Forum bukmacherskie , Typy bukmacherskie Vendetta Picks Strona Główna  
  Forum bukmacherskie , Typy bukmacherskie Vendetta Picks
livescore  Livescore    http://vendetta-picks.net/czat Czat    Szukaj  Szukaj    Użytkownicy  Użytkownicy   

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Forum bukmacherskie , Typy bukmacherskie Vendetta Picks Strona Główna » Analizy, Informacje, Sugestie » Koszykówka » Luźna gadka o koszykówce
Luźna gadka o koszykówce
Autor Wiadomość
Zynio
[Usunięty]

Nr Użytkownika: -1

Status: Offline

Wysłany: 01-10-2008, 14:49   Luźna gadka o koszykówce

Masz ciekawą informację (kontuzje, transfery, zawieszenia) , potrzebujesz opinii na temat jakiegoś spotkania bądź też drużyny ?

Wpisz to w tym temacie :)

+NBA 

Nr Użytkownika: 1002

Wysłany: 04-10-2008, 08:24   

zmiany w polskim koszu przed 3 kolejka:

Polak Łukasz Obrzut, Czech Stanislav Votroubek oraz Amerykanie - Torre Johnson i Eddie Miller zasilą szeregi beniaminka ekstraklasy Sportino, ale w sobotniej kolejce z Asseco Prokomem zagra jedynie ten ostatni, gdyż tylko Amerykanin został zgłoszony do ligi.
Edie Miller (23 lata, 192 cm), może występować na pozycji rzucającego lub niskiego skrzydłowego. Do Polski przybył wprost z amerykańskiego uniwersytetu Fresno State, w barwach którego w NCAA notował średnio 15 punktów i 3 zbiórki na mecz.

W sobotnim, wyjazdowym meczu ze Zniczem Jarosław w składzie 17-krotnego Mistrza Polski zabraknie Serba Olivera Stevicia. Przyczyną nieobecności tego zawodnika są naciągnięte mięśnie uda.

Zynio
[Usunięty]

Wysłany: 04-10-2008, 17:27   

Juan Carlos Navarro (Regal FC Barcelona) nie zagra przez co najmniej 2 tygodnie z powodu kontuzji.

+NBA 

Wysłany: 10-10-2008, 11:08   

Małe trzęsienie ziemi przeżyła dzisiaj drużyna AZS-u Koszalin. Dotychczasowy szkoleniowiec, Dariusz Szczubiał oznajmił włodarzom klubu, że kompletnie nie ma pomysłu na prowadzenie zespołu i podał się do dymisji. Wobec decyzji Szczubiała, trenerem koszalińskiej drużyny został skrzydłowy Jeff Nordgaard, który od dwóch lat gra w Koszalinie. Przypomnijmy, że jak dotąd koszalinianie przegrali wszystkie cztery ligowe mecze.

Nordgaard nie ma jednak licencji trenerskiej, dlatego oficjalnie funkcję pierwszego trenera pełnić będzie Leszek Doliński, etatowy asystent w AZS-ie. Amerykanin, który zdobył w Polsce już trzy mistrzostwa – jeden z Anwilem Włocławek, a dwa z Prokomem Treflem Sopot - miał propozycję zostania grającym trenerem, jednak postanowił zawiesić buty na kołku.

To nie koniec zmian w Koszalinie. Zespół opuścił Ramar Smith, który nie spełnił oczekiwań włodarzy. W koszulce AZS-u nie będzie także występował już Steffon Bradford. Silny skrzydłowy, który jest w Koszalinie prawdziwą gwiazdą, postanowił rozwiązać kontrakt z powodów osobistych.

Natomiast na testy do Koszalina przyjechał Cliff Hawkins (27 lat, 186 cm). Absolwent silnej uczelni Kentucky spędził ostatni sezon w japońskim OSG Phoenix, gdzie zdobywał średnio po 23 punkty i 8 asyst na mecz.

Do zdrowia wraca Dante Swanson, który już wznowił treningi z zespołem.

zrodlo:plk.pl

+NBA 

Wysłany: 10-10-2008, 20:24   

Słoweński szkoleniowiec Zmago Sagadin przestał być trenerem Anwilu Włocławek! Taką decyzję podjęli włodarze klubu, zaś bezpośrednią przyczyną rozstania z legendarnym trenerem okazał się być wywiad, którego Słoweniec udzielił dla tygodnika ” Basket”.

+NBA 

Wysłany: 13-10-2008, 12:43   

Włodarze klubu Golden State Warriors postanowiły zawiesić Montę Ellisa na okres 30 spotkań. Powodem jest oczywiście kontuzja jakiej Ellis nabawił się podczas jazdy na motorowerze, czym złamał postanowienia swojego kontraktu. Oznacza to, że obrońca wystąpi w barwach „Wojowników” dopiero 17. grudnia w meczu z Indianą Pacers.

Zynio
[Usunięty]

Wysłany: 03-11-2008, 19:57   

To nie lada wydarzenie w zawodowej lidze NBA :

Na linii Detroit Pistons - Denver Nuggets doszło dziś do wymiany zawodników, dzięki czemu do Pistons przeniesie się Allen Iverson, a w przeciwnym kierunku powędrują : Chauncey Billups i Antonio McDyess. Wszystkie detale zostały dogadane a kwestia przenosin do nowych klubów przesądzona.

www.nba.com

Zynio
[Usunięty]

Wysłany: 08-11-2008, 00:31   

Kings C Brad Miller (suspension) will start tonight against the Timberwolves for the first time this season while G Kevin Martin (sprained ankle) will be a game-time decision.

Jazz PG Deron Williams (ankle) is doubtful for tonight's game against Oklahoma City but could return on Sunday.

Suns C Shaquille O'Neal (rest) is NOT expected to start tonight against the Bulls.

Suns F Grant Hill will start in place of Matt Barnes, who is still not with the team following the birth of his twin sons.

Nuggets PG Chauncey Billups is expected to start tonight against the Mavs.

Warriors F Al Harrington (back) is out indefinitely and will reportedly be replaced by Brandan Wright.

1) Wraca Brad Miller po zawieszeniu, jednak występ Kevina Martina (najlepszy strzelec Kings) jest niepewny. Decyzja zostanie podjęta tuż przed spotkaniem.

2) Powrót Derona Williamsa do gry dzisiaj przeciwko Thunder jest wątpliwy. Powinien zadebiutować w niedzielę.

3) Shaq O' Neal zasiądzie na ławce rezerwowych. Przyczyną jest chęć dania mu trochę odpoczynku. Jest to jego drugi mecz w którym zagra krótko (ostatnio z Pacers zaledwie 11 minut). Zapowiada to grę "small ball" a co za tym idzie sporo rzuconych pkt i szybkie tempo meczu.

4) Grant Hill zastąpi w wyjściowej 5 - Matta Barnes'a który aktualnie spędza czas z nowo narodzonymi dziećmi i żoną. Jest to jego drugi mecz w którym nie weźmie udziału.

5) W ekipie Nuggets zadebiutuje dziś Chauncey Billups.

6) Al Harington jest wykluczony z dzisiejszego spotkania przeciwko Mempis z powodu kontuzji pleców. Zastąpi go najprawdopodobniej Brandan Wright. Jest to niewątpliwie spore osłabienie w drużynie Wojowników.

Zynio
[Usunięty]

Wysłany: 17-11-2008, 16:14   

Kilka dni temu włączono możliwość głosowania na swoją wyjściową piątkę na coroczny All Star Game Weekend, który w tym roku odbędzie się w Phoenix.

By oddać swój głos należy się uprzednio zarejestrować (darmowo) na stronie www.nba.com i następnie kliknąć na link poniżej.

Głosuj na swoich ulubionych graczy

+NBA 

Wysłany: 22-11-2008, 13:01   

Bójka z koszykarzami AZS Koszalin w Kreślarni

W nocy ze środy na czwartek, trójka koszykarzy AZS Koszalin wybrała się do klubu "Kreślarnia”. Nocna eskapada zakończyła się szarpaniną z ochroną lokalu.

Javier Mojica uciekł z klubu, kiedy doszło do zamieszania. (Fot. Archiwum)

Zwycięstwa AZS Koszalin i Kotwicy Kołobrzeg
21-11-2008

16-11-2008 Koszykarze wrócili z wyjazdowego meczu w Kwidzynie około godziny 1.30. Łukasz Grys, Łukasz Diduszko i Javier Mojica zamiast do łóżek, trafili do popularnej "Kreski”.

Jak sami twierdzili, spędzili w lokalu około godziny. Z wersji przedstawionej kierownictwu AZS przez zawodników wynika, że pewnym momencie doszło do słownych utarczek pomiędzy nimi, a dwiema bawiącymi się w lokalu młodymi kobietami (nasi informatorzy twierdzili, że jedna z nich obrażała Portorykańczyka).
Chwilę później dość zdecydowanie do akcji miała wkroczyć ochrona lokalu. Mojica uciekł z klubu. Mniej szczęścia miał Grys, który został wyprowadzony z lokalu.

Zawodnik miał zostać przewrócony i skopany przez trzy osoby. 21-letni koszykarz wyszedł z tego z ogólnymi obrażeniami (podbite oko, zadrapania na czole, siniaki). Nie były one najwidoczniej aż tak groźne, bo stawił się na czwartkowym treningu zespołu, podobnie jak dwaj pozostali uczestnicy zdarzenia.

W piątek przedstawiciele AZS spotkali się z kierownictwem "Kreślarni”. - Zajście zostało wyjaśnione. Mogę powiedzieć tylko, że nikt do nikogo nie rości pretensji - powiedział kierownik zespołu AZS, Marcin Kozak. Dodajmy, że koszykarze AZS w ten weekend nie rozgrywają meczu ligowego. Wszyscy zawodnicy - w tym uczestnicy zajścia - otrzymali po trzy dni wolnego i wczoraj byli nieuchwytni.

Nieco inaczej sprawę przedstawiają pracownicy klubu studenckiego. - Według naszych ustaleń osobą, która była prowodyrem konfliktu, był zawodnik AZS - mówi Krzysztof Głowacki z "Kreślarni”. - Jedna z dziewcząt poprosiła o pomoc ochronę. Twierdziła, że jeden z tych z AZS nachalnie przystawia się do jej koleżanki.

Ochroniarz zwrócił mu uwagę, a wtedy tamten zamachnął się butelką w jego stronę. Ochroniarz wyprowadził więc delikwenta z lokalu i na tym interwencja się zakończyła. A jeżeli któryś z naszych klientów zna inną wersję wydarzeń, to mamy prośbę, by zgłosił się do kierownictwa klubu i wyjaśnił sprawę.

Sprawdzaliśmy w komendzie policji - tam nie wpłynęło żadne zawiadomienie o pobiciu.

zrodlo:gk24.pl

+NBA 

Wysłany: 22-11-2008, 13:09   

z mojego dosc pewnego zrodla wiem,ze sytuacja byla troche inna:

Javier Mojica stal przed wejsciem i rozmawial z jakims gosciem,pijac piwo.Przechodzacy obok ochroniarz szturchnal go barkiem,na co javier sie zdenerwowal i powiedzial:"What fuck?", ochroniarz niekumaty chyba nie zrozumial i odpowiedzial:"jakis problem?moge go rozwiazac zaraz" Mojica dlugo nie czekal,zlapal go za glowe i zaczal punktowac,poradzil sobie z nim gladko,a widzac ze szykuje sie dym ulotnil sie z miejsca.Po chwili ochroniarz wrocil z kolegami,a ze Javiera juz nie bylo trafilo sie Grysowi i Diduszcze,kolegom Mojici,ktorzy o niczym raczej nie wiedzieli,a w trakcie zajscia bawili sie w srodku.

+NBA 

Wysłany: 11-12-2008, 13:51   

To była niesamowita noc w wykonaniu lidera Denver Nuggets! Carmelo Anthony w dotychczasowych meczach spisywał się co prawda nieźle, ale w trzeciej kwarcie meczu przeciwko Minnesota Timberwolves po prostu eksplodował i wyrównał legendarny rekord NBA, jeśli chodzi o zdobycz punktową zawodnika w jednej kwarcie, należący do samego Georga Gervina! "Melo" rzucił 33 punkty. Takiego wyniku nie osiągnął nawet Wilt Chamberlain (w swoim rekordowym występie "zaledwie" 31 "oczek" w jednej ćwiartce)!

Co ciekawe, jak dotąd najwyższa zdobycz punktowa Carmelo w meczu w tym sezonie wynosiła...30. Przeciwko "Leśnym Wilkom" zanotował 45 "oczek"

"Nigdy nie byłem częścią czegoś podobnego." - powiedział Anthony. "Po prostu czułem się tak dobrze. Wchodziły mi trójki, udawały się wejścia pod kosz, wymuszałem faule. Nie potrafię tego wyjaśnić. Po prostu kompletna gra."

Swojego kolegę komplementował też Chauncey Billups, który sam rzucił 28 punktów przeciwko T-Wolves: "Grałem zarówno przeciwko jak i razem z wybitnymi graczami, ale to było najlepsze co widziałem w ciągu 12 minut. Był niesamowity. Samemu przywrócił nas do gry, dał nam prowadzenie. Zrobił to, co należy do wielkich graczy."

Na dodatek Carmelo zmagał się z bólem łokcia, na który narzeka od dawna, a w pierwszej połowie uderzył się w niego dwukrotnie. Nie przeszkodziło mu to jednak w rekordowym osiągnięciu.

Wśród graczy Minnesota Timberwolves wypada wyróżnić zdobywców 26 punktów - Ala Jeffersona i Randy Foye'a. Ten pierwszy dołożył jeszcze 12 zbiórek, ale to nie wystarczyło na niesionych niesamowitym wyczynem kolegi Nuggets, którzy z nawiązką odrobili stratę, jaką mieli do przerwy, po czym "dowieźli" prowadzenie do końcowej syreny

Legendarny wyczyn Melo:

http://www.youtube.com/wa...hCfaujDFWw&eurl

zrodlo:probasket.pl

Zynio
[Usunięty]

Wysłany: 22-01-2009, 17:47   

NBA LEAGUE PASS dostępny w POLSCE !!!

http://ilp.nba.com/

Forum bukmacherskie , Typy bukmacherskie Vendetta Picks Strona Główna » Analizy, Informacje, Sugestie » Koszykówka » Luźna gadka o koszykówce