Polska - Czechy 1 (1.55) Milenium Skąd taki kurs to ja nie mam pojęcia. Betgun wystawił na to samo zdarzenie 1.30. Czechy w składzie: Martin Cikl, Lukas Hlava, Roman Koudelka, Antonin Hajek. Czesi oczywiście bez rewelacji w kwalach jak i na treningach. W kwalach zajęli miejsca 25, 29, 45, 47, a do treningów nie będe wracał, bo po prostu katastrofa z ich strony. Szczerze mówiąc jakoś szczególnie nie licze na błyskotliwe skoki naszej słabej trójki: Stoch, Żyła, Kot. Licze tutaj przede wszystkim na przeciętne, ale zarazem równe skoki Polaków przybliżone do skoków Czechów no i przede wszystkim co najważniejsze na bardzo dobry skok Adama. Co trójka zwali (o ile to zrobi) żeby to Adam nadrobił. Ale mam nadzieję, że takowej potrzeby wogóle nie będzie. Żyła skacze przeciętnie, ale chociaż równo. Stoch wachania skoków, na treningach dobrze, a wczoraj w kwalach bardzo słaby skok. To samo Kot, który na 2-gim treningu był nawet lepszy od Małysza, a wczoraj skoczył fatalnie (myślę, że tutaj zawiał mu jakiś wiaterek z boku i skok wyszedł taki jaki wyszedł). Tutaj link do jego skoku: http://www.youtube.com/watch?v=ROc6RLOtWxw Gram na Polske, Czechy bez Jandy to nie to samo....
dla mnie wielka niewiadoma jutro... dla mnie jest kilku pretendentów i nie ma co grać na zakłady w stylu Kto wygra bo to się nie opłaca. Słoweńce w formie, Norwegowie też, Finowie także, Austriacy. hehe Morgi ta... może i dzisiaj by oddał najdłuższy skok, ale nie ustał, a to sie liczy. Może buki naziemne wystawią jakieś frajerskie pary w stylu Małysz - Morgi to będzie można uderzać na Austriaka, z resztą nie tylko przeciwko niemu heheh
Damjan J. - Małysz A. 1 (1.60) Milenium Słoweńcy w formie, co pokazali wczoraj na drużynowych zajmując 4-tą pozycję (11 pktów straty za Finlandią). Damjan skacze dobrze, równo. Wczoraj podliczając jakby pojedyncze skoki zająłby 3-cie miejsce za Hilde i Morgensternem. Wiadomo każdy dzień inny itd. itd., ale to są skoki wiec tego przewidzieć nie można. Wczoraj Adam bardzo słaby skok, 122metry, Damjan lądował kilkanaście metrów dalej ( i to dwukrotnie ). Słoweniec w forme, po drugie Małysz mi jakoś się nie widzi tutaj w Kuusamo. Zobaczymy czy forma Sloweńca utrzyma się z wczorajszego konkursu drużynowego, no i do tego, że Adam jaoś nie błyśnie. Jazda DAMJAAAAN
Nr Użytkownika: 124 Dołączył: 08 Kwi 2007 Posty: 491 Skąd: Warszawa
Status: Offline
Wysłany: 08-12-2007, 15:22
Małysz - Kofler
Małysz ciagle cienuje w tym skokach. Kofler w I treningu skoczył na odległość 130 m, Małysz 127.5. Na kolejnym treningu Kofper wypadł neico gorzej od naszego Adama, 127.5 i 128.5 Małysza. Jednak w kwalifikacjach widać było, że Adamowi ciągle czegoś brakuje. Kofler pokazał klasę i wygrał uzyskująć odległość 124.5 i wyprzedzając tym samym Małysza o ponad 10 metrów. Kurs na Austriaka wart gry. Na Małysza będziemy stawiać poźniej, na razie czas dla młodych
Małysz mówił, że ten występ słaby w Kuusamo był spowodowany po prostu trudami ciężkich treningów. Teraz "chyba" wraca wszystko na normalny tor, w skoku próbnym Małysz 6-ty, nie wiem co jest z Koflerem, bo pisze DNS... więc może upadek albo coś ? hmmmm nie wiem... dla mnie tutaj na Adama można grać Ta... Małysz na treningach lepiej, w kwalach skoczył gorzej, wiatr po prostu mu nie sprzyjał i tyle, więc się nie ma co podniecać tamtym skokiem. Dzisiaj już 6-ty, bdb skok i licze na dobry występ Adama. Z Kofim nie powinien mieć problemów
Nr Użytkownika: 388 Dołączył: 03 Maj 2007 Posty: 79
Wysłany: 14-12-2007, 12:34
Villach, II konkurs indywidualny, 14.12 07:
Wybrałem z betgun-a następujące oferty dot. rywalizacji w męskich parach (H2H):
T.Takeuchi-S.Tochimoto --> 1 --> 1,58 => tutaj sugerowałem się tylko i wyłącznie że ten pierwszy japończyk wczoraj wypadł lepiej niż ten drugi japończyk Takeuchi -> 87 m, 90 m; Tochimoto -> 86m, 86.5 m
M.Neumayer-A.Bardal --> 1 --> 1,48 => tu również odwołam sie do wczorajszych osiągnięć obydwu skoczków, wczoraj Neumayer z 92.5 m i 89 m bardziej do mnie przemawia niż Bardal z odpowiednio 88 m i 87 m, poza tym wydaje się że Neumayer prezentuje lepszą formę
S.Ammann-M.Hautamaeki --> 1 --> 1,55 => wg mnie Amman od początku tego sezonu lepiej sobie radzi niż Hautamaeki, również tutaj nie powinien mieć problemu z przeskoczeniem Mattiego, przypomnę że wczoraj -> Simon: 91 m, 88.5 m; Matti -> 85.5m, nie załapał sie na 2 skok
A.Małysz-A.Kuettel --> 1 --> 1,55 => jakoś nie potrafię przestać wierzyć w naszego Adasia, więc typ na niego w tej parze; Kuettel to wg mnie skoczek nieprzewidywalny, himeryczny, jak mu skoki "wchodzą" to rywalizuje z najlepszymi, ale jak ma zły dzień to gdzieś tam ląduje ze słabeuszami... na wczorajszych treningach dobrze...potem podczas eliminacji pierwszy...w głównym konkursie pierwszy skok zmaszczony (87 m),drugi już elegancki (93 m), mimo wszystko chyba Adaś ma stabilniejszą formę (92 m, 89.5 m)
J.Ahonen-B.E.Romoeren --> 1 --> 1,50 => chyba wraca "stary, dobry" Ahonen z jego najlepszych czasów, Romoeren też całkiem nieźle sobie poczyna, ale uważam, że do formy i umiejętności Ahonena jeszcze troszeczkę mu brakuje, wczoraj: Ahonen (2 miejsce)-> 93 m, 95 m; Romoeren-> 88.5 m, 94.5 m
G.Schlierenzauer -T.Hilde --> 1 --> 1,42 => "Szriri" doskonale sobie radzi i w tych kilku konkursach był w czołówce, jest utalentowanym młodym skoczkiem, skacze u siebie; Norweg Tom Hilde też w znakomitej formie, nic dodać nic ująć; moim zdaniem z tej rywalizacji jednak zwycięsko wyjdzie Gregor; wczoraj: Schriri: 92m, 94.5 m; Hilde: 90.5 m, 93 m
Nr Użytkownika: 124 Dołączył: 08 Kwi 2007 Posty: 491 Skąd: Warszawa
Wysłany: 14-12-2007, 13:20
Kofler - Schmitt
Jaki kurs na mybet!!! :shock: 1.70 na to, że Kofler będzie lepszy dodatkowo dają h2h Ahonen Jacobsen- coś im sie popierdzielilo Gram na Koflera i dorzucam jakieś dwa pewniaczki. Nic tylko wpłacać kasę do mybetu i grac to spotkanie.
Dobra.... moim zdaniem to już na tyle z Morgim, nie mówie że spadnie odrazu z formą, ale chyba koniec z wygrywaniem już. Jutro myślę zagrać 2 single, że wygra Kuettel albo że wygra Schlierenzauer.... kursy powyżej >5. Myślę, że na prawde warto. Gregor pokazał na treningu, że nie odstępuje od swojego kolegi, ani na krok i on tez jest jutro w stanie spokojnie powalczyć z Thomasem. W kwalach oddał 3-ci najdalszy skok (za Kuettelem i Hilde), ale trzeba pamiętać najlepsza dziesiątka skakała z belki o 2 niższej. Leader pucharu świata oddał skok 128 metrów, co było 6 odległością w kwalach. Kuettel skacze na swoim terenie w Szwajcarii, więc na pewno będzie skakał na 100%, pokazuje już to z resztą w treningach. Ogólnie tutaj Morgi w Engelbergu to jedynie skoczył znakomicie na 1-wszym treningu, gdzie poleciał aż na 140 metr, dalej już było trochę gorzej. Oszczędzał się? Nie sądzę, to nie w stylu Austriaka, który raczej stara się zawsze dawać z siebie maxa. Nie wiem czy jutro wygra Kuettel czy Schlierenzauer, ale na pewno nie grał bym na Morgiego po takim głównianym kursie. Oczywiście jeszcze można brać pod uwage najsilniejszego w tym momencie Norwega jakim jest Hilde, ale narazie on skacze dosyć nierówno, pokazuje ładne skoki na treningach, ale w konkursie już wypada troche gorzej, albo pokazuje 1 skok dobry, a drugi jest trochę słabszy. No ale to skoki, wiatr, szczęście. Zobaczymy czy jakiś naziemny wystawi coś w stylu Morgi - Reszta świata hehe i jak buki sypną jakimś fajnym kursiwem to będzie można zarzucić dwójeczke..
pozdro
Nr Użytkownika: 46 Dołączył: 05 Kwi 2007 Posty: 1539
Wysłany: 22-12-2007, 00:42
W naziemnych spadaja kursy na Stocha, czyzby polacy sadzili, ze sie koles przebudzil? Nie rozumiem kompletnie skad to przekonanie. Morgiego nie gram, musi w konuc miec slabszt dzien, zreszta pierwsyz dzien zawsze bardziej loteryjny.
Malysz tez mocno spadl, szczegolnie w parze z Ammannem (loteria) oraz Loitzlem (glupota grajacych), dziwny kraj.
Wiek: 25 Nr Użytkownika: 487 Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 1231
Wysłany: 22-12-2007, 08:56
Vincent Descombes Sevoie - Roar Ljøkelsøy 1 2,15
Francuz od poczatku wystepow na skoczni titlis prezentuje sie lepiej jego skok sa moze nie rewelacyjne ale rowne i przewidywalne czego nie mozna powiediec o roarze ktory albo skacze 120 m albo 71 m to jest oznaka braku formy Roar przygotowywuje sie na druga czesc sezonu w ktorych beda loty bo w tym sie czuje najlepiej Widze tutaj duze szanse na zwyciestwo francuza bo cos mi mowi ze roara odda dzis tylko jeden skok
Schirenzauer-Hilde 1 1,55
Mlody austryjak moim zdaniem wygra konkurs 4 skoczni Z Morgiego zaczyna uchodzic powietrze co jest juz widoczne na treningach juz nie deklasuje rywali a wrecz przegrywa z nimi a najczescie z gregorem Takze powietrze uchodzi z toma hilde ktory zaczyna skakac na swoim poziomie z poprzedniego sezonu Moim zdaniem t najlepszy typ na skoki ale zobaczymy jak sie zakonczy