Vendetta Picks Strona Główna  
  Vendetta Picks
livescore  Livescore    http://vendetta-picks.net/czat Czat    Szukaj  Szukaj    Użytkownicy  Użytkownicy   

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Vendetta Picks Strona Główna » Analizy, Informacje, Sugestie » Koszykówka » archiwum » WNBA
WNBA
Autor Wiadomość
Zynio
[Usunięty]

Nr Użytkownika: -1

Status: Offline

Wysłany: 17-09-2008, 14:00   

Tak wygląda obraz Play-Off. Pierwsze typy już wieczorem :) Trzeba będzie odrobić straty z ostatnich dni sezonu regularnego.

Zapraszam !

Zynio
[Usunięty]

Wysłany: 18-09-2008, 11:42   

Dzisiaj grają NY - CON i SAC - SAS, w obu przypadkach ciężko jednoznacznie stwierdzić kto zwycięży. Zwróciłem uwagę na zakłady oferowane przez BWIN, który systematycznie na PO daje zakłady specjalne na graczy. Z dzisiejszych meczy na razie moja uwagę zwróciła pozycja na Janell McCarvile. Jest to zawodniczka bez kompleksów, gra twardo i zdecydowanie. Obecny sezon jest dla niej bardzo udany. Ostatnio miała lekką kontuzję pleców, ale wszystko już powinno i chyba jest w porządku. Grała w ostatnim spotkaniu z Detroit więc powinno być ok z jej zdrowiem. Dzisiaj grają w MSG więc lekki handicap po stronie NY. Myślę że Janell powinna na własnym parkiecie odnaleźć własną klepkę na parkiecie, ponadto wjazdy pod kosz, ewentualne rzuty wolne. Wszystko wykonuję na wysokiej skuteczności. Ostatnimi czasy Liberty opierały swoją grę na zawodniczkach obwodowych, często próbując swoich sił zza linii 3-punktów. Jednak efekty były b. średnie, bo jak wiadomo samymi rzutami 3 -pktowymi się nie wygrywa meczu, zwłaszcza że to już PO. Gra taka była poniekąd wymuszona, bo nieobecna była McCarville a i stawka meczów nie była taka jak dziś bo wówczas wszystko było już jasne. Myślę że dzisiaj taktyka Liberty opierać się będzie na grze podkoszowych (czy to McCarville, Kraayeveld czy Davenport), po to by w jakiś sposób wyeliminować/ podmęczyć najjaśniejszą postać Sun ostatnimi czasy czyli T. Whitmore. W tym starciu spodziewam się 3 spotkań w serii. Myślę że mimo gorszej dyspozycji ostatnio (choć mecz z Silverstars (wyjazd) daje nadzieję że wszystko idzie w lepszym kierunku) to jednak Sun zagrają w Finale Konferencji.

J. McCarville powyżej 13.5 pkt @ 1.85 ( bwin 6/10) <minus> 13 pkt :niegrzeczny:

Zynio
[Usunięty]

Wysłany: 22-09-2008, 17:28   

Dziś typ na przekór moim upodobaniom czy tam mojej sympatii. Mianowicie, chodzi o spotkanie San Antonio - Sacramento. Stan rywalizacji to 1-1 i dzisiaj decydujące starcie w AT&T Center na przedmieściach SA :) Pierwsze spotkanie to popis gry SA z Hammon na czele ale... tylko przed 2 kwarty. Później już mozolne odrabianie strat przez zespół Sacramento. W pierwszym meczu zabrakło czasu i ostatecznie przegrały. Drugi mecz to już popis gry Sacramento i efektowna i zasłużona wygrana. W zasadzie SA nie miało nic do powiedzenia. Dzisiaj mimo sympatii do tego klubu - uważam że Sacramento jest w nieco bardziej komfortowej sytuacji. Co głupio zabrzmi ale to one mają swiadomość swojej siły, tego że potrafią grać skutecznie zarówno w ataku i obronie. Poza tym - co najważniejsze mają przewagę psychologiczna ,bo od "półtora"meczu są o wiele lepsze od rywalek. Stars wyglądały na bezradne, wystraszone i jeśli Hughes'owi nei uda się tego zmienić to pierwszy zespół ligi po RS pożegna się z Post-seasonem. Myślę że obok kursu 4.00 na wygraną Monarchs trudno przejść obojętnie. Poza tym handicap pkt na Sacramento jak najbardziej do grania i to wg. mnie ostrooo :)

Drugi mecz to pojedynek w którym ciężko wywróżyć co się stanie. Jest to głównie zależne od dyspozycji rzutowej dnia zawodniczek Liberty. Grają świetnie drużynowo i to napędza każdą z nich do jeszcze większego wysiłku i walki. Jeśli złapią rytm to Sun będzie mieć ogromne kłopoty, co potwierdził ostatni mecz i poprzednie. Myślę że warto tu również zagrać na wygraną Liberty @ 3.20. Podobnie jak w meczu Mocharchs - handicap wydaje mi się również "do wzięcia".

Monarchs @ 4.00 (bwin 4/10) <minus>
Monarchs +8 @ 1.91 (bwin 8/10) <plus>

Liberty @ 3.20 (bwin 1/10) <plus>
Libery +6 @ 1.91 (bwin 4/10) <plus>

Zynio
[Usunięty]

Wysłany: 23-09-2008, 17:34   

Dziś ostatnie akordy walki o finały konferencji. Na pierwszy ogień idzie spotkanie Detroit - Indiana, lecz na chwilę obecną nie widzę tutaj rozsądnej opcji. Powód jeden ale kluczowy, zastanawiam się jak dzisiaj zagrają Shock, bo nie sądzę by drugi raz zagrały tak dramatycznie słabo i to w walce o tak poważne cele.

Zajmę się natomiast drugim meczem, w którym widzę tylko jednego faworyta. Mianowicie Seattle, które ostatnimi spotkaniami szokuje mnie. W starciach z Sparks przewidują to co przeciwniczki mają zamiar zagrać, mnóstwo przechwytów, wybijania rywalek z akcji, grają po prostu kompletnie. Dowodzone przez moją główną kandydatkę do MVP - Sue Bird grają koncertowo, szczególny nacisk kładą na obronę. Tutaj tak napakowany gwiazdami zespół Sparks nie ma odpowiedzi. Osatni mecz to koncert gry obronnej i pokaz niemocy Sparks. Zaledwie 15 !! rzuconych punktów przez Sparks robi wrażenie. Dzisiaj uważam że kapitan Bird :) poprowadzi swoją armię do wygranej, która da im awans do finału konferencji. Dodatkowo panie z Seattle wspierane są przez swoją liderkę Lauren Jackson, która żywiołowo kieruje grą koleżanek na razie zza linii bocznej. Pomysł na grę jest, w obronie jest świetnie, myślę że Cooper ma nie lada ból głowy jak rozbić skomasowaną obroną Storm. O Seattle mówi się że to miasto gdzie nigdy nie świeci słońce - dziś to słońce zaświeci dla zawodniczek Storm !

Seattle Storm @ 1.62 (8/10 bet365)
Seattle Storm (-3.0) @ 1.83 (6/10 bet365)

Później dopiszę coś z meczu z Detroit bo nie byłbym sobą gdybym to odpuścił. Muszę odegrać ich ostatni fatalny występ :P

Zynio
[Usunięty]

Wysłany: 23-09-2008, 23:47   

Na drugie (pierwsze w kolejności :P ) spotkanie wybrałem spośród oferty Bwin:

Deanna Nolan powyżej 16.5 pkt <plus> 21 pkt <plus> - Deanna ostatnio nie miała najlepszego dnia, kiepska skuteczność i ostatecznie "tylko" 16 pkt. W pierwszym spotkaniu miała upadek i trochę było to widać w jej dyspozycji w meczu nr 2. Dzisiaj nie zagra najprawdopodobniej Pierson która dorzucała zawsze kilka/ kilkanaście pkt. To wymusza poniekąd grę podstawowych i najbardziej doświadczonych zawodniczek takich jak Nolan, Smith czy McWilliams. Poza tym ranga meczu dzisiejszego jest kolosalna. Myślę że Deanna dzisiaj podoła.

Katie Douglas poniżej 12.5 pkt <plus> 10 pkt <plus> - Katie od początku PO strasznie cieniuje, poza rzutami wolnymi nie robi nic. Nie trafia, gra chaotycznie - poza tym straciła zaufanie koleżanek i dostaje mało piłek. Poza tym jak już je ma to boi się rzucać. Myślę że nie dorzuci do tego poziomu.

Tamika Catchings powyżej 16.5 pkt <minus> 15 pkt <minus> - Tamika nie do zatrzymania. Grałem na nią w 1 meczu i nie zawiodła, choć słabo zaczęła. Drugi mecz to już jej popis. Myślę że Tamika to na tyle doświadczona i ograna zawodniczka w takich meczach by utrzymać formę strzelecką. Poza tym to co piasłem wyżej - ma zaufanie koleżanek i to ona jest głównym motorem napędowym ekipy z Indianapolis. Uważam że dzisiaj powinna być najjaśniejszą postacią Fever.

Miałem grać handicap na Indianę - ale ostatecznie zrezygnowałem, bo wątpie by Shock po raz drugi z rzędu zagrały tak słabo, choć niewątpliwie linia 9 pkt wysoka i będzie ciężko ją przeskoczyć ale odpuszczam.

Typ na mecz Seattle - L.A

Sue Bird powyżej 17.5 pkt - Sue czuje się ostatnimi czasy świetnie na parkiecie. Nie dość że kieruje grą Storm to pod nieobecność L.J wzięła na siebie ciężar zdobywania punktów. Na jej grę nie ma odpowiedzi. Ruchliwa, wszędobylska, świetnie czująca grę koleżanek. U siebie na parkiecie zna każdą klepkę i powinna kilka razy ukuć za 3 pkt. Dodając do tego rzuty za 2. Nie będzie dla mnie zaskoczeniem jeśli zakończy z bilansem ponad 20 ptk

Vendetta Picks Strona Główna » Analizy, Informacje, Sugestie » Koszykówka » archiwum » WNBA