Obsada wyborowa, brak chyba jedynie O'Sullivan'a. Turniej nierankingowy, można się spodziewać róznych niespodzianek, chociaż wielu zawodników pewnie będzie go traktować jako rozgrzewke, czy sprawdzian przed Welsh Cup.
Grupa 1
John Higgins
Joe Perry
Ali Carter
Ryan Day
Grupa 2
Ken Doherty
Neil Robertson
Joe Swail
Stephen Lee
Marco Fu
Grupa 3
Shaun Murphy
Stephen Hendry
Stephen Maguire
Mark Selby
Tony Drago
Grupa 4
Graeme Dott
Peter Ebdon
Mark Williams
Ding Junhui
Dominic Dale
Wysłany: 06-02-2008, 18:09 Malta Cup 2008 | Snooker
To może ja zaczne:
Ken Doherty v Joe Swail 1 @1,65 BAH
Rok temu Doherty odpadł tutaj w ćwierćfinale z Ebdonem. Od początku prezentuje tutaj dobrą formę. Zwycięstwa 4-2 z Marco Fu i Stephenem Lee świadczą o wysokich aspiracjach zawodnika. Ken uważany jest za jednego z lepszych snookerzystów, w klasyfikacji ogólnej zajmuje 4 lokate. Rywal jego równiez Irlandczyk, ale z tej północnej części zajmuje 17 lokatę. W pierwszym swoim spotkaniu Swail dostał baty od Marco Fu 5-1. Trochę dziwi mnie tak wysoki kurs na Kena, ktory ma większe doświadczenie i jest bardziej utytuowany w tego typu imprezach. Ja próbuję, a wy?
Relacje z tego turnieju przeprowadza stacja Eurosport
Nr Użytkownika: 46 Dołączył: 05 Kwi 2007 Posty: 1539
Status: Offline
Wysłany: 06-02-2008, 19:58
Jesli jest mozliwosc rmeisu to kurs powinien byc okolo 1.85-1.90, przeciez Ken ma dwie wygrane i remis dla niego w tym meczu tez jest korzystny, Swail jesli przegra zegna sie z turnieje. Dla Kena wazny jest Welsh od poniedzialku.
Dziś postanowiłem prześledzić pary i natknąłem się na:
Ding Junhui - Dominic Dale 1 @1,90 WH 4/10
Chińczyk zajmuje 9 pozycje w rankingu światowym natomiast Walijczyk 31. Dominic ma juz pewny awans z 1 miejsca i myslę że nie specjalnie będzie się wysilał. 3 zwycięstwa z Dottem , Ebdonem i Williamsem świadczą, że jest mocny, ale ja liczę, że dziś nastąpi odprężenie i wyżej usytuowany w rankingu Chińczyk udowodni swoją wyższość. (dotychczas wygrał z Ebdonem i zremisował z Dottem).
Mark Williams - Peter Ebdon - Bardzo ciekawy pojedynek. Ebdon jeszcze bez zwycięstwa (Porażki po 2-4 z Junhuiem i Dale). Williams skąplikował sobie sytuację przegrywając z Dale 4-2. Miejsce w rankingu światowym 12 - 6. Dla mnie lekkim faworytem ze wzgledu na formę jest Williams, ale w tym pojedynku może być wszystko wiec z punktu widzenia bukmacherki NO BET.
Joe Perry - Ali Carter - Tu również bardzo wyrównana para, obaj Anglicy mają po 3 punkty (1 zwycięstwo i remis). Wyżej oceniam szanse tego drugiego, który zajmuje też lepszą pozycję w rankingu - 13 (Perry - 18), ale nie podejmę się zakładu na niego. NO BET
Stephen Lee - Marco Fu - Tu zdecydowanym faworytem powinien być Lee, jednak forma jaką prezentuje na początku roku nie zachwyca. Kurs na Anglika w bet365 (@4,50) jest warty zastanowienia. Reprezentant Hong-Kongu zajmuje dopiero 27 pozycje w rankingu. W tym turnieju wygrał tylko z najsłabszym w grupie Swailem. Porażki z Doherty i remis z Roberstonem nie czynią z niego jakiegoś super snookerzysty. Jeśli Lee chce się liczyć jeszcze w tym turnieju musi ten pojedynek wygrać i myslę, że tak będzie. Stawka 1/10
Stephen Hendry - Stephen Maguire - Pojedynek Szkotów, 8 snokerzysta świata z 10. Tu zdecydowanie NO BET. Chodz lepiej prezentuje sie ten pierwszy, ja to odpuszczam.
Mark Selby v Tony Drago - Obaj jeszcze bez zwycięstwa, zdecydowanie wyżej w rankingu jest Mark i on nie powinien miec kłopotów z odniesieniem swojego 1 zwycięstwa. Kurs jaki oferują na to zdarzenie bukmacherzy (~@1,25) nie zadawala mnie jednak i ominę go w moich propozycjach.
Wysłany: 07-02-2008, 13:42
Jesli V uzna, ze ten wpis nalezy usunac to tak uczynie ale musze napisac swoje zdanie bo cholera mnie bierze czytajac to co wyzej.
Snooker to szczegolna dyscyplina, w niej jeszcze bardziej liczy sie forma dnia / forma turniejowa, ponadto najwanziejsze:
ANALIZUJESZ SNOOKER NIE PISZ O RANKINGU
Miejscie litosc, przeciez to NIE MA ZADNEGO ZNACZENIA, nawet nie jednego rankingu wiec nie wiadomo na ktory sie powolujesz, ranking roczny ogolny pr., zawodnicy maja przerwy z roznych powodow, celem rankingu ogolnego stalego jest bycie w 16 (to podstawa) u lepszych graczy w 8 (NIC WIECEJ SIE NIE LICZY).
Malo tego, kiedy byla `walka` o 1 w rankingu to tak naprawde tylko Murphiemu jakos wzglednie zalezalo na tym bo jest mlody, niejako nowy w czolowce i moze mu ta 1 popraiw humor bo to taknaprawde nie oznacza nic, to nie jest tenis!
Wiec jak patrzec na te analizy w ktorych pisze sie ranking takie a nie inny, faworyt tne i ten bo ranking wyzszy, co to oznacza? To brzmi jak trudny wiesz a ponizej dopisek co autor mial na mysli, tylko, ze ja sie obawiam, ze nic bo analiza wg. mnie jest zla. Piszesz np. o formie Williamsa, smialo mozna wspomniec, ze to chyba najslabsza forma od 15 lat, Ty widzisz wyzsza? Na podstawie czego? Rankingu? Perry - Carter, tu rowniez ranking odgrywa role wg Ciebie, tylko, ze to nie ma zadnego znaczenia, Ali Carter mial byc nastepca Ronniego, mega talent zamieniony na drobne i cala masa zlych turniejow, Perry to inna bajka ale to jest przeciez Malta turniej ZAPROSZENIOWY dla kasy, od pon. jest Welsh.
Lee - Fu faworyt Lee? Komedia. Dwie przegrane a Fu jesli wygra awansuje, gdzie tu faworyt w postaci Stephena? Znow bzdury o rankingu Fu, Marco grea od 97 roku zawodowo w snookera i to jest rok przelomowy, wygrana w Aberdeen z Ronnim i wejscie do czolowki an dobre wiec co ma do tego ranking? Powtarzam to nie tenis. Maguire to nie jakis 10 grajke swiata tylko 2 lub 3 (w zasadzie mozna przyjac, ze zdecydowanie 2 na swiecie) 10 wyczytales pewnie z jakiegos lipnego rankingu.
To nie jest wpis personalny tyczy sie ogolu, wiem, ze dostane agresywne odpowiedzi, ze sie przemadzam itd ale snooker jest dla mnie rowny z tenisem i nie sadze aby V tolerowal analizy teniswy pisane na takim poziomie. Nie mam nic do autora analizy, po prostu chcial dobrze ale wyszlo jak wyszlo, tak sie nie robi snookera
To co tu piszemy wplywa na jakosc calego forum, kazdy robi bledy, ja tez mam wiele analiz niedociagnietych lub takich jak Rainer - Beck ale to co czytam wyzej to jest dla mnie nie do akceptacji
Sly kazdy typując dane zdarzenie sugeruję się czymś innym. Ja stawiając na snooker patrze na statystyki, które bąź co bądź są wykładnią tego co prezentują zawodnicy. Twoje przemądrzanie odnośnie tego jaki to jestes super typer i analityk nie przechodzą proporcjonalnie w zysk jaki masz na stronie, więc chyba warto coś zmienić. Dla ciebie ważne jest kto kiedy ma samolot, kto ma miesiączkę, a kto ma urodziny dla mnie ważniejsze są statystyki i zgodze się z tobą że liczy się dyspozycja dnia, ale idąc dalej to w każdym sporcie to się liczy więc nie odkryłeś ameryki. Niechce dyskusji na forum więc na tym zakończe tą polemikę jeśli chcesz możemy o tym porozmawiać na PW. Tyle
Wysłany: 07-02-2008, 14:02
ski napisał/a:
Twoje przemądrzanie odnośnie tego jaki to jestes super typer i analityk nie przechodzą proporcjonalnie w zysk jaki masz na stronie, więc chyba warto coś zmienić. Dla ciebie ważne jest kto kiedy ma samolot, kto ma miesiączkę, a kto ma urodziny dla mnie ważniejsze są statystyki i zgodze się z tobą że liczy się dyspozycja dnia, ale idąc dalej to w każdym sporcie to się liczy więc nie odkryłeś ameryki.
Tak jak myslalem atak.
Rob co chcesz, dla mnie te wpisy sa dowodem ze nie masz pojecia o snokerze, papa
ed.: nie zawsze wiedze da sie przelozyc na dobre typy, tak bywa neistety.
Ostatnio zmieniony przez sly 07-02-2008, 14:05, w całości zmieniany 1 raz
ski, także się z tobą nie zgadzam. Nie znam się na snookerze, traktuje ten sport jako taką czasem rozgrywke. Kawka + Roonnie
ski napisał/a:
Ja stawiając na snooker patrze na statystyki, które bąź co bądź są wykładnią tego co prezentują zawodnicy
prezentują? forma dnia/turnieju jest najważniejsza... gdyby tak było jak mówisz to nigdy by te rankingi nie ulegały zmianie
ski napisał/a:
Twoje przemądrzanie odnośnie tego jaki to jestes super typer i analityk nie przechodzą proporcjonalnie w zysk jaki masz na stronie, więc chyba warto coś zmienić
Może sly statystyk w tamtym roku wyśmienitych nie miał, ale też miał dużo pecha. Ja szanuje go za wiedze, bo ma on baaardzo pokażną z wielu dziedzin (nie do pojęcia dla mnie hehe). Czytając tą wypowiedź straciłeś troche w moich oczach.
Nr Użytkownika: 3 Dołączył: 01 Kwi 2007 Posty: 2031
Wysłany: 07-02-2008, 14:06
Prosze dyskutowac uzywajac jedynie rzeczowych argumentow. Nie pozwole na wyzwiska. Dyskutujemy na temat konkretnych spotkan a nie piszemy o stylu typowanai danych typerow. Argumenty Panowie...
Ja sie na temat snookera nie wypowiem bo sie na nim nie znam ale jako powazni ludzie powinniscie umiec dyskutowac
Wysłany: 07-02-2008, 14:14
Jesli ktos przeczyta takie bzdury to wiecej tu nie wroci, zreszta moge poprosic osoby ktore zajmuja sie snokerem i wpisza sie tu koledze ski w sprawie rankingu.
Widac, ze nie znasz sie na tym sporcie ale na sile chcesz obstawiac. W dalszym ciagu ciekawi mnie na jaki ranking sie powolujesz odpowiesz nie atakujac?, dlaczego napisalem, ze warto byc w 8-16-32, napisz tez czym roznia sie stoly na Malcie i na Mastersach, napisz kiedy zawodnik moze popawic o czyszczenie bili, w jakich warunkach moze poprosic o odtworzenie sytuacji na stole po faulu rywala itd. sprawdzimy co wiesz o snokerze.