Contador, tego pana chyba nie trzeba przedstawiać, jest w świetnej formie, już wygrał TDF ale dzis ma coś do udowdnienia, i sobie i wszystkim, czas odpłacić lancowi za te wszystkie docinki, a gdzie to zrobić jak nie na jego górze? Gdzie lance zachwycał wszystkich i wygrywał TDF. Contador pokazał, że wole ma, w czwartek zniszczył wszystkich swoich rywali o miejsce w top 10 na czasówce, ma niesamowitą lekkość jazdy w górach, myślę że dzis będzie warto próbować łapać jego win na żywo, gdy ktoś zdecyduje się na ucieczke, bo na pewno wtedy kursy podskoczą.
2 para to dość duża niespodzianka ze strony byłego torowca Wigginsa, który nigdy nie był dobrym góralem, jednak jak niektórzy mówią zgubił aż 10 kilo i mocno poprawił swoją jazde w górach , dzieki czemu świetnie radził sobie w górach zaskakując wszystkich, jednak chyba jego bak z paliwem jest już pusty, strasznie osłabł w końcówce czwartkowej czasówki i stracił na finishu 43 sekundy do cancellary, chociaż na 3 pomiarze czasu miał nad przewage 20 sekund. Natomiast niemiec z astany, jeździ niezły Tour i jak sądza nie którzy to on zdobędzie Top 3 a nie Lance, ja się z tym godzę, bo gdyby nie niemiec, amerykanin tracił by dużo więcej niż 5"21 bo kilka razy pomagał Lancowi gdy ten miał chwile kryzysu, jest soldinym kolarzem i sądzę, że da dziś rade, a dodatkowo liczę na "pomoc" wigginsa, a raczej jego niemoc
Tooootalna porażka, etap był zapowiedziany i miał być emocjonujacy a tu totalna klapa, nikt nie próbował, nikt z czołówki nie zaatakował, probował Andy ale sam się zabierać nie chciał a brat coś dziś nie był w stanie dotrzymać mu tempa no to sobie dojechali razem z contadorem, który też mnie zdziwił, że nic nie próbował no ale w sumie jemu już tylko na żółtej zalezało więc sobie pospacerował, dali dojechać ucieczce. Czyli oba typy nie weszły z tego samego powodu, bo gdyby przycisneli to Wiggins by odpadł, a takto jakieś interwały zrobili ala kenijczycy na bieżni i się kloden w tym pogubił