszedl z AZS-u Koszalin,ale nie wie czy gre pod presja wytrzyma,w Koszalinie tez dobrze zaczal,Mirkovic w dobrej dyspozycji jest,Angley,sporo kozluje,ale malo rzuca,reszta Polacy,ale bez jaj-bez rewelacji i gwiazd,wymeczona s5 jak dla mnie.Polpharma przegrywala ost u siebie 38-53 do przerwy,ale fatalna 2 polowa Znicza pozwolila im ten mecz wygrac.W Kotwicy sytuacja sie zmienila,zespol musi wygrywac by sie utrzymac,najpierw pokonal Sportino na wyjezdzie,a pozniej po rownej walce przez caly mecz ulegl AZS Koszalin 75-82 grajac jeszcze bez Diduszki i Harringtona.Juz w pelnym skladzie w Warszawie stoczyl wyrownana walke z Polonia,prowadzac nawet +13,ale spadl za faule lider Kotwicy Harris i polonia wykorzystala to grajac pod kosz do Nany i Frasunkiewicza.Diduszko to znakomity Polak,powrocil po kontuzji nosa,zadebiutowala dobra 3 moze 4 Harrington,obdarzony rzutem za 3,sa Harris czolowy gracz ligi,Omni Smith,ktory gra jednak rozne mecze,solidni Polacy Stelmach i Wichniarz i mlodzi Brek i Rduch.Jest jeszcze Holender Freeman,ktory bardzo malo gral,ale w tygodniu Kotwica rozegrala sparing z AZS Koszalin wygrywajac 5 oczkami,a wspomniany gracz pokazal sie z dobrej strony i kto wie moze dzis wiecej pogra.Kurs dla mnie nieporozumienie i czuje jakos,ze gospodarze to wygraja,bo jak wody potrzebuja wygranej.Polpharma bez rewelki,jak ich widzialem w Koszalinie to chaos i -20 przegrana,a to byl ich ost mecz wyjazdowy.
Ostatnio zmieniony przez NBA 01-02-2010, 17:18, w całości zmieniany 2 razy  

krzychu 

Wysłany: 05-02-2010, 14:56   

Koszykówka - PLK - 05.02.2010 godz. 18.00

Kotwica Kołobrzeg (+4.5) - Znicz Jarosław typ 1 kurs 1.85 stawka 3/10 unibet

Tobet trzyma linie 2.5 pkt na Kotwice i to mi się wydaje optymalne rozwiązanie unibet 2 pkt wyżej więc w mojej ocenie warto w szczególności że jak popatrzy się na wcześniejsze wyniki Kotwicy na swoim terenie to mecze raczej były wyrównane ostatnio może słabszy mecz Polpharmą i dość konkretne lanie jednak w mojej ocenie tak słabego meczu po raz drugu drużyna z Kołobrzegu już nie rozegra. Oby dwa kluby mają problemy z płynnością finansową, gości czeka dość spora odległość do pokonania na to spotkanie na pewno to się na nich odbije pod względem kondycyjnym w końcówce meczu. Znicz w ostatnim spotkaniu dość łatwo poległ z Polonią 2011 sporo było nie celnych rzutów czy to z czystych pozycji na obwodzie czy spod kosza, ogólnie ten mecz trochę dziwnie wyglądał, teraz okazuje się że z klubu odszedł dyrektor sportowy chyba coś jest na rzeczy Znicz ma jakieś grubsze problemy gdyż w meczu z młodą drużyną z stolicy zagrali bez ambicji woli walki itp. Kotwica zresztą też zagrała podobny mecz Polpharmą jednak liczę na to że ta młoda drużyna będzie walczyć do końca i nie odpuści gdyż Znicz jest jak najbardziej w ich zasięgu.

krzychu 

Wysłany: 05-02-2010, 14:56   

Koszykówka - PLK - 05.02.2010 godz. 18.00

Sportino Inowrocław - Asseco Prokom Gdynia

Logan 18 pkt typ under kurs 1.85 stawka 3/10 tobet

Co tu dużo mówić Asseco ma inne priorytety w tym okresie niż żyłowanie się w PLK. Po pierwsze Sportino chcąc nawiązać walkę w tym meczu musi grać bardzo długie akcje wymiana ciosów z liderem skończy się pogromem. Gdynianie są bardzo blisko historycznego awansu do TOP 8 Euroligi i to jest ich główny cel, niespodziewane zw z Malagą kosztowało ich dość sporo przypuszczam że Pacesas da odpocząć zawodnikom którzy byli najbardziej eksploatowani w tym meczu dot. to głównie Logana Woodsa Ewinga czy Burrella. Pograją na pewno więcej zmiennicy tzn wracający po kontuzji Zamojski Kostrzewski Seweryn Łapeta Harrington Jagla Szczotka Hrycaniuk było już to szczególnie widać w meczu z PBG gdzie na początku spotkania wyszła piątka bez Woodsa oraz Logana... Logan pewnie w tym spotkaniu nie pograłby za wiele ale graczy którzy grali od początku partaczyli na maxa i przegrali pierwsza połowę dość konkretnie przez to Logan grał prawie całą drugą połowę. Myślę że w tym meczu będzie typowe oszczędzanie się długie akcje ze strony Asseco spokojna gra liczne ponowienia akcji gdyż deska zdecydowanie na korzyść gości. W Asseco będzie też słabsza mobilizacja więc i Loganowi ciężko będzie się grało stawiam ze w meczu zagra z 15-20 minut w tym czasie będzie ciężko zrobić tą linie zważywszy na to że forma w jakiej się aktualnie znajduje ten zawodnik również nie jest najwyższa...

trypek

Nr Użytkownika: 607

Wysłany: 06-02-2010, 14:08   

1 liga koszykówki m . Mecz na szczycie tabeli. Zastal podejmuje MKS Dabrowe Gornicza. Kursy jakie wystawil Tobet 1.43 2.6
Druzyna gosci chciala przelozyc mecz na niedziele gdyz w sobote ich 2 podstawowych graczy ma być swiadkami na slubie. http://zielonagora.gazeta..._z_liderem.html

O ile jest to prawda to kurs na zastal trzeba wziac z pocalowaniem reki
tobet oferuje rowniez handicap -6.0 na zastal po kursie 1.85.
Zastal po slabym poczatku z meczu na mecz gra coraz lepiej. W wysmienitej formie jest Flieger. Rowniez z zespolem coraz lepiej sie komunikuja nowi gracze, ktorzy niedawno zostali dokoptowani do kadry.

Typ: Zastal @1.43 Zastal (-6,5) @1.85 <plus> 74:59
start :17:00
hala ulica Szafrana Zielona Gora
Goraco zapraszam :)
Ostatnio zmieniony przez trypek 06-02-2010, 18:58, w całości zmieniany 1 raz  

+NBA

Wysłany: 06-02-2010, 16:27   

George Reese 13 pkt over 1.85 tobet 8/10 17 pkt <plus> <plus> <plus>

George we wlasnej hali zdecydowanie jest liderem,ost mecze u siebie:19,25,15,17.Od nowego roku jego forma zdecydowanie w gore poszla i 13 pkt to nic dla niego,tymbardziej ze gra zawsze wiecej niz 40 minut.Wiecej pisac nie bede.Mecz z Turowem jak zawsze od konca bedzie trzymal w napieciu i moze bedziemy swiadkami dogrywki.Na 5 meczow w Koszalinie Turow wygral chyba raz w 2005 roku 83:81.Gram takze na Kotwice 2.50 w unibecie,ale nie ma czasu juz opisac.Ostatnio zabrali kase z Polpharma to dzis oddadza.
Ostatnio zmieniony przez NBA 07-02-2010, 13:07, w całości zmieniany 1 raz  

+NBA

Wysłany: 13-02-2010, 16:20   

Stalowa Wola-Sportino 2 4.00 bet365 3/10 86:71 <minus> <minus> <minus>

Stalowa Wola-Sportino(+8.5) 2 1.83 bet365 6/10

Stalowa Wole opuscil ich najlepszy gracz Loyd,ktory poszedl do Turowa.Zostal 1 Amerykanin Godbold,ktory gra przecietnie i reszta Polakowa z Miszczukiem na czele.Sklad jak patrze to w porownaniu np do Sportino slabszy.Kurs jest taki,bo wszystko przegrywali i buki z bilansu kursy dali.Juz nawet ost z Prokomem powalczyli,gdzie po 3 kwartach bylo rowno.Taki kurs i takie handi trzeba brac z pocalowaniem reki,bo wszedzie kursy leca.
Ostatnio zmieniony przez NBA 13-02-2010, 22:24, w całości zmieniany 1 raz  

+NBA

Wysłany: 13-02-2010, 16:47   

Kotwica-Czarni(-10.5) 1 1.65 betgun 5/10 68:65 <plus> <plus> <plus>

Derby Pomorza,Kotwica wlasna hala,wlasni kibice.czarni nie sa jakas rewelacja na wyjezdzie co potwierdzili ost przegrywajac w Starogardzie z Polpharma.Kotwica lepszy sklad niz jakis czas temu i wygrana ost we wlasnej hali ze Zniczem.Harris,Smith,Harrington,Brown,Wichniarz,Srtelmach i Diduszko sa w stanie na pewno ograc Czarnych kurs ok 4,ale ja gram bezpieczne handi +10.5,co we wlasnej hali jest grubym handicapem.

Prokom-AZS Koszalin(+12.5) 1 1.70 betgun 5/10 97:79 <plus> <plus> <plus>

Prokom niepokonany w lidze powinnien byc takze i po tym meczu.Glowny minus AZS to ospa Igora Milicia i AZS traci w ten sposob Polaka.Jezeli beda sporo musieli grac Arabas i Surmacz to nic dobtego AZS niestety nie wroze.Prokom przy wysokiej przewadze moze pogra troche 2 skaldem,ale mysle,ze dzis Zamojski bedzie dowodzil i AZS nie poszaleje.
Ostatnio zmieniony przez NBA 13-02-2010, 22:25, w całości zmieniany 1 raz  

trypek

Nr Użytkownika: 607

Wysłany: 20-02-2010, 16:50   

szybko i na temat bo mecz za 10 minut: 1liga PLK Tobet
Gornik Wałbrzych 1.75 z Zubrami TYP GORNIK
Gospodarze mieli nie wyjsc dzis do pojedynku z Zubrami. Jednak załagodzono atmosfere i zawodnicy obiecali dzis zagrac na 100% i licza na mocny doping swoich kibicow.
Obie ekipy walcza o jak najlepsza pozycje do PO. W ostatnim meczu Gornika z Lksem przerwe zaliczyl najlepszy zawodnik Sterenega, ktory z Zubrami ma juz zagrac. A mimo to przegrali tylko 6 punktami.

Licze na pewne zwyciestwo Gornika.
powodzenia

82:73 <plus>
Ostatnio zmieniony przez trypek 20-02-2010, 23:27, w całości zmieniany 1 raz  

+NBA

Wysłany: 06-03-2010, 15:30   

Znicz Jaroslaw-Poznan 2 2.10 betgun 10/10 82-85 <plus> <plus> <plus>

Stawka taka wysoka,bo jakos czuje ten typ,wiec tzreba ryzykowac.No jakos po odejsciu ze Znicz Williamson ich nie widze dobrze.Jakims cudem wygrali w Sluspku,mecz zyciowy Lukasza Diduszki,poza tym Mays i Chappel oraz czase trafiajacy zablocki i dlugo nic dalej.Poznan obecnie na 11 miejscu,ale chce byc wyzej.Sklad ciekawy:Szwarski,Bialek,Tomaszek,Waczynski,Ocokolic,Duvnjak,Misanovic i Mobley.Juz ost mecz na wyjezdzie bardzo dobry,ale przegrany z Treflem 83:89 na wyjezdzie mimo,ze w pewnym momencie prowadzili nawet 13 pkt.Wczesniej wyjazdowa wygrana z Polonia 2011 i mysle,ze forma idzie w gore.No Poznan jakos czuje i basta.
Ostatnio zmieniony przez NBA 07-03-2010, 22:32, w całości zmieniany 1 raz  

Vendetta Picks Strona Główna » Analizy, Informacje, Sugestie » Koszykówka » PLK 09/10