Kalendarz imprez:
Kontiolahti FIN 28.11.2007 - 02.12.2007
Hochfilzen AUT 06.12.07 - 09.12.2007
Pokljuka SLO 12.12.2007 - 16.12.2007
Oberhof GER 02.01.2008 - 06.01.2008
Ruhpolding GER 08.01.2008 - 13.01.2008
Antholz ITA 16.01.2008 – 20.01.2008
MŚ Juniorów I Juniorów mł.
Ruhpolding GER 26.01.2008 - 02.02.2008
MISTRZOSTWA ŚWIATA
Östersund SWE 08.02.2008 - 17.02.2008
MISTRZOSTWA EUROPY
Nove Mesto CZE 18.02.2008 - 24.02.2008
PyeongChang KOR 27.02.08 - 02.03.08
Khanty Mansiysk RUS 05.03.2008 - 09.03.2008
Holmenkollen NOR 12.03.2008 - 16.03.2008
Kathrin jedno z objawien poprzedniego sezonu.. szybko biega.. strzela srednio... W poprzednim sezonie zdarzaly sie jej rewelacyjne wystepy gdy notujac 10/10 plasowala se w scislej czolowce.. Przyznam szczerze ze jest to jedna z moich ulubionych zawodniczek, dlatego na starcie sezonu postanowilem jej zaufac.. jej rywalka w zestawieniu bedzie doswiadczona 32-letnia repezentantka gospodarzy Kaisa Varis . Zawodniczka ktora w zeszlym sezonie zanotowala tylko kilka startow.. szczegolnie zapadl miw pamieci jej wystep pzed rokiem w finladii gdzie strzelala koszmarnie..
Wczoraj w biegu indyvidualnym zanotowala 7 pudel plasujac sie na 45 miejscu co utwierdza mnie w tym ze nadal strzela zle Stawiam dzis na mlodosc
Martina niezwykle doswiadczona i utytuowana zawodniczka.. od lat opiera swoje starty na rownym dobrym strzelaniu.. wczoraj na strzelnicy 20/20 i wygrana w biegu indywidualnym.. Helena rowniez dobrze strzela.. ale w moim odczuciu nie jest tak rowna.. wczoraj zajela wysokie 5 miejsce.. dlatego otrzymujemy taki ladny kursik w tej parze..
Helena wczoraj 19/20 i strata do Martina 1 min. 35 sek - czyli w samym biegu wczoraj przegrala o 35 sekund.. stawiam wobec tego na pewniejsza zawodniczke na strzelnicy + szybciej biegajaca
Nr Użytkownika: 414 Dołączył: 07 Maj 2007 Posty: 199 Skąd: Bydgoszcz
Status: Offline
Wysłany: 02-12-2007, 00:36
Ale mi Kaisa psikusa sprawiła.. jutro konsekwentnie przeciwko niej.. jezeli gdzies znajde jakis fajny bet.. (w co watpie szczerze mowiac ) - jak narazie jedynie prof ja wystawil w parze z Bailly, ale tu kurs niski 1.48 - peffa ?
W Unibecie Varis - Liu na chinke 2.65 ale tego nie zagram, bo Liu narazie slabo = dla mnie NO BET
W Expie Kaisa Varis - Sylvie Becaert 2.35 ale tutaj rowniez odpuszczam, bo Sylwia za slabo biega.
Martina nie zawodzi
-------------------------------------
OK, teraz do rzeczy.. z jutrzejszej oferty biegu poscigowego kobiet szczegolna uwage zwrcila na mnie jedna para:
Julie Bonnevie-Svendsen - Eveli Saue ( 1 ) 1.60 EXP
Julia młoda 20letnia norweżka.. swietna w biegu w dwoch poprzednich startach w finskim Kontiolahti udowodniła, że moze byc groznia w tym sezonie (kwestia poprawienia celownika )
W biegu indywdualnym mimo trzech bledow (0+1+1+1) zajela niezle 19 miejsce.. - wypadaloby zaznaczyc ze np. do Henkel ktora rowniez popelnila 3 bledy straciła tylko ~4 sekundy.
Dla porownania przecietna Estonka Saue popelnila 7 bledow i zajela odlegla 87 lokate.
Gdyby w tym starcie odjac dziewczynom karne minuty za pudla na strzelnicach Julia wygrałaby o prawie 3 minuty.
Jezeli te 3 minuty mielibysmy 'przelozyc' na bieganie karnych rund, gdzie kazda zajmuje zawodniczkom srednio okolo 25 sekund wyszłoby nam ze Julia miała ~6 pudeł przewagi
Wiem wiem.. bieg indywidualny ma swoje prawa i jest to specyficzna konkurencja.. do tego to byl pierwszy start w sezonie, wiec nie przykladajmy tak wielkiej roli do tych wynikow
Czas na sprint.. tutaj Estonka wykazała sie notujac 9/10 (0+1) mimo to zajela odlegle 26 miejsce.. Julia straciła 2 okienka mniej 7/10 (1+2) i mimo to wyprzedziła Eveli o 4 sekundy - plasujac sie pozycje wyzej tj. 25 miejsce.
Norwezka biegła 300 metrow wiecej i zdołała wygrać z przecietna Estonka.. jezeli jutro nie popelni jakiejs katastrofalnej ilosci pudel to spokojnie wygra z Estonka.. której jedyna przewaga moze byc doswiadczenie (2 lata starsza). W poprzednim sezonie jednak zaliczła same ogony i nie nalezy ani do wyborowych strzelczyc.. ani tymbradziej do wyborowych biegaczek.
Podsumowujac wedlug mnie Norwezka wygra nawet jezeli bedzie miala ~3 pudeł wiecej. (a szczerze mowiac.. to spodziewam sie, że to Estonka popelni ich wiecej )
Wysłany: 02-12-2007, 00:58
Z wyzszych kursów zainteresował mnie jak narazie jeden typek:
Martina Glagow - Number of Hits – 1st Shooting
Typ: under 4.5
Kurs: 2.30
Nordicbet
Typ bardziej na przełamanie serii nie wiem czemu ale takie mam przeczucie.. Martina jak narazie 30/30 hmm czy bedzie 35/35 po 1 strzelaniu ? oto jest pytanie
Nie zagram tego bo nie mam kasy w nordicbecie.. ale jakos mi ten bet po glowie chodzi..
Może sie skusze na 4/5 w 1 strzelaniu w bawie @ 2.85
Szukam UD do konkursu biathonowego, moze dlatego mnie takie mysli nachodza
Krótko:
Jak pisałem gram przeciwko Kaisie.. w Indyvidualnym 7 pudel.. dzis ponownie 4 strzelanie znowu zacznie pudlowac.. Bailly solidka zawodniczka szybka.. na strzelnicy roznie.. Doswiadczenie w swiatku biathlonowym zdecydowanie po jej stronie.
Teja w Kontiolahti szybsza.. Magda miewa nierowne wystey.. w poprzednim sezonie slowenka solidniejsza na strzelnicy.. tutaj panie strzelaly tak samo w indyvidualu po 2 bledy w sprincie po jednym. Teja wyrusza jutro z 10 sekundami przewagi.
Wysłany: 02-12-2007, 11:55
No i jestesmy po zawodach pan
Julie Bonnevie-Svendsen - Eveli Saue 18 m. - 49 m.
Martina Glagow - Number of Hits – 1st Shooting 5/5 - jednak
Sandrine Bailly - Kaisa Varis 4 m. - 22 m.
Teja Gregorin - Magda Gwizdoń 10 m. - 27 m.
o 13:45 zawody panow.. trzeba zrobic malego rentgena
narazie zagrałem w profie Slesingr miejsce 1-23 (TAK) kursik przyjemny 1.80
Czech dobry strzelec na MS po srebrnym medalu w sprincie w poscigu byl czwarty
Uwazam ze dzis spokojnie bedzie w czolowej 15. Czech 25 pozycji.
Michal imponowal w poprzednim sezonie skutecznoscia.. dzis licze na max 2-3 bledy
Wysłany: 02-12-2007, 13:40
Friedrich Pinter - Carsten Pump ( 1 ) 1.62 Unibet
W zeszlym sezonie Pinter utkwil mi w pamieci jako dobry strzelec, tutaj w Kontiolahti takze dobrze strzela..
Niemiec jakis taki niestabilny.. w indyvidualu 68 miejsce 6 pudeł (2+1+1+2) aby 2 dni pozniej rewelacyjnie w sprincie 0+0 i wysokie 3 miejsce.
Pinter pobiegl wczoraj lepiej od niemca - zajal 7 miejsce ze strata 13 sekund do niemca (przy 1 pudle)
Stawiam na zawodnika mocniejszego w moim odczuciu na strzelnicy.. a to przy 4-krotnym strzelaniu moze zawazyc na koncowym wyniku
Stawiamy na doswiadczenie i obycie w walce bark w bark
do tego:
Aleksander Os - Friedrich Pinter ( 2 ) 2.30 STS
Podobnie jak wyzej.. Os w indyvidualu 5 bledow.. licze na powtorke.
Wiek: 24 Nr Użytkownika: 487 Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 1193
Wysłany: 06-12-2007, 17:49
Witam
Juz jutro przed nami kolejny wyscig w tym sezonie tym razem sprint a wiec kolejne emocje!!
Kruglov, N - Mesotitich, D 1 1,65
Musze przyznac ze tutaj kaske powiezam ruskiemu co juz jest absyrdem ale mimo wszystko Aystryjak duzo lepiej bieg choc nie jest w stanie odrobic nawet jednego pudla na strzelnicy w tytm biegu Nikolay bardzo rowny na strzelnicy choc polknal zolwia i dlatego nie plasuje go jak narazie wysoko na moj gust Mesotiitsch popelnia okolo 2 pudel a rusek napewno nie popelnii az tylu bledow co go uplasuje wyzej
Wysłany: 06-12-2007, 17:53
Greis, M - Rösch, M 1 1,55
Szanuje roscha ale narazie nie osiagnal nawet 70% swojej formy myli sie na strzelnicy i dosc przecietnie biega choc wiele dobrego o jego przeciwniku nie mozna powiedziec bo takze nie pokazuje tego na co go stac Moim zdanie greis rowniejszy i jego forma musi szybciej zwyszkowac bo zapewne bedzie walczyl jeszcze o najwyzsze pozycje w PS a wiec musi sie zbiera do zdobywania pkt Pierwsze zawody traktowal jako przetarcie i wejscie w sezojn od zawsze dobrze mu sie startowalo w Hochfilzen a wiec ja widze go w TOP 10
Wysłany: 06-12-2007, 21:47
Hochfilzen (Austria) Sprint [M] 10 km
Kto wygra grupe Austryjacka ? (Pinter, Sumann, Mesotitich, Eder)
Typ: Friedrich Pinter
Kurs: 2.35
UnibeT
Z tej czworki zdecydowanie najbardziej cenie Pintera. W moim odczuciu mocniejszy zarowno w biegu jak na strzelnicy (chociaz poczatek sezonu lekko ponizej moich oczekiwan - licze ze tutaj u siebie w austrii bedzie poprawa )
W Kontiolahti w sprincie Pinter wysokie 7 miejsce (0+1) [3 zawodnik czasowo tych ktorzy popelnili 1 blad]
Mesotitich mimo 0+0 7 sekund za Friedrichem (czyli w samym biegu przegral o okolo 30 sekund)
Eder byl 19. 1+0 i stracił do Pintera prawie 30 sekund (w biegu)
Christoph jakos bez formy na poczatku sezonu. W Kontiolahti koszmarne wyniki: w sprincie dopiero 44 lokata (1+1) - [tutaj w biegu przegral z Pinterem ~80 sekund.
W pozostałym 2 konkurencjach w takze slabo.
Pinter wygrał ze swoimi krajanami we wszystkich 3 konkurencjach w Kontiolahti.
W poprzednim roku w sprincie tutaj w Hochfilzen Friedrich zaliczył swietny wystep zajmujac 4 miejsce (0+1) - kolejny austryjak byl dopiero 24. Christoph Sumann
W poscigowym Pinter takze swietnie bo 5 miejsce.
Wierze ze takze w tym roku zaliczy dobre wystepy na austryjackiej ziemi.
Wedlug moich szacować powinnien byc jutro miedzy 5 a 10 miejscem.
Kurs ciekawy skusze sie :ooo:
Wysłany: 06-12-2007, 22:51
a co mi tam, najwyzej bede zalowal - Kolejny typ na Pintera
Sprint [M] 10 km
Carsten Pump - Friedrich Pinter
Typ: Friedrich
Kurs: 1.649
Pinnacle
Pump niepewny na strzelnicy, jednak w sprincie w Kontiolahti spisal sie znakomicie 0+0 i 3 miejsce - w samym biegu i tak przegrał z Pinterem
Pinnacle chyba wierzy, ze niemiec jest w stanie powtorzyc ten wynik - ja nie wierze
Pump w individualnym 68 miejsce 6 bledow na strzelnicy (2+1+1+2) vs 7. Pinter 1+0+0+0
Po udanym starcie Pumpa w sprincie nadszedl czas na bieg poscigowy.. obaj panowie popelnili 4 bledy mimo to Austryjak wyprzedzic Carstena o 41 sekund
Wydaje mi sie ze niemiec nie jest w stanie powtorzyc wyczynu ze sprintu w Kontiolahti.
Friedrich jutro 10/10 mam nadzieje vs niemiec mysle ze zaliczy 2-3 pudla.
Wysłany: 07-12-2007, 09:21
Henkel, A - Olofsson, Anna-Carin 1 1,8
Olofsson nie wiele lepiej sie prezentuje w biegu tj okolo 5 -8 sec w sprincie czyli nie wiele zwarzyswszy na to ze na strzelnicy ma kikra Smile Kurs troszke przeszacowany spodziewalem sie kursu w granicach 1,6 Andrea jest w tym biegu kandydatka do zwyciestwa bo naprawde prezentuje sie od poczatku bardzo solidnie
Wysłany: 07-12-2007, 10:54
Wypadałoby też cos zagrać u ziemniaka.. oferta dzis mało ciekawa.. ale ostatecznie wysłałem dubelek w STS
Halvard Hanevold - Friedrich Pinter ( 2 ) 2.30
Bjorn Ferry - Aleksander Wolf ( 1 ) 1.55
AKO: 3.57
1) bo kurs na austryjaka wedlug mnie przesacowany, ja bym wysstawil 1.9-2.00
Hanevold po swietnym starcie w individualu, w ktorym zajal 2 miejsce (0+0+0+1) w sprincie zawiodl popisowo 56 miejsce przy 3 bledach - slaby bieg.
Halvard staruszek powoli jego kariera zbliza sie ku koncowi, w moim odczuciu ten zawodnik jest grozny w konkurencjach z 4 krotnym strzelaniem, gdzie potrafi strzelic nawet 20/20
W sprincie przy takiej samej ilosci zestrzelonych okienek powinien wygrać austryjak
W zeszlym roku w Hochfilzen taka sytuacja miala miejsce (norweg przegrał o 21 sekund. Niech i dzis sie tak stanie
2) Lubie grac na zawodnikow takich jak Ferry. Dobry strzelec do tego solidny biegacz. Sprint jest jego ulubiona konkurencja - w zeszlym roku do konca walczyl o mala krysztalowa kule z Greisem, ostatecznie jednak ulegajac niemcowi. Wolf pokazal w poprzednim sezonie ze jest zawodnikiem nieprzewidywalnym, bardzo dobre starty przeplatane z tymi fatalnymi. Grozny zawodnik, ale nieobliczalny.
W Kontiolahti w individualu 36 miejsce (0+1+1+2), w sprincie 43 (1+2) [podczas gdy Ferry miejsce 5. (0+0)]
W moim odczuciu zdecydowanie pewniejszy na strzelnicy Szwed Ferry, w biegu takze bardziej cenie Bjorna.
Tutaj stawiam na solidnosc.
Stawka nie za wysoka, bo az takiego przekonania do tego dubla nie mam, ale bardzo w niego wierze
Wysłany: 07-12-2007, 17:24
czuczu1910 napisał/a:
Henkel, A - Olofsson, Anna-Carin 1 1,8
Olofsson nie wiele lepiej sie prezentuje w biegu tj okolo 5 -8 sec w sprincie czyli nie wiele zwarzyswszy na to ze na strzelnicy ma kikra Smile Kurs troszke przeszacowany spodziewalem sie kursu w granicach 1,6 Andrea jest w tym biegu kandydatka do zwyciestwa bo naprawde prezentuje sie od poczatku bardzo solidnie
Wysłany: 07-12-2007, 17:26
czuczu1910 napisał/a:
Witam
Juz jutro przed nami kolejny wyscig w tym sezonie tym razem sprint a wiec kolejne emocje!!
Kruglov, N - Mesotitich, D 1 1,65
Musze przyznac ze tutaj kaske powiezam ruskiemu co juz jest absyrdem ale mimo wszystko Aystryjak duzo lepiej bieg choc nie jest w stanie odrobic nawet jednego pudla na strzelnicy w tytm biegu Nikolay bardzo rowny na strzelnicy choc polknal zolwia i dlatego nie plasuje go jak narazie wysoko na moj gust Mesotiitsch popelnia okolo 2 pudel a rusek napewno nie popelnii az tylu bledow co go uplasuje wyzej
Wysłany: 07-12-2007, 17:33
czuczu1910 napisał/a:
Greis, M - Rösch, M 1 1,55
Szanuje roscha ale narazie nie osiagnal nawet 70% swojej formy myli sie na strzelnicy i dosc przecietnie biega choc wiele dobrego o jego przeciwniku nie mozna powiedziec bo takze nie pokazuje tego na co go stac Moim zdanie greis rowniejszy i jego forma musi szybciej zwyszkowac bo zapewne bedzie walczyl jeszcze o najwyzsze pozycje w PS a wiec musi sie zbiera do zdobywania pkt Pierwsze zawody traktowal jako przetarcie i wejscie w sezojn od zawsze dobrze mu sie startowalo w Hochfilzen a wiec ja widze go w TOP 10