Nr Użytkownika: 1002 Dołączyła: 14 Sty 2008 Posty: 1187
Status: Offline
Wysłany: 25-09-2008, 15:31
Czarni-Poznan 2 3.20 fortuna 4/10 77:73
Mecz ten bedzie inauguracja polskiej ligi koszykowki w sezonie 08/09.Czarni w zeszlym sezonie zupelnie rozczarowali ledwo utrzymujac sie w lidze,natomiast zespol z Poznania jest beniaminkiem.Oba zespoly zupelnie inaczej prezentowaly sie w meczach przedsezonowych,Czarni grali slabo i przegrywali,a PBG Basket Poznan prezentowal solidna koszykowke i uzyskiwal znakomite wyniki.Zespol z Wielkopolski poprowadzi Eugeniusz Kijewski,ktory mysle swoje umiejetnosci i doswiadczenie trenerskie pokaze w takim zespole gdzie nie ciazy na nim jakas presja.Gwiazda tej druzyny powinien byc Portorykanczyk Camacho,ktory juz m.in zdobyl nagrode mvp w przedezonowym turnieju wyprzedzajac Davida Logana.W skladzie znajduja sie rowniez doswiadczeni Szwarski,Radwan,Bigus oraz znany z polskich parkietow M.Davis(byly gracz czarnych) oraz A.McLean.Natomiast druzyna ze Slupska nie ma jak dla mnie jakiegos super skladu,Amerykanie przecietni,a Polacy Sroka,Ratajczak,Leonczyk bardzo czesto zawodza.Gwiazda druzyny wydaje sie sprowadzony na dniach Adam Wojcik,ktory mysle ze nie bedzie jeszcze zgrany z nowymi kolegami i trener Kijewski przyszykuje specjalnie cos dla niego.Kurs 1.30 w fortunie uwazam jak dla mnie za smieszny,jest on spowodowany glownie rozglosem druzyny ze Slupska i oczekiwanie niz aktualna forma i kadra.Plusem na pewno bedzie publicznosc w hali Gryfia,ktory wypelni ja po brzegi.Atrakcja dla widzow bedzie wystep w przerwie meczu zespolu akrobatycznego Crazy Dunkers.Zagralem na Poznan poniewaz mam tam swoja wtyczke w druzynie i mowil ze warto a i kursik ciekawy aha i nie lubie Czarnych
Poczatek meczu o godz 17 w tvp sport.
EDIT:Wojcik na pewno nie zagra w tym meczu,w sumie to juz nie wiem czy jest w Czarnych czy nie
Wysłany: 27-09-2008, 10:37
Kotwica-Anwil 2 1.55 bwin 8/10 96-94 najgorsze jest to w jakich okolicznosciach przegrali,kwtw,mecz byl wygrany,bo bylo +14
Spotkanie to bedziem meczem druzyn walczacych w tym sezonie o dwa rozne cele:Anwil mistrzostwo,Kotwica awans do play off.Kotwica jest bardzo mloda druzyna,ktora bedzie potrafila sparwiac niespodzianki,ale i tez zawodzic.jest to zespol raczej bez gwiazd,ale z dobrymi Polakami,po ktorych nie wiadomo czego sie spodziewac:Kikowski,Cielebak,Przybyszewski.Glownym ogniem moze byc Kevin Hamilton,ktory wystepowal juz na polskich parkietach 2 lata temu w ekipie Polpaku.Ciezko cokolwiek powiedziec o formie Kotwicy,ktora grala sparingi raczej ze slabymi druzynami,a widzac dobrze punktujacych Baretta(jest dla mnie bardziej efektowny niz efektywny) i Celebaka,ktorzy ogolnie nie blyszczeli w tamtym sezonie nie jestem jakos przekonany o sile ekipy znad Paresty.Co innego moge powiedziec o druzynie Anwilu,ktorzy solidnie przepracowali okres przygotowawczy,byli m.in nha obozie w Kolobrzegu i mogli zapoznac sie z koszami i hala w Kolobrzegu.Podczas calych przygotowan rozegrali 11 spotkan sparingowych,wszystkie wygrywajac!
Polpharma+5,PBG Basket Poznan+21,AZS Koszalin+22,Polonia Warszawa+14,Norkoeping+37,Ventspils+38,Polonia warszawa+11,Venspils+7,Gornik Walbrzych+9,Polpharma+12,Basket Poznan+8,Czarni Slupsk+7
Jak widac wyniki robia wrazenie,a prym w tych spotkaniach wiodl byly gracz Polpakku Brkic,ktory notowal srednia 15,5 pkt,inni zawodnicy:Pluta 15 pkt,Miller(byly klub Polonia)10,8 pkt,Henderson 10.1 pkt,Koszarek 9.9 pkt.
Najwazniejsza rzecza dla Anwilu byl chyba powrot Henderson, z ktorym to gra Anwilu w poczatkowej fazie sezonu wygladala znakomicie.Ponadto waznymi ogniwami w druzynie z Wloclawka powinni byc:Woloszyn,Paravinja,Boylan,Modric.Anwil ma bardzo doswiadczony i zbilansowany sklad i mysle,ze spokojnie to wystarczy na druzyne Kotwicy dla ktorej jedynym atutem wydaje sie wlasna hala.
Stal Ostrow Wlkp.-Slask Wroclaw 1 1.48 unibet 8/10 84-77
Oba zespoly slabo prezentowaly sie w spotkaniach przedsezonowych,jednak mysle,ze Stal juz powoli z tych klopotow wychodzi a u Slaska konca nie widac(na dzien dzisiejszy nie maja nawet pieniedzy na oplacenie hali Orbita i nie wiadomo czy nie beda wystepowac w Brzegu Dolnym).Slask dysponuje tylko 8 osobowym skladem:Amerykanin Weeden,ktory oddaje rzuty z czesto szalonych pozycji i na jego gzre nie mozna polegac,Serb Stevic,ktory gra solidnie, i reszta Polakow:Stefanski,ktory wraca po rocznej dyskwalifikacji za zielone krzaki,Skibniewski,ktory boi sie rzucac do kosza,Chanas,ktory jest wciaz mlody i nieobliczalny,Diduszko,czesto malo aktywny w ataku,choc wielki talent,oraz podkoszowa wieza zwana czasto"polskim rasiakiem"Mroz obecna sytuacja jak i sklad Slaska nie wroza tej druzynie nic dobrego.
Stal Ostrow Wlkp. zagra dzis we wlasnej hali,a jak wiadomo juz od wielu sezonow jest to twierdza ciezka do zdobycia(polegl tam m.in w zeszlym roku Prokom po slynnej akcji Cota-Oden).Poczatkow Stal miala tez problemy,jednak kilka dni temu udalo jej sie pozyskac Rivera( byly gracz Polonii) i Wichniarza(Byly gracz Gornika,Sportino,Kotwicy),a to powinno byc solidnym wzmocnieniem.W zespole z Wielkopolski grac bede poza tym Okafor ,Jovanovic,Levar,Cook,Szubarga,Jocovic,Majewski,Andrzejewski.
W ostatnim sparingowym meczu przed sezonem Stal zremisowala z Turowem,a to moze napawac optymizmem kibicow Stali.Sadze,ze personalnie lepszy sklad,dlusza lawka,atut wlasnej twierdzy nie dadza zadnych szans druzynie z Wroclawia.
Ostatnio zmieniony przez NBA 27-09-2008, 19:14, w całości zmieniany 1 raz
Wiek: 23 Nr Użytkownika: 1171 Dołączył: 05 Kwi 2008 Posty: 87 Skąd: z WWA jak WWO
Wysłany: 27-09-2008, 11:08
NBA napisał/a:
Najważniejszą rzeczą dla Anwilu był chyba powrót Hendersona
myślę, że znowu będzie miał mocne otwarcie sezonu, a Anwil od początku zajmie miejsce w górnej części tabeli
Stal pała chęcią rewanżu za ćwierćfinałowe mecze PLK 07/08, wówczas hala w Ostrowie została zdobyta przez Śląsk dwukrotnie! na papierze Stal wygląda mocniej i choć koszykarze gości będą się starali udowodnić, że kiepska sytuacja klubu nie wpływa na ich grę, to po tym meczu punkt więcej na swym koncie będzie miał klub z Ostrowa
dołożyłbym jeszcze spotkanie Polpharmy z Polonią, gospodarze w pechowym poprzednim sezonie ograli we własnej hali Polonię z przewagą 30pkt, teraz gdy prezentują się całkiem przyzwoicie również nie powinni mieć problemów ze stołeczną drużyną, po za tym walczą o punkty, z drużyną, która jest ich bezpośrednim rywalem w walce o Play Offy... możliwa powtórka z zeszłego roku
_________________ Jeśli nie chcesz mojej zguby, daj mi banknot, byle gruby.
Tutaj średnia zarobków to 5 tysięcy, jak szkoda że w 5 miesięcy.
Nr Użytkownika: 45 Dołączył: 05 Kwi 2007 Posty: 249
Wysłany: 27-09-2008, 13:21
NBA napisał/a:
Najwazniejsza rzecza dla Anwilu byl chyba powrot Henderson, z ktorym to gra Anwilu w poczatkowej fazie sezonu wygladala znakomicie.Ponadto waznymi ogniwami w druzynie z Wloclawka powinni byc:Woloszyn,Paravinja,Boylan,Modric.Anwil ma bardzo doswiadczony i zbilansowany sklad i mysle,ze spokojnie to wystarczy na druzyne Kotwicy dla ktorej jedynym atutem wydaje sie wlasna hala.
Pozwól, że ustosunkuję się do Twoich słów Faktycznie powrót Hendersona to bardzo dobra wiadomość dla Anwilu, jednak zaznaczam Heniek w tym roku ma zupełnie inną rolę w drużynie niż to było za kadencji Pipana. Teraz ma być głównie rozgrywającym. Widziałem Anwil w tym sezonie dwa razy na żywo, to faktycznie Henio głównie podaje. Aby była jasność bo tego nie napisałeś Paravinja ma kontuzję, na pewno nie zagra 3 miesiące. W Wołka bardzo wierzy Zmago, widzi w nim duży potencjał. Podobnie widział to Urlep, Pipan spartolił go troszkę. Boylan to człowiek defensywy, w ataku już nieco gorzej. Mam wrażenie, że boi się rzucać. Modrić jak dla mnie najlepszy transfer obok Brkicia tego sezonu, typowy zadaniowiec z ciągiem na kosz. Pod koszem Anwilu jest klapa, Miller jak dla mnie to pomyłka. Na turnieju w Toruniu chłopak miał problemy ze złapaniem piłki, sporo głupich błędów. Zmago szybko rezygnował z jego usług. Mam nadzieję, że Anwil ściągnie jeszcze kogoś pod kosz. Wtedy naprawdę skład będzie zbilansowany. Według mnie najważniejszą rzeczą dla Anwilu było podpisanie kontraktu ze Zmago Sagadinem, to od niego Saso uczył się koszykówki. A jak bronił Turów to chyba wszyscy wiedzą.
Wysłany: 04-10-2008, 09:53
Polpharma-AZS 2 3.25 6/10 unibet
Spotkanie te bedzie meczem druzyn grajacych tzw."wesola" koszykowke,czyli szybka gra i oddawanie duzej ilosci rzutow szczegolnie z obwodu.Polpharma do tej pory dwa razy wygrala,z Polonia po dogrywce i wysoko na wyjezdzie ze slabym Slaskiem.AZS mial dwa ciezkie spotkania,wysoka wyjazdowa porazka z Turowem i przegrana na trudnym terenie w Ostrowie Wlkp po zle rozegranej konowce.W obu tych spotkaniach AZS zle zaczynal mecz i przez cay mecz musial gonic.Sadze,ze gracze Szczubiala wyciagneli jakies wnioski z tych porazek,a majac w zespole Mojice i Bradforda,ktorzy bardzo nie lubia przegrywac Akademicy zagraja dzis na maksa.wW pierwszych dwoch meczach slabo zagrali(w zasadzie nic) Arabas i Nordgaard,wezma sie dzis do pracy.Dodatkowo zagraja pozyskani w ostatnim czasie Oduok i Smith,ktory kompletnie zawodl w ostatnim meczu,mysle ze przez ten tydzien zdazyli sie juz lepiej zgrac z druzyna,a lubiacy szybka koszykowke i penetracje podkoszowe pokaze,ze nie przypadkowo gral w jednej z lepszych uczelni Teneese i byl w kadrze USA do lat 18.Bardzo solidnie od poczatku sezonu graja Mojica,Bradford,Reese i Polacy Luszczewski i mlody Diduszko.Natomiast w druzynie Polpharmy trzon stanowia byli gracze Basketu Kwidzyn:Hicks,Eldrige,Zurawski,Tuljkovic i Barkley.Na Polakow w druzynie"kociewskich diablow" bym nie liczyl.Wedlug mnie to bedzie mecz byc moze nowej gwiazdy polskiej ligi Javiera Mojicy,ktory bardzo dobrze prezentowal sie w reprezentacji Portoryko jak i w meczach przedsezonowych.W ubieglym roku ekipa z Koszalina wygrala w Starogardzie Gdanskim po rzucie w ostatniej sekundzie Burnsa.Mysle,ze dzis zapowiada sie bardzo dobre widowisko,ktore bedzie mozna zobaczyc na antenie tvp sport od godz.18.00,a o koncowym rozstrzygnieciu moze przesadzic nawet dogrywka.Widzac kurs 3.25 nic tylko brac
Wysłany: 11-10-2008, 12:58
Poznan-Znicz(+7,5) 1 1.85 bwin 8/10
Poznan do tego meczu przystapi z bilansem 0-4,natomiast Znicz ma bilans 2-2.Druzyna z Wielkopolski rozegrala 3 bardzo wyrownane mecze z Czarnymi,Stala i Turowem ulegajac im dopiero w koncowkach.Tylko w ostatnim meczu nie mieli zadnej broni na znakomita Polpharme.Znicz jak dla mnie ma bardzo przypadkowy tak dobry bilans:pokonali w 1 kolejce slaby Gornik Walbrzych,nastepnie ulegli bardzo wysoko Polonii Warszawa oraz slabiutkiemu Slaskowi na wlasnym parkiecie.W ostatnim meczu z AZS Koszalin mieli bardzo duzo szczescia rozpoczeli mecz wygrywajac 1 kwarte 32-18,a nastepnie w przeciagu 3,5 min 2 kwarty zanotowali serie 0-18 i pochwili przgrywali juz nawet 41-51.Widzialem ta druzyne i uwazam ja za bardzo slaba moze poza Reynoldsem i Kukielka,a wygrana w Koszalinie zawdzieczaja wewnetrznym klopotom w druzynie Akademikow(po tym meczu ze wzgledu za zla wspolprace z kolegami dobrowolnie z gry zrezygnowal Bradford,pozbyto sie bardzo slabego Smitha,do dymisji podal sie rowniez trener Szcubial),Znicz wygral ten mecz tylko dziecinnym bledom w obronie Azs-u,ktory prezentowal poziom amatorski w defensywie.Poza Reynoldsem i Kukielka,ktorych wymienilem w Zniczu graja rowniez Hughes,ktory jest wyraznie daleko od formy jaka prezentowal w ubieglych latach na polskich parkietach,Celej i Fortuna,ktorzy jednak maja spore problemy z faulami,Miszczuk,ktory jezeli tylko nie zostanie zlekcewazony i zostawiony sam na obwodzie raczej nie moze zagrozic oraz Mikolajko,ktory pkt raczej nie zdobywa.W Poznaniu natomiast bardzo oczekuja zwyciestwa,a maja tego dokonac Szawarski,Bigus,Davis,ostatnio slabo grajacy i chcacy sie przelamac Camacho,ktory blyszczal w sparingach,McLean,znakomicie ostatnio grajacy Flieger,a kontuzjowanego i przecietnie grajacego Brannena zastapi nowy gracz Bailey.Naprawde prezentujac wedlug mnie slaba gre i opierajac sie na zawodnikach z Polski druzyna Znicza nie powinna miec duzo do powiedzenia z ekipa glodna zwyciestwa.Moj typ +17
Wysłany: 18-10-2008, 10:52
Basket Kwidzyn-Znicz(+8,5) 1 1.87 expekt 7/10
Sytuacja kadrowa w druzynie Znicz nie zmienila sie,a przedstawilem ja w poprzednim poscie.Mecz ten Znicz przegral roznica 28 pkt,pokazujac,ze grajac w wiekszosci polskim skladem nie mozna osiagac dobrych wynikow na dluzej.W ekipie Basketu trzon tworzy 5 obcokrajowcow Dixon,Garner,Tica,Kuebler,Lubeck oraz ograny juz na polskich parkietach byly gracz m.in Astorii Bydgoszcz i Kotwicy Greg Davis,ktory z pewnoscia dojdzie szybko do wysokiej formy.Polacy raczej nie sa mocna strona Basketu,wyrozniaj sie tylko Puncewicz i Dabrowski,ale nie ma to wiekszego znaczenia gdyz na pakriecie musi przebywac tylko 1 Polak.Basket w przedostatniej kolejce pokonal u siebie Stal Ostrow roznica chyba 8 pkt,a w ostatnim meczu ulegl na wyjezdzie liderowi polskiej ligi Polpharmie 75-81.Jak widac forma Basketu idzie w gore i nie sadze,zeby w tak waznym meczu dla dolnych rejonow tabeli nie byli skoncentrowani maksymalnie.Znicz prezentuje dla mnie bardzo slaby poziom,a wygrana w Koszalinie uwazam za najwieksza obok przegranej Czarnych ze Sportino niespodzianke ligi.2 przegrane wyjazdowe mecze ok 30 pkt mowia wszystko.Moj typ na dzis +15
EDIT:w Baskecie nastąpiły zmiany. Drugim asystentem trenera Prabuckiego oraz managerem klubu został Dariusz Litwin. Zrezygnowano z usług rozgrywającego Grega Davisa oraz z Huberta Mazura. Do zespołu dołączył znany trenerowi Prabuckiemu z gry w Polpharmie Tony Weeden. Amerykanin, wychowanek College Chicago State, może grać na pozycji rozgrywający/rzucający. Ma 26 lat i 188 cm wzrostu. Ten sezon rozpoczął w wycofanym z rozgrywek Śląsku Wrocław. W czterech spotkaniach rozegranych przez Śląsk Weeden przebywając na parkiecie 29,8 min. zdobywał 15 pkt. i zaliczał 1,8 asysty. W ubiegłym sezonie występował w Polpahrmie Starogard Gdański, gdzie średnio grał po 25,1 min , zdobywał 14,8 pkt. i zaliczał 1,5 asysty. Wcześniej grał m.in. w USA, Kanadzie i Syrii. W Baskecie zagra z nr 5. Potulski wraca, Dixon podpisał Po rekonwalescencji do składu powraca rozgrywający Bartosz Potulski. Po testach kontrakt z zespołem Bank BPS Basket podpisał center David Lee Dixon II. Koszykarz znalazł uznanie w oczach zarządu i szkoleniowców. D. Dixon był wyróżniającym się zawodnikiem w obu spotkaniach, w których wystąpił. W spotkaniu z Polpharmą na wyróżnienie zasłużył także rozgrywający Chris Garner, który ze średnią 4,8 asysty w meczu jest najlepszym asystującym w lidze.
Zmiany jak najbardziej na plus,dlatego handicap jeszcze pewniejszy
Wysłany: 29-10-2008, 16:03
AZS-Polonia 147,5 over 1.85 bwin 7/10 105-69
Krotko o meczu po czas goni.Linia niska bo oba zespoly osuagaly ost niskie rezultaty.Normalnie by byla ok 160 pkt.W obu druzynach ma kto rzucac punkty,a hala w Koszalinie zawsze temu sprzyjala.W ostanik meczu AZS-u padlo 184 pkt.Mysle,ze dzis zdeterminowani zagraja dobrze w ofensywie,a linia 147,5 jest strasznie niska.
Wysłany: 02-11-2008, 13:23
Prokom-Znicz(+8) HT 1 1.90 unibet 6/10 60:36
Prokom widac wchodzi w rytm sezonowy,co pokazaly bardzo dobre wyniki:porazka po walce z silna Siena 61-70,wygrana na ciezkim terenie w Starogardzie Gdanskim 81-80,oraz rozgromienie Nancy 91-62.Gwiazda Prokomu jest David Logan,a uzupelniaja go coraz lepiej ost grajacy Amerykanie Burrell,Ewing oraz Archibong,Dylewicz,Nesovic,Burke.Z pewnoscia nie wystrasza sie Polaczkow ze Znicza:Celeja,Miszczuka,Kukielki,Fortuny,Diduszki,Mikolajki.Jedyna gwiazda tej druzyny jest Reynolds.To,ze Prokom rozpocznie ten mecz mocno jest dla mnie oczywiste,wyrobia sobie przewage i beda jej pozniej tylko bronic.Wlasnie dlatego gram handicap do przerwy,bo trener Pacesas przy bezpiecznym prowadzeniu lubi dac pograc Polakom.Mysle,ze bedzie to wygrana podobna do tych jak przegrywal Znicz w Warszawie(59-88)lub Poznaniu(68-96),ale chyba nie taka jak Znicz polegl w Sopocie w ubieglym roku 45-105.Prokom u siebie gniecie raczej do przerwy,kosze sa dosyc sztywne i mysle,ze Znicz nie znajacy ich dobrze moze miec problemy ze skutecznoscia.Rzucac przeciwko Zniczowi nie jest ciezko,trzeba jeszcze tylko wlozyc odrobine obrony i wygrana wysoka gwarantowana.
Wysłany: 07-11-2008, 15:34
Polpharma-Turow 162,5 under 7/10 unibet 84:64
Spotkanie na szczycie 9 kolejki rozgrywek polskiej ligi koszykowki.Wydaje mi sie,ze w tym meczu Turow nie pojdzie na wymiane ciosow w ofensywie,grajac jeszcze na wyjezdzie.Turow ma troche innych zawodnikow niz w ubieglym sezonie,gdzie byl znany w calej Europie z bardzo dobrej defensywy. Niektorych zawodnikow juz nie ma,ale jest trener Filpowski,dla ktorego glownym elementem dobrych wynikow jest obrona.Turow w ostanich meczach blyszczal w ataku,grajac na znakomitej skutecznosci,ale rywale Ostrow Wlkp i Sportino tez nie przeszkadzaly im zbytnio w zdobywaniu punktow.Natomiast w ostanich 3 spotkaniach Polpharmy padalo odpowiednio:144,161,156.Uwazam,ze meczu na szczycie zadecyduje obrona o zwyciestwie i dlatego linia 162,5 wydaje mi sie bardzo wysoka.Turow moze sobie pozwolic na ofensywe,ale w meczach gdzie przed spotkaniem sa juz zwyciestwami.W takich waznych meczach w lidze i Eurocup,Filpowski z pewnoscia postawi na defensywe.
Ostatnio zmieniony przez NBA 07-11-2008, 21:22, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 07-11-2008, 15:56
Znicz-Czarni(-3,5) 2 1.87 6/10 sportingbet 57:87
Caly czas uwazam druzyne Znicza za najslabsza z calych rozgrywek(moze oprocz Inowroclawia).Druzyna oparta glownie na Polakach na dluzsza mete ma ciezko,o czym przekonal sie wlasnie Znicz dwa sezony temu spadajac z ligi.Znicz dysponuje dwoma Amerykaninami,znakomitym Reynoldsem,ktory jednak ma czesto problemy z faulami,a dzis z pewnoscia przeciwko wysokim zawodnikom Czarnych nie bedzie mial latwo.Drugim garczem zza ocenau jest Brandon Hughes,ktory gra aktualnie gorzej niz nawet Polacy.Ja na miejscu zarzadu Znicz spakowalbym mu plecak,dal kanapki i wsadzil do samolotu.Reszta skaldu to Polacy,ktorzy jednak graja zmiennie i nie wiadomo czego sie mozna spodziewac.Dla Znicz bedzie to drugie spotkanie u siebie w rozgywkach,ale tak naprawde pierwsze po tym jak anulowali im przegrany mecz ze Slaskiem.Na wyjezdzie odniesli dwa bardzo szczesliwe zwycistwa W Koszalinie i Kwidzynie,oraz zostali rozgromieni trzykrotnie roznica 30 pkt przez Prokom,Polonie i Poznan.Czarni wystapia w tym meczu pod wodza nowego trenera Gaspera Okorna i beda chcieli zaprezentowac sie jak najlepiej.Dobrze radza sobie na wyjezdzie,wygrali W Kwidzynie,Ostrowie Wlkp,a przegrali tylko w Sopocie.Z pewnoscia beda sie chcieli zrewanzowac za sotatnia porazke u siebie z Polpharma.Sadze,ze dzis kolejny raz koalicja polska przegra z amerykanska.W jedynym meczu Czarnych w Jaroslawiu,Czarni rozgomili Znicza 103-72.
Wysłany: 15-11-2008, 11:21
Znicz-Stal(-4.5) 2 1.90 unibet 7/10 72:77
Znicz dostaje wszystko jak idzie.Brak jakis zmian w zespole,Reynolds+slabo grajacy Hughes+reszta Polakow,ktorzy w kadrze Polski nie graja.Stal dysponuje dobrym skladem i po zlym poczatku musi zaczac wygrywac,co pokazal w ostatnim meczu gdzie pokonal u siebie Polpharme 96:86.Niedawno do zesplou dolaczyl Alan Daniels,ktory widac dobrze juz sie rozumie z kolegami iz Polpharma rzucil 30 pkt.Na swoim dobrym poziomie graja Okafor,Rivera,Jovanovic a gra zespolu kieruje Polak Szubarga.Obecna sytuacja kadrowa jak i forma sklania mnie ku zagraniu Stali,ktora nigdy na wyjazdach nie blyszczala,ale ograc Znicz nie jest trudno co pokazuja ost wszystkie druzyny u siebie,a takze Czarni ktorzy wygrali w Jaroslawiu ok 30 pkt.
AZS we wlasnej hali z takimi rywalami raczej nie przegrywa.Druzyna za trenera Nordgaarda ma bilans 4-1.W Koszalinie nikt nie narzeka na kontuzje,wszyscy tylko czekaja na dzisiejszy mecz i zwyciestwo.W zespole z Poznania nie zagraja Brannen,McLean oraz nie wiadomo czy zwolniony przez Poznan,ale na pewno zawieszony przez lige Bailey.Poznan dysponuje tylko 5 solidnych zawodnikow Davis,Camacho,Wojcik,Bigus,Szawarski.Uwazam,ze to bedzie za malo na wyjazdowe spotkanie,brak lawki zdecydowanie i byc moze Pyry beda miec problemy z faulami,co nie wrozy im dobrze w tym meczu.O sile Koszalinian przekonala sie niedawno Polonia,ktora przegrala w Koszalinie 69:105,dzis z pewnoscia tyle nie bedzie ale mysle ze zwyciestwo w granicach 15 pkt jest mozliwe.
Wysłany: 19-11-2008, 14:29
Polpharma-Znicz 157,5 over 1.75 unibet 7/10 91:65
Spotkanie rewelacji rozgrywek-Polpharmy z najgorsza obrona ligi-Znicz.Przeciwnicy Zniczowi w kazdym meczu rzucaja ok 90 pkt,mysle ze dzis Polpharma moze spokojnie przekroczyc 100 pkt.Obrona Znicz to zbior Polakow,a tacy gracze jak Celej,Miszczuk swoje lata maja i nie sa juz tak zwinnymi kotami jak kiedys a mlodsi sa mniej doswiadczeni i nienauczeni dobrej obrony.Polpharma we wlasnej hali zawsze imponowala atakiem.W tym sezonie w wyjazdowych meczach Znicz padaly odpowiednio:147,169,164,170,167,203 pkt.Polpharma u siebie rzucala mniej niz na wyjezdzie dlatego ze miala roznych rywali.Na wyjazdach z zespolami ofensywnymi padalo sporo oczek:176,179,144,182,a u siebie tez potrafili rzucac:180,156 oraz nizsze wyniki z zespolami defensywnymi Sportino,Turow.W ubieglym sezonie w meczu obu druzyn padl wynik 95-77.Mysle ze maja w swoich szeregach wielu strzelcow Polpharma zagra otwarta koszykowke i mecz bedzie opieral sie na ataku.