Forum bukmacherskie , Typy bukmacherskie Vendetta Picks Strona Główna  
  Forum bukmacherskie , Typy bukmacherskie Vendetta Picks
livescore  Livescore    http://vendetta-picks.net/czat Czat    Szukaj  Szukaj    Użytkownicy  Użytkownicy   

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Forum bukmacherskie , Typy bukmacherskie Vendetta Picks Strona Główna » Analizy, Informacje, Sugestie » Koszykówka » archiwum » WNBA
WNBA
Autor Wiadomość
Buczy

Nr Użytkownika: 4

Status: Offline

Wysłany: 23-05-2007, 19:17   WNBA

Dział poświecony kobiecej koszykówce za Oceanem

Obrończynie tytułu to Detroit Shock które pokonały Sacramento Monarchs 3-2

W tym sezonie na pewno te ekipy będą bardzo mocne, do tego trzeba dodać zespół Connecticut w składzie z Margo Dydek która ma pewne miejsce w piątce Sun.

Buczy

Nr Użytkownika: 4

Wysłany: 23-05-2007, 19:35   

San Antonio Silver Star - Connecticut Sun

Koszykarki przyjezdnych po pierwszej wygranej w sezonie na wyjeżdzie zmierzą się z przecietną drużyną Silver Star. W Sun prym wiodą takie zawodniczki jak Nykesha Sales która jest bardzo grożna na obwodzie jak i pod koszem. Douglas i Whalen bardzo dobrze współpracują na obwodzie co ułatwia zdobywanie wysokim zawodniczkom punkty czyli naszej koszykarce Dydek, która jest ważnym ogniwem w tej drużynie. Ekipa z Connecticut posiada chyba najlepszy obwód ligi, Whalen, Sales i Douglas to świetne zawodniczki i w tym sezonie będą bardzo grożne dla wszystkich drużyn. Zespół gospodarzy nie dysponuję już tak silną drużyną co Sun. Bardzo ważnym ogniwem ekipy Silver Star była Polka Aga Bibrzycka ale w tym sezonie jej w WNBA nie zobaczymy. Liderką ich obecnie Becky Hammon która dysponuje dobrym rzutem i wjazdem pod koszem, na pewno wzmocnieniem będzie Ruth Riley pozyskana z drużyny mistrzyń Shock.
Ale i tak duża przewaga jest po stronie Sun która powinna odnieść drugie zwycięstwo :)

Typ: Connecticut 1.8

Policeman 

Nr Użytkownika: 315

Wysłany: 27-06-2007, 17:09   

VS

Detroit zwycięzca Tytułu z poprzedniego roku zmierzy się dziś w nocy z zespołem Connecticut Sun w którym występuje Małgorzata Dydek. Detroit to bardzo mocny zespół świetnie grają na wlasnej hali, mają zgrany zespół i sądzę , że w tym sezonie także będą sie liczyć w walce o tytuł. Connecticut bardzo sabo się spisują w tym sezonie ich bilans 5-9 ale dziwi mnie to iż na wyjazdach grają lepiej niż na własnej hali przed własnąpubliczością. Mimo to sądzę, że w dzisiejszym spotkaniu zwycięży drużyna gospodaży. Sun jest osłabione nie wystąpi w dzisiejszym spotkaniu Sales i Philips i jest to mocne osłabienie drużyny przyjezdnych. Co prawda w zespole Detroit pod znakiem zapytania stoi występ Cheryl Ford ale sądzę, że jej nieobecność nie powinna się tak odbić na grze tego zespołu. Jeśli by do tego doszło, że Ford nie będzie mogła wystąpić zastąpi ją pewnie Plenette Pierson, która równie dobrze spisuje się w tym sezonie. Sądzę, że ujemny handicap na Detroit będzie dobrym rozwiązaniem ale jednak zagram bardziej zachowawczo i i obniże trochę handi do -9,5. A co do lini 152,5 w tym spotkaniu uważam, że będzie im ją dosyć ciężko przeskoczyć dużym osłabieniem jest nieobecność Seles (SUN), która średnio rzuca po 14 pkt na mecz a także Ford (DET) średnio 13,5 pkt na mecz. Do tego dochodzi słaba forma Connecticut.

Detroit Shock -9,5 @1,76 bet365
Detroit Shock - Connecticut Sun under 152,5 @1,9 unibet

Policeman 

Wysłany: 03-07-2007, 21:40   

VS

Minnesota Typowo domowy team, mimo iż zajmują przedostatnią lokatę zespół, moim zdaniem ich gra na własnej hali nie wygląda najgorzej ciekawie prezentują się zawodniczki podkoszowe ciężko z nimi wygrać na tablicach. Ogólny bilans zespołu Minnesoty to 5-11 a na własnej hali to 3-4 więc nie jest najgorzej. Phoenix nie jest wcale takie mocne i są zdecydowanie zespołem do ogrania. Mercury bardo ciężko się gra z zespołem Minnesoty, ukazuja to ostatnie wyniki tych drużyn w pojedynkach h2h. Phoenix ma wile niezłych zawodniczek ale ich gra na wyjazdach wygląda o dużo gorzej, proste straty, głupie rzuty jakoś nie potrafią się odnaleźć wszysto to składa się na słaba grę tego zespołu na hali rywala. Natomiast zawodniczki Minnesoty dysponują niezłym rzutem i potrafia to wykorzystać i sądzę , że dziś też pokażą się z dobrej strony. Tak jak już pisałem Minnesota to nie najgorsza drużyna a siły Phoenix w tym spotkaniu według mnie są przecenione.

Minnesota @2,1 bwin

Policeman 

Wysłany: 12-07-2007, 21:35   

VS

Oba zespoły już walczą ze sobą od wieków i gra między tymi zespołami skupia się szczególnie na obronie i to mocnej nie ma łatwych punktów i dlatego uważam, że w dzisiejszym spotkaniu jest duża szansa na under ponieważ linia jest dość wysoka. A co do Connecticut to dobry zespół lepiej gra wyjazdy. Mają przewagę na deskach na tablicach gra powinna byc wyrównana. Uważam zresztą, że całe spotkanie będzie równe i żadna z drużyn wysoko nie odskoczy ale w moich oczach lepszym zespołem na obecną chwilę jest Connecticut mają mądrą rozgrywającą, która potrafi zrobić pożytek z wysokich zawodniczek. Obrona także lepsza w obronie rządzi Dydek i ciężko z nia cokolwiek wygrać. Dlatego spróbuję handi +5,5 na zespół Connecticut.

Under 147,5 bet365 @1,9
Connecticut +5,5 @1,9 bet365

VS

słaba forma zespołu przyjezdnych i uważam, że w dzisiejszym spotkaniu nie będą miały czego szukać z świetnie dysponującym zespołem Indiany. Indiana świetna gra na deskach duża przewaga na tablicach. W niezłej formie wszechstronna zawodniczka Catchings bardzo dobra w obronie jak i w ataku. Równie dobra Sutton-Brown a także trzeba zwrócić uwagę na Whitmore to trio świetnie się rozumie i jest je bardzo ciężko powstrzymać. Natomiast po drugiej stronie staną Thorn, Christon ale obie są w nie najlepszej formie. Handi -8 na drużynę gospodarzy uważam że jest dobrym rozwiązaniem.

Indiana -8 @1,9 bet365

Policeman 

Wysłany: 22-07-2007, 12:18   

Taki mały preview

VS

Zespół Seattle gra niezłą koszykówkę w ataku szaleją Jackson, Lennox, Marques i jeszcze Bird ciężko je powstrzymać natomiast w obronie dorzucić jeszcze do nich Burse to bardzo ciężko będzie zespołowi NY wygrać coś na tablicach. NY ostatnio gra trochę lepiej ale to może się okazać za mało na drużynę Seattle. Seattle ma przewagę na tablicach na deskach tez powinni mieć przewagę, posiadają wiele wszechstronnych zawodniczek, które czasami mogą same przesądzić o losach meczu.

Seattle -1 @1,9 bet365

VS

Connecticut rozkręca się gra coraz lepiej. Mają wile bardzo dobrych zawodniczek. Dzisiejszy handicap -6,5 na gospodarzy nie wydaje się być duży i można go spróbować. Na 2 zawodniczkach polega gra tego zespołu w ataku Douglas w obronie Dydek i te dwie zawodniczki bardzo dobrze kierują grą tego zespołu. Houston cienkie 2-8 na wyjeździe w tabeli na przedostatnim miejscu uważam, że dziś za wiele nie zwojują.

Connecticut -6,5 @1,9 bet365

VS

SAS świetna forma ostatnimi czasy zagra dziś z słabym zespołem CHI, który bardzo słabo się spisuje a wczorajsza wygrana spowodowana była tym iż w zespole IND zabrakło Catchings. Dziś już takiego szczęścia nie będą miały koszykarki CHI, SAS zagra w pełnym składem.Hammon i Young powinny poprowadzi zespoł do zwycięstwa.

San Antonio Silver Star -3 @1,9 bet365

VS

Linia 170,5 wysoka zawodniczki PHO straciły gaz, wyglądają na trochę przemęczone, ostatnio ich gra zaczyna trochę przynudzać. PHO jak chce to potrafi bronić Minnesota podobnie. Uważam że ciężko będzie przerzucić tym drużynom linię. A więc under 170,5.

under 170,5 @1,97 pinnacle

Policeman 

Wysłany: 23-07-2007, 23:03   

takie ciekawostki

VS
Detroit Shock @ Connecticut Sun

Cheryl Ford (DET) najprawdopodobniej jutro nie zagra doznała kontuzji kolana. W poprzednim spotkaniu z Washington nie zagrała ani minuty. Cheryl Ford lider w obronie świetna gra na deskach na tablicach równie dobra. 13 pkt na mecz i 11 zbiórek to samo mówi za siebie świetna zawodniczka. O ile dobrze pamiętam zdobyła nagrodę MVP all-star games jeśli coś przekręciłem niech mnie ktoś poprawi. Jedna z liderek drużyny. Jeśli nie zagra Connecticut będzie miało ułatwione zadanie.

Conncetiut +3,5 @1,9 unibet

VS
San Antonio Silver Star - Indiana Fever

W dalszym ciągu stoi pod znakiem zapytania występ Catchings, która doznała kontuzji (kontuzja stopy) w meczu z Detroit. Catchings liderka drużyny ale nie będę sie powtarzał pisałem o niej już wcześniej. SAS nie leszcze powinny wykorzystać nieobecność Catchings.

San Antonio Silver Star +3 @1,9 unibet

vs
Seattle - Washington

Washington na własnej hali zawsze bardzo groźne a dochodzi jeszcze do tego bardzo nierówna forma Seattle co może się dla nich źle skończyć jeśli tego nie naprawią. Storm wychodząc na prowadzenie 10 pkt momentalnie tą przewagę roztrwania, popełniają sporo błędów co Washington będzie się starało wykorzystać. Atut własnej hali jeszcze powinien pomóc Mystic w odniesieniu zwycięstwa.

Washington +2 @2 pinnacle

VS
Los Angeles Sparks @ Sacramento Monarchs

Nie widzę między tymi zespołami aż takiej róznicy gra na deskach i na tablicach wygląda podobnie. Skłaniam się ku LA powoli łapią formę sądzę, że znowu mogą sprawić niespodziankę. SAC ciężko idzie gra właśnie z tym zespołem ale zobaczymy co pokażą jutro w nocy. Mam nadzieję że LA znowu mnie nie zawiedzie.

Los Angeles Sparks @4,15

mam nadzieję, że nie zawiodą mnie jak na tym kuponie ;)

O najnowsze info w jutrzejszym spotkaniu San Antonio Sparks - Indiana Fever na pewno nie zobaczymy Catchings. Catchings nie zagra przez najbliższe 2/3 tygodnie będzie leczyła kontuzję.

Policeman 

Wysłany: 26-07-2007, 22:30   

VS**

NY ostatnio forma idzie w górę. Mimo to iż przegrali 2 ostatnie spotkania to sądzę, że grają coraz lepiej i w dzisiejszym spotkaniu z CON mają szansę zwyciężyć. CON ostatnio słabo gra szczęśliwa wygrana z słabym Houston, porażka z osłabionym zespołem Detroit na własnej hali. Popełniają wiele błędów, dużo pudłują. NY poprawiło grę w obronie w ataku nie jest najgorzej ale mogło by być lepiej. A także pod znakiem zapytania stoi występ SALES (CON) która nie zagrała już w ostatnich dwóch spotkaniach tego zespołu. Myślę, że zespół NY ma spore szanse aby odnieść zwycięstwo w dzisiejszym spotkaniu. Zagram za 300 euro jutro wkleję kupon jeśli ktoś nie wierzy.

NY @2,75 bet365

Policeman 

Wysłany: 29-07-2007, 20:17   

Connecticut Sun - NY Liberty

NY powoli łapie formę już w ostatnim spotkaniu z CON pokazali, że potrafią walczyć a na własnej hali będzie o wiele łatwiej zwyciężyć. Sales (CON) w dzisiejszym spotkaniu prawdopodobnie też nie wystąpi. Douglas znaczne ciężej ostatnio przychodzi zdobywanie pkt. Christon i Thorn dobre zawodniczki, które w dzisiejszym spotkaniu powinny odegrac ważną rolę. W ostatnim spotkaniu nie było widać różnicy między tymi zespołami a nawet można było zauważyć lekką przewagę drużyny NY. Uważam, że Liberty nie powinni mieć problemów z wygraniem dzisiejszego spotkania.

NY Liberty @1,9 bet365

HOU Comets - CHI Sky

Ekipa CHI ostatnimi czasy stała się mocnym teamem i z meczu na mecz coraz lepiej grają w spotkaniu z HOU powinni odnieść zwycięstwo ale jak będzie zobaczymy. Ale uważam że na obecną chwilę zespół CHI znacznie lepiej sie prezentuje dobra gra na deskach i na tablicach. Jeśli zagrają tak jak w poprzednich spotkaniach nie powinno być problemu.

CHI Sky @1,64 bet365

Policeman 

Wysłany: 31-07-2007, 19:44   

Vs

W dzisiejszym spotkaniu uważam, że zwycięży Chicago Sky na obecną chwilę są zespołem lepszym, w ataku i w obronie świetnie spisują się Dupree, Currie, Melvin. Słońca ostatnio grają słabiej już w 2 ostatnich spotkaniach porażka wisiała na włosku a dziś myślę, że stanie się faktem. Douglas (CON) słabiej się prezentuje, zespół popełnia wiele błędów. Dupree, Melvin, Price mogą sprawić dziś wiele problemów ofensywie Sun. Typuję dziś zwycięstwo gości.

Chicago Sky @2,70 bet365

VS

Tutaj uwagę zwróciłem na under 144,5 oba zespoły mają solidne defensywy i potrafią bronić dlatego myślę, że linię 144,5 może być im ciężko przeskoczyć co prawda Indiana zagra bez Catchings ale to już wiadomo ale nie powinno to mieć jakiegoś poważnego skutku.

Under 144,5 @1,9 bet365

Policeman 

Wysłany: 02-08-2007, 10:20   

VS

Liberty strach ruszać po tym co ostatnio prezentują z Minnesota jest podobnie więc pozostaje U/O. New York to zespół, który powoli wyprowadza akcję, szybkie akcje to rzadkość a na dodatek dochodzi ich słaba skuteczność. Obrona NY jest dobra i może sprawić trochę problemów Lynx w defensywie Liberty wiodą prym takie zawodniczki jak Kraayeveld czy McCarville. Minnesota akcje wyprowadza dosyć szybko ale skutecznością nie grzeszą podobnie jak Liberty popełniają sporo błędów i wiadomo czym sie to kończy. Lynx w obronie nieźle się spisują a to za sprawą Ohlde i Harding. Uważam, że to będzie zacięty pojedynek i żadna z ekip nie powinna aż tak wysoko odskoczyć. Under 147,5 linia dosyć wysoka może być ciężko ją przeskoczyć. I teraz odrobina statystyk na 6 spotkań kiedy NY grało na własnej hali ani razu nie padł over. Teraz również gram under ale przestrzegam kiedyś musi być ten pierwszy raz. :P

under 147,5 @1,9 unibet
Ostatnio zmieniony przez Policeman 02-08-2007, 14:42, w całości zmieniany 1 raz  

Policeman 

Wysłany: 02-08-2007, 14:42   

VS

Unibet oferuje nam linię 167,5 na to spotkanie i jest to najniższa linia jaką znalazłem uważam, że obie ekipy są w stanie ją przeskoczyć. Phoenix to zespół, który bardzo szybko wyprowadza akcję ma bardzo dobre zawodniczki a są to Taurasi, Taylor, Pondexter, Shmit czy Miller wszystkie wymienione zawodniczki doskonale sobie radzą w ofensywie i potrafią być bardzo groźne. Natomiast San Antonio w niczym im nie ustępują potrafią również świetnie grac w ofensywie. Young, Buescher i liderka zespołu Hammon potrafią dobrze rozegrać piłkę i wypracowywać dobre sytuacje do rzutu. Do tego obie ekipy oddają sporo rzutów z za linii 6,25 co trochę przybliża szansę overa w tym spotkaniu. Oba zespoły grają ofensywnie i uważam, że over 167,5 jest bardzo prawdopodobny w tym spotkaniu.

over 167,5 @1,9 unibet

Policeman 

Wysłany: 03-08-2007, 14:18   

VS

linia 143,5 wystawiona przez bet365 nie jest mocno wysoka myślę, że zawodniczki NY są w stanie rzucić te 70 pkt natomiast liczę na zawodniczki Washington myślę, że dziś sobie porzucają. Spodziewam się wyniku pod 150. WAS gra dosyć szybkie akcje co przybliża szanse na overa jest także wiele zawodniczek w obu zespołach które potrafią rzucać z za linii 6,25.

over 143,5 @1,9 bet365

VS

Patrząc na wyniki tych drużyn z poprzedniego i z tego sezonu najwyraźniej obie ekipy sobie nie leżą i bardzo ciężko się im gra . Linia wystawiona przez pinnacle 148,5 wydaje się być wysoka jak na to spotkanie i może być ciężko ją przeskoczyć. Oba zespoły nie forsują za mocno tempa i potrafią grac dobrą twardą obronę myślę, że szansa jest. Houston uważam że powinno wygrać są w lepszej formie niż LAS, grają nieźle w obronie, lepiej grają na deskach na tablicach też mają przewagę ale jak będzie zobaczymy, uważam, że under będzie mniej nerwowym rozwiązaniem niż granie ML jak będzie to się zobaczy :P .

under 148,5 @1,95 pinnacle

VS

Detroit znacząca przewaga w każdym elemencie. Lepsza skuteczność bardzo dobra gra na deskach. Niedawno przegrali właśnie z zespołem CHI ale myślę, że to było tyko potknięcie i dziś pokażą na co je stać. Są bardzo mocną ekipą mimo iż Ford pauzuje. Zespół jest zgrany mądrze rozgrywają piłkę, dobrze wypracowują pozycję do rzutu. Niezła obrona, którą bardzo ciężko ominąć. Uważam, że to wszystko powinno się przyczynić do zwycięstwa Detroit w dzisiejszym spotkaniu i nie powinni napotkać za dużych oporów ze strony Sky.

Detroit -3 @1,97 pinnacle

VS

Sacramento dobrze spisuje się na własnej hali i uważam, że w dzisiejszym spotkaniu pokażą na co ich stać. Monarchs ma dobrze zgraną defensywę i ciężko jest z nimi zdobyć łatwe punkty. Trzeba zaznaczyć, że całkiem niedawno spotkanie tych drużyn zakończyło się zwycięstwem Sacramento na wyjeździe 78-74 dziś na własnej hali powinno być łatwiej. Handicap -4,5 jest do pokrycia więc gram.

Sacramento -4,5 @1,92 pinnacle

Policeman 

Wysłany: 04-08-2007, 13:51   

at

Connecticut w niezłej formie do tego dochodzi atut własnej hali, który nieco powinien pomóc w odniesieniu zwycięstwa. Indiana w dalszym ciągu bez Catchings i ciężko się im bez niej gra, to co grały w poprzednich spotkaniach może okazać się za mało na Connecticut. W dobrej formie Douglas do zespołu po przerwie wróciła Sales może być ciężko dziś Indianie. W obronie dobrze spisują się Whalen i Jones, Dydek też jest jedną z czołowych postaci w zespole Connecticut. I jeszcze jedno obie drużyny grają dosyć szybkie akcje i potrafią nieźle rzucać a linia 144 wystawiona przez bet365 nie jest wysoka i myślę, że może zostać przeskoczona w tym spotkaniu. Co prawda Indiana bez Catchings ale pozostałe zawodniczki również potrafią dobrze rzucać a są to między innymi Sutton-Brown, White, Whitemore czy DeForge. A także w obu zespolach znajduję się kilka zawodniczek dobre punktujących z za linii 6,25 co trochę przybliża szansę overa.

over 144 @1,9 bet365
Connecticut -5 @1,9 bet365

at

Oba zespoły nie leżą sobie i ciężko im się gra. W poprzednich sezonach tak jak i w obecnym możemy zauważyć iż wyniki były dosyć dziwne, dlatego odradzam dziś granie na San Antonio Silver Star choć moim zdaniem powinni wygrać ale nic nie wiadomo. SAS ma lepszy zespół dobrze zgrany, niezła obrona mądze rozegrane piłki, moim zdaniem powinni wygrac bez problemów. Ale ja w tym spotkaniu wybiorę under 147,5 wystawiony przez unibet według mnie linia trochę za wysoka. Tak jak już pisałem SAS ma dobrą obronę i w dzisiejszym spotkaniu powinny narobić trochę kłopotów ofensywie gości, która żeby nawiązać walkę też większą uwagę będzie musiała zwrócić na obronę. W tym spotkaniu spodziewam się twardej obrony z obu stron i mam nadzieje, że taka będzie.

under147,5 @1,9 unibet

at

W wczorajszym spotkaniu zawodniczki Comets pokazały już iż potrafią grac dobrą twardą obronę i nie dały szans wczoraj zespołowi LAS. W dzisiejszym spotkaniu zagrają z niewiele więcej wymagającym przeciwnikiem jakim jest Minnesota Lynx. Mam nadzieję, że uda im się powtórzyć wyczyn z dzisiejszego spotkania gdzie bardzo dobrze grały w obronie. Linia 156,5 z unibetu według mnie jest bardzo wysoka i na under w dzisiejszym spotkaniu są duże szanse. Minnesota jak chce to również potrafi bronić. Gram under 156,5 myślę, że to będzie dobre rozwiązanie.

under 156,5 @1,9 unibet

at

I na koniec króciutko linia 174 z bet365 myślę, że jednak over. Oba zespoły grają ofensywnie mają niezłą skuteczność. Akcje wyprowadzane są szybo. W obu zespołach jest wiele zawodniczek, które potrafią rzucać za 3pkt. A dochodzi ewentualność iż w tym spotkaniu może będzie potrzebna dogrywka aby, któraś z drużyn zadecydowała o zwycięstwie w tym spotkaniu.

over 174 @1,9 bet365

Policeman 

Wysłany: 05-08-2007, 18:20   

@

Ciekawe spotkanie Chicago poprawiło nieco swoją grę, dobrze grają w obronie i myślę, że dziś mają spore szanse na zwycięstwo. Washington ostatnio trochę zgubiło formę a ostatnie zwycięstwo z NY o niczym nie świadczy. Dobiorę jeszcze under 151 uważam że szanse są spore zawodniczki nie są w najwyższe formie i ciężko im idzie gra a uzyskanie 75 pkt może okazać dla nich dużym wyzwaniem, któremu ciężko będzie sprostać.

Chicago +4 @1,9 bet365
Chicago @2,55 bet365
Under 151,5 @1,9 bet365

@

Myślę, że Indiana chociaż gra u siebie do dziś nie będzie miała czego szukać, dziś spodziewam się łatwego zwycięstwa drużyny przyjezdnej. Brak Catchings to jednak bardzo duże osłabienie i nie ma kto w tej drużynie wziąść się za dobre rozegranie. Linia niziutka 134,5 myślę, że są w stanie tą linię przeskoczyć, Indiana te 70 pkt jest w stanie rzucić Sacramento w formie i na nich dziś liczę.

Sacramento -8 @3,05 bet365
Sacramento @ 1,74 bet365
over134,5 @1,9 bet365

Forum bukmacherskie , Typy bukmacherskie Vendetta Picks Strona Główna » Analizy, Informacje, Sugestie » Koszykówka » archiwum » WNBA