Nr Użytkownika: 46 Dołączył: 05 Kwi 2007 Posty: 1539
Status: Offline
Wysłany: 24-03-2008, 14:03 China Open
Wszystkie informacje na stornie http://www.worldsnooker.com/ (livescore, draws). Turniej na antenie ES ale wiadomo jak to jest jesli relacje sa z Chin, nie najlepsze godizny dla Europy. Zapraszam do dyskusji.
Nr Użytkownika: 46 Dołączył: 05 Kwi 2007 Posty: 1539
Wysłany: 24-03-2008, 14:09
R.Day-M.Stevens 1 1.71 1/10
Stevens jest na snookerowym dnie, nawet w pokazowkach potafi wtopic do zera, nie wiem jak mozna nie widziec faworyta w Dayu. Wiadomo, ze Ryan ma rozne fochy i moze zagrac slabo chociaz Welsh Open nie ma co narzekac, ogral Marka Allena 5:2 i przegral z Hendrym 5:4 a przeciez Hendry rozgrywal super turniej, dlatego nie rozumim kursow bo Stevens juz dawno nie zrobil zadnego wyniku. Ostatnie wygrane turnieje to rok 2005, potem juz bylo gorzej ale jeszcze jakis poziom tryzmal, na dzis Ryan Day duzo lepszy.
Ostatnio zmieniony przez sly 30-03-2008, 17:49, w całości zmieniany 1 raz
R.O'Sullivan - Guodong+2,5 2 @ 2,25 bet 365 5-3(5,5)
R.O'Sullivan - Guodong 2 @ 6 bet 365
Pragne sie podzielic swymi przemysleniami odnosnie snookera.Gdyby turniej byl rozgrywany na Wyspach , to takie typy graniczylyby z czystym szalenstwem ale...co roku dochodzi tam(w Chinach) do ogromnych sensacji.Tak tez jest tym razem juz w pierwszej rundzie odpadli :Maguire (0-5 !), Ding (3-5) M.Fu (2-5).Mysle ze tak sie dzieje z 2-ch powodow.Wiekszym prestiem ciesza sie turnieje na Wyspach, moze tez zmiany czasowe swoje robia, ale tez drugi wazny powod, bodajze w polowie kwietnia rozgrywane sa M.S.Z tych trzech typow najbardziej mi sie podoba typ na Guodonga+2,5.Otoz R.O'Sullivan to moim zdanie najlepszy snookerzysta, ale mysle ze przylecial do Chin by wypelnic tylko zobowiazania w stosunku do federacji, to wiadomo wielki rynek , wiec taka postac przyciaga sponsorow , TV itd.Za przeciwnika bedzie mial mloda wschodzaca gwiazde(chinczyk) ktory rozegral juz 2 mecze, pokonujac Holta 5-3 i bardziej utytuowanego rodaka Dinga 5-3.Jesli nawet Ding sie 'podlozyl" to Guodong gral naprawde super(ogladalem), pewnie wbijal, super prowadzil b. bile.Ronnie w ub. roku byl 'bohaterem' wielkiego skandalu , jaki wywolal na konferencji prasowej.Moze wiec bedzie chcial powoli pakowac walizki,a jest ku temu dobra okazja, rywal dobrze dysponowany , w dodatku reprezentant gospodarzy , wiec wszyscy beda zadowoleni.Jesli Ronnie mysli wygrac mecz , to uwazam ze nie zrobi lania chinolowi a wynik 5-3 bardzo realny , bowiem dzisiaj pokonal slabego F.O'Briena tracac 3 frejmy.Podobnie rzecz sie ma w pojedynku Higgins - Pengfei.Higgins juz jedna noga w pierwszym swoim meczu byl w "grobie' , bowiem przegrywal 0-4 by ostatecznie wygrac 5-4.Mysle ze nie bylo to wyrezysorowane, tylko na zasadzie wygram , to wygram.Nastepnym razem juz tak byc nie musi, bo rywal glodny sukcesu.W dodatku Higgins w tym roku gra duzo slabiej , wiecej bowiem czasu poswieca dla licznej rodziny, nie majac duzo czasu na snookera.Wpisalem tylko swoje przemyslenia , nie namawiam do gry , gdyz mam ostatnio fatalna passe, wiec sami wiecie , ale....ten Guodong+2,5 korci
ps. sensacji nie bylo , ale mlody Gluodong wykonal plan minimum ugral 3 frejmy, jednak zostawil doskonale wrazenie.Nie wystraszyl sie ikony Swiatowego snookera, gdy ten na samym poczatku mial wysmienite wejscie i juz po kilku minutach prowadzil 2-0.Nawet zdawac sie moze ze publicznosc bardziej podziwiala , oklaskiwala Anglika niz swojego gracza, czym inni gracze byliby zdegustowani.Tym wieksze brawa ze Gluodong pozbieral sie i takze swoja gra mogl sie podobac, brawo! Tym wieksze ze Ronnie nie zastosowal taryfy ulgowej , to mlodzian Mistrzowi 'wykradl" 3 frejmy.Natomisat Higgins pokazal dzisiaj klase i nie bylo szans na inny wynik , jak wysoka wygrana nad Pengfeigiem.
Ostatnio zmieniony przez wasp 02-04-2009, 16:00, w całości zmieniany 1 raz
Z gory przepraszam ze typ zamiszczam w starym temacie , ale turniej Masters jest dosc krotki i nie oplaca sie zakladac nowego.Musze przyznac ze juz od pewnego czasu powiedzialem sobie by snookera nie grac tak niskich kursow.Jednak Mark Williams po slabych okresach swojej kariery ostatnio prezentowal sie b. dobrze i mimo iz rywal pieknie przeszedl kwale , to jednak Mark jest tu zdec. faworytem.Szukalem gdzies hc-1,5 na Marka , ale tylko bet365 dal takowy, jednak kurs 1,66 na to zdarzenie jest maly, wiec w razie wyrownanego meczu nie ma co ryzykowac, niemniej jak wspomnialem to Mark powinien ograc rywala i mysle ze obedzie sie bez nerwowki.Jednak bardzo ciekawi mnie mecz (dzisiaj godz. 20.00) King - J.White, do 2-3 dni rozmyslam o tym spotkaniu.Kurs na J.white byl w sb 2.8 teraz 2,75 ale to bardziej zrownania z innymi bukami kursu.Mimo iz King zajmuje 15 m. w rankingu , to nie uwazam go za jakiegos super gracza i mysle ze obaj rywale + R.McLeod to najslabsi gracze ktorzy zaprezentuja sie w Mastersie.Rozmyslam , ale jeszcze sie waham czy nie sprobowac White'a ale tylko za 2/10, bo jesli ma sprawic niespodzianke to rywal jest do pokonania , to solidny gracz , ale tylko dobry ..."rzemieslnik".Wiem ze White to juz tylko ...nazwisko i lata super gry ma dawno za soba, ale...cos chyba drgnelo w jego grze na +.No ...rozmyslam nadal.
ps. poprawilem date, bo omylkowo wpisalem miesiac ...luty, oczywiscie mecz jutro godz. 12.00
Ostatnio zmieniony przez wasp 10-01-2010, 10:42, w całości zmieniany 2 razy
Nr Użytkownika: 155 Dołączył: 10 Kwi 2007 Posty: 557
Wysłany: 10-01-2010, 17:19
J.White - M.King 1 @ 2,75 3/10 sb
Postanowilem jednak zaryzykowac i postawic az 3 j. na dinozaura swiatowego snookera , mimo iz jak wspomnialem w poprzednim poscie lata swietnej gry ma juz za soba.Chyba przekonal mnie artykul :
http://www.eurosport.pl/s...arcie-dla-white'a_sto2178426/story.shtml
http://www.eurosport.pl/s...545/story.shtml
wynika z nich ze jest zdeterminowany i moze przy wspierajacej go publicznosci upora sie z rywalem.
ps. licze ze Jimmy odwdzieczy sie dobra gra , za przyznanie dzikiej karty, a czy to wystarczy do wygrania , to dopiero sie okaze
Ostatnio zmieniony przez wasp 10-01-2010, 17:24, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 25-01-2010, 18:03
Ali Carter - Mark Davis 1 @ 1.4 sb 7/10
Zbytnio nie ma co tu opisywac , jesli Alister potraktuje ten turniej powaznie , to w tym pojedynku zwyciezyc moze tylko jeden zawodnik.Jednak zycie juz dosc mnie doswiadczylo, wiec stawka 'tylko" 7j.
Wysłany: 27-01-2010, 18:54
Ali Carter +1,5 - N.Robertson 1 @ 1,9 sb 4/10
Troszke zaluje , gdyz w milenium byl zaklad na over7,5 frejma @ 1,7 ale nie mialem co dolozyc do zakladu.W tym meczu spotkaja sie dwaj wspaniali gracze.Zawsze kibicowalem Robertsonowi , fajny i sympatyczny z niego gosc, nawet gdy mu nie idzie , to potrafi zachowac fason i czasem jakims zartem rozbawi publicznosc.Procz tego gra genialnie.Jednak i Allister to Swiatowa czolowka snookera.Ogladalem jego mecz z M.Davisem i...potrafil zagrac przecietnie , ale....byly tez wyborne wbicia i pozycjonowanie b. bili.Jesli obaj zagraja na swoim najwyzszym poziomie , to moze to byc wspaniala uczta do ogladania, a wynik moze rozstrzygac sie w ostatnim tj. 9-tym frejmie.Troszke jestem zdziwiony ze kurs na win Cartera wynosi az @2.5.W moim odczuciu minimalnym faworytem jest faktycznie Neil , ale przy tak dobrym rywalu ,kazda pomylka moze oznaczac przegrana, stad moj zaklad Ali Carter+1,5
Jesli chodzi o pierwszy mecz , to w moim odczuciu, jesli Mark zagra na swoim , nawet obecnym poziomie , to nie powinien miec wiekszych klopotow z rywalem.Wierze , bo widac to po ostatnich wynikach Wlliamsa ze wraca do swojej najwyzszej dyspozycji i nie wydaje mi sie by ten mecz odpuscil.Czemu wiec taka mala stawka 6/10 , bo to snooker i bywaja zaskakujace rezultaty , w dodatku kurs mizerny , wiec w razie jakiegos kataklizmu zal stracic np. 10j. na kursie 1.4. Jednak wszystkie gwiazdy na niebie wskazuja ze Mark to wygra.Rozwazalem nawet hc-1,5 na Marka , ale kurs 1,6 malo atrakcyjny.Rywal jakies 3-4 lata temu mial jeden wystrzal formy , jesli pamiec mnie nie myli dotarl az do polfinalu , badz finalu, jednak ani wczesniej , a tymbardziej pozniej juz nie odnosil znaczacych wynikow.Licze wiec ze Mark zagra fer i pokona bez wiekszych klopotow , w sumie sympatycznego Higginsona.
Carter - Day stawiam w tym pojedynku na bardziej ogranego i ..."odpowiedzialnego' gracza.Wczoraj sledzilem do stanu 4-1 pojedynek Ali Carter - Robertson i musze przyznac ze Ali gral b. dobrze, chociaz ciezko to ocenic w 100% gdyz nie dostarczyl emocji Neil, gral slabo, myslami jakby nieobecny w meczu.W sumie uwazam ze mimo iz rywal zagral slabiej to pokonanie Robertsona robi wrazenie i zal by bylo przegrac z potencjalnie slabszym Day'em.Carter to juz uznana "firma" , a Ryan przeplata swoje wystepy raz lepiej raz gorzej , ale jakiegos wielkiego szalu , to on nie robi i oby tak bylo tez jutro!
Ciezki do typowania ten final, z racji ze Ali Carter broni tytulu z ub. roku,a ta sztuka z roznych turniejow udala sie O'Sullvanowi ostatnio w 2005 r. wiec teoretycznie szanse Allistera sa kiepskie.Rywal tj. J.Higgins obok wspomnianego O'Sullivana to najlepszy gracz ostatnich lat.Jesli mialbym na sile obstawiac to win Higginsa , ale kurs na to zdarzenie uwazam zbyt niski(1.4) John , nie zwykl przegrywac finalow , tym bardziej po pokonaniu w polfinale najwiekszego rywala tj. Ronniego.Lepiej wiec odpuscic granie na zwyciezce, bo roznie moze byc w tym meczu.Jak juz wspomnialem obaj w tym turnieju prezentuja sie wybornie , wiec mysle ze dosc dobrze wyglada zaklad na over 14,5 frejma , gdyz final toczony jest do 9 wygranych partii, a wynik np. 9-6 przy dobrze prezentujacych sie graczach wyglada dosc obiecujaco.Jednak stawka tylko 4 j., gdyz rozne rzeczy moga sie dziac w finale.
Jesli chodzi o pierwszy mecz , to w moim odczuciu zdecydowanym faworytem jest chinczyk, mimo mlodego wielku gra wspaniale i trudno mi sobie wyobrazic by nie chcial zagrac u siebie , a pewnie bedzie traktowany jak bozyszcze.Stawkowal bym nawet ten mecz 10/10 ale jest jedno male ale...otoz turniej glowny bedzie w Chinach , wiec w razie wpadki zapewne Liang Wenbo dostanie 'dzika karte' jesli jest taka mozliwosc? To obok lub razem z Dingiem - najlepsi azjaci tego sportu.Co sie tyczy drugiego meczu , to....typ bardziej na czuja , bowiem kilka dni temu Dott ogral Dohertego , wiec licze na maly rewanz Kena, ale i tu moze byc roznie gdyz nie wszyscy dojrzali juz gracze, glownie "wyspiarze"- chca jechac do Chin.Poczatkowo stawkowalem 5/10 ale ostatecznie 4/10 to troszke mecz o podwyzszonym ryzyku, ale cos mi .....mowi ze Ken ten pojedynek wygra!
Nr Użytkownika: 1776 Dołączył: 05 Sty 2011 Posty: 378
Wysłany: 02-04-2011, 12:27
Spotkanie: Junhui D. - Selby M.
typ: 2
kurs: 1.85
buk: bet-at-home
Snooker czyli dla większości Polaków dyscyplina kompletnie anonimowa.Również ja zacząłem interesować się tą dyscypliną dopiero rok temu,ponieważ promuje ją stacja Eurosport.W dzisiejsze popołudnie czasu polskiego dojdzie do spotkania półfinałowego China Open pomiędzy miejscowym Junhui, a snookerzystą angielskim Markiem Selbym.
Ding to wg mnie najlepszy snookerzysta chiński,w 2005 roku wygrał właśnie ten turniej i zamierza to powtórzyć.Na pewno sporą pewność siebie daje mu to że gra we własnej ojczyźnie.W tym turnieju pokonał następujących rywali:
Lee, Stephen vs. Junhui, Ding 2:5
Hendry, Stephen vs. Junhui, Ding 2:5
Junhui, Ding vs. Maflin, Kurt 5:4
Oglądałem go wczoraj urywkami z Lee i prezentował się dobrze,ale nie grał na miarę swoich pełnych możliwości,jak i przez cały ten turniej.
Selby wychował się w państwie rodzącym świetnych snookerzystów.Właśnie z Wysp Brytyjskich pochodzą najlepsi zawodnicy.Z całą pewnością należy do nich Mark.Wczoraj grał o tej samej godzinie co Ding,ale to na jego spotkaniu skupiła się moja uwaga.Muszę przyznać,że po za pierwszymi dwoma frejami gdzie popełniał dość proste błędy potem grał bardzo dobrze.Oto jego wyniki z tego turnieju:
Open Carter, Alistair vs. Selby, Mark 1:5
Milkins, Robert vs. Selby, Mark 1:5
Selby, Mark vs. Fei, Tian Peng 5:3
W półfinale gra się do 6 zwycięskich frejmów.Na zwycięzcę czeka już Judd Trump.Wydaje mi się że zagra z nim Anglik,ale czy tak się stanie dowiemy się oglądając spotkanie,którego początek jest zaplanowany na godzinę 13:30.