Nr Użytkownika: 124 Dołączył: 08 Kwi 2007 Posty: 491 Skąd: Warszawa
Status: Offline
Wysłany: 10-03-2008, 13:32 Ligi europejskie
Szwecja:
Hammarby - Skovde
Hammarby ostatnio gra świetnie. Wygrana u siebie z rywalem do tytułu 32:27 robi wrażenie. Rywal trochę bez formy, ostatnie 2 mecze to porażki. Gospodarze wygraną mogą sobie praktycznie zapewnić 1 miejsce w tabeli. 1 mecz wiecej i aktualnie 3 ptk. przewagi nad Savehof daje im mentalny spokój i swobodę w grze. Hammarby u siebie rewelacyjny wynik 10:0:2 przy bardzo dobrym bilansie bramkowym: +91 w 12 meczach. Ostatnie starcie pomiedzy drużynami zakonczyło się wynikiem 24:31 dla Hammarby, co upewnia mnie w tym, że drużyna gospodarzy wygra to spotkanie. Wart przypomnienia jest mecz sprzed roku z playoffow, gdzie Hammarby podejmowało u siebie drużynę Skovde i rozgromili ich 34:22. Także myśle, że linia ustawiona na poziomie 2.5 bramek jest grubo za nisko. Za pewniaka typuję zwycięstwo gospodarzy, za średnią stawkę handi.
Nr Użytkownika: 46 Dołączył: 05 Kwi 2007 Posty: 1539
Wysłany: 10-03-2008, 13:35
Tylko czemu 17 przewalili -11 z Lindesbergiem? To byl ostatni Hamarby jaki zagralem, neistety czasem maja dziwne wpadki i tutaj moze wlansie taka sie przytrafic. Rywale gonia po ostatnich porazkach a remis Hamarby tez pasuje.
Wysłany: 10-03-2008, 13:41
sly napisał/a:
Tylko czemu 17 przewalili -11 z Lindesbergiem? To byl ostatni Hamarby jaki zagralem, neistety czasem maja dziwne wpadki i tutaj moze wlansie taka sie przytrafic. Rywale gonia po ostatnich porazkach a remis Hamarby tez pasuje.
byli kilka dni po pucharze. poza tym Hammarby świetnie gra u siebie. Na wyjazdach zdarzają się wpadki. Napisałem też, że ostatnio grają świetnie, czyli miałem na myśli mecz z Guif czy Savehofem
Nr Użytkownika: 46 Dołączył: 05 Kwi 2007 Posty: 1539
Wysłany: 10-03-2008, 17:45
Don troche nas tu bajerujesz.
Nie gram tego meczu ale kilka faktow. Hamarby rozegralo 24 mecze i maja 3 punkty przewagi, za wygrana sa 2 punktu a druga ekipa ma 25 meczow czyli 1 miejsce juz jest zapewnione to po pierwsze, po drugie z tego co sie orientuje to w zwiazku z tym niektorzy beda odpoczywac, to nie oznacza, ze na pewno przegraja ale jako typer na stronie jednak powinienes to sprawdzac bo napisales:
"Gospodarze wygraną mogą sobie praktycznie zapewnić 1 miejsce w tabeli."
a trzeba jednak brac odpowiedzialnosc nie tlyko za typ ale rowniez za to co sie podaje w analizie. Ktos kto wejdzie i to przeczyta nie musi sprawdzac sytuacji z tabeli wiec wiesz. Naprawde nie czepiam sie Ciebie i nie mam zlych zamiarow ale blad jest duzy bo z meczy niby o 1 miejsce jest mecz o pietruszke.
Wysłany: 10-03-2008, 18:29
Widzę sly, że się czepiłeś i wylukałeś swoje brawo, bo sam przeoczyłem fakt. Sorka za to. Źle policzyłem i w ten sposob typ robi się w drugą stronę, bo skovde jeszcze walczy chyba o miejsce w PO. Mam nadzieje, że pozamiatają tak jak ostatnio i nie zrobią psikusa. Co do Twoich słów, to nikogo nie chcę "bajerować" pozdro
Wysłany: 10-03-2008, 23:09 Re: Ligi europejskie
donzamerro napisał/a:
Hammarby - Skovde
Hammarby ostatnio gra świetnie. Wygrana u siebie z rywalem do tytułu 32:27 robi wrażenie. Rywal trochę bez formy, ostatnie 2 mecze to porażki. Gospodarze wygraną mogą sobie praktycznie zapewnić 1 miejsce w tabeli. 1 mecz wiecej i aktualnie 3 ptk. przewagi nad Savehof daje im mentalny spokój i swobodę w grze. Hammarby u siebie rewelacyjny wynik 10:0:2 przy bardzo dobrym bilansie bramkowym: +91 w 12 meczach. Ostatnie starcie pomiedzy drużynami zakonczyło się wynikiem 24:31 dla Hammarby, co upewnia mnie w tym, że drużyna gospodarzy wygra to spotkanie. Wart przypomnienia jest mecz sprzed roku z playoffow, gdzie Hammarby podejmowało u siebie drużynę Skovde i rozgromili ich 34:22. Także myśle, że linia ustawiona na poziomie 2.5 bramek jest grubo za nisko. Za pewniaka typuję zwycięstwo gospodarzy, za średnią stawkę handi.
Typ: Hammarby -2.5
AKO: 1.80 (centrebet)
Sly nastraszył, szczypiornisci nastraszyli, ale swoje zrobic zrobili Niebywałe, bo jak zamykałem livescore, to było 25:27. Wchodzę niedawno na lajf i co? 32:29 idealnie
Wysłany: 26-03-2008, 03:16
Może ja czegoś nie wiem, a może i nie
Savehof - Lindesberg
Gospodarze w sezonie zajęli 2. miejsce w tabeli z bardzo dobrym bilansie u siebie 10:1:2, natomiast goście 5. miejsce z bilansem wyjazdowym 7:0:6. Kilkanaście dni temu zagrali ze sobą mecz i zdecydowanie (choć to może i mało powiedziane) wygrał Savehof, 31:21. Nie wiem ile zmieniło się w obu ekipach, aby wystawiać taki kurs na to spotkanie, ale całe h2h przemawia zdecydowanie za gospodarzami, którzy zawsze co sezon walczą o najwyższe cele. Tak jak pisałem, h2h dla Savehof i to znacznie: 8 wygranych i jeden wyjazdowy remis. Wygrane u siebie: 31:21, 33:29, 35:26, 36:27, 46:31. Może i niektore dość dawno, ale jakże wyraźne. Dominacja- jedyne co mi sie nasuwa. Gospodarze powinni w 1. meczu zmiażdżyc rywala, aby móc spokojnie przygotowywać się już do kolejnej, gdzie już tak łatwo nie będzie. Kurs 1.42 dla mnie to value i biorę bo szkoda przepuścić taką okazję. Możliwe, że mecz ostatniej rundy niewiele bedzie znaczyc w świetle meczu w PO, jednak gra u siebie a gra na wyjeździe robi różnicę i u siebie Savehof nie powinien mieć problemów
Jest 2 runda fazy grupowej Ligi Mistrzow.Dunczycy znalezli sie w niej dosc szczesliwie,gdyz w 1 fazie z bilansem 3-3 zajeli 2 miejsce w grupie.Pokonali dwukrotnie slabych Grekow oraz wygrali z Sarajevem u siebie i przegrali wyjazd z nimi 26:32,a takze 2 razy wysoko przegrali z hiszpanskim Ciudad Real 24:34 i 26:37.W ten sposob dosc szczesliwie znalezli sie w 2 rundzie gdzie przegrali u siebie w 1 kolejce z Kiel 31:43.Barcelona w 1 fazie wygrywala u siebie dwukrotnie 11 bramkami z Metalurgiem Skopje i Drammen HK.Dunczycy prezentuja sie fatalnie nawet w swojej lidze gdzie zajmuja 10 lokate na 14 zespolow z bilansem 6-2-11,wyjazdowe mecze 1-2-7.Nawet w lidze przegrywali wyjazdy wysoko:22:32 z Aalborgiem,23:31 z Nordsjaelland,20:31 z Viborgiem.Barcelona w swojej silnej hiszpanskiej lidze zajmuje 2 lokate z bilansem 15-0-3,u siebie 7-0-1(porazka tylko z sila Europy Ciudad Real).Jak wiadomo poziom lig dunskiej a hiszpanskiej jest zdecydowanie inny.Sile Barcelony stanowia m.in Dunczycy,w bramce Kasper Hvidt oraz Jesper Brian Noddesbo i Bolden z Hansenem.Jest rowniez skuteczny Wegier Laszlo Nagy oraz gracze hiszpanscy Gonzalez,Arenas,Lorenzana.Barcelona wprawdzie ma juz tylko iluzoryczne szanse na awans,poniewaz do 2 fazy liczone sa wyniki z 1 rundy gdy 2 razy przegrala z Kiel,a teraz doszla porazka z Ciudad Real i z bilansem 0-3 zajmuje 3 lokate w grupie wlasnie za Niemcami i swoimi rodakami,a przed Svendborgiem 0-3.Poziom obu ekip jest o kilka klas innych i wypada dzis to Barcelonie udowodnic,tym bardziej,ze wczoraj zaiwdli pilkarze i koszykarze W innych bukach linia wyzsza i wynosi -10,5 lub -11.5