Forum bukmacherskie , Typy bukmacherskie Vendetta Picks Strona Główna  
  Forum bukmacherskie , Typy bukmacherskie Vendetta Picks
livescore  Livescore    http://vendetta-picks.net/czat Czat    Szukaj  Szukaj    Użytkownicy  Użytkownicy   

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Forum bukmacherskie , Typy bukmacherskie Vendetta Picks Strona Główna » Analizy, Informacje, Sugestie » Inne sporty » Welsh Open 2008 | Snooker
Welsh Open 2008 | Snooker
Autor Wiadomość
efbeer 

Nr Użytkownika: 818

Status: Offline

Wysłany: 12-02-2008, 15:11   Welsh Open 2008 | Snooker

Drabinka :
http://www.worldsnooker.c...rawsheet-84.htm

Poprzedni zwycięzcy :
2005 Ronnie O’Sullivan bt Stephen Hendry 9-8
2006 Stephen Lee bt Shaun Murphy 9-4
2007 Neil Robertson bt Andrew Higginson 9-8

TV :
Eurosport
Eurosport 2

No coż turniej już się zaczął, temat był - ale znikł ;p

Widzewiakzdw 

Nr Użytkownika: 80

Wysłany: 14-02-2008, 10:27   

Spotkanie: S.Murphy-M.Williams
Data: 14.02.2008
Nazwa turnieju:Welsh Open
Typ: 1
Kurs: 1.52 Fortuna

Analiza: Czas zarobic na snookerze Shaun Murphy swiezo upieczony zwyciezca Malta Cup spotka na swojej drodze emeryta Marka Williamsa ktory lata swietnosci ma juz za soba. Do zagrania tego typu sklonilo mnie wczorajszy mecz ktory ogladalem pomiedzy Williamsem a Fu . Walijczyk popelnial mnostwo prostych bledow ktore azjata nie potrafil wykorzystac mimo prowadzenia 4 - 2. mecz zakonczyl sie wynikiem 5 - 4 gdzie w dziewiatym fremie Mark moze mowic o duzym szczesciu poniewaz Fu mogl spokojnie skonczyc mecz na swoja korzysc. Tak jak pisalem wczesniej emerytura to miejsce dla Williamsa mimo tak utytuowanej kariery dzisiaj nie daje mu wiele szans z młody Shaun Murphy ktory nie popelnia prostych bledow czesto buduje duze breaki i przede wszystkim jest glodny sukcesu a wiadomo motywacja jest bardzo waznym elementem w kazdym sporcie. Podsumowujac fachowcem od snookera nie jest ale dzisiaj licze ze Murphy upora sie Williamsem.

5 - 2 <plus> <plus> <plus>
Ostatnio zmieniony przez Widzewiakzdw 14-02-2008, 22:55, w całości zmieniany 1 raz  

sly

Nr Użytkownika: 46

Wysłany: 14-02-2008, 12:08   

S.Lee - M.Judge 1 1.61 2/10

Nie mam watpliwosci, ktory zawodnik jest lepszy, Stephen mial bardzo dlugi kryzys i dopiero na SAGE wrocil ze wspanialym stylu dohodzac az do finalu. Lee to jeden z tych zawodnikow ktorzy najpiekniej prowadza biala bile po stole, mimo nie najlepyszch warunkow fizycznych (a czasem to ma znaczenia nawet w snookerze) gra bardzo ladnie. Slaby wystep na Malcie ale to tylko wiekszy trening przed Welsh Open. Lee wczoraj zaczal bardzo zle, 1:3 z Higginsonem ale po przerwie wroicl jakby odmieniony, 20 minut i nagle pojawia sie inny Lee, ten Lee z SAGI. Wygrywa 4 greamy pod rzad i caly mecz 5:3, fantastytczny powrot do meczu. Rywal Stephena dosc slaby, moim zdaniem skazany na to aby leciec w dol, Michael rozegral tu dwa mecze i dwa trudne oraz dlugie. Pokonal 5:4 Nigela Nonda oraz w takim samym stosunku rozprowail sie z fatalnie spisujacym sie od dluzego czasu Graemem Dottem (to juz troche ponad 10 porazek z rzedu szczuplego Szkota). Dwa mecze po 5:4, styl marny ogladalem kawalek meczu z Dottem, padaka z obu stron, Lee po wczorajszym poworcie bedzie na fali, mysle, ze wygra do 2 lub do 3. Kurs z pinn.

efbeer 

Wysłany: 14-02-2008, 13:47   

14:00 Perry, J - Bingham, S 1 1.70 unibet 6/10 :klaskanie:

Pojedynek będącego w dobrej dyspozycji Perry'ego, z Bingham'em, który może mówić o wielkim farcie, że wogóle znalazł się w 1/16. Maguire zagrał jak amator, nie ma o czym mówic. Perry wydaje się mocny, gładko wygyrwał swoje pojedynki (5-2 z Parrotem i 5-1 z Ebdonem), z tego co widziałem chwile meczu z Ebdonem to prezentował wysoki poziom.
Moim zdaniem nie ma nad czym sie zastanawiać tylko grać to, i to całkiem mocno.

5-2 <plus> :yahoo:

P.S.
Rooni mnie zaskoczył ;/ nie spodziewałem się po nim takiej gry, ale teraz widze ( tak jak chyba większośc oglądających jego ostatnie mecze ), że jest jednym z mocnych faworytów Welsha.
Ostatnio zmieniony przez efbeer 15-02-2008, 13:20, w całości zmieniany 1 raz  

Widzewiakzdw 

Nr Użytkownika: 80

Wysłany: 14-02-2008, 23:00   

Podsumowujac dzisiejszy dzien w tym dziale 100 % skutecznosc , mecz Murphygo ogladalem osobiscie i sie nie zawiodlem chociaz po wyniku do przerwy mialem pewne obawy co do koncowego rezultatu na szczescie Walijczyk nie sprostal poziomowi jaki prezentowal Murphy . Oby wiecej takich dni bukmacherzy maja jeszcze duzo gotowki do rozdania :klaskanie: .

KaweX 
Administrator

Nr Użytkownika: 2

Wysłany: 16-02-2008, 10:38   

jak nasi specjaliście oceniają Finał Ronnie-Hendy ? jaka jest szansa, że zobaczyliśbyśmy tych 2 panów w finale

Ronnie chyba "powinien" sobie poradzić z Murphym

no ale Hendry będzie miał ciężko chyba z Selbym, który tutaj jest wymieniany na jednego z poważniejszych osób do wygrania

sly

Nr Użytkownika: 46

Wysłany: 16-02-2008, 12:18   

Selby - Hendry 1 1.57 2/10

Chyba nikogo ten typ nie zdziwi, Selby to caly czas forma zyciowa i nie zanosi sie aby szybko spuscil z tonu aczkolwiek uwazam, ze final moze przegrac (osobiscie wolabym w finale widziec Murphego chociaz nie lubie go to cenie jego gre). Mark gra bardzo dokaldnie, bardzo regularnie, dosyc wolno i nudno a to rywali moze tylko denerwowac. Snookerzysci, ktory lubia szybka gre nienawidza takich slimakow przy stole a najgorzej jesli sa do bolu dokladni, tak bylo z Higginsem, tak bedzie z Hendrym. Czasem regularnosc Selbiego koajrzy mi sie z Gastonem Gaudio z najlepszych czasow. Niby nic takiego nie grala le wygrywal wlasnie tymi elementami. Na Selbiego potrzebny jest ktos rownie mocny, w formie a na dodatek z duza dawka cierpliwosci, i Ronni i Murphy to godni rywale, rowniez Maguire jesli przylozylby sie do gry a nie odpadal w 1 rundzie. Hendry juz dawno nie byl w polfinale, jego czas minal chociaz zycze mu jak najlepiej i uwazam, ze jest jeszcze w stanie wygrywac turnieje ale tylko wtedy jest w slabej formie bedzie wlasnie tych 4-5 czolowych zawodnikow. Dla Hendrego 1/2 to duzy sukces, podejdzie do meczu na luzie, on doskonale wie, ze zrobil swoje, Selby jest faowrytem i musi wygrac a to dodatkowe obiazenie ale jak powszechnie wiadomo jesli chodzi o psychike to jest na samym szczycie wsrod snookerowych gwiazd, mimo to stawka nie za duza, bez szalenstw.

efbeer 

Wysłany: 18-02-2008, 16:36   

<wygrana>

Kto by się spodziewał przed Welshem, że to akurat Selby zostanie zwycięzcą. Powiedzmy sobie szczrze, miał chyba najgorszą drabinke turniejową ze wszystkich zawodników - Doherty, Higgins, Hendry. W każdym z tych meczy - przynajmniej ja - upatrywałem jego porażki. Szedłem za ciosem stawiając przeciw niemu do końca. Po 13 framie w finale, byłem już prawie pewnie ( pewnie jak większość ), że Rooni triumfuje. Aleee Selby pokazał klase, wygrał kolejne 4 frame z rzędu i ze stanu 5-8, wyszło w końcu 9-8 :)
Jego gra na tym turnieju przekonała mnie do niego ( nigdy za nim nie przepadałem ). Po Welshu Mark stał się numerem 4 światowego snookera ( wskoczył miejsce wyżej, z piątego ).
Gratulacje Mark ! Piękny turniej <wygrana> :respect:

KaweX 
Administrator

Nr Użytkownika: 2

Wysłany: 18-02-2008, 16:39   

no niby brawa, ale ja oceniam ten mecz trochę jako Ronnie przegrał ten mecz, bo głupie błędy o tym zadecydowały. No ale Ronnie nie zmartwiony i to najwazniejsze, olewka, w wywiadzie mówił, że gra jego rywala go nie zachwyciła

Ronnie za rok wygrasz ;)

Forum bukmacherskie , Typy bukmacherskie Vendetta Picks Strona Główna » Analizy, Informacje, Sugestie » Inne sporty » Welsh Open 2008 | Snooker